Dodaj do ulubionych

Ale się zdziwiłam!

05.11.20, 22:35
W zdziwieniu trwam...

Ktoś buchnął mi sprzed płotu 8 worów 120 l zgrabionych liści! Oraz spiłowany czubek świerka.

W zeszły weekend grabiliśmy liście. W sumie, przed płot wystawiliśmy 20 takich worów.
O godzinie 18 były wszystkie. Przed chwilą, poszłam dorzucić brązowy worek z odpadami bio z domu - i zobaczyłam, że 8 worów nie ma.
Czek świerka (obcięty przez elektryków, bo rośnie pod drutami) jestem w stanie zrozumiec - ktoś na opał wziął, o tyle liście kasztanowca? Bo widzę, że te lżejsze worki poszły.
Zobaczymy, czy do rana nie znikną,

Zrobiłam obchód ogrodu, czy ktoś głupiego kawału nie zrobił i nie wysypał - ale nie...

Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 22:42
      Czubek świerka może się przydać jak nam zamkną lasy wink Ktoś się szykuje na święta.
    • szmytka1 Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 22:46
      Ja bym bardzo wziełą, nawet namawiałam męża, by komuś sprzątnąć, ale maż nie ma odwagi wink Z liści ponoć kompost dobry, na kompost własnie bym chciała. A robimy 2 rodzaje, kwasny i zwykły, na kwaśny to iglaste, świerka też bym wzieła wink
      • magia Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 22:54
        szmytka, zadzwon dzwonkiem i zapytaj. Podejrzewam ze nikt nie odmowi smile
        • szmytka1 Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 23:00
          ale mąż odmowi, a sama nie będę tego targac, bo to na działkę wink
      • przepyszny_jagielnik Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 23:45
        szmytka1 napisała:
        > Ja bym bardzo wziełą, nawet namawiałam męża, by komuś sprzątnąć, ale maż nie ma
        > odwagi wink

Ale jeśli ktoś wystawia przed płot, to chyba po to żeby zabrali śmieciarze czy kto tam odbiera liście. Po co by wystawiał gdyby nie chciał się tego pozbyć?
      • kochamruskieileniwe Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 06:10
        Szkoda, że mieszkasz w innej częsci Polski.
        Mam nadprodukcję kompostu - rocznie ogród produkuje jakieś 10-12 m sześc. odpadów zielonych.
        Ten weekend - to kolejne grabienie i kolejna porcja - zapewne ilościowo podobna - liści.

Ale liście kasztanowca należałoby spalić raczej, ze względu na szrotówka . Poprzednia porcja - ta której częśc buchnęli to bardzo dokładnie wygrabiony kasztanowiec.
      • e-ness Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 07:28
        Liście kasztanowca jak i or zechcą włoskiego nie nadają się na kompost
    • mae224 Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 22:56
      Jacyś liściaści złomiarze.
    • mrs.solis Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 23:04
      Hahahaha. Lucky you. Tez bym chciala, zeby ktos mi buchnal worki z liscimi.
      • moze_sprobowac_inaczej Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 00:06
        mrs.solis napisała:

> Hahahaha. Lucky you. Tez bym chciala, zeby ktos mi buchnal worki z liscimi.
        >
        Myslalam ze tylko ja 😊
        Zawsze jest problem z tymi liśćmi
        • banicazarbuzem Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 02:49
          Wczoraj zdaje się na znanym portalu n F, dobra znajoma, trochę z humorem pisała o dobroczynnym szuraniu butami po suchych liściach.
          I rzucaniu się owymi liśćmi.
          Może ktoś wziął to jako poważną terapię? 🥴😂
          • szmytka1 Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 08:47
            uwielbiałam to, poki nie mieszkałam w miescie z dziecmi uncertain Psiarze na pohybel wam!
      • jowita771 Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 00:19
        Mi też mógłby ktoś buchnąć, nawet jeszcze przed grabieniem.
        • mrs.solis Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 01:16
          Hahahahaha, tez bym tak chciala.
    • gosiablo Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 23:23
      Zima będzie ciężka, Indianie chrust zbierają smile
      • hipinka Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 23:29
        a gdzie mieszkasz, to może podrzucę Ci swoje, skoro masz w okolicy amatorów na taki towar? wink
        • hipinka Re: Ale się zdziwiłam! 05.11.20, 23:29
          źle się podczepiłam sad
    • morekac Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 05:28
      Może śmieciarze przyjechali wcześniej
      • kochamruskieileniwe Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 06:06
        no coś ty, wieczorem nie jeżdżą....
        zresztą w czwartki i tak ich tu nie ma (mamy ściśle ustalony harmonogram odbioru)
        • ajaksiowa Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 07:38
          ,,Ruskich nie było,młotki poginęły,,😀😀
    • pulcino3 Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 07:53
      Może gdzieś w okolicy organizują zbiórkę pck ubrań na zimę. To się rozczarują, jak Twoje wory otworzą 😉
      • kochamruskieileniwe Re: Ale się zdziwiłam! 06.11.20, 08:25
        to fakt, syn mi podsunął taki pomysł.
        Ale widać było, że to wory z liścmi, nie były zawiązane na fest, był niewielki otwór, przez który widać było liście. No i Tak były wypchane a lekkie (suche zmielone liście), że powinno to wzbudzić podejrzenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka