Dodaj do ulubionych

Lubicie obce psy?

• agrypina6 Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 18:16
      Lubię. Małe, rasowe i łagodne. Innych nie. A już szczególnie nie lubię wielkich bydlaków bez kagańca i ich właścicieli idiotów.
    • wtop.ek Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 18:21
      a xawery.bar lubi obce psy?
    • kozica111 Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 19:03
      Nie mam złych doswiadczeń...lubię
    • konsta-is-me Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 19:03
      A swoją droga-macie tak, ze jedne rasy psów, z niewiadomego powodu was uwielbiają ?
      Np.mnie kochają wszelkie buldogowate/boksery itp.
      Nie wiem czemu !!
      Do tego stopnia że przylatują z drugiego końca ulicy żeby dać mi "buzi "(w przypadku sporego boksera można się wystraszyć trochę ) do odmowy pójścia do domu z właścicielem i upartym podążaniem za mną 😂
      Żeby była jasnosc-nie czynię żadnych gestów w tym kierunku, nie wołam, nie głaszcze itd.

I odwrotnie-mam wrażenie że owczarki niemieckie zachowują dystans, tzn.nie okazują agresji ale też muszę się "poprzymilac" żeby mnie polubiły.
    • madame_edith Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 19:07
      No ja mam niestety takiego psa, który kocha wszystkich od listonosza po randomowych ludzi na ulicy. A jak już ktoś na niego zwróci życzliwie uwage to z siebie wychodzi i wlasnie obskakuje i liże. Odciągam, trzymam, a i tak mu sie zdarza do kogoś wystartować. Jeszcze sporo nauki przed nami 🤦‍♀️
    • astomi25 Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 19:15
      Kocham wszystkie psy. Wiadomo, ze wlasne najbardziej wink ale i obcymi mi po drodze. Schroniskowymi tez, bo troche tam dzialam.
      Wole o wiele bardziej psy niz ich wlascicieli (w wiekszosci)
    • maliniak665 Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 19:23
      mirka.kurka napisała:

> Czy jest dla was problemem jeżeli obcy pies podchodzi do was albo do waszego dz
      > iecka i obwąchuje, obszczekuje? Co wtedy robicie?

nie cierpię tego.
    • escott Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 19:58
      Ja strasznie lubię, zdarza się to bardzo bardzo rzadko, bo psy generalnie coraz lepiej wychowane - ludzie zwłaszcza w dużych miastach zajmują się nimi na zupełnie innym poziomie niż kiedyś, pracują, mają super łagodne techniki wychowawcze i to widać. Więcej spokojnch, szczęśliwych psów. Wolałabym, żeby podchodziły do mnie częsciej, no ale wiem, że przecież uczą je, żeby tego nie robiły smile
    • miriam_73 Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 20:11
      Lubię. Zwykle psiaki do mnie podchodzą, bo czują zapach moich psów. Pozwalam się obwąchać, jak się pies chce przywitać to też, ale pytam właściciela czy nie ma nic przeciwko. Nie reaguję nerwowo smile
    • 1matka-polka Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 20:41
      Ogolnie to lubie, ale nie te, ktore probuja zlapac mnie za noge, kiedy jade na rowerze, te ktore po kolei drą mordy, kiedy ide przez osiedle, te ktore skacza na mnie blotnymi lapami, nie lubie rowniez owczarkow kaukazkich, ktore chodza samopas po parku, ani tych psow, ktore pokazuja w wiadomosciach, ze zagryzly jakies dzieci🙄 Ale pozostale lubie.
    • anel_ma Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 21:00
      Miziam wszelkie czworonogi, które do mnie podchodzą "z uśmiechem",
      Szczekają tylko burki zza płotów - taka robotę chyba mają. wink
    • taki-sobie-nick Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 21:20
      Pod warunkiem, że one lubią nas. Nawet sama zaczepiam.
    • magazynka Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 22:41
      Dla mnie problem i każe właścicielowi zabrać psa. Jeśli pies sam i biegnie na mnie, to drę się wniebogłosy - fobia, której nie zamierzam leczyć. Proszę mi nie doradzać specjalisty.
    • koronka2012 Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 23:10
      Tak jest problemem bo nie znoszę kontaktu z obcymi psami. Nie mam najmniejszej ochoty głaskać cudzych psów a tym bardziej nie znoszę jaki taki pakuje paszczę na ubranie.
    • ga-ti Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 23:16
      Ty masz jakiś problem z psami, co?
      To zależy. Swego psa lubię bardzo (właśnie śpi obok mnie na swoim ulubionym kawałku kanapy), psy znajome lubię też. Do obcych podchodzę z rezerwą, nie głaszczę, nie wołam, nie inicjuję zabaw itp. Jeśli jest z właścicielem i oboje (pies i właściciel) wyglądają spoko to daję się wąchać (psu), podobnie nie panikuję, gdy podchodzi do dziecka. Obszczekiwania nie lubię.
      • ga-ti Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 23:17
        Zdarzało mi się wejść w niemiłą polemikę z nieodpowiedzialnymi właścicielami psów.
      • ga-ti Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 23:18
        Zdarzało mi się wejść w niemiłą polemikę z nieodpowiedzialnymi właścicielami psów.
    • stephanie.plum Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 23:27
      bardzo lubię, mój syn też, do tego stopnia, że zawsze ostrzegam właściciela czworonoga, że moje dziecko może pogryźć psa...
    • folivora Re: Lubicie obce psy? 12.11.20, 23:37
      Kocham pieski. Trochę mniej jak skaczą nieproszone, ale rozumiem że nie zawsze da się nad tym zapanować, czasem w psim mózgu potrzeba przywitania obcego człowieka rodzi się niespodziewanie i opiekun nie zdąży zareagować. Swojej psicy nie pozwalam za bardzo podbijać do ludzi bez zachęty z ich strony, na co ona ma niestety często ochotę. Zdarza się, że ma gorszy dzień i zapomina, że nie wolno i nagle widzę jak leci powitać napotkanego przechodnia - przepraszam za to zawsze bardzo, ale chyba jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, by ktoś miał jakieś wąty. Do małych dzieci na szczęście nie podchodzi, tu akurat rozumiem niechęć matek, skoro mój pies często waży więcej od takiego berbecia mogą się bać o swoje pociechy w przypadku gdy szarżuje na nie przyjacielski piesek. No ale mój tak nie robi, od dzieci woli dorosłych zdecydowanie.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Lubicie obce psy? 13.11.20, 09:08
      Oddalam się czem prędzej, zwłaszcza jak obszczekuje, w ogóle jak obszczekuje, to dodatkowo oddalam się z oburzeniem i lekkim przestrachem tongue_out A jak dziecko jest, to jeśli pies skory do pieszczot i właściciel się zgadza, to pozwalam pogłaskać. Jak nie, to patrz punkt pierwszy.
    • novembre Re: Lubicie obce psy? 13.11.20, 09:36
      Nie lubię, od dzieciństwa się bałam psów, miałam w otoczeniu zawsze jakieś głupie pudle szczekające, skaczące na metr w górę i wystawiające zęby. Co innego cielęta goldeny, czy inne wielkie ciapciuchy, które nie musiały nadrabiać jadaczką, tylko szły się przywitać i poprzymilać.
      Nie życzę sobie, żeby obcy pies luzem do mnie podbiegał, na hasło, że on nie gryzie niezmiennie odpowiadam, że ja gryzę i kopię. Na szczęście tu gdzie mieszkam 99,9% psów jest na smyczach.
      Młoda ma to po mnie, jak pies idzie spokojnie, to ona też, ale jak smycz jest za długa, to młoda chowa się za mną, wtedy właściciel skraca smycz i spokojnie się mijamy.
    • iberka Re: Lubicie obce psy? 13.11.20, 12:43
      Nie lubię, zwracam uwagę właściwie/opiekunowi.
    • palacinka2020 Re: Lubicie obce psy? 13.11.20, 12:57
      Lubie wylacznie male i wylacznie obce. Wowczas nie musze po nich sprzatac, nie wskakuja mi na kolana, nie smierdza i nie machaja przede mna ogonem.
    • malgosiagosia Re: Lubicie obce psy? 13.11.20, 13:04
      Lubie bardzo i psy mnie lubia. Pytam wlascicieli czy moge poglaskac, albo zrobic zdjecie.Ta chwila kontaktu ze zwierzeciem jast zawsze bardzo przyjemna.smile
    • przepio Re: Lubicie obce psy? 13.11.20, 14:02
      Kocham wszystkie psy, ale coraz częściej zdarza mi się reagować z niepokojem na podbiegające do mnie obce zwierzaki. Często się to nie zdarza, bo teraz psy stosunkowo rzadko biegają samopas, ale już nie witam się z każdym z radością. Najczęściej nic nie robiąc, mruczę - no dobra, pieseczku, idź już sobie 😜
    • wrotek0 Re: Lubicie obce psy? 13.11.20, 14:19
      Lubię psy, sama mam od zawsze. Dobrze wychowane do mnie nie podchodzą bez zaproszenia ze strony Pani / Pana. Te gorzej wychowane przychodzą i wąchają, pozwalam na to, ale raczej nie dotykam. Nie znoszę tylko skakania.Mojego ON 40 kg wagi pilnuję, żeby nie podchodził do innych ludzi a zwłaszcza do dzieci oraz do innych psów. Jest macho i nie toleruje obcych samców - w zgodzie żył z naszym seniorem, ale trafił do nas jako szczeniak a senior miał 11 lat. Przy dzieciach po prostu biorę na smycz, bo ma mordę na wysokości buzi kilkulatka. A na codzień z dziećmi nie ma kontaktu, więc nie wiem, jak się zachowa.
    • maly_fiolek Re: Lubicie obce psy? 13.11.20, 14:31
      Jak obwąchuje to nic, zdarzało się spotykać z agresywnymi, ale wtedy mąż chroni mnie i dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka