Dodaj do ulubionych

Przebarwienia

06.12.20, 23:54
Potrzebuje porady kosmetyczno urodowej.
Otóż od lat zmagam się z trądzikiem, leczony antybiotykami, milionem maści, rezultaty jakieś tam są. Ale pojawia się problem.
Przebarwienia. Ciemniejsze kropki na twarzy, które są się zatuszować korektorem, ale wolałabym żeby zniknęły całkowicie.
Jakieś porady? Ematki pomóżcie, bo już tracę nadzieję że te plamy znikna
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Przebarwienia 07.12.20, 00:00
      Na stałe krem z silnym filtrem p/słonecznym (50+) przez cały rok (zima-lato), plus w okresie od września do marca (kiedy słabe słońce) możesz stosować na noc serum/krem wybielające przeznaczone do przebarwień pigmentowych.
      • niejedynywolnylogin92 Re: Przebarwienia 07.12.20, 00:02
        Polecisz konkretny produkt? Nie chce się znowu zawieść niesprawdzonym kosmetykiemuncertain
        • chatgris01 Re: Przebarwienia 07.12.20, 00:10
          Używam Vichy matującego www.vichy.pl/ochrona-przeciwsloneczna/matujacy-krem-do-twarzy-spf-50-ochrona-przeciwsloneczna/p15025.aspx
          a na przebarwienia na noc coś z serii Clairial marki SVR, krem albo serum www.cefarm24.pl/svr-clairial-serum-redukujace-przebarwienia-30-ml.html

Mnie pomogło, miałam duże prebarwienia na czole, skroniach i kościach policzkowych, wszystko znikło (stopniowo, trwało to parę lat, ale poschodziło).
          A, to było zalecenie dermatologa.
    • koronka2012 Re: Przebarwienia 07.12.20, 00:03
      Seria zabiegów kwasami. Nie u kosmetyczki, bo one zdaje się mogą używać tylko małych stężeń.
      • ivaz Re: Przebarwienia 07.12.20, 00:14
        Ja robiłam laser, wszystkie przebarwienia zniknęły w 100%
        • ivaz Re: Przebarwienia 07.12.20, 00:16
          Dodam, że był to laser Ellipse IPL
        • mokka39 Re: Przebarwienia 07.12.20, 11:19
          ja też robiłam laser, przebarwienia znacznie się zmniejszyły, ale co z tego jak latem wróciły, mimo filtru 50.
          • ivaz Re: Przebarwienia 07.12.20, 13:12
            no niestety, trzeba raz w roku zabieg powtórzyć, mając skórę skłonną do przebarwień, ale elekt natychmiastowy
    • b-b1 Re: Przebarwienia 07.12.20, 05:56
      Izotziaja-pobudza odnowę naskórka, działa lekko złuszczająco-można pozbyć się niewielkich przebarwień-nakładać miejscowo, albo całościowo,
      albo krem z kwasem migdałowym 5%- dłuższa łagodna kuracja,
      albo codzienny peeling z kwasem glikolowym 12% np iwostin,
      a jak przebarwienia spore-dermamelan-działa w 100%-ale złuszczanie jest mocne-dobrze początkowo mieć komfort niewychodzenia z domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka