21mada 28.12.20, 17:52 gdzie kupujecie? Wszędzie widzę tylko jakieś zwiewne fatałaszki z poliestru. Chcę zwyklą rozszerzaną spódnicę za kolano, czy to tak wiele? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallgosia76 Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 17:55 Zimą chodzę tylko w spodniach. Podziwiam Panie chodzące w spódnicach. Zamarzłabym- poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 18:00 Przecież w grubych, wełnianych rajstopach / kizakach, długiej wełnianej spódnicy jest o wiele cieplej niż w spodniach, zwłaszcza tak tu uwielbianych dżinsach czy innych rurkach. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 18:07 Ugotowałabym się w wełnianych rajstopach i wełnianej spódnicy przy polskiej zimie 😁 Noszę normalne rajstopy i różne spódnice, falbaniaste zwiewne poliestrowe też, zimno nie jest, zwłaszcza jak się założy długi płaszcz a jeszcze wysokie kozaki do tego, to już w ogóle. A w temacie - popatrz na Zalando, widywałam tam spódnice z wełny. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 18:08 A jak nie z wełny, tylko po prostu grubsze, to w większości sieciówek. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 18:12 No nie ma, w żadnej z sieciówek. Tylko mini albo zwiewne fatałaszki z poliestru, jakieś tiule, falbanki. A w której sieciówce widziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 18:15 Musiało to być coś z tych, w których najczęściej kupuję - H&M, Reserved, Mango, Zara.Teraz sporo jest spódnic midi właśnie wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:46 21mada napisała: > No nie ma, w żadnej z sieciówek. Tylko mini albo zwiewne fatałaszki z poliestru > , jakieś tiule, falbanki. Przecież w M&S masz www.marksandspencer.com/MSFindItemsByKeyword?searchTerm=wool%20skirt&efq=(Categories%22SC_Level_1_1%22))&BRsession=true Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 22:24 21mada napisała: > No nie ma, w żadnej z sieciówek. Tylko mini albo zwiewne Bywają jesienią i na wiosnę. Nie ręczę że wełniane ze 100% wełny ale dzianinowe i ciepłe. Trzeba szukać w sieciówkach. Chodzę prawie wyłącznie w spódnicach. Pod cieńsze, ale z porządną podszewką wkładam grubsze rajtki i do tego wysokie buty. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 18:11 Ja przy angielskiej zimie tym bardziej bym się ugotowała. To był przykład, że w spódnicy jak najbardziej może być ciepło, więc nie przekonuje mnie to jako argument za spodniami. Zalando chyba nie ma w UK, patrzyłam na Asos ale tam nic takiego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:55 U mnie zima z prawdziwego zdarzenia z -20, a tez nosze sie tak jak ty. Czesto nawet bez rajstop😀Zakladam konkretny, dlugi welniany plaszcz i smigam! Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 20:34 Nie trzeba podziwiać. Zjeżdżam windą do garażu i wjeżdżam do garażu w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:24 Ostatnio kupiłam piękną, plisowaną, szarą, do pół łydki, z wełny - jest rewelacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 21:06 Ano rarytas, wiem.. Czekała na mnie w moim ulubionym charity shop'ie. Rozmiar 34, może dlatego 'dowisiała', bo mierzona była parokrotnie, ale okazywała się za wąska w pasie, na moje szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 21:12 Oj Szcześciaro! I jeszcze talia baletnicy... No więc niech się dobrze nosi i pięknie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 22:57 Trafiło mi się, prawda Dzięki, Szafireczku, za miłe życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:24 Ołówkową ciepłą do kolan kupiłam w Greenpoint (jest świetna- kupiłabym kolejne 3 w inne wzory, ale nie będę w przesadę popadać),ołówkową dzianinową długą do pół lydki- w Orsay. Rozkloszowane cieplejsze widzialam chyba też w Greenpoint, albo w którejś z pozostałych sieciowek. Tatuum? Nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:28 Mówisz, że ołówkowe dzianinowe długie znowu na topie..? To muszę moją z 'lamusa' wyciągnąć Mam taką włoską z lat 90-tych - pięknie leży, z rozcięciem z tyłu, dzianina w prążek, kosztowała mnie prawie całe stypendium w jednym z butików na Chmielnej.. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:29 Ja tam nie wiem, czy na topie. Dobrze mi to noszę. Ale są w sieciowkach od 2 czy 3 sezonów, to może o na topie Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:50 wytargam więc - zawsze ją lubiłam a od dawna leży schowana wraz z innymi lubianymi ciuchami, dobrymi jakościowo, które szkoda wyrzucić, a że moda wraca, to kto wie kiedy się mogą okazać przydatne Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:54 W związku z powrotem mody na spódnice maxi ja w tym roku wytargałam komplet z M&S kupiony w maturalnej klasie w nagrodę za zdobycie tytułu laureata olimpiady, więc wiem o czym mówisz wytargaj. Ja mam jedną beżową ołówkową i drugą czarną. Świetnie się sprawdzają Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:58 Dowolna spodnica plus cieple rajty ( ja mam z calzedonii z kaszmirem) i jest mi cieplej niz w spodniach. Moj koszmar to rajty pod spodnie. Najczesciej od poznej jesieni nosze sukienki . Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 22:38 Rajstopy pod spodnie to jest koszmar, koszmar dzieciństwa, do dziś mi słabo na samą myśl, prędzej sobie odmrożę tyłek niż założę coś takiego 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Zimowe spódnice 28.12.20, 19:37 Użyj filtrów na zalando. Albo poszperaj w sh, sporo mają takich cieplejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama