10.12.20, 08:52
Co to jest?! Co taki błazen robi w dzisiejszych czasach w przestrzeni publicznej?! Monty Python się kłania.
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:00
      Ludzie lubia ogladac takich kolorowych przebierancow, czy to koscielnych, czy tych drugich. W dodatku teatr/cyrk przychodzi do nich, nie musza placic. Ciekawe jak z katharsis, bo na widok dragqueena to bardziej litosc a w kosciele to bardziej trwoga a to powinno wystapic rownoczesnie🙄
    • bei Re: XXI wiek 10.12.20, 09:05
      Niestety, nie o strój chodzi.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26592788,bp-ignacy-dec-stanal-w-obronie-o-tadeusza-rydzyka-mowil-o.html
      • krwawy.lolo Re: XXI wiek 10.12.20, 09:06
        Mnie chodzi właśnie o strój, o tę całą debilną celebrę, która powinna zniknąć w kościołach.
        • krwawy.lolo Re: XXI wiek 10.12.20, 09:13
          Dlatego specjalnie wyciąłem jedynie błazna i nazwisko.
          • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:15
            Taki jestes niekumaty, jesli chodzi o przynaleznosc do roznych grup ludzkich ale w lewacka demagogie idziesz jak w dym. 🤭
        • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:24
          krwawy.lolo napisał:

> Mnie chodzi właśnie o strój, o tę całą debilną celebrę, która powinna zniknąć w
          > kościołach.

Dlaczego chcesz decydowac, co inni ludzie maja robic i z czego rezygnowac. Masz zapedy totalitarne mysiu-pysiu.
        • joaz Re: XXI wiek 10.12.20, 16:26
          Każda religia ma swój koloryt, rytuały i stroje. Buudyści, hinduiści itp itd
    • lot_w_kosmos Re: XXI wiek 10.12.20, 09:06
      Pewnie to samo, co te panie:
      • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:11
        W tym filmie, ktory wkleilam, jest wzmianka, ze w jakieja szkole cala klasa musiala sie przebrac w muzulmanskie wdzianka. Nie widzialam odwrotnego projektu, zeby muzulmankom kazali sie przebrac w nasze ciuszki i zeby one jeszcze to zrobily z checia i dla zabawy, bo to przeciez tylko zabawa...
        • lot_w_kosmos Re: XXI wiek 10.12.20, 09:17
          Dopiero co we Francji zakazali jakiejś reklamy, która miała w tekście : chrześcijanin, bo to obrażało rzesze muzułmanów tam żyjących.

O tym co się dzieje w wielu miastach zachodniej Europy, gdzie mieszkańcy nie mają już nic do powiedzenia - pisałą wielokrotnie Wyborcza, jeszcze jakiś czas temu czytywałam papierowe wydanie w soboty, lubiłam kupić taką płachtę sobie. T tam było wiele artykułów o tym, jak krecikowo muzułmanie wchodzą w społeczności, bardzo dbając o siebie, taranując cały społeczny ład.

Uwielbiam kulturę arabską, czytam namiętnie książki o bliskim wschodzie , północnej Afryce. Ale jestem zdania, ze będziemy płakać przez ludzi stamtąd i to co roku bardziej.
          • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:19
            "O tym co się dzieje w wielu miastach zachodniej Europy, gdzie mieszkańcy nie mają już nic do powiedzenia - pisałą wielokrotnie Wyborcza"

Kiedy to bylo, kiedy w wyborczej mozna bylo poczytax w miare obiektywne teksty?
            • lot_w_kosmos Re: XXI wiek 10.12.20, 09:27
              ojesu, nie wiem, ale kiedyś była fajna.
              Teraz to ja nie czytam gazet, żadnych, jakieś podsatwowe serwisy przelatuję tylko internetowe ....
              • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:33
                Nie dziwie sue, zalew manipulanctwa i bzdur jest nie do przelkniecia. Wspolczesne serwisy informacyjne i analizy, to poziom niegdysiejszych Skandali.
              • dyzurny_troll_forum Re: XXI wiek 10.12.20, 11:36
                lot_w_kosmos napisała:

> Teraz to ja nie czytam gazet, żadnych, jakieś podsatwowe serwisy przelatuję tyl
                > ko internetowe ....

A to akurat doskonale widać....
                • lot_w_kosmos Re: XXI wiek 10.12.20, 12:10
                  No trudno .... big_grin
      • aerra Re: XXI wiek 10.12.20, 16:01
        A co? Te panie też stawały publicznie w obronie pedofilii?
    • jdylag75 Re: XXI wiek 10.12.20, 09:15
      Czapka jak czapka, uszki się przeziębią co najwyżej.
      Wielu ludzi teraz zachodzi w głowę jak można było wierzyć staroegipskim kapłanom, z perspektywy - boki zrywać, a przeciez współczesne religie to to samo.
      • krwawy.lolo Re: XXI wiek 10.12.20, 09:25
        Powtarzam, nie chodzi mi o zabobon, o celebrę mi chodzi. Kiedy gdzieś w Azji jestem świadkiem pochodu smoczych przebierańców w huku petard, czuję się trochę, jak przed telewizorem, w którym oglądam program etnograficzny. Znaczy nie odnoszę tego osobiście. Takie same jasełka tutaj są co najmniej fqrwiajonce.
    • lot_w_kosmos Re: XXI wiek 10.12.20, 09:23
      Albo ci państwo.
      Masz trzy foty do wyboru.
      Mnie zupełnie nie rusza, gdy ktoś ubiera się jak chce, czy to ksiądz, czy muzułmanin, czy homo, czy hetero, czy ładnie i gustownie, czy fatalnie.

I zawsze mnie zadziwia ta zakłamana tolerancja u niektórych, która działa tylko w jedną słuszną stronę i wybiórczo.
      • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:25
        "I zawsze mnie zadziwia ta zakłamana tolerancja u niektórych, która działa tylko w jedną słuszną stronę i wybiórczo."

Tak sie dzieje, kiedy totalniakom sie wmówi, ze sa liberałami.
      • jdylag75 Re: XXI wiek 10.12.20, 11:18
        Kontekst jest rozmaity, pan w skąpych gaciach nie oczekuje, że kiedy włoży beżowe wycięte gacie i przepasze się skórą, to 38 milionowy naród z szacunkiem zamilkniei zacznie sie przysłuchwać jego słowom, z automatu uważając je za godne i sprawiedliwe, a następnie zacznie do tych godnych słów dostosowywać wszystkie kodeksy. Tak samo jak pani bez stanika, z tatuażem na twarzy. Pan w czapce ma właśnie takie oczekiwania i nie waha się ich głosić i egzekwować.
        • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:30
          Czy w Europie trwa jakas dyskusja na temat pedofilii wsrod muzulmanskich duchownych? Czy ktos przypomina na kazdym kroku, ze ich najwazniejszy prorok byl pedofilem?
          • jdylag75 Re: XXI wiek 10.12.20, 11:33
            Oczywiście predzej czy później można się było spodziewać klasycznego: a u was biją Murzynów.
            Wróć do tematu proszę albo nie chrzan, co ma postawa muzułmańskiego proroka z 7 w do tematu (przypominam że i Władysław Jagiełło był wg obecnych standardów pedofilem)
            • dyzurny_troll_forum Re: XXI wiek 10.12.20, 11:39
              jdylag75 napisała:

> Oczywiście predzej czy później można się było spodziewać klasycznego: a u was
              > biją Murzynów.
              > Wróć do tematu proszę albo nie chrzan, co ma postawa muzułmańskiego proroka z 7
              > w do tematu (przypominam że i Władysław Jagiełło był wg obecnych standardów pe
              > dofilem)

Oraz Pan Tadeusz z wielkiej narodowej epopei też! W końcu posuwał czternastkę....
              • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:44
                "Oraz Pan Tadeusz z wielkiej narodowej epopei też! W końcu posuwał czternastkę....c

Muzulmanie do tej pory to robia u siebie na legalu i pikajace sreduszka nie placza, ze przywioza te zwyczaje ze sobą do Europy.
              • morekac Re: XXI wiek 10.12.20, 12:54
                Coś ci się pomyliło, Dyżurny, w narodowej epopei Tadeusz posuwał Telimenę, nie Zosię. Telimena była pełnoletnia, Tadzio takoż.
                Tadeusz mógłby się nie załapać na prokuratora nawet w dzisiejszych czasach.Po pierwsze w XII księdze to on się dopiero zaręczył. W sumie nie wiadomo, czy i kiedy ten ślub wzięli. Po drugie: zaręczają się z Zosią tak z 9-10 miesięcy po swoim pierwszym spotkaniu.
                XIII Księga "Pana Tadeusza" jednak nie należy do kanonu.
                • dyzurny_troll_forum Re: XXI wiek 10.12.20, 14:16
                  morekac napisała:

> Tadeusz mógłby się nie załapać na prokuratora nawet w dzisiejszych czasach.Po
                  > pierwsze w XII księdze to on się dopiero zaręczył. W sumie nie wiadomo, czy i k
                  > iedy ten ślub wzięli.

Ślub się bierze w rok od zaręczyn, więc wiadomo kiedy. Możemy się zgodzić, że posuwał ją po ślubie jako 15 latkę. Dalej nie do pomyślenia w czasach obecnych.
                  • morekac Re: XXI wiek 10.12.20, 14:50
                    >Ślub się bierze w rok od zaręczyn

A skąd to wiadomo? Przypominam, że po drodze była jeszcze wyprawa Napoleona na Moskwę. Oraz odwrót Poldzia spod Moskwy. Tadzio mógł chwalebnie zginąć albo nędznie umrzyć.

>Możemy się zgodzić, że posuwał ją po ślubie jako 15 latkę. Dalej nie do pomyślenia w czasach obecnych

Szokujące czy nie - pod prokuratora nie podpada.
            • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:40
              To, ze wobec muzulmanow nalezy zachowac polityczna poprawnosc a wobec katolikow nie trzeba. Czym sie te religie roznia w kwestii pedofilii, ano niczym... Wychodzi na to, ze nie o pedofilie chodzi a o zgnojenie tej konkretnej grupy🙄
              • jdylag75 Re: XXI wiek 10.12.20, 11:45
                Rzeczywiście nie rozumiesz o czym czytasz.... w wątku nie chodzi o pedofilię. Ani nawet o polityczna poprawność, na razie Ty gnoisz i wyciągasz bzdury.
                • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:47
                  O prosze, w watku obok, sumire łka nad biednymi islamistami:

"albo że jakiś pozornie niewinny serwis lifestyle'owy jest w istocie prowadzony przez skrajną prawicę, która pomiędzy tekścikami o świadomych zakupach wtyka antyislamskie wrzuty“
                • 1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:50
                  Ja zrozumialam, ze chidzi o poprzebieranych pajacow, ktorzy dyktuja innym, co maja robic. Zarowno islamisci jak i dragqueen - przestepcy seksualni z misja w przedszkolu, pasuja jak ulal.
      • aerra Re: XXI wiek 10.12.20, 16:02
        Ale serio? Uważasz, że to o różową czapkę na głowie chodzi? Czy o to, że ten pan publicznie broni czegoś, co dla każdego normalnego człowieka jest nie do obrony?
        To błazeństwo nie wynika z tego, jak on wygląda i się ubiera, tylko z tego jak postępuje i czego oczekuje od innych.
    • chersona Re: XXI wiek 10.12.20, 11:22
      a co, pomponik Ci się nie podoba? moja córka zrobiła sobie ze starych czerwonych majtadasków gimnastycznych i waty czapkę Mikołaja, układa jej się na głowie podobnie jak powyższemu jegomościu.
      On musi mieć coś w podobie na głowie, bo inaczej mógłbyś pomysleć, że to jakikolwiek pan Kazimierz, Sławomir czy Wiesław z miejskiej ulicy.
      • krwawy.lolo Re: XXI wiek 10.12.20, 13:41
        No, nie podoba mi się. Gdybyż chodziło o sam pomponik, ale za pomponikiem ciągnie się smród kadzidła i szamańskie rytuały, podrygi, zaklęcia i jęki. smile
        • chersona Re: XXI wiek 10.12.20, 16:23
          Gdybyż chodziło o sam pomponik, ale za pomponikiem ciągnie się smród kadzidła i szamańskie rytuały, podrygi, zaklęcia i jęki

no jakbyś się wczoraj narodził... niestety.
          mnie z kolei Monty Pythona tudzież inny kabaret przywiodła na myśl reklama na tylnej okładce Najwyższego Czasu: Stanisław Michalkiewicz Zaraza Plus, Biblioteka Wolności - wiecznie TRZEŹWE spojrzenie znanego publicysty....pandemia realizuje cele, które bez niej nie mogą zostac zrealizowane... więc będzie trwała aż zostaną zrealizowane. PS michalkiewicz był wykładowca akademickim, twórcą koreksu karnego, zasiadał w Trybunale Stanu.
          nie kabaret? nie Monty Python?
    • joaz Re: XXI wiek 10.12.20, 16:32
      To biret - nakrycie głowy znane w Europie już od XIII w. Birety ( o różnych kształtach) noszą np. sędziowie, doktorzy uniwersytety, księża. W przypadku księży kolor samego biretu jak i pompona oznacza funkcje i stanowisko.
    • fitfood1664 Re: XXI wiek 10.12.20, 16:33
      i tak daleko mu do greckiej gwardii narodowej big_grin

https://navtur.pl/files/news/301_1.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka