Dodaj do ulubionych

Ciemno, prawie noc

01.12.20, 10:27
Ktos ogladal, jakie wrazenia?
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 10:28
      Czytałam i wystarczy.
      • nimaletko Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 15:06
        Ja też, brrrr...
    • potworia116 Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 10:29
      Bardzo źle pomyślane i zrobione kino.
      • merces Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 10:34
        Okropne, rozczarowanie.
        • akseinga1975 Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 11:00
          O to smuteczek, chcialam ogladnac, ale chyba sobie odpuszcze.
    • padum Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 11:12
      Książka lepsza
    • droch Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 11:14
      Typowe polskie kino - 2/3 filmu w fajnym klimacie, wciągające. A potem dobre wrażenie chyżo uchodzi i widz ma wrażenie, że został wystrychnięty na dudka.
    • yuka12 Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 12:31
      Film - za długo, za mało powiązań scen i wątków, choć niektóre fragmenty dobre. Książki nie czytałam.
    • hexella Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 12:55
      ekranizacja nie dorównuje książce.
      Kociary przedstawione jak stare wariatki, zero magii. Wątki poobżerane, niektóre nie pojawiają się wcale. Ktoś, kto czytał książkę musi się czuć rozczarowany.
      Mnie się film nie podobał, książka owszem.
    • lalkaika Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 13:33
      Bardzo mi sie podobal . Gra aktorska , nawet male role , Gasiorowska np. swietna. Okrojone watki wogole mi nie przeszkadzaly, Bator ma tendencje do wrzucania za wiele do kotla. Dla kogos , kto nie czytal ksiazki moze byc trudniej zalapac kolejnosc wydarzen , niniejszym zachecam do przeczytania najpierw. Swietnie zrobiony film , na wysokim poziomie., choc zdaje sobie sprawe , ze dla wiekszej publicznosci ninajlatwiejszy w odbiorze. Polecam.
      • cichadziewuszka Re: Ciemno, prawie noc 02.12.20, 01:27
        Mnie się również podobał. Nie czytałam wcześniej książki, poplątana linia czasowa mi nie przeszkadzała. W polskim kinie najbardziej przeszkadza mi skopany dźwięk, dobrze że jest opcja oglądania z napisami
    • mari.sol Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 16:53
      Książka bardzo mi się podobała. Na filmie wytrzymałam jakieś 20 minut, może trochę więcej. Nie dało się oglądać.
    • lot_w_kosmos Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 17:02
      Nie zmoglam. Flaki straszne.
    • volta2 Re: Ciemno, prawie noc 01.12.20, 18:45
      książki nie czytałam, słyszałam że ma pozytywne recenzje, ale nie zawsze recenzjom da się wierzyć
      do filmu podeszłam sama, i jak ktoś wyżej napisał, po 15-20 minutach odpadłam(było późno, film jak to u nas zaczął sie niemrawo)
      potem podeszłam z mężem i wciągnęło nas, przy czym mąż książkę czytał(nie pamięta, czy skończył czy nie)
      gdyby nie kilk scen obrzydzających mi resztę miałabym lepsze skojarzenia z tym dziełem, niestety, rozczarowujący w całości.
      cielecka, roma, zawsze tak samo grają, tu nic na plus, niestety....
    • bywalczyni.hosteli Re: Ciemno, prawie noc 02.12.20, 08:13
      Za ciężkie, film mnie przytłoczył i nie byłam w stanie obejrzeć na raz i na dodatek w całości, na książkę się nie zdecydowałam.
      • quilte Re: Ciemno, prawie noc 02.12.20, 08:22
        Polecam audiobook czytany przez Annę Marię Buczek. Moim zdaniem świetnie oddaje nastrój książki. Na film bym się nie zdecydowała, wolałabym nie oglądać tych scen oczami.
        • cichadziewuszka Re: Ciemno, prawie noc 02.12.20, 09:14
          Ja mam chyba zbyt bogatą wyobraźnię, książka zawsze działa na mnie bardziej niż kino.
          • quilte Re: Ciemno, prawie noc 02.12.20, 10:15
            Ja mam tak samo, ale audiobooki działają na mnie inaczej niż książki czyta oczami. Audiobooki jakoś lepiej znoszę: lepiej niż książkę, i lepiej niż film.
        • molnarka Re: Ciemno, prawie noc 02.12.20, 10:17
          Audiobook genialny wink
          "Pani we fiolecie" wryła mi się w głowe.

Ksiązka (audiobook znaczy,) bardzo mi się podobała.
          Pozniej obejrzalam film. Jak zwykle ciut mnie rozczarowalo ze nie wszystko bylo ujęte itd ale generalnie mi się podobał.

Agata Buzek genialna.
          • akseinga1975 Re: Ciemno, prawie noc 02.12.20, 10:20
            Dziekuje za Wasze opinie. Ksiazke czytalam, ale dawno i duzo zapomnialam. Na film raczej sie nie skusze. Nie lubie drastycznych obrazow, wole opisowo.
          • quilte Re: Ciemno, prawie noc 02.12.20, 10:48
            Genialny, prawda? Ja chodziłam jak oczadziała jak go słuchałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka