Dodaj do ulubionych

Co zrobic?

10.10.20, 08:39
Z ubraniami po zmarlej mamie. Zmarla 2 lata temu a szafy dalej pelne. Mama ma duzo ubran dobrej jakosci, ale w wiekszosci to zakiety i spodnice, koszule. Czesc juz rozdalismy w rodzinie. Chcemy oddac, ale przeciez w domu samotmej matki nie przydadza sie garsonki. Macie jakies pomysly?
Obserwuj wątek
    • bistian Re: Co zrobic? 10.10.20, 08:43
      Może spróbuj przez Caritas? Tam, oprócz krętaczy, są też osoby, które działają lokalnie i znają środowisko, a przecież są kobiety, które mają potrzebę ubrać się do pracy czy na inną ważną okazję, a nie mają takich możliwości finansowych.
    • ritual2019 Re: Co zrobic? 10.10.20, 08:48
      Nie ma kontenerow na ubrania np obok supermarketow?
    • woman_in_love Re: Co zrobic? 10.10.20, 08:51
      a skąd jesteś?
      może macie lokalną "śmieciarkę" na fb?
      • akseinga1975 Re: Co zrobic? 10.10.20, 09:04
        Krakow. To naprawde nie sa ubrania do kontenerow.
        • ritual2019 Re: Co zrobic? 10.10.20, 09:10
          akseinga1975 napisała:

> Krakow. To naprawde nie sa ubrania do kontenerow.

To je sprzedaj. Serio nie rozumiem dylematu.
          • akseinga1975 Re: Co zrobic? 10.10.20, 09:14
            Chcemy oddac. Dzieki mozy sprobujemy z ta smieciarka. Nie wiedzialam, ze jest cos takiego.
            • mama333 Re: Co zrobic? 10.10.20, 09:57
              akseinga1975 napisała:

> Chcemy oddac. Dzieki mozy sprobujemy z ta smieciarka. Nie wiedzialam, ze jest c
              > os takiego.

Mega problem z oddaniem ubrań( też Kraków) . Musisz mierzyć spotykać się z daną osobą bo chce przymierzyć. Też chciałam tak oddać nowe płaszcze za dużo z tym zachodu
              Płaszcze wylądowały pod śmietnikiem .a reszta rzeczy w kontenerze.
              Mam jeszcze masę lekarstw odżywek w tym morfinę w hospicjum tego nie chca bo nie mogą przyjmować leków . ( Muszę zawieść do apteki do kontenera na leki )
              • woman_in_love Re: Co zrobic? 10.10.20, 10:00
                przyjmę morfinę, każą ilość big_grinbig_grinbig_grin
        • woman_in_love Re: Co zrobic? 10.10.20, 09:15
          ale śmieciarka z fb to taka grupa, gdzie zgłaszasz co chcesz oddać i normalni ludzie po to przyjeżdżają - to nie są żadne kontenery czy wywalanie w niebyt
    • beata985 Re: Co zrobic? 10.10.20, 09:04
      Dlaczego samotnej mamie nie przydadzą się garsonki? Ludzie mają różne gusta, różne potrzeby...
      Oprócz caritas, dom samotnej matki, uwaga smieciarka jedzie, olx fb vinted...Jak chcesz tylko oddać to szybko powinno zejść
    • jowita771 Re: Co zrobic? 10.10.20, 09:13
      Nie wrzucaj do kontenerów, bo teraz chyba wszystko stamtąd idzie na czyściwo, a jak ubrania są dobre, to ich zwyczajnie szkoda. Może spróbuj zapytać w Mopsie albo w kościele, może znają jakąś panią, która byłaby chętna na garsonki, sporo ludzi ma niską emeryturę i takie ubrania by chętnie wzięli. Ja kiedyś ubrania po córce zaniosłam do Mopsu, panie powiedziały, że się przydadzą, bo mają pod opieką rodzinę z dziewczynką w odpowiednim wieku.
      • jowita771 Re: Co zrobic? 10.10.20, 09:16
        Jeszcze mi się przypomniało, niedaleko mojego poprzedniego miejsca zamieszkania zakonnice rozdawały obiady i tam przychodziły starsze niezamożne osoby. Może w Twojej okolicy też działa coś takiego i organizator mógłby przekazać rzeczy od Ciebie komuś potrzebującemu.
        • nuta15 Re: Co zrobic? 10.10.20, 09:25
          Domy pomocy społecznej, domy dziennego pobytu dla seniorów albo emmaus.pl/emaus-krakow/
    • klaramara33 Re: Co zrobic? 10.10.20, 10:03
      Olx może.
      • abcccc Re: Co zrobic? 10.10.20, 10:09
        W ub. roku były w zimie takie wieszaki w niektórych miejscach i tam ludzie wieszaki płaszcze, kurtki. Działało to Prz urzędach zdaje się.,nie pamiętam nazwy akcji, ale może to znów rusza i można i tego typu ubrania dawać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka