Dodaj do ulubionych

A stare seriale?

• kurt.wallander Re: A stare seriale? 05.11.20, 22:52
      Czterdziestolatek wciąż bawi

Nieserialowo - Jak rozpętałem 2. wojnę światową
    • starzystka_gazety Re: A stare seriale? 05.11.20, 23:13
      Nie wiem czy przetrwał, chyba wręcz przeciwnie - i co z tego? Majka z kosmosu - na jutubie po czesku (a czasem rosyjsku z angielskimi napisami) jako Spadla z oblakov. Dziecku też się spodobało.

Jak dziecko lubiłam "Pan wzywał, milordzie?". Obejrzany po latach dalej miał swoje smaczki, a jednocześnie odrzucił mnie gęstą atmosferą a la #metoo. A to panienka stawia w niezręcznej sytuacji lokaja, a to pan służącą... To już nie śmieszy...

Miniserial "Lace" (w TV chyba dali to w 4 częściach).
    • ewiedzma Re: A stare seriale? 05.11.20, 23:18
      Strefa mroku! Reszta chyba już padła: Skrzydła, MASH, Przystanek Alaska, Siódme niebo, Bajer z Bel Air, Sabrina, Niebezpieczna zatoka... Trochę tego jest. Miasteczko Twin Peaks, Z Archiwum X...
    • nikita1907 Re: A stare seriale? 06.11.20, 10:59
      Powrót do Edenu, Katarzyna (kostiumowy), Ptaki ciernistych krzewów, Cudowne lata( wciąż aktualny), Miasteczko Tween Peaks, Nikita ( z Petą Wilson) Felicity, Ich pięcioro, Przyjaciele, Bewrly Hills, Jezioro marzeń
      • nikita1907 Re: A stare seriale? 06.11.20, 11:00
        Fantagiro i Arabella czy pierścień Arabelli - te baśniowe były piekne....
    • znowu.to.samo Re: A stare seriale? 06.11.20, 14:34
      O nie, gdy oglądam stare seriale przypominam sobie, że kiedyś było normalnie.
    • prezent_urodzinowy Re: A stare seriale? 06.11.20, 14:46
      Fajny wątek, wiele moich ulubionych seriali się tu pojawiło!
      Dodam jeszcze Sekretny Dziennik Adriana Mole'a - uwielbiałam i książkę, i film.
    • chlodne_dlonie Re: A stare seriale? 07.11.20, 08:36
      Lily_Evans11 - świetny wątek anty-COVIDowy założyłaś, gratulacje smile
      Będzie co odświeżać jak nas na 4 spusty w 4 kątach pozamykają LOL
    • leosia-wspaniala Re: A stare seriale? 07.11.20, 11:30
      Klasyki takie jak Dom, Lalka, Alternatywy 4, z zagranicznych Allo, Allo, i w ogóle brytyjskie seriale komediowe.

Z dzieciństwa pamiętam Tajemnicę Sagali i młodzieżowe seriale w tym klimacie. Była też taki o latającej kulce zwanej WOW i Maszyna zmian. I w soboty rano w ramach Walt Disney przedstawia była zawsze najpierw kreskóka, a potem jakiś młodzieżowy serial, pamiętam taki o niepełnosprawnym chłopaku, Corky mu było? Ktoś pamięta? No i wspomniane już Cudowne lata. Myślałam, że całą Ameryka mieszka w takich domkach na takich przedmieściach, ale w sumie, kto tak dawniej nie myślał... wink ?

Już na studiach odkryłam Przystanek Alaska, pokochałam, ale ja w ogóle lubię klimat małych miasteczek na północy.
      • annajustyna Re: A stare seriale? 07.11.20, 12:28
        Corky był "Dzień za dniem".
    • fanaberyczka Re: A stare seriale? 12.11.20, 22:15
      Dwa ponadczasowe seriale Dorastanie i Punkt widzenia.
    • joszka30 Re: A stare seriale? 13.11.20, 14:25
      A był wymieniany juz "Szpital na peryferiach" ?
      • joszka30 Re: A stare seriale? 13.11.20, 14:27
        I " ostry dyżur"
    • miodowa2 Re: A stare seriale? 13.11.20, 15:07
      Jeszcze taki serial polski o klubie fitness, której właścicielką była Adrianna Biedrzyńska, kosmetyczką Magdalena Zawadzka...- chyba lata 90-te
      • annajustyna Re: A stare seriale? 13.11.20, 18:38
        Był, faktycznie, ale strasznie dawno. Na Film polski.pl zaraz poszukam...
        • annajustyna Re: A stare seriale? 13.11.20, 18:40
          filmpolski.pl/fp/index.php?film=126482
    • 3lato Re: A stare seriale? 14.11.20, 19:11
      Jan Serce 😀
      • aqua48 Re: A stare seriale? 18.11.20, 11:47
        "Jan Serce" był świetnie zagrany. A pamięta ktoś jeszcze kultowy niegdyś serial "Gniewko syn rybaka"? Z młodym Perepeczko jeszcze przed Janosikiem?
    • tol8 Re: A stare seriale? 18.11.20, 14:47
      Alternatywy 4, Dzień za dniem, Cudowne lata, Beverly Hills,
    • joaz Re: A stare seriale? 18.11.20, 19:25
      A jeszcze Crime Story
    • novembre Re: A stare seriale? 19.11.20, 16:32
      Nikto nie je doma!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka