agnstep 09.11.20, 12:20 Do tych co mają za sobą. Czy utrata węchu to pierwszy objaw czy pojawia się dopiero później? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursgmo Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 12:45 U mnie był to 8 lub 9 , ale słabł mi wcześniej stopniowo , jedne rzeczy jeszcze czułam ( co mnie uspokajało ) innych już nie . A potem już zupełnie nic . Mąż jakoś 5 , syn podobnie . Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 12:50 Nagła utrata w 6 dniu od wystąpienia (bardzo słabych) objawow. Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 12:54 U mojego brata był pierwszy i jedyny. U mnie razem z innymi, przeszedł z resztą objawów okołoinfekcyjnych, kiedy zaczęły się inne. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 13:05 29.10 straciłam smak i węch. Od dwóch-trzech dni czuje smaki, dość przytłumione, ale czuję. Najwyraźniej słony i słodki. Węch wciąż zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 14:07 Ja od 4 dni nie mam smaku i węchu. Ciekawa jest kiedy wrócą. Tym bardziej, że kilka dni wcześniej kupiłam zapachowe świece do domu Odpowiedz Link Zgłoś
ursgmo Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 13:37 Węch szybko , 3-4 dni i stopniowo wracał . To było nawet dość komiczne , dobrze znane perfumy pachniały każdego dnia zupełnie inaczej , bo czegoś w ich składzie nie czułam . Ze smakiem gorzej , do dziś , a to będzie od utraty jakieś 14 - 15 dni inaczej , słabiej , mało wyraźnie czuje słodkie rzeczy , oraz nie mogę sobie zaufać jeśli chodzi o słoność , też ją czuje słabiej . Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 14:22 Po 5 dniach wrócił ale wybiórczo ( pewne zapachy czuję inne nie bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 14:28 Po mniej więcej 1,5 tygodnia, ale nie całkiem - węch nadal dużo słabszy, czuję zapachy, ale dopiero, jak sobie coś pod sam nos podstawię. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_lucynkaa Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 13:28 U mnie oba zmysly wrocily po 4 dniach, ale na jakieś 80 %. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 13:41 straciłam wech i smak równoczesnie, kilka dni po gorączce i ogólnym beznadziejnym samopoczuciu, było to prawie 5 tyg temu, i niesttey ale do dzis nie odzyskalam ani smaku ani wechu w 100%. wiem jak bylo kiedys, teraz to mniej wiecej polowa moich mozliwosci smakowo wechowych Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 13:46 19 dni od utraty węchu i smaku. Węch nie wrocił, calkowity zanik do tej pory. Smak wrocił, ale jest bez szału. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 13:51 Podobno śluzówka regeneruje się około 4 tygodnie i po takim czasie powinna nastąpić poprawa. Czekam z niecierpliwością 👃 Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 13:54 U mnie i męża utrata węchu i smaku nastapila jakoś na 2 czy 3 dzień od pierwszych objawów. Mi węch wrócił po 2-3 dniach a mężowi po dwóch tygodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
swinki_trzy Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 14:30 Moja bratowa nie straciła, a nawet (jak mówi) jeszcze bardziej jest wyczulona na zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 14:48 U mnie było jedno i drugie falami. Odpowiedz Link Zgłoś
myszu13 Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 15:32 ja juz 2 tygodnie bez węchu i smaku Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 15:54 U mojej teściowej- pierwszy objaw: gorączka w sobotę- a utrata węchu w środę-5dzień Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 16:13 U mnie jako trzeci czy czwarty objaw Ponad dwa tygodnie i wciaz nic- smak mam.jakis szczatkowy, węchu zero Przeczytalam ze utrata może być dozywotnia Odpowiedz Link Zgłoś
tokyocat Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 16:36 Troche pozniej. Gorsza jest utrata smaku : odechciewa ci sie jesc czy pic zupelnie, bo wszytko ma taki sam smak, czyli nic. Wczoraj probowalam jesc banana, az mi sie niedobrze zrobilo od tej konsystencji bez zadnego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Utrata węchu a covid 09.11.20, 16:37 Po 5 dniach od pierwszych objawów straciłam zupełnie węch, po kolejnych 5 zaczęłam odzyskiwać, w pełni odzyskałam zupełnie po kolejnych 3 dniach. Ogólny przebieg łagodny. Odpowiedz Link Zgłoś