Dodaj do ulubionych

Zima idzie 🤷‍♀️

25.09.20, 18:20
Jaka pogoda u was ematki? Bo u nas ewidentnie idzie zima. Na dworze plus 8 stopni, leje i wieje, a z okna widzę śnieg! 😱 W nocy u nas jeszcze padał deszcz, ale trochę wyżej już śnieg. Dzisiaj w nocy śnieg ma padać do 1000 m n.p.m., czyli tylko 150 m wyżej niż nasz dom! Całe szczęście, że jutro wieczorem wsiadamy na prom i płyniemy na Sardynię, zatankować słońca i ciepła przed zimą. Mam nadzieję, że przez całe 2 tygodnie będzie ładnie.

U nas dziś rano wyglądało to tak, jak na zdjęciu, a teraz przyszła mgła i wygląda jak by ktoś ukradł góry.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 18:24
      Jak cholera. Wczoraj 26 stopni, słońce, dziś 25, zachmurzone i zanosi się na deszcz, którego nie bylo ze dwa tygodnie chyba. Mazowsze.
      • bi_scotti Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 18:45
        mika_p napisała:

> Jak cholera. Wczoraj 26 stopni, słońce, dziś 25, zachmurzone i zanosi się na de
        > szcz, którego nie bylo ze dwa tygodnie chyba. Mazowsze.
        >

(almost) Same here smile Classic Indian summer! I tez brak deszczu, wczoraj cos niby popadalo ale tylko miejscowo i bardzo skromnie. Mozemy miec tylko nadzieje na uczciwie sniezna zime, bo jak nie to trudno bedzie policzyc umierajace/schnace drzewa uncertain
        Na zime czekam - kocham zime! Krolowo Sniegu, przybywaj! smile Cheers.
      • mika_p Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 19:17
        O, zaczęło padać.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:06
        U mnie pada ciągle od maja. Lato mieliśmy w kwietniu, potem cały maj i czerwiec padało non stop, a w lipcu i sierpniu z małymi przerwami. Wrzesień był trochę ładniejszy, ale też sporo padało. Dlatego lata mi się bardzo chce, bo w tym roku go właściwie nie miałam. A tu już zima w okno zagląda.
        • bi_scotti Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:39
          Lucky you smile My mielismy paskudnie gorace i suche lato. No i, jak zwykle, mnostwo dni z wysoka wilgotnoscia - Great lakes effect uncertain Wciaz sucho. I wciaz cieplo. Juz sie nie moge doczekac jakichs porzadnych deszczowych, ponurych wieczorow gdy dobrze robi smooth jazz & good Malbec wink Niech sie juz wreszcie ochlodzi, eh smile A potem niech nadejdzie uczciwa sroga zima z gorami sniegu i minusowymi temp tak od listopada do marca co najmniej - tego mi trzeba! Cheers.
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 03:01
            Ja tam zazdroszczę prawdziwego lata i ciepła. W tym roku w ogóle nie czułam, że jest lato. Mamy taki widok z balkonu, a nawet nie było kiedy na nim posiedzieć, bo ciągle padało. Celozje mi zgniły, a w okolicy drogi się poobsuwały, bo ziemia była za mokra i zbocza spływały. Za dużo deszczu, to też wcale nie takie szczęście. Ja również liczę, że zima będzie sroga, z mrozem i śniegiem przynajmniej przez 2 miesiące.
            • ola5488 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 10:20
              eliszka25 napisała:

> Ja tam zazdroszczę prawdziwego lata i ciepła. W tym roku w ogóle nie czułam, że
              > jest lato. Mamy taki widok z balkonu, a nawet nie było kiedy na nim posiedzieć
              > , bo ciągle padało. Celozje mi zgniły, a w okolicy drogi się poobsuwały, bo zie

U nas za to lato było upalne ale i deszczowe (mieszkamy blisko jeziora). Ostatnio jest tak:
              • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 16:11
                Też pięknie!
            • leyla76 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 23:01
              Eliszka gdzie ty mieszkasz? Moze czas sie przeprowadzić troche nizej😁 U nas nad jeziorem genewskim (Okolice Lozanny) upały skończyły sie tydzień temu. Nie wiem jak było w lipcu bo byłam w Turcji, ale w sierpniu normalnie czułam sie jakbym dalej w Turcji była. Dzień w dzień ponad 30stopni.
              Pogoda w sumie piekna od marca była, deszczu nie za wiele do mniej więcej paru dni temu.
              Teraz rzeczywiście zimno i deszczowo. Aż sie wierzyć nie chce, ze nagle z lata sie zima zrobiła.
              • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 07:23
                A nie, u nas jest fajnie, ale w tym roku lato było kiepskie.
        • mikams75 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 23:19
          az tak daleko to ty ode mnie nie jestes, wprawdzie latem mnie tu nie bylo, wiec nie wiem ale tak poza tym do bylo pieknie od wiosny z bardzo krotkimi przerwami, dopiero teraz sie ochlodzilo i rozpadalo.
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 07:12
            Nie jestem daleko, ale przy samych Alpach. Mój mąż pracuje w Zurychu i u niego bardzo często jest zupełnie inna pogoda niż u nas. W tym roku mieliśmy naprawdę dużo deszczu. Kwiecień był upalny, cały maj i czerwiec padało właściwie non stop, przez pierwsze dni lipca też, później w lipcu i sierpniu były momenty, kiedy mieliśmy po kilka dni pod rząd słońca, ale wciąż dużo padało. Wrzesień był trochę ładniejszy, bo nawet udało nam się dwa razy przejść nasz kanion. No a teraz zrobiło się zimno i śnieg widać z okna.
            • mikams75 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 07:59
              ja jestem gdzies po drodze i faktycznie jest mniej sucho niz w miescie ale i tak w tym roku nie mialam powodow do narzekania na pogode. Ale faktycznie - latem rosliny mi nie wyschly jak mnie nie bylo, deszcz je skutecznie podlewal. Moze po prosu najgorsza pogode przegapilam.
              • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 09:48
                Możliwe. Ja sobie posadziłam trawy ozdobne i celosie przed domem. Trawy rosną a celosie prawie wszystkie zgniły.
    • czekoladazkremem Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 18:30
      A ja się bardzo cieszę - za jakieś trzy tygodnie zacznie się moja ulubiona pora roku. Mam już dość gorąca, suszy i słoneczka - czekam na deszcz i ochłodzenie. Jest tak sucho, że drzewa wyglądają jak pod koniec października. Też Mazowsze.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:08
        U nas przez całe lato jest tak mokro, że celozje, które sobie posadziłam przed wejściem po prostu mi zgniły. Ciągle pada, teraz też.
    • jkl13 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 18:48
      Przyznaj się,chciałaś się po prostu pochwalić widokiem z okna wink
      • andaba Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 19:20
        Każdy by się chwalił, gdyby miał taki widok...
        • igge Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 23:42
          Widok/ widoki, te góry, jezioro pięknesmile
          Nawet przepiękne.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:09
        To też i urlopem 😉.
    • mid.week Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 18:50
      Pięknie, nigdzie bym się stamtąd nie ruszała, tylko siedziała i patrzyła! Jakaś tam sardynia się nie umywa, phi...
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:16
        Uwielbiam takie widoki, dlatego od prawie 15 lat tu mieszkam 😁. Jednak lubię też podróżować, a taki widok też jest fajny
        • igge Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 23:43
          Kicztongue_out
          Ale pięknybig_grin
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 09:12
            Nic nie poradzę na to, że natura na Sardynii taka kiczowata 🙃
    • berdebul Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 19:09
      My właśnie wracamy, pożegnały nas burze i ulewy + sztorm na Adriatyku. Na samą myśl o jesieni i zimie jest mi słabo. Śnieg by się przydał bo susza, ale te buty, sól na chodnikach, odśnieżanie samochodu w pracy.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:19
        No ja mam nadzieję, że żadnego sztormu nie będzie, jak będziemy płynąć cała noc promem. Zimę lubię, jak jest mróz i śnieg, a jesień, kiedy jest taka nostalgiczna z morzem mgły i słońcem ponad mgłą. Lubię to głównie dlatego, że mieszkamy powyżej granicy mgły i od nas faktycznie wyglada to tak, jak byśmy mieszkali na słonecznej wyspie pośrodku białego morza.
    • gaskama Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 19:35
      Cudny widok!!!! Gdzie mieszkasz?
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:21
        W szwajcarskich Alpach, ale nie bardzo wysoko, na wysokości Zakopanego.
        • gaskama Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 20:31
          Jezuuu powinnam cie nienawidzić.
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 07:24
            W bloku obok jest wolne mieszkanie, więc jak chcesz, to możesz też tu zamieszkać 😉
    • annajustyna Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 19:41
      U mnie z chałupy też w wielkiej oddali widać czasem Alpy.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:23
        U mnie widać nie z oddali, bo prosto z domu da się dojść na ten szczyt ze zdjęcia i wrócić w jeden dzień na piechotę.
    • shmu Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 19:48
      Ladny widoczek, a w zimie pewnie jeszcze ladniejszy! U nas leje i zimno. Zmrok zaczyna sie coraz wczesniej...
      Ja lubie wszystkie pory roku, i te jesienna melancholie tez. Jedyne co, to wlasnie sobie uswiadomilam, ze dzisiaj nie wyszlam nawet z domu, bo lalo...
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:24
        Lubię ten widok o każdej porze roku. Zimę też lubię, tylko deszczu nie lubię.
    • ola5488 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 20:06
      Pięknie smile
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:25
        Dziękuję, mnie też się podoba 😊.
    • rosapulchra-0 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 20:14
      Śniegu nie ma, cała reszta się zgadza.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:26
        U was to chyba w ogóle rzadko jest śnieg, o ile w ogóle bywa.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 20:32
      Nie idzie, kwiaty ponownie kwitną, pies strasznie linieje, ma być kilka dni chłodnych i deszczowych a porem znowu 20 st.
      Wrocław.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:27
        Moje kwiatki zgniły, bo jest za mokro. Zazdroszczę cieplej jesieni.
    • mona-taran Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 21:11
      U mnie mega wichura i burze. I zimno, dziś było chyba ze 12 stopni.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:28
        U nas burza była wczoraj. Dziś tylko wieje i leje.
        • mona-taran Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 09:17
          Jak jechaliśmy na wakacje to w Szwajcarii złapała nas taka burza, że w życiu czegoś tak pięknego nie widziałam smile ja kręciłam głową na wszystkie strony i co chwilę wyrywało mi się "woooow!" a mój chłop za kierownicą bluzgał we wszystkich znanych sobie językach 😅
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 09:53
            😄 to musiało fajnie wyglądać z boku. No ale faktycznie, burze u nas bywają widowiskowe. W sierpniu i wrześniu lubię sobie siadać wieczorem na balkonie i oglądać, jak w szczyty uderzają pioruny. To też jest niesamowite wrażenie - u nas sucho i cicho, a na niebie co chwilę pojawiają się błyskawice.
            • mona-taran Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 10:09
              Szwajcaria w ogóle jest piękna, zawsze jęczę z zachwytu jak jedziemy do IT i chyba głównie dla tych szwajcarskich widoków jeździmy samochodem :p zawsze jest pięknie, bez względu na pogodę smile
    • mikams75 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 21:29
      jak rozwieje chmury to i ja ujrze sniegi, ale caly dzien bylo wyjatkowo ponuro.
      U nas jeszcze ferii nie ma ale i tak nic nie zaplanowalam, licze na spontan wg aktualnej listy bez kwarantanny.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:30
        W niedzielę ma być lepsza pogoda, to może śnieg ci się ukaże.
        My też czekaliśmy do ostatniej chwili i domek bukowałam we wtorek 😁.
    • lucadimontezemolo Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 21:42
      Idzie idzie. U mnie aktualnie 20 stopni ( W-wa).
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:32
        U mnie aktualnie +4,5.
    • mayaalex Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 23:11
      Belgia zimna i mokra sad dzis lało okrutnie, wyglada na to ze przynajmniej przez tydzien tak bedzie.
      Ale moze jeszcze bedzie ladnie w pazdzierniku smile
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:33
        W takim razie życzę ładnego października ☺️
    • hamerykanka Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 25.09.20, 23:35
      U nas dzis 35C, jutro 37, ale za pare dni ma sie ochodzic do nedznych 24.
      Czas wyjmowac cieple ubraniawink
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:34
        Jakąś kufajkę sobie przygotuj 😉
        • hamerykanka Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 15:36
          Ty sie smiejesz, ale Teksanczycy potrafia nosic zimowe kurtki jak temp spada do +15C!
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 16:10
            Jeśli im zimno, to trudno 😁
          • kandyzowana3x Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 16:44
            W Krakowie w ubiegły weekend temp wieczorem ok 18 stopni ( w dzień pewnie z 28) widziałam parę osób w szortach plus przejściowa puchówka wink.
          • mona-taran Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 09:35
            Ah, tak samo jest na południu Włoch:p pytam przez telefon jaką mają pogodę? "Zimno, 17 stopni!" w grudniu :p zawsze jak przyjeżdżamy na święta ludzie na nas patrzą jak na wariatów, bo my albo w lekkich kurtkach albo całkiem bez a reszta w kurtkach puchowych, grubych czapach i kozakach 😅 mam nawet gdzieś zdjęcie z placu zabaw- moja młoda na huśtawce w spódniczce, cienkich rajtkach i dżinsowej kurteczce a na huśtawce obok chłopiec w grubej kurtce, czapce i szaliku :p
            • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 09:58
              W końcu kiedyś muszą te zimowe ciuchy nosić 😄.

