Dodaj do ulubionych

Retinol po raz enty

14.11.20, 20:08
Pytanie może głupie. Czy jeżeli nie mam żadnych skutków ubocznych stosowania retinolu (retinoid 3%, facetheory), żadnego pieczenia, nic to oznacza to, że on nie działa i nie zadziała i mam dac sobie z nim spokój? (używam co drugi dzień). Czy jednak czekać na efekt parę miesięcy?
Obserwuj wątek
    • nuclearwinter Re: Retinol po raz enty 14.11.20, 20:38
      Nie, nic podobnego, jak najbardziej może działać bez skutków ubocznych, tylko się cieszyć... I uważać bo retinol i retinoidy miewają opóźniony zapłon i pieczenie itd. może pojawić się po czasie. Na długofalowe efekty zresztą też trzeba troszkę poczekać.
      • chococaffe Re: Retinol po raz enty 14.11.20, 20:46
        Wiem, że trzeba poczekać. Tylko spodziewałam się, że nawet lekkie pieczenie będzie a tu nic - bardzo miłe i przyjemne serum. Po około pół godzinie - godzinie zamykam "bogatym kremem" z rozsądku a nie pilnej potrzeby. Zaczęłam się zastanawiac czy w ogóle dziala.
        • nuclearwinter Re: Retinol po raz enty 14.11.20, 20:51
          Nie musi piec i palić żeby działało.
          • chococaffe Re: Retinol po raz enty 14.11.20, 21:02
            Dzięki. Poczekamy więc i zobaczymysmile
            • igge Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 13:46
              Ostatnio stosowałam krem z bardzo małym stężeniem retinolu sesdermy, w różowym słoiku. I efekt odmładzający po ok 2 miesiącach był powalający. Ale jako dużą wadę uważam właśnie pieczenie lekkie ale wyraźne przez chwilę po nałożeniu. I zaróżowienie wyraźne skóry. Nakładałam nawet na oczy ale policzki piekły też lekko.
              Będę szukać kosmetyku z retinolem ale który nie będzie szczypał.
              • hanusinamama Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 14:53
                Na oczy tzn na powieki?? Po co? Kremy powinno sie nakładać na twarz najdalej na 1 cm od dolnej linii rzes. Wtedy nie ma ryzyka ze coś sie dostanie do oka (retinol w oku moze narobic szkód). A i tak działa na całą skórę. Robiono wiele badań, gdzie krem nakłądano na pół twarzy a działał na całą. Ciapkanie kremem przy oku może przynieśc wiecej szkody niż pożytku
                • nuclearwinter Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 15:06
                  Szczerze mówiąc ja też nakładam w okolice oczu, zwłaszcza pod oczy, pilnując oczywiście by nic się nie dostało do oka. Retinol i retinoidy stosuję od lat i widzę różnicę w działaniu, jak omijam okolice oczu, skóra nie jest wówczas tak gładka, rozjaśniona i napięta.
              • redwineiswhatilike Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 15:25
                Też mam ten krem sesdermy w różowym słoiku, reti age chyba. Kończę prawie. Szczerze mówiąc nie wydaje mi się, aby coś robił. To znaczy fajnie działa oczyszczająco. Mimo wieku mam tłustą cerę to znaczy strefa t tłusta, policzki suche. Jest masakra gdy smaruję na policzki. Omijam więc.
                Bardzo lubię za to retises 0,5. Ale też mam poczucie, że działa super na moją lekko tłustą cerę i na zaskórniki, cera jest piękna i wyrównana.
                • pade Re: Retinol po raz enty 16.11.20, 09:38
                  Mam identycznie z jednym i drugim kremem sesdermy.
    • troompka Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 14:43
      Ja właśnie nabyłam serum o najniższym stężeniu z firmy tu polecanej TO i jedyne co mnie piekło to oczy, mimo że podczas aplikacji starannie je omijalam. Ledwo się powstrzymalam aby nie lecieć zmywac tego z twarzy.
    • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 15:09
      Ja odkryłam wlasnie swojego retinolowego, świetego graala. smile)) stosowałam go miesiąc, pozniej musiałam przerwać i znowu zaczęłam stosować; cudny, nie podrażnia; jest fotostabilny.
      • sofia_87 Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 15:59
        Zdradz nam co to takiego.
        Polecane przez Ciebie serum Dermaquest z peptydami jest po prostu rewelacyjne , choć ma moc ☺
        • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 16:16
          Teraz używam serum Thomasa Rotha z peptydami - o moj borze... cud.

A retinol moj Święty Graal to Medik8 retinoate. Mam wersje biała, dzis zamowilam czarna, bo na lookfantastic jest promocja. Serio, to są produkty warte każdej złotówki, wg mnie nie ma
          Aktualnie lepszej formy retinolu na świecie niż ta, a biorąc pod uwagę, ze jest fotostabilna, to można używać i w Dzien oraz cały rok.
          • sofia_87 Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 17:08
            Zamówiłam wszystko, łącznie z serum pod oczy ☺
            Dzięki, uwielbiam Twoje porady dotyczące kosmetyków.
            • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 17:16
              O, daj znac jak sie sprawdza serum pod oczy, bo nie kupiłam, gdyż moje oczy są niewrażliwe nawet na filtry wink Zamowilas biała czy czarna wersje retinoate? Ciekawa jestem jak z wydajnością, tak jak mówiłam stosowałam przez miesiąc białe, potem
              Przerwa i od tygodnia znowu.

Idzie tez do mnie Fillerina, kiedyś we Włoszech kupiłam maseczki tej firmy i były cudowne; teraz zamowilam preparat do ust i na powieki. Dam znac jak przetestuje. To akurat moja konkurencja 😂
              • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 17:20
                No i na kontigo promocja - 4 produkty i 40% taniej - uzupełniam Pomady Hagi, puder kozi do kąpieli (och...) zamowilam liftingujaca maseczkę mokosh (petarda). smile)) Miałam 3 miesiące wyjęte z życia, ale wracam do siebie (co widze po dzisiejszych zakupach).
                • sofia_87 Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 17:32
                  Dzięki, zajrzę 😀
                  Na powrot do życia najlepsza jest nowa bielizna ☺
                  Mam nadzieję, że to nie było nic poważnego i ze wszystko jest już ok.

Ja mam kolejny rok zimowa fazę na retinol, wczesniej cztery lata ciąża, karmienie i ciąża karmienie, więc teraz nadrabiam.

Jeśli u mnie się Medik8 sprawdzi to tez zamówię dla mamy na imieniny ☺
                  • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 17:41
                    Czasami człowiek myśli, że gorzej już być nie może... a jednak. smile

Ten Medik8 Retinoate to jest po prostu przeskok technologiczny, mnie naprawdę mało co zaskakuje w kosmetykach, ale ten produkt...ech. smile Mam nadzieję, że u Ciebie się sprawdzi, będę czekała na recenzę. smile
                    • sofia_87 Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 18:57
                      To oby było już tylko lepiej.
                      Pamiętam Twoje wpisy na temat problemów zdrowotnych bliskich Ci osob i każdy z nich jak najlepiej o Tobie świadczył.

Właśnie zauważyłam, że składowo jest wow 😀
                      Podesłałam linka koleżance po biotechnologii, czekam też na jej opinie ☺
                      Nie ukrywam, że najbardziej zależy mi na tym aby to serum pod oczy się sprawdziło.

Obiecuję, że napiszę po kilku użyciach, choć wiem, że zarówno retinol jak peptydy muszą mieć czas aby tak naprawdę zadziałać, więc nie spodziewam się cudów od razu ☺
                      • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 21:46
                        Tu cudem jest łagodność działania i fakt, że produkty są fotostabilne. big_grin

• sofia_87 Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 17:27
                Dam znać, szukałam jeszcze czegoś fajnego pod oczy, obecnie mam ten szary Dermaquest i jest naprawdę bardzo dobry.
                Zamówiłam obie wersje, skoro już jest promocja 😜, będę stosować zamiennie na noc, na dzień z moją jasna cera się nie odwaze, nawet pod filtry.
              • grruuuu Re: Retinol po raz enty 16.11.20, 10:37
                Skuszona opisem poszukałam tej filleriny i padłam: produkt dedykowany do skóry 20+ na zmarszczki i bruzdy spowodowane wiekiem big_grin ale ten powiększacz ust wygląda ciekawie. Testowalas?
                • thank_you Re: Retinol po raz enty 16.11.20, 11:24
                  Nie no, to nie może powiększyć ust, bo usta może powiększyć tylko taki kwas, który ma tyle daltonów, iż nie przejdzie bez iniekcji. Ale zrewitalizować - owszem. Właśnie czekam na przesyłkę i dam znać. big_grin

Od wczoraj zastanawiam się też nad ZIIPem, ale nie byłabym sobą, gdybym nie poczekała na jakąś okazję. wink
                  • thank_you Re: Retinol po raz enty 17.11.20, 10:51
                    Dobra, zaczynam testować Fillerinę. smile
          • magdallenac Re: Retinol po raz enty 16.11.20, 17:58
            thank_you napisała:

> Teraz używam serum Thomasa Rotha z peptydami - o moj borze... cud.
            >
            > A retinol moj Święty Graal to Medik8 retinoate. Mam wersje biała, dzis zamowila

Czy to jest ten produkt? www.peterthomasroth.com/peptide-21-wrinkle-resist-serum-1501235.html#start=1

Pliz, wrzuć linka do Medik8, bo mi się wyświetlają różne produkty- jeśli jest tak świetny jak piszesz to zamówię- wygląda na to, że u mnie (USA) jest dostępny na Amazonie.
            • sofia_87 Re: Retinol po raz enty 16.11.20, 19:22
              Ja xamawialam ten, plus wersja biała i serum pod oczy.

www.lookfantastic.pl/medik8-r-retinoate-intense/12053583.html?affil=thggpsad&switchcurrency=PLN&shippingcountry=PL&thg_ppc_campaign=71700000064749844&adtype=pla&product_id=12053583&gclid=Cj0KCQiA48j9BRC-ARIsAMQu3WSnSzqa3Qm81YB_UdZGxJy4u04w5iF_zQnKsZ9dtGpaHrHZVu-qEz4aAiG5EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
              • magdallenac Re: Retinol po raz enty 16.11.20, 19:37
                sofia_87 napisał(a):

> Ja xamawialam ten, plus wersja biała i serum pod oczy.
                >
                Dzięki! Widzę , że u mnie można bezpośrednio z ich strony zamówić.
    • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 15:10
      Ciesz się, ze nie podrażnia smile))
      • chococaffe Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 15:14
        Niestety, ja mam gdzieś zakodowane bez sensu, ze tylko to co szczypie, śmierdzi, jest ohydne w smaku itd działa ; ) big_grin
        • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 16:21
          Na szczęście nie 😁 Potem poczytam o tym Twoim kosmetyku smile
    • 35wcieniu Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 16:03
      Ja używam od kilku tygodni i ani nie piecze, ani nie podrażnia, ani nie widzę żeby robił cokolwiek. Dokładnie jak gdybym wodę nakładała big_grin
      • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 17:21
        Jaki używasz? Działania retinolu (jesli nie podrażnia) nie zauważysz po kilku tygodniach. Ale zrob zdjęcie skory i porównaj za rok.
        • 35wcieniu Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 19:10
          The Ordinary 2%.
          No tak, fotki mogę zrobić, jest to jakiś pomysł chociaż na rok mi go pewnie nie wystarczy a raczej nie kupię kolejnego nie widząc absolutnie żadnych efektów.
          • sofia_87 Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 19:16
            Spróbuj Neutrea 0,5 , ta sama polka cenowa co TO, wiec jakby co niewiele stracisz, a moim zdaniem nie ma opcji żebyś nie zauważyła efektów ☺
          • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 21:44
            Bo to słaby produkt.
        • thank_you Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 21:47
          Ok, żeby nie było nieporozumień, bo sam retinol jest słaby. Działa tretynoina (kwas retinowy). Lub pochodne. smile W tym TO nie ma co działać.
      • nuclearwinter Re: Retinol po raz enty 15.11.20, 21:54
        Od TO lepsze jest wg mnie serum z retinolem Liqpharmu. Nie jest to tak silny efekt jak po retinoidach (zwłaszcza moim nieodżałowanym Atredermie), ale jest - po kilku miesiącach systematycznego stosowania (nie codziennie) doczekałam się tego o co mi chodziło - grubszej, zagęszczonej, sprężystej skóry.
    • malia.m Re: Retinol po raz enty 16.11.20, 01:23
      Jeśli używasz ponad miesiąc to możesz spróbować mocniejszego stężenia. Neutrea ma retinol 0,5 w bardzo dobrej cenie. Tylko uważaj - jest naprawdę mocny, mi wystarcza 0,2 co drugi dzień albo raz w tygodniu 0,5, powyżej tej ilości zaczynam mieć za mocne skutki uboczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka