mary_lu 21.09.20, 20:32 www.pudelek.pl/zarzuca-dodzie-hipokryzje-jej-zdjecia-nie-roznia-sie-niczym-od-zdjec-pracownic-seksualnych-6556473895107296a Moim zdaniem trafne. Nie znoszę hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leann32 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 20:45 No ale jest roznica pomiedzy dawaniem d... a robieniem sobie zdjec w bikini. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 20:52 Są zdjęcia w bikini i zdjęcia w bikini w stylu Dody. Można stwierdzić różnicę pomiędzy pracą na kamerkach i prostytucją. I jeszcze dokonać kilkunastu stopniowań i rozróżnień. Tylko czy rzeczywiście jest to istotna różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:21 tak, jest to istotna różnica, róznica miedzy udostępnianiem własnego ciała w celach seksualnych a udostępnianiem zdjęć ciała w celach seksualnych jest mniej więcej taka jak między daniem głodnemu miski zupy a podarowaniem mu książki kucharskiej.... aktywistka tego nie widzi? idea jej na mózg padła Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 08:07 Abstrahując od Dody, to w szolbizie jedno nie przeszkadza drugiemu.... Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:26 nie wiem, nigdy nie pracowałam w szołbizie, a ludzie różne rzeczy wygadują Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 13:50 Czyli te kobiety (aktorki, modelki, miss'ki, piosenkarki) , które po latach mówią, czego od nich zadano w zamian za... kłamią...? Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 13:13 mary_lu napisała: > Są zdjęcia w bikini i zdjęcia w bikini w stylu Dody. Można stwierdzić różnicę p > omiędzy pracą na kamerkach i prostytucją. I jeszcze dokonać kilkunastu stopniow > ań i rozróżnień. Tylko czy rzeczywiście jest to istotna różnica? Żartujesz? Nie ma różnicy między zdjeciem A prostytucją? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 13:52 Stopniujesz to samo zjawisko - sprzedawanie ciała. Dla mnie dyskusyjne jest to, ze ktoś będący na „poziomie5” hejtuje kogoś na „poziomie7” dajmy na to. Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 14:29 mary_lu napisała: > Stopniujesz to samo zjawisko - sprzedawanie ciała. Dla mnie dyskusyjne jest to, > ze ktoś będący na „poziomie5” hejtuje kogoś na „poziomie7” dajmy na to. Dla mnie akurat sprzedawanie ciała jest karygodne, niezależnie od tego, jak się odbywa, natomiast owszem, jest to zjawisko stopniowalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 14:34 A dla feministek karygodne jest karanie i piętnowanie kobiet za dysponowanie własnym ciałem. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 14:33 elf1977 napisała: > Żartujesz? Nie ma różnicy między zdjeciem A prostytucją? Różnice są, są i punkty styczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:27 Widziałaś te zdjęcia Dody załączone do artykułu? Wyglądają jak skopiowane z jakiś odlotów lub innych portali z diwami. Nawet jeśli Doda nie oddaje się za pieniądze to nie zmienia to faktu, że wzorowanie się na diwach jest słabe. To takie oswajanie prostytucji i zacieranie granicy. Od wrzucania na insta zdjęcia naoliwionej półnagiej dupy do czerpania korzyści majątkowych za korzystanie z tej części ciała jest krótka droga. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 10:05 Tylko, ze Stasko w ogole nie o to szlo o czym ty piszesz, lauren... Ona nie krytykowala Dody za wrzucanie takich zdjec, bo sama wrzuca podobne Krytykowala ja li i jedynie za pogardliwe czepianie sie prostytutek. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 20:48 Kto to jest maja stasko Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:05 Google Ci odcięli? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:09 No jak to? Laska znana na dorum z awantury z Lewandowska O tance w przebraniu grubasa. Lewandowska ja pozwem straszyla Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 20:54 Stasko to zalosna atencjuszka. Jej przemyslenia sa tak glebokie i trafne jak Ziobro jest przystojny. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:01 Ja tam dziewczynę lubię. Fajnie przekłuwa nadęte baloniki. Niezwykłych wyżyn intelektualnych od dwudziestoletniej działaczki nie oczekuję, ale jest odważna, wyszczekana i najwyraźniej wystarczająco inteligentna aby dotrzeć ze swoimi postami na pierwsze strony. Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:13 Oj chyba jednak nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:14 Ja sie nie dziwie glupocie ani atencyjnosci zaburzonej malolaty. Ja sie tylko dziwie, ze dorosli ludzie sie na to lapia i ja traktuja powaznie Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:50 "Ja sie nie dziwie glupocie ani atencyjnosci zaburzonej malolaty. Ja sie tylko dziwie, ze dorosli ludzie sie na to lapia i ja traktuja powaznie" Opis pasuje do Grety Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:22 to że się głośno drze nie znaczy jeszcze że jest inteligentna Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 22:43 Raz jej się z Lewą udało narobić dymu i już od razu "dotrzeć na pierwsze strony"? Nie przesadzajmy z tą skutecznością, za miesiąc nikt nie będzie o pani pamiętał. Odpowiedz Link Zgłoś
wsciekla_suka_z_godzin Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 06:50 Bycie na pierwszych stronach ostatnimi czasy nie ma za wiele wspólnego z inteligencją. Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 13:15 mary_lu napisała: > Ja tam dziewczynę lubię. Fajnie przekłuwa nadęte baloniki. Niezwykłych wyżyn in > telektualnych od dwudziestoletniej działaczki nie oczekuję, ale jest odważna, w > yszczekana i najwyraźniej wystarczająco inteligentna aby dotrzeć ze swoimi post > ami na pierwsze strony. Nie widzę tego intelektu, każdy kto pochwała tak jak ona "pracę erotyczną " dla mnie jest dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:13 Niestety mam podobne wrażenie. Ona chce być celebrytką. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:20 I niech będzie celebrytką, moim zdaniem przyda się dla równowagi. Ale „żałosna atencjuszka”? Prędzej to Doda ssąca lizaki w kształcie penisa przed 12-letnimi fankami. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:23 tak , tylko, ze Doda zaczynała jednak od śpiewu, występów hm..a ta panienka o mongolsko-tatarskim wyglądzie znana jest li z tego, że jest czołową hejterką polskiego biznesu. co za czasy.. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:31 Doda zaczynała od hejtowania jakiejś dziewczyny w Barze i innych dumnie prezentowanych w tv patolskuch zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 01:16 Doda jeszcze wcześniej ma na koncie Buffo, sukcesy sportowe, skandale i kontrowersyjny wizerunek to był sposób na wypłynięcie. Ona moim zdaniem jest przykładem koszmarnego zmarnowania talentu, ma głos, ma charyzmę, a wszystko popsute przez badziewiasty repertuar i otoczkę skandalu, prania brudów. M. Staśko chce według mnie jeszcze na fali niedawnego szumu pokrytykować inne osoby z show-biznesu i tak wypłynąć. Mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 08:18 To "Buffo na koncie "to była szkoła, której ostatecznie nie skończyła. Sukcesy sportowe to jedne mistrzostwa juniorow... Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 10:50 waleria_s napisał(a): > Ona moim zdaniem jest przykłade > m koszmarnego zmarnowania talentu, ma głos, ma charyzmę, a wszystko popsute prz > ez badziewiasty repertuar i otoczkę skandalu, prania brudów. Głos ma taki sobie. Repertuar cienki. Charyzma? Wulgarna wieśniara na kaczych nóżkach. > M. Staśko chce według mnie jeszcze na fali niedawnego szumu pokrytykować inne o > soby z show-biznesu i tak wypłynąć. Mnie nie przekonuje. Jest konsekwentna. Wiadomo, że w życiu społecznym nie ma logiki, 2+2 nie musi być 4, tylko równie dobrze 14 albo 7. Ale foty Dodona nadają się na odloty i tutaj Pani Staśko ma rację. Pani która epatowala u Wojewódzkiego wytatuowanym wxgorkiem łonowym, w Barze bzykała się w kiblu oznajmiając, że musiała "bo mi się bzykać chciało" itp. jest żadnym autorytetem do wytykania komuś nieobyczajnych zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 13:18 mary_lu napisała: > Doda zaczynała od hejtowania jakiejś dziewczyny w Barze i innych dumnie prezent > owanych w tv patolskuch zachowań. 2 kretynki, czym tu się zachwycać. Dla mnie aktywistka Na rzecz kobiet to ktoś, kto nie gloryfikuje prostytucji. I niekoniecznie zarabia urodą i ciałem... Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:26 Doda to wulgarna kryminalistka, co w niczym przeciez na zalosnosc Stasko nie wplywa. Ja tu nie jestem po niczyjej stronie, dziwi mnie tylko, ze osoba z tak mialkim i nietrafnym przekazem zyskuje poklask. Toz to karykatura feministki. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:29 Dla mnie feministka - celebrytka. Ciekawa i skłaniająca do przemyśleń inne grupy odbiorców. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 22:09 Żałosną atencjuszką byłaby, gdyby starała się o tę atencję bezowocnie. A ona ma jej całkiem sporo jak na młodą felietonistkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 22:15 Dla mnie jest zalosna, bo ma zalosne metody- a nie dlatego, ze jest nieskuteczna, skutecznosci jej nie odmawiam. Glupie dziewcze, ale i cwane, nie da sie zaprzeczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:36 Które to konkretnie metody są żałosne - pisanie, publikowanie, dobór tematyki, stylistyka wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:54 Tresc i styl wypowiedzi. Post o pracownicach seksualnych jest tego idealnym przykladem, polecam caly przeczytac a nie tylko fragmenty na pudlu. To, co ta pani ma na insta, to belkot okraszony sweet fociami. Na pewno barsziej szkodzi, niz pomaga sprawom o ktore ona niby walczy. No i zalosne jest zerowanie na cudzej slawie- ona to niby robi dla idei a tak naprawde dla fejmu-wg mnie. Taki sepik popularnosci Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 10:42 Przeczytałam całość, ale najwyraźniej nie mam tak wysokich standardów - zarówno pod względem stylistycznym jak i merytorycznym uważam, że Staśko reprezentuje przyzwoity poziom, a na gruncie polskim jej spojrzenie na fenomeny popkultury ma nawet pewną świeżość. W pewnym sensie o Kazimierzu Wyce można powiedzieć, że żerował na sławie Mickiewicza, z tym też nie mam problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 10:54 Aha, czyli dla ciebie napisanie, ze zarowno modelka, prostytutka, jak i pani na kasie "pracuja cialem" jest do obrony... no to ja w zasadzie nie mam juz pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 11:00 To dobrze, bo nie chciałoby mi się odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 11:03 Napisze, ze nie chce mi sie z toba pisac- zieeeew. Tak w ogole to wygasic mnie mialas, szkoda, ze tego jednak nie zrobilas. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 11:05 Faktycznie, zapomniałam. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 11:07 No to do dziela, zebys znowu nie zapomniala Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 11:14 Potworia ma pol forum wygaszone, jak bywalec. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 11:55 No właśnie ma jej sporo, tylko to jest atencja skupiona wokół niej samej, a nie spraw, z którymi, jak twierdzi, walczy. Można się zastanawiać nad sensem ilustrowania niemal każdego zaangażowanego postu dotyczącego sytuacji kobiet w Polsce swoim selfie. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 12:09 Myślę, że oba swój przekaz kieruje do ludzi, dla których selfie jest od zawsze podstawową jednostką syntaktyczną, nie do Zgredek w rodzaju ematek Ja tam lubię zadziorną młodzież i kibicuję jej. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:49 "Dla mnie feministka - celebrytka. Ciekawa i skłaniająca do przemyśleń inne grupy odbiorców" Tak, tak. Ludzie w ogóle nie myśleli, a teraz zaczną myśleć, bo skłoniła ich Maja Staśko. Ciekawe jednak, ze osoby mające własne przemyślenia na temat tej osoby są przez zwolenników "skłaniania do przemyśleń" krytykowane Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 13:20 mary_lu napisała: > Dla mnie feministka - celebrytka. Ciekawa i skłaniająca do przemyśleń inne grup > y odbiorców. Gdzie ten jej feminizm? Feministki, które 150 lat temu walczyły o prawa kobiet, teraz się w grobie przewracają, widząc taką idiotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 13:56 Raczej by się przewracały czytając, jak ja nazywasz idiotką za głoszenie niepopularnych poglądów. 20 lat temu byłam wolontariuszką w centrum praw kobiet, miałam spotkania z działaczkami feministycznymi na uczelni i owszem, sprawa legalizacji, wyjścia z kryminalnego podziemia oraz zdejmowanaia winy i wstydu z kobiet pracujących ciałem, w erotyce, była ważnym tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 13:58 Jesteś kilkadzesiat lat za współczesnym feminizmem i się ciskasz (a mnie daleko od prawdziwej feministki, nie czytam ostatnio o tym, nie udzielam się - trochę nie mam czasu, trochę leniwa jestem), Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 14:35 mary_lu napisała: > Jesteś kilkadzesiat lat za współczesnym feminizmem i się ciskasz (a mnie daleko > od prawdziwej feministki, nie czytam ostatnio o tym, nie udzielam się - trochę > nie mam czasu, trochę leniwa jestem), Nie pretenduję do m8ana współczesnej feministki. Nie uważam, że prostytutki powinny siedzieć w podziemiu i płacić haracz alfonsowi, natomiast powinnyśmy dążyć do tego, żeby kobiety nie musiały się prostytuowac. Każda forma prostytucji jest tak naprawdę wykorzystaniem kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 14:49 Ale nie o tym w ogóle mowa. Tak zbacza każdy, kto chce się wywinąć za piętnowanie kobiet. Podstawowym problemem i to porusza Maja przy okazji filmu o „dubajkach” - jest wyśmiewanie, odrzucanie, piętnowanie kobiet na resztę życia. Bo miały czelność „sprzedać się”. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 14:57 mary_lu napisała: > Ale nie o tym w ogóle mowa. Tak zbacza każdy, kto chce się wywinąć za piętnowan > ie kobiet. Podstawowym problemem i to porusza Maja przy okazji filmu o „dubajka > ch” - jest wyśmiewanie, odrzucanie, piętnowanie kobiet na resztę życia. Bo miał > y czelność „sprzedać się”. znaczy, że Doda piętnuje prostytutki i wyśmiewa sie z nich? gdzie to można przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 15:13 Ta książka powstała na fali skandalu i piętnowania nie organizatorów czy korzystających, ale właśnie dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 15:22 mary_lu napisała: > Ta książka powstała na fali skandalu i piętnowania nie organizatorów czy korzys > tających, ale właśnie dziewczyn. chodzi o książkę Piotra Krysiaka 'Dziewczyny z Dubaju'? nie czytałam, ale znalazłam Cały świat należał do nich. Luksusowe jachty, najdroższe hotele, popularne plaże w Dubaju, Cannes czy Saint Tropez. Kolorowe drinki, narkotyki i seks. Tak wyglądało życie ekskluzywnych prostytutek z Polski. Były wśród nich modelki, celebrytki, finalistki konkursów piękności, artystki. Podczas dwumiesięcznego seks - wyjazdu potrafiły zarobić nawet kilkaset tysięcy złotych. Ich klientami byli nie tylko biznesmeni czy arabscy książęta, ale także polscy artyści i sportowcy. Spełniały najbardziej skrywane fantazje seksualne bogatych mężczyzn. Nie wszystkie handlowały ciałem na własne życzenie. Część została podstępnie zwerbowana propozycją dobrze płatnej pracy w charakterze hostessy. Dopiero na miejscu, z dala od domu dowiadywały się, że chodzi o seks za pieniądze. Niektóre uciekały, inne skuszone perspektywą ogromnych pieniędzy decydowały się na wszystko. Prowadziły podwójne życie. Miały partnerów, mężów i dzieci. Robiły wszystko, by w kraju nikt nie dowiedział się o ich drugim obliczu. „Dziewczyny z Dubaju” odsłaniają świat dobrze prosperującego i świetnie zorganizowanego seks - biznesu. To świat klientów, ekskluzywnych prostytutek, wreszcie bezwzględnych i przebiegłych sutenerek, a wśród nich córki znanego muzyka rockowego. co ma do tego Doda oprócz tego, że produkuje film opary oo tę książkę? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 15:27 Przyjaźń z kilkoma znanymi streczycielkami, podejrzenia o wyjazdy zarobkowe do Dubaju, podejrzenia o chęć ukrycia swojej roli w aferze dubajskiej i wydania kilku nielubianych koleżanek Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 15:32 mary_lu napisała: > Przyjaźń z kilkoma znanymi streczycielkami, podejrzenia o wyjazdy zarobkowe do > Dubaju, podejrzenia o chęć ukrycia swojej roli w aferze dubajskiej i wydania ki > lku nielubianych koleżanek aha czyli Doda podobno maczała palce w tym procederze a teraz wyśmiewa się z koleżanek - prostytutek? gdzie to można przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 16:38 Na Pudełku latami o tym pisali, ale nie wiem czy jeszcze coś się ostalo, bo Doda z prawnikami kilka razy im przecinkę zrobiła. Nawet zdjęcia z googla podsuwali, ostatnio szukałam, a kiedyś na pewno tam były. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 16:50 mary_lu napisała: > Na Pudełku latami o tym pisali, ale nie wiem czy jeszcze coś się ostalo, bo Dod > a z prawnikami kilka razy im przecinkę zrobiła. Nawet zdjęcia z googla podsuwal > i, ostatnio szukałam, a kiedyś na pewno tam były. chyba polubiłam Dodę www.youtube.com/watch?v=s3bLWypWNzg Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 16:53 Przesympatyczna, nie? Jak leci demaskować nielubiane koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 17:00 mary_lu napisała: > Przesympatyczna, nie? Jak leci demaskować nielubiane koleżanki. no proszę, znalazłam www.youtube.com/watch?v=SpvcpnuV8w0 i to się nazywa źródło - każdy może posłuchać i dowiedzieć się co myśli Doda - z pierwszej ręki tak, bardzo sympatyczna Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 17:07 Obrzydliwa zakłamana baba, dzięki za linki, byłam przekonana że milczy i udaje, że tam nie ma żadnych intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 17:08 mary_lu napisała: > Obrzydliwa zakłamana baba, dzięki za linki, byłam przekonana że milczy i udaje, > że tam nie ma żadnych intencji. drobiazg, dzięki tobie rozejrzałam się po raz pierwszy w szołbiznesie i na tym tle Doda wypada super Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 17:12 Pod pewnymi względami na pewno, ja tez uważam, że jest ciekawym widowiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 14:41 mary_lu napisała: > Raczej by się przewracały czytając, jak ja nazywasz idiotką za głoszenie niepop > ularnych poglądów. 20 lat temu byłam wolontariuszką w centrum praw kobiet, miał > am spotkania z działaczkami feministycznymi na uczelni i owszem, sprawa legaliz > acji, wyjścia z kryminalnego podziemia oraz zdejmowanaia winy i wstydu z kobie > t pracujących ciałem, w erotyce, była ważnym tematem. Świetnie, super, a ja z kolei pracowałam z dziewczynami zagrożonym niedostosowaniem społecznym, niejednokrotnie sprzedającym swoje ciało z różnych powodów i nieumiejącymi sobie z tym poradzic. I nie mogę zrozumieć, dlaczego od maleńkości musimy wpajać swoim córki przekonanie, że wypinanie tyłka na zdjęciu jest formalnością, a instrumentalne traktowanie ciała - drogą do sukcesu życiowego. A tak na marginesie, przypominam, że to ogólnodostępne forum i mam święte prawo się ciskac. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 07:51 off top - przypadkiem widziałam Dodę w sytuacji/interakcji "ulicznej" dwa razy - bardzo grzeczna i kulturalna, bez napięcia, naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:56 Większość tych niby kontrowersyjnych celebrytów na codzień, w sytuacjach ulicznych robi wszystko by wmieszać się w tłum. Nic dziwnego: pokłócą się z kimś na ulicy i zaraz wszystko będzie na Pudelku. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:59 No dobrze, ze sie na ulicy Dodus nie zabiera do bicia od razu Ale co ma na koncie to ma Odpowiedz Link Zgłoś
taka-sobie-mysz Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 21:33 Ja widzę różnicę w uprawianiu seksu za pieniądze a wstawianiem fotek na Instagrama. Dziwi mnie, że dla kogoś to jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
petatoppana Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 22:08 No dobra, a kim jest ta cała Staśko, jakie ona ma dokonania? Bo ja ją jedynie kojarzę z dętej afery z Lewandowską i z niczego innego. To jakaś gówniara, co usiłuje zaistnieć poprzez hejtowanie znanych? Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:02 Maję Staśko znam od dawna jako felietonistkę Krytyki Politycznej, zajmującą się tematyką równościową. Jako żywo nikogo nie hejtowała (również Dody ani Lewandowskiej, polecam lekturę źródłową), choć po Marcinie Swietlickim pojechała ostro (moim zdaniem niesprawiedliwie). Hejtowanie znanych natomiast odchodzi bardzo często na ematce i to w najgorszym stylu, ale ematkom wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 10:44 Ciekawa była jej "lista hańby polskich literatów". Nawet paru kolegów tam znalazłam. Niestety nie było napisane co zawinili, kto się głupio uśmiechnął, kto składał wulgarne propozycje, a kto gwałcił. Niestety wszyscy byli wrzuceni en masse do jednego worka Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 10:48 A kto nie zrobil zadnego z powyzszych... Obrzucic gownem mozna kazdego, warto o tym pamietac. Takie akcje bez konkretnych zarzutow sa nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 10:55 fornita111 napisała: > A kto nie zrobil zadnego z powyzszych... Obrzucic gownem mozna kazdego, warto o > tym pamietac. Takie akcje bez konkretnych zarzutow sa nieuczciwe. ksiazki.wp.pl/stworzyla-pierwsza-polska-liste-seksistow-bolszewickie-metody-6472253860394625a Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 22:09 A kto tak twierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 22:26 w wielu przypadkach tak jest..panstwo siwiec itd..po prostu reklamujace sie panienki. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 22:31 Dzisiaj wielu na insta tylkami swieci, sama Stasko rowniez- w tej czy innej "sprawie", reklamujac to, czy tamto. Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 22:40 Ta pani ma ewidentnie jakiś problem zwany bólem życi...😂 Odpowiedz Link Zgłoś
petatoppana Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 21.09.20, 23:04 fornita111 napisała: > *rzyci Ale ten ból rzyci ma związany jedynie z zamożnymi, atrakcyjnymi kobietami. Współczuć tylko frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 06:33 Seksualizacja kobiet jest czymś zupełnie innym niz prostytucja. Zachodzi tu znaczaca roznica, jesli chodzino pracę ciałrm. Seksualizacji kobiet bronia same kobiety w tym Stasko, ktora uwaza, ze mozna miec ciastko i je zjesc. Kobiety, ktore robia sobie takie zdjęcia na insta chca tak wyglądać na fotkach. Wyzywajaco, podniecajaco, ale to tylko fotka, niestety aż. Instagram wypala mózgi. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 07:30 No i co z tego, że Doda robi sobie takie, a nie inne zdjęcia? Chce, to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:34 Tak też twierdzi MS (polecam lekturę tekstu, nie streszczenia z Pudelka). Problemem jest to, że Doda, ze swoim charakterystycznym emploi pogardliwie się wyraza o sex-workerkach (sorry, mam problem z odmianą i pisownią tego terminu). Staśko nie jedzie po Dodzie, ot dywaguje i seksualizacji kultury, nawołując do solidarności. Nie jest to szczególnie odkrywcze, ale nie ma się czego czepiać. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 13:48 A co z tego, że ktoś zarabia tak, jak zarabia? Chce, to się sprzedaje... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 09:29 No i prawdę napisała. Doda ostatnio odlatuje, jak z tym "atakiem" na Siwiec, po którym internet gremialnie ją wyśmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 12:04 lauren6 napisała: > No i prawdę napisała. Doda ostatnio odlatuje, jak z tym "atakiem" na Siwiec, po > którym internet gremialnie ją wyśmiał. Serio? Chyba coś przeoczyłam...Wiem, że ona umieściła aktorkę (statystkę właściwie?) łudząco podobną do NS w jednej ze scen, co nasuwa skojarzenia, ale nie pamiętam nic na ten temat poza tym jednym artykułem na wiadomym portalu. Było coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Praca ciałem - nowy post Maji Staśko 22.09.20, 12:10 co to są pracownice seksualne? to prostytutki? Odpowiedz Link Zgłoś