Po drodze na Sardynię zrobiliśmy sobie przystanek w Pizie i poszliśmy zobaczyć krzywą wieżę. Pogoda akurat była kiepskawa i jakieś 18 stopni. Mąż był w szortach i koszulce i wszyscy handlarze pamiątek nas zaczepiali i proponowali mu jakieś kurtki lub bluzy 😄
    • bigzaganiacz Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 00:00
      No idzie , pizga na maxa w dwa dni z 20 do 9,stopni
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:36
        Tego właśnie nie lubię, takich przeskoków temperatury. W sumie w żadną stronę, bo jak wiosną z +5 nagle zrobi się +25, to też bez sensu.
        • bigzaganiacz Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 15:47
          Wyskoczylem rano zupelnie nie przygotowany i az mnie zatrzeslo
    • bergamotka77 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 00:24
      U nas 25-27 st. C.od 2-3 ygodni. Okolice Warszawy.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 02:37
        2-3 tygodnie ciepła i słońca bez przerwy, to u nas w tym roku przez całe lato nie było. Zazdroszczę ładnej pogody, u mnie leje.
    • taki-sobie-nick Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 03:05
      https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/33/39/5e1f5657bec49_o_full.jpg

(Na zdjęciu: zima stulecia 1978, chociaż są też inne fajne zdjęcia typu do połowy zawiane śniegiem samochodziki - w korku, nie na parkingu)
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 03:47
        Tyle śniegu jeszcze nie mamy, ale bywa i tak
        • karme-lowa Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 11:16
          Dziś leje i jest 10 stopni.
          Oby była zima.
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 16:07
            Też mam nadzieję na prawdziwą zimę.
        • berdebul Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 11:47
          Jak Wy tam żyjecie?! 😱
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 16:07
            To na zdjęciu, to nie jest nasz dom. My mieszkamy w cywilizowanych warunkach, ale nie musimy czekać na zimę stulecia, żeby zobaczyć 3 m śniegu.
            • berdebul Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 19:07
              3m sniegu? Ponawiam pytanie - jak Wy tam żyjecie. Mój pies dzwoni do ToZ jak spadną 3cm sniegu i domaga się deportacji do ciepłych krajów. big_grin
              • mikams75 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 22:30
                przede wszystkim to zima az tak bardzo nie zaskakuje drogowcow jak w pl wink
        • taki-sobie-nick Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 23:29
          Ale to w górach. Na zdjęciu, które ja wkleiłam, jedzie tramwaj, no chyba że to pociąg. tongue_out
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 09:17
            No ja mieszkam w górach i u nas takimi tunelami jeżdżą samochody.
            • taki-sobie-nick Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 22:00
              Ale zima stulecia jest wtedy, kiedy tak wyglądają MIASTA.

Na marginesie, w 1978 takimi tunelami jeździły chyba raczej PKS-y, ludność miała znacznie mniej samochodów na łba niż obecnie.
              • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 07:28
                Ale ja się z tobą zgadzam. Chodziło mi tylko o to, że ja nie muszę czekać na zimę stulecia, żeby zobaczyć tyle śniegu, bo u nas to nie jest nic wyjątkowego. Miejscowości położone wyżej tak wyglądają praktycznie co roku. Dla nas jest dziwne, gdy śniegu jest mało.
    • mikams75 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 22:34
      tak tylko ci przypomne, ze jak tylko wrocicie to w sklepach bedzie juz swiatecznie. Przygotuj sie na to mentalnie. Mnie co roku to szokuje. Wracamy ze sloneczka, w domu piora sie letnie ciuchy a tu jakby grudzien w sklepach.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 10:06
        Od ponad 10 lat robimy sobie wakacje w październiku, więc się przyzwyczaiłam.
        • mikams75 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 12:23
          ja tez niby wiem, ale mnie to co roku nieodmiennie szokuje i sprowadza na ziemie.
          • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 20:24
            Ja w ogóle mam wrażenie, że te świąteczne dekoracje w sklepach coraz wcześniej się pojawiają.
            • mikams75 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 23:22
              tak, coraz wczesniej, kiedys po feriach jesiennych jeszcze nie bylo dekoracji, w listopadzie sie pojawiala a ostatnio zmiana wystroju nastepuje podczas ferii.
              • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 07:30
                No właśnie, kiedyś to było pod koniec listopada, później zaraz po 1 listopada, a teraz to praktycznie od razu po zmianie z wystroju letniego pojawiają się akcenty bożonarodzeniowe.
                • mikams75 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 29.09.20, 08:40
                  wlasnie wczoraj widzialam pierwsze bombki i mikolaje! Nawet ferie sie jeszcze nie zaczely u nas!
    • igge Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 26.09.20, 23:39
      Dzisiaj było nadal pięknie, tak samo jak przez ostatnie dni, wręcz letnio i w szortach, a jak wracaliśmy po południu ze stajni - zaczęło mżyć przyjemnie, potem już lało ciurkiem za oknem gdy piwo popijałam z dzieckiem z lemoniadą malinową z krecikiem.
      Deszcz. Deszcz. Deszcz.
      Urlop mieliśmy świetny i słoneczny, upalny. Teraz cieszę się z deszczu - lubię szum deszczu i będą grzyby smile
      Planuję zrobić wielkie dyniowe zakupy we wtorek u lokalnego rolnika.
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 10:08
        Ja w tym roku miałam głównie deszcz, więc już go nie lubię i marzą mi się 2 tygodnie słońca bez przerwy.
    • hanusinamama Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 11:22
      Ale masz wodk z okna!!!
      U mnie wnocy było 14 wiec zima chyba daleko jeszcze ma do mnie smile
      • eliszka25 Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 27.09.20, 20:26
        Uwielbiam mój widok i ciągle go fotografuję 😊.
        U nas bywa różnie. Zdarzały się lata, kiedy wrzesień i październik był bardzo ciepły, a bywało i tak, że pod koniec września mieliśmy pół metra śniegu.
      • berdebul Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 09:23
        U nas było 10C w dzień! W nocy jeszcze zimniej. Zazdroszczę tych 14.
    • solejrolia Re: Zima idzie 🤷‍♀️ 28.09.20, 10:17
      Mamuniu, jaki Ty masz widok z balkonu....

Ja widzę z balkonu świerki, i mój żywopłot, który zasłania częściowo domek sąsiadów. To część ogródka z którego korzysta głównie moja mama.
      Tak naprawdę ładny widok mam z okna łazienkowego, na łąkę i zagajnik brzozowy. (i nie widać domów sąsiadów tongue_out).
      Łąka już jakiś czas temu przybrała kolory jesieni , wystarczyło, że przekwitła wrotycz, a zakwitła nawłoć kanadyjska, ale brzozy to dopiero od 2-3 dni zmieniają kolor liści na gdzieniegdzie żółtawy .
      Także u nas zimy nie ma, i nie czuć, żeby zbliżała się, natomiast mamy naprawdę bardzo fajną jesień!
      Ostatnie dwa dni popadało, i dobrze, bo było już sucho przeokropnie, poranki już chłodne, a poza tym jest wciąż ciepło. I my sobie chwalimy bardzo tegoroczną jesień- dla naszej pracy jest idealna pogoda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka