Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja

23.10.20, 09:20
Drogie emamy, możecie mnie uświadomić jak wygląda dostęp do antykoncepcji w Polsce? W dobie obecnego zakazu usuwania ciąży jak można zabezpieczyć się przed nią?
Oczywiście i mnie przyszło do głowy, vze wszystkie polskie kobiety w wieku rozrodczym powinny nałożyć swoim partnerom i klientom szlaban na seks. Przestępczość u polskich mężczyzn radykalnie wzrośnie, też w stosunku do dzieci i zwierząt, ale partia rządząca zdaje się bierze ten fakt pod uwagę.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:25
      Ale wiesz, że ludzie którzy chcą miec dzieci raczej się nie zabezpieczają? A to co się wczoraj stało dotyczy ich?
      • zuzia555 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:28
        Czyli zgadzasz się, że kobiety muszą rodzić wszystko co w nich się rusza, też alieny, bo taka jest wola władców państwa, a szanowny partner nie ma nic do gadania? Zgadza się lub ewentualnie pójdzie w siną dal, bo mu psychicznie za ciężko będzie w takim domu?
        • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:39
          Raczej jej chodzi o to że ta ustawa uderza nie w tych co dzieci nie chcą i stosują antykoncepcję ale w tych co chcą mieć dzieci i planują ciążę
        • chococaffe Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:41
          Tyle zrozumiałaś?
    • milva24 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:25
      W kontekście ostatniego wytoku TK problemem nie jest antykoncepcja. Przecież usuwane z przyczyn embriopatologicznych są głównie ciąże chciane i planowane. Ja gdzieś dopuszczałam możliwość kolejnej ciąży choć wiek coraz bardziej zaawansowany ale teraz się żegnam z tymi myślami. W razie czego wolałabym mieć wybór, jeśli go nie mam to rezygnuję.
    • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:27
      zuzia555 napisała:

> Oczywiście i mnie przyszło do głowy, vze wszystkie polskie kobiety w wieku rozr
      > odczym powinny nałożyć swoim partnerom i klientom szlaban na seks.

Podoba mi się.
    • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:28
      Masz gumki w każdej aptece, kioski, markecie. Dlaczego szlaban na seks? Nie widzę powodu żebym miała moje życie seksualne podporządkowywać PiSowi. Z Kaczyńskim przecież nie sypiam
      • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:31
        Ktoś poświęca się sprawie dostając gazem po oczach, ktoś w inny sposób.
        • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:32
          W akt sprzeciwu są wpisane wyrzeczenia.
        • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:35
          To ja wole iść pod dom Kaczora, daleko nie mam smile
          • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:39
            Ja spoza Warszawy.
            Ale nie wiem czy bym szła, bo mam liczne obowiązki, zawodowe i opiekuńcze. Nie mogę sobie pozwolić na aresztowanie.
            • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:41
              Pójdę z dziećmi na spacer, to i tak moja trasa, często tam chodzę. Chyba nie aresztują matek za spacerowanie?
              • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:45
                Nie byłabym taka pewna, ale anyway dziękuję jeśli tam będziesz.
        • zuzia555 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 11:38
          Tak. Są też i aktywiści, którzy anonimowo (czyli bez gazu po oczach) poświęcali swój czas, by przekonać jak największą ilość osób do:
          -całkowitego zakazu aborcji
          -wystąpienia Polski z EU
          -polityki i decyzji partii rządzącej
          -wspierania Brexitu
          -podsycania nienawiści do Rosji
          -podsycania nienawiści do Niemców
          -podsycania nienawiści do nauczycieli
          -podsycania nienawiści do służby zdrowia
          -podsycania nienawiści do osób homoseksualnych
          -podsycania nienawiści do cudzoziemców w Polsce
          -podsycania nienawiści do uchodźców
          -podsycania nienawiści do poszczególnych polityków partii opozycyjnych.

Wyjątek stanowią członkowie Konfederacji. Wprawdzie działali anonimowo, ale za pieniądze. Ktoś w wątku napisał, że Polacy Polakom zgotowali ten los. Jeszcze raz podpiszę :"absolutnie tak"
      • zuzia555 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:34
        Bo zmuszenie mężczyzn do ruszenia tyłka w walce o prawa kobiet do własnego ciała , prawa które i ich jednocześnie dotyczą, jest sposobem wywarcia nacisku na wstrzymanie tego chorego przepisu.
        • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:36
          Musisz swojego partnera zmuszać do walki o prawa kobiet szlabanem na seks??? Smutne...
          • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:40
            Może akurat dla niej to jedyny dostępny kanał wyrażenia sprzeciwu.
            • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:42
              Plus chodzi trochę też imo o akt symboliczny - a symbole mają to do siebie, że niekoniecznie muszą być realnie skuteczne.
              • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:44
                Aha czyli mam ogłosić że od dziś nie sypiam z pisowskie i konfederatami i oni się tym przejmą i nawrócą na liberalne wartości? big_grin
                • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:46
                  Ale przyjmujemy kryterium skuteczności?
                  • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:48
                    Zasadniczo cenię sobie w życiu skuteczność. A jak tylko symbolika to mogę się ubierac na czarno, a nie idiotycznie pozbawiac ważnego elementu życia
                    • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:51
                      Ja akurat powstrzymałabym się od ocen, które formy wyrażania sprzeciwu są idiotyczne.
                      • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 09:58
                        To jest klasyczne na złość Jarkowi odmroże sobie uszy i tyle. Seks poza tym że jest przyjemny jest wieziotworczy. Lepiej zająć się walka z systemem niż z relacjami we własnym związku
                        • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:10
                          Każdy protestuje, jak mu pasuje.
                          • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:15
                            Albo inaczej - w sposób, który jest w danej sytuacji życiowej dostępny.
                            • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:21
                              Jak komuś tylko to jest dostępne to czemu nie, jego decyzja, ja oceniam proponowanie tego jako powszechnego rozwiązania
                              • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:31
                                A które rozwiązania uważasz za bardziej skuteczne?
                                • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:36
                                  W sumie każde smile Zrezygnować z seksu z własnym facetem żeby obalić PiS to jak poskakać siedem razy na lewej nodze żeby obalić PiS. To drugie chociaż nieszkodliwe. Ja przyjmuje strategie długofalową: trzymam dzieci z daleka od kościoła, nie pozwalam na pranie im mózgów, co jest czymś realnym a nie symbolicznym. Symbolicznie to można jakieś flagi z okien wywiesić wtedy chociaż widać skalę podparcia. Może pójść w stronę furgonetek i jechać ze swoimi komunikatami?
                                  • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:43
                                    No ale to nie skala decyduje o tym, kiedy symboliczne staje się realnym?
                                  • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:48
                                    Tzn powiem tak - osobiście brałam udział we wszystkich możliwych formach walki z systemem. Czas pokazał, że okazały się nieskuteczne.
                                    • ludzikmichelin4245 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:48
                                      Protestu seksowego jeszcze nie próbowałam smile
                                      • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:52
                                        A to próbuj, czemu nie smile ja nie widzę żadnego połączenia między moim brakiem seksu a władza PiS
    • ritual2019 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:06
      Wyglada tak jak wygladala, trzeba za nia zaplacic, mozna tez trafic na nawiedzonych lekarzy ktorzy beda demonizowac np srodki hormonalne itp.
      • wtop.ek Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:28
        Czyli tak jak na całym świecie smile
        • ritual2019 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 11:05
          wtop.ek napisał:

> Czyli tak jak na całym świecie smile

Nie nie zupelnie. Podobnie jak prawo aborcyjne nie wyglada tak na calym swiecie oraz wiele innych kwestii.
      • ichi51e Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:35
        Wypowiedziala sie osoba ktory ostatni raz byla w polsce kiedy dokladnie...?
        • ritual2019 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 11:04
          ichi51e napisała:

> Wypowiedziala sie osoba ktory ostatni raz byla w polsce kiedy dokladnie...?
          >

Chcesz powiedziec ze NFZ placi (oczywiscie z podatkow) za antykoncepcje? A moze znikneli lekarze ktorzy deinformuja kobiety? Wystarczy poczytac tego rodzaju watki, albo np takie o szczepieniach na HPV i wszystko jasne.
          Ale tak, sa prezerwatywy dostepne...jeszcze
          • ggrruu Re: Antykoncepcja 23.10.20, 11:07
            Niezwykle NFZ nie płaci w Polsce za leki, bo niby czemu? Antykoncepcja hormonalna podobnie jak niektóre inne leki jest jednak refundowana częściowo
            • ritual2019 Re: Antykoncepcja 23.10.20, 13:12
              No widzisz ale jest 60 dni opieki. A antykoncepcja to nie do konca leki np spirale.
    • ichi51e Re: Antykoncepcja 23.10.20, 10:31
      Tragicznie! W KAZDYM sklepie spozywczym sa prezerwatywy a lekarze wypisuja co zechcesz jak leci bez zlecania zadnych badan... suspicious
      • aerra Re: Antykoncepcja 23.10.20, 13:07
        Oprócz tych lekarzy, którzy nie wypisują. Ale to fakt, rzadko w dużych miastach, no i tu jak trafisz na takiego, to zawsze możesz pójść do innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka