krwawy.lolo 10.12.20, 08:52 Co to jest?! Co taki błazen robi w dzisiejszych czasach w przestrzeni publicznej?! Monty Python się kłania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:00 Ludzie lubia ogladac takich kolorowych przebierancow, czy to koscielnych, czy tych drugich. W dodatku teatr/cyrk przychodzi do nich, nie musza placic. Ciekawe jak z katharsis, bo na widok dragqueena to bardziej litosc a w kosciele to bardziej trwoga a to powinno wystapic rownoczesnie🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: XXI wiek 10.12.20, 09:05 Niestety, nie o strój chodzi. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26592788,bp-ignacy-dec-stanal-w-obronie-o-tadeusza-rydzyka-mowil-o.html Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: XXI wiek 10.12.20, 09:06 Mnie chodzi właśnie o strój, o tę całą debilną celebrę, która powinna zniknąć w kościołach. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: XXI wiek 10.12.20, 09:13 Dlatego specjalnie wyciąłem jedynie błazna i nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:15 Taki jestes niekumaty, jesli chodzi o przynaleznosc do roznych grup ludzkich ale w lewacka demagogie idziesz jak w dym. 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:24 krwawy.lolo napisał: > Mnie chodzi właśnie o strój, o tę całą debilną celebrę, która powinna zniknąć w > kościołach. Dlaczego chcesz decydowac, co inni ludzie maja robic i z czego rezygnowac. Masz zapedy totalitarne mysiu-pysiu. Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: XXI wiek 10.12.20, 16:26 Każda religia ma swój koloryt, rytuały i stroje. Buudyści, hinduiści itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:11 W tym filmie, ktory wkleilam, jest wzmianka, ze w jakieja szkole cala klasa musiala sie przebrac w muzulmanskie wdzianka. Nie widzialam odwrotnego projektu, zeby muzulmankom kazali sie przebrac w nasze ciuszki i zeby one jeszcze to zrobily z checia i dla zabawy, bo to przeciez tylko zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: XXI wiek 10.12.20, 09:17 Dopiero co we Francji zakazali jakiejś reklamy, która miała w tekście : chrześcijanin, bo to obrażało rzesze muzułmanów tam żyjących. O tym co się dzieje w wielu miastach zachodniej Europy, gdzie mieszkańcy nie mają już nic do powiedzenia - pisałą wielokrotnie Wyborcza, jeszcze jakiś czas temu czytywałam papierowe wydanie w soboty, lubiłam kupić taką płachtę sobie. T tam było wiele artykułów o tym, jak krecikowo muzułmanie wchodzą w społeczności, bardzo dbając o siebie, taranując cały społeczny ład. Uwielbiam kulturę arabską, czytam namiętnie książki o bliskim wschodzie , północnej Afryce. Ale jestem zdania, ze będziemy płakać przez ludzi stamtąd i to co roku bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:19 "O tym co się dzieje w wielu miastach zachodniej Europy, gdzie mieszkańcy nie mają już nic do powiedzenia - pisałą wielokrotnie Wyborcza" Kiedy to bylo, kiedy w wyborczej mozna bylo poczytax w miare obiektywne teksty? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: XXI wiek 10.12.20, 09:27 ojesu, nie wiem, ale kiedyś była fajna. Teraz to ja nie czytam gazet, żadnych, jakieś podsatwowe serwisy przelatuję tylko internetowe .... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:33 Nie dziwie sue, zalew manipulanctwa i bzdur jest nie do przelkniecia. Wspolczesne serwisy informacyjne i analizy, to poziom niegdysiejszych Skandali. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: XXI wiek 10.12.20, 11:36 lot_w_kosmos napisała: > Teraz to ja nie czytam gazet, żadnych, jakieś podsatwowe serwisy przelatuję tyl > ko internetowe .... A to akurat doskonale widać.... Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: XXI wiek 10.12.20, 16:01 A co? Te panie też stawały publicznie w obronie pedofilii? Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: XXI wiek 10.12.20, 09:15 Czapka jak czapka, uszki się przeziębią co najwyżej. Wielu ludzi teraz zachodzi w głowę jak można było wierzyć staroegipskim kapłanom, z perspektywy - boki zrywać, a przeciez współczesne religie to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: XXI wiek 10.12.20, 09:25 Powtarzam, nie chodzi mi o zabobon, o celebrę mi chodzi. Kiedy gdzieś w Azji jestem świadkiem pochodu smoczych przebierańców w huku petard, czuję się trochę, jak przed telewizorem, w którym oglądam program etnograficzny. Znaczy nie odnoszę tego osobiście. Takie same jasełka tutaj są co najmniej fqrwiajonce. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: XXI wiek 10.12.20, 09:23 Albo ci państwo. Masz trzy foty do wyboru. Mnie zupełnie nie rusza, gdy ktoś ubiera się jak chce, czy to ksiądz, czy muzułmanin, czy homo, czy hetero, czy ładnie i gustownie, czy fatalnie. I zawsze mnie zadziwia ta zakłamana tolerancja u niektórych, która działa tylko w jedną słuszną stronę i wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 09:25 "I zawsze mnie zadziwia ta zakłamana tolerancja u niektórych, która działa tylko w jedną słuszną stronę i wybiórczo." Tak sie dzieje, kiedy totalniakom sie wmówi, ze sa liberałami. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: XXI wiek 10.12.20, 11:18 Kontekst jest rozmaity, pan w skąpych gaciach nie oczekuje, że kiedy włoży beżowe wycięte gacie i przepasze się skórą, to 38 milionowy naród z szacunkiem zamilkniei zacznie sie przysłuchwać jego słowom, z automatu uważając je za godne i sprawiedliwe, a następnie zacznie do tych godnych słów dostosowywać wszystkie kodeksy. Tak samo jak pani bez stanika, z tatuażem na twarzy. Pan w czapce ma właśnie takie oczekiwania i nie waha się ich głosić i egzekwować. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:30 Czy w Europie trwa jakas dyskusja na temat pedofilii wsrod muzulmanskich duchownych? Czy ktos przypomina na kazdym kroku, ze ich najwazniejszy prorok byl pedofilem? Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: XXI wiek 10.12.20, 11:33 Oczywiście predzej czy później można się było spodziewać klasycznego: a u was biją Murzynów. Wróć do tematu proszę albo nie chrzan, co ma postawa muzułmańskiego proroka z 7 w do tematu (przypominam że i Władysław Jagiełło był wg obecnych standardów pedofilem) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: XXI wiek 10.12.20, 11:39 jdylag75 napisała: > Oczywiście predzej czy później można się było spodziewać klasycznego: a u was > biją Murzynów. > Wróć do tematu proszę albo nie chrzan, co ma postawa muzułmańskiego proroka z 7 > w do tematu (przypominam że i Władysław Jagiełło był wg obecnych standardów pe > dofilem) Oraz Pan Tadeusz z wielkiej narodowej epopei też! W końcu posuwał czternastkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:44 "Oraz Pan Tadeusz z wielkiej narodowej epopei też! W końcu posuwał czternastkę....c Muzulmanie do tej pory to robia u siebie na legalu i pikajace sreduszka nie placza, ze przywioza te zwyczaje ze sobą do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: XXI wiek 10.12.20, 12:54 Coś ci się pomyliło, Dyżurny, w narodowej epopei Tadeusz posuwał Telimenę, nie Zosię. Telimena była pełnoletnia, Tadzio takoż. Tadeusz mógłby się nie załapać na prokuratora nawet w dzisiejszych czasach.Po pierwsze w XII księdze to on się dopiero zaręczył. W sumie nie wiadomo, czy i kiedy ten ślub wzięli. Po drugie: zaręczają się z Zosią tak z 9-10 miesięcy po swoim pierwszym spotkaniu. XIII Księga "Pana Tadeusza" jednak nie należy do kanonu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: XXI wiek 10.12.20, 14:16 morekac napisała: > Tadeusz mógłby się nie załapać na prokuratora nawet w dzisiejszych czasach.Po > pierwsze w XII księdze to on się dopiero zaręczył. W sumie nie wiadomo, czy i k > iedy ten ślub wzięli. Ślub się bierze w rok od zaręczyn, więc wiadomo kiedy. Możemy się zgodzić, że posuwał ją po ślubie jako 15 latkę. Dalej nie do pomyślenia w czasach obecnych. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: XXI wiek 10.12.20, 14:50 >Ślub się bierze w rok od zaręczyn A skąd to wiadomo? Przypominam, że po drodze była jeszcze wyprawa Napoleona na Moskwę. Oraz odwrót Poldzia spod Moskwy. Tadzio mógł chwalebnie zginąć albo nędznie umrzyć. >Możemy się zgodzić, że posuwał ją po ślubie jako 15 latkę. Dalej nie do pomyślenia w czasach obecnych Szokujące czy nie - pod prokuratora nie podpada. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:40 To, ze wobec muzulmanow nalezy zachowac polityczna poprawnosc a wobec katolikow nie trzeba. Czym sie te religie roznia w kwestii pedofilii, ano niczym... Wychodzi na to, ze nie o pedofilie chodzi a o zgnojenie tej konkretnej grupy🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: XXI wiek 10.12.20, 11:45 Rzeczywiście nie rozumiesz o czym czytasz.... w wątku nie chodzi o pedofilię. Ani nawet o polityczna poprawność, na razie Ty gnoisz i wyciągasz bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:47 O prosze, w watku obok, sumire łka nad biednymi islamistami: "albo że jakiś pozornie niewinny serwis lifestyle'owy jest w istocie prowadzony przez skrajną prawicę, która pomiędzy tekścikami o świadomych zakupach wtyka antyislamskie wrzuty“ Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: XXI wiek 10.12.20, 11:50 Ja zrozumialam, ze chidzi o poprzebieranych pajacow, ktorzy dyktuja innym, co maja robic. Zarowno islamisci jak i dragqueen - przestepcy seksualni z misja w przedszkolu, pasuja jak ulal. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: XXI wiek 10.12.20, 16:02 Ale serio? Uważasz, że to o różową czapkę na głowie chodzi? Czy o to, że ten pan publicznie broni czegoś, co dla każdego normalnego człowieka jest nie do obrony? To błazeństwo nie wynika z tego, jak on wygląda i się ubiera, tylko z tego jak postępuje i czego oczekuje od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: XXI wiek 10.12.20, 11:22 a co, pomponik Ci się nie podoba? moja córka zrobiła sobie ze starych czerwonych majtadasków gimnastycznych i waty czapkę Mikołaja, układa jej się na głowie podobnie jak powyższemu jegomościu. On musi mieć coś w podobie na głowie, bo inaczej mógłbyś pomysleć, że to jakikolwiek pan Kazimierz, Sławomir czy Wiesław z miejskiej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: XXI wiek 10.12.20, 13:41 No, nie podoba mi się. Gdybyż chodziło o sam pomponik, ale za pomponikiem ciągnie się smród kadzidła i szamańskie rytuały, podrygi, zaklęcia i jęki. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: XXI wiek 10.12.20, 16:23 Gdybyż chodziło o sam pomponik, ale za pomponikiem ciągnie się smród kadzidła i szamańskie rytuały, podrygi, zaklęcia i jęki no jakbyś się wczoraj narodził... niestety. mnie z kolei Monty Pythona tudzież inny kabaret przywiodła na myśl reklama na tylnej okładce Najwyższego Czasu: Stanisław Michalkiewicz Zaraza Plus, Biblioteka Wolności - wiecznie TRZEŹWE spojrzenie znanego publicysty....pandemia realizuje cele, które bez niej nie mogą zostac zrealizowane... więc będzie trwała aż zostaną zrealizowane. PS michalkiewicz był wykładowca akademickim, twórcą koreksu karnego, zasiadał w Trybunale Stanu. nie kabaret? nie Monty Python? Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: XXI wiek 10.12.20, 16:32 To biret - nakrycie głowy znane w Europie już od XIII w. Birety ( o różnych kształtach) noszą np. sędziowie, doktorzy uniwersytety, księża. W przypadku księży kolor samego biretu jak i pompona oznacza funkcje i stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: XXI wiek 10.12.20, 16:33 i tak daleko mu do greckiej gwardii narodowej Odpowiedz Link Zgłoś