niemaznaczenia 20.11.20, 20:51 A co lubicie pić na "ostrych" imprezach? Drinki? Ematkowa "lampka wina"? Piwo? U mnie najlepiej się sprawdza dobra zimna czysta. Na drugi dzień najmniejsze prawdopodobieństwo kaca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika772 Re: a propos drinków 20.11.20, 20:57 Na ostatniej "ostrej" imprezie faktycznie piłam wódkę- najpierw shoty a potem zimną czystą. Następny dzień to było zuo. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: a propos drinków 20.11.20, 21:09 Mini drinki (50 ml) w rozmaitych konfiguracjach, podstawą jest na ogół wódka. Barmani robią kolorowe warstwowe cuda; to co ja piłam, to były po prostu miksy wódki i soku ananasowego. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: a propos drinków 20.11.20, 21:24 No to kac był do przewidzenia. Żadnych mieszanek, tylko czysta. U mnie się sprawdza kieliszek nie częściej niż 20 minut Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: a propos drinków 20.11.20, 21:01 Tylko czysta popijana woda z duza iloscia soku z cytryny. Tylko po tym kac do przezycia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: a propos drinków 20.11.20, 21:14 Moje najostrzejsze imprezy to wino W lecie prosecco lub sauvignon blanc, w zimie cabertnet sauvignon. Nie lubię wódki, piwa ani słodkich drinków. Odpowiedz Link Zgłoś
niemaznaczenia Re: a propos drinków 20.11.20, 21:26 U mnie wino co najwyżej do obiadu, albo do kominka Byliśmy 2 lata temu na święcie wina w Egerze. Przetestowaliśmy z 10 piwniczek. Na drugi dzień chciałam wzywać pogotowie Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: a propos drinków 20.11.20, 22:04 niemaznaczenia napisał(a): > Przetestowaliśmy z 10 piwniczek. Na drugi dzień chciałam w > zywać pogotowie Po 10 piwniczkach, nie byłoby już sensu kogokolwiek do mnie wzywać😂 Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: a propos drinków 20.11.20, 21:29 Latem drinki, zimą wino. Kiedyś krafty. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: a propos drinków 20.11.20, 21:30 Albo czysta wódka albo białe, wytrawne wino. Drinków nie pijam. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: a propos drinków 20.11.20, 21:32 "ostre" imprezy za mną. od pewnego czasu na niemal każdej "ostrej" imprezie jestem nie zdarza się bym piła cokolwiek. wolę na takich być trzeźwa- to znacznie ciekawsze i zabawniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: a propos drinków 20.11.20, 21:46 Ja w ogôle nie pijam wina ani piwa. Znajomi już się nauczyli, że dla mnie zawsze musi być whiskey albo wódka, nawet na babskich imprezach. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: a propos drinków 20.11.20, 22:37 majenkir napisała: > musi być whiskey albo wódka, nawet na babskich imprezach. > Irish-American, eh Ja z frakcji Scottish-Canadian choc uczciwym Bushmills nie pogardze Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
grrruuuu Re: a propos drinków 20.11.20, 22:01 Pewnie mi to ktoś kiedyś na forum wyciągnie, ale obecnie moim marzeniem jest dobrze zmrożona wódka. Ostatni raz piłam taką pięć lat temu. Drinki też lubię, ale akurat marzy mi się czysta. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: a propos drinków 20.11.20, 22:12 Do dobrze zmrożonej wódki mrozi się też kieliszki. Odpowiedz Link Zgłoś
grrruuuu Re: a propos drinków 20.11.20, 22:27 Albo pije z kieliszków z lodu, fajny patent Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: a propos drinków 20.11.20, 22:07 nie znoszę czystej wódki i piłam ją może kilka razy w życiu. Lubię wino, drinki , drinki na bazie rumu, ewentualnie piwo ale raczej kraftowe typu tyskie czy okocim-są dla mnie ble. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: a propos drinków 20.11.20, 22:11 wino, latem piwo, wodki nie lubie ani roznych mieszanek. Likiery niektore tez sa fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: a propos drinków 20.11.20, 22:32 piwo, wino, latem biale, zima czerwone. Nie lbie drinków poza gin and tonic Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: a propos drinków 20.11.20, 22:33 Od lat juz wielu jedyne true "ostre" parties zaliczam ze szkockimi znajomymi w styczniu z okazji urodzin Robert Burns Ergo - Scottish whisky single malt, preferably very smoky, np. z Islay lub Jura. Kaca w zyciu nie mialam i chyba juz miec nie bede. Jestem z tych (ponoc nielicznych), u ktorych ostre picie/przepicie powoduje straszny glod - mam poczucie, ze alcohol wyzera ze mnie wszystko wiec musze, no musze pronto to uzupelnic np. duza jajecznica z grubymi kromami chleba albo jakims wiaderkiem oatmeal z maple syrup Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: a propos drinków 20.11.20, 23:06 ,mnie tam wszystko jedno byle nie mieszać... Lampka wina nie przeszkadza ale na ostrych imprezach to juz raczej bedzie butelka wina a po tym to strasznie łeb boli nastepnego dnia.... Najlepiej, w sensie potencjalnego kaca, to wychodzi faktycznie wódeczność, z tym ze u mnie to raczej jakis whiskacz w drinkach bedzie bo czystej to ja niekoniecznie.... No chyba że delikatnie szampana, ktorego preferuje, zawsze. Moge spokojnie 2 butelki wypić na jednej imprezie... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: a propos drinków 20.11.20, 23:14 Białe wino. Półwytrawne. Więcej niż lampkę Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: a propos drinków 21.11.20, 00:13 W goracy dzien zimne piwo IPA, zawsze i wszedzie czerwone wino, a w zimie najlepsza tequila anejo zagryzana posolona cytryna. Z drinkow lubie mojito, Moscow mule i wodke z redbullem. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama