bywalec.hoteli 08.01.21, 12:14 Co polecacie na Amazon Prime Video? Wypróbowuję kolejną platformę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr.amy.farrah.fowler Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:24 The Goog Fight, Good Omens. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:39 SPRAWA IDEALNA The Good Fight 2017 7,8 "Wybitna prawniczka traci wszystkie oszczędności. Razem ze swoją chrześnicą znajduje zatrudnienie w afroamerykańskiej kancelarii." - czy to prawniczy? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:50 Tak/nie. Szkieletem jest niby serial prawniczy, ale to taka międzygatunkowa jazda bez trzymanki. Np. jak się pojawia jakieś pojęcie, to jest cięcie i pojawia się filmik z objaśnieniem: www.youtube.com/watch?v=eTT3RXCxJYs Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 13:02 dr.amy.cośtam - to może zerknę, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:26 Mnie się podobały: Good Omens, American Goods, The Boys, Carnival Row, Bosch, Undone. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:28 American Gods oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:32 to wszystko SF? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:32 Bosch to serial kryminalny, reszta faktycznie sf/fantasy/światy alternatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:36 SF/fantasy/horror nie lubię. Co do Bosch "Harry to detektyw wydziału zabójstw, który prowadzi śledztwo w sprawie morderstwa 13-letniego chłopca. Jednocześnie sam zmaga się z procesem, gdzie oskarżony jest o zastrzelenie podejrzanego." Really, znowu zabójstwo dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:39 To tylko w pierwszym sezonie, a oprócz tego jest mnóstwo innych wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 13:22 bywalec.hoteli napisał: > Really, znowu zabójstwo dziecka? Ogladaj Bosha, dobry jest. Czytalam ksiazki o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 13:26 Troche mi zgrzyta wyglad aktora z moim wyobrazeniem Bosha z kasiazki, ale Ty nie bedziesz mial tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 16:19 Bosch czy Bosh? Jeśli Bosch, to jak nazwa niemieckiej firmy od pralek Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 16:25 bywalec.hoteli napisał: > Bosch czy Bosh? Jeśli Bosch, to jak nazwa niemieckiej firmy od pralek Bosch rzecz jasna, jak malarz. Odpowiedz Link Zgłoś
myszu13 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:32 The Expanse, jeden z moich ulubionych seriali , polecam . Ksiązki też swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 12:37 myszu13 napisała: > The Expanse, jeden z moich ulubionych seriali , polecam . Ksiązki też swietne. "Młoda kobieta odkrywa spisek, który może doprowadzić do zagłady ludzkości." - nie lubię SF Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 19:58 Expanse to jeden z najlepszych seriali. Spróbuj chociaż. Jak nie to : Marvelous Mrs Maisel Mrs America Parenthood Modern Family Good omen - boski "This is us" jakoś mnie nie wciągnęło, więc nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 01:35 Mrs America jest rewelacyjny ale to chyba tylko na HBO? Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 02:26 Nie polecajmy bywalcowi (nawet najlepszego) serialu o historii feminizmu w USA. No bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 02:44 bialeem napisał: > Nie polecajmy bywalcowi (nawet najlepszego) serialu o historii feminizmu w USA. > No bez przesady Hehe, racja, wiecie, ja to jestem feministą ale nie na ten sposób, co Wy byście chciały )))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 10:08 Gwarantuję, że żadna babka ematkowa nie chce żebyś był feministą. Co do reszty nie będę się kłóciła, bo mi się nie chce. Btw - serial jest świetny i genialnie zagrany. Jak ci się kiedyś zechce poszerzyć horyzonty, to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 11:42 Są tam też nie-feministki, więc może się poutożsamiać z przeciwnym nurtem... Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 16:07 Przeciwny nurt ma twarde, zorganizowane i charyzmatyczne baby - jak najbardziej feministycznie pokazane. Serial pokazuje wojnę kobiet z kobietami i to jest ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 11:41 O, myślałam, że na Amazonie. To wycofuję rekomendację! Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 13:23 kto pamięta tytuł serialu o chłopcu oskarżonym o zabicie kolegi? I sezon był na Amazon właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
annpierle Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 18:14 Defending Jacob, ale to na Apple TV + jesli myslisz o tej mini-serii, jest rzeczywiscie doskonala Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 00:14 dzieki Ci złota kobieto, to to właśnie, platformy mi sie pomerdały Odpowiedz Link Zgłoś
canaille Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 15:17 Chyba tylko Gruffalo, Dziecko Gruffalo czy Miejsce na miotle - czyli animacje dla dzieci na podstawie książek Donaldson i Scheffler - zainteresowały mnie po pobieżnym przeglądzie oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 16:42 Absolutnie rewelacyjna jest Fleabag. Jeśli podobały ci się Wielkie kłamstewka, to polecam Little Fires Everywhere. Z kryminalnych świetny jest The Night Manager. The Man in the High Castle to bardziej alternatywna historia niż fantastyka, wybitny serial. No i bardzo dużo dobrej fantastyki, fantasy itd, ale skoro nie lubisz, to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 17:03 O, w końcu jakiś konkret bez SF, dzięki! eglantine napisała: > Absolutnie rewelacyjna jest Fleabag. "Współczesna dziwczyna" 8.3 na Filmwebie - wysoko! - "Młoda kobieta próbuje na nowo ułożyć sobie życie w Londynie po niedawno przeżytej tragedii." To jest obyczajowy/melodramat czarna komedia? Może sobie obejrzę w oryginale, żeby poćwiczyć angielski angielski? > Jeśli podobały ci się Wielkie kłamstewka, to polecam Little Fires Everywhere. MAŁE OGNISKA 7,7 "Wspólne losy idealnie prezentującej się rodziny Richardsonów oraz enigmatycznej matki i córki, które wywracają swoje życie do góry nogami. The story explores the weight of secrets, the nature of art and identity, the ferocious pull of motherhood – and the danger in believing that following the rules can avert disaster." Kolejny melodramat obyczajowo-rodzinny? > Z kryminalnych świetny jest The Night Manager. Nocny recepcjonista - 7,5 "Fabuła skupia się wokół Jonathana Pine’a, byłego żołnierza brytyjskich służb specjalnych, który pracuje w Kairze, w luksusowym hotelu jako nocny recepcjonista. Pine poznaje Sophie, która przekazuje mu informacje o handlarzu broni, Richardzie Onslow Roperze. Mężczyzna ma je przekazać władzom brytyjskim. Kobieta zostaje zamordowana za zdradę. Jonathan postanawia pomścić śmierć Sophie, stając się szpiegiem wywiadu, który ma przenikać do organizacji handlarza broni, Ropera" O to może być dobre, lubię szpiegowskie. > The Man in the High Castle to bardziej alternatywna historia niż fantastyka, wy > bitny serial. CZŁOWIEK Z WYSOKIEGO ZAMKU 7,6 #9 TOP AMAZON Alternatywne spojrzenie na historię Ameryki Północnej: jakie mogłoby być życie po II wojnie światowej, gdyby III Rzesza i Cesarstwo Japonii wygrały wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 17:23 Fleabag zdecydowanie czarna komedia, ale bywa bolesna, takie balansowanie między śmiechem a płaczem. Little Fires tak, kolejny melodramat, ale IMO lepszy niż np. przereklamowane Od nowa. Recepcjonista jest wg Johna le Carre, co już samo mówi za siebie. No i doborowa obsada, Hugh Laurie, Tom Hiddleston, Elisabeth Dębicki, Olivia Coleman. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 18:03 Dzięki EGLANTINE, widzę, ze masz dobry gust i nie polecasz gniotów i filmidel zabijaczy czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
cimabue Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 22:36 Little fires bardzo dobry film, o wiele lepszy niż Od nowa ale zakończenie zupełnie od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 19:59 Fleabag!!! To jest cudowne! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 21:04 memphis90 napisała: > Fleabag!!! To jest cudowne! > Fleabag - o co w tym właściwie chodzi? Obejrzałem 1 odcinek i za bardzo nie wiem. Bo jeśli to kolejna historia o nieszczęśliwej i samotnej a aktywnej seksualnie kobiecie, to szkoda mi czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 21:21 Ja obejrzałam 2 odcinki i tez mnie nie wciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 21:42 Mnie też. Wiem, że Fleabag ma świetne recenzje ale mnie już pierwszy odcinek na tyle zdołował, że zrezygnowałam. Zbyt mroczne klimaty + główna postać mnie okrutnie irytowała. Podobnie miałam z Orange is the New Black, w sumie nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
cimabue Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 22:33 Nie rezygnuj, mi tez sie nie podobaly pierwsze odcinki ale naprawde warto kontynuować bo serial jest naprawdę swietny. Dziewczyna jest irytująca na początku ale zmienisz o niej zdanie i ja polubisz a już wątek z księdzem to majstersztyk. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 23:30 cimabue napisał(a): > Nie rezygnuj, mi tez sie nie podobaly pierwsze odcinki ale naprawde warto konty > nuować bo serial jest naprawdę swietny. Dziewczyna jest irytująca na początku a > le zmienisz o niej zdanie i ja polubisz a już wątek z księdzem to majstersztyk. A o czym to właściwie jest? Ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 11:46 Serial obyczajowy. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 11:46 Ja wymiękłam z OiNB, jak scenarzysta kazał się kobietom masturbowac śrubokrętem Totalnie oblesne i takie oderwane od rzeczywistości - naprawdę jakaś kobieta wsadziłaby sobie śrubokręt (!) i jeszcze odczuwała przy tym przyjemność? Bitch, please.... Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 16:05 Przecież rączka się czasem niczym nie różni od zwykłego dilda. Może myślisz nie tą stroną co scenarzysta;P Mnie rozbawiła scena gdzie ta kucharka narzeka, że nie może zrobić nic z ogórków i cukinii, bo wszystkie natychmiast znikają z kuchni. Jestem w stanie uwierzyć, że w babskim więzieniu jest to 100% możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 16:38 zależy jakie kto ma rączki Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 18:32 Wspomniany już wcześniej Człowiek z Wysokiego Zamku - na podstawie Philip K. Dicka, historia alternatywna, jeden z lepszych seriali, jakie widziałam. Opowieść Podręcznej - też pewnie nie trzeba reklamować, nie wiem czy bardziej dystopia czy alternatywna historia Trumpowskiej Ameryki... Wspaniała Pani Maisel (Marvelous Mrs Maisel) - komedia/dramat o nowojorskiej kurze domowej, która w latach 50. postanawia zostać komikiem estradowym, świetne dialogi i klimat retro. I wreszcie Homecoming, thriller psychologiczny z Julią Roberts www.spidersweb.pl/rozrywka/2018/11/08/homecoming-recenzja-amazon-julia-roberts/ Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 18:50 Dodam jeszcze, że jeżeli masz dobry VPN to możesz spróbować zalogować się na amerykański Prime (przez amazon.com), mają dużo większy wybór niż w EU. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 22:17 A tak idzie? Ja mam Prime w UK i nie działa ma amerykańskim nawet z vpn. Ja czasami na amerykański kupuje abonament na miesiąc na ali expres Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 22:38 U mnie działało, do czasu. Niestety kilka miesięcy temu amazon zaczał wykrywać mój VPN (Vypr). Na Netflixie działa nadal ale tylko na odległych od Europy lokalizacjach, typu Zachodnie Wybrzeże USA czy Australia. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 23:37 A podaj jakis tytuł dostępny tylko na amerykańskim Prime. Sprawdzę na swoim. Ja oglądam w Szwajcarii i jakis miesiąc temu mój uk Prime zaczął działać w Szwajcarii bez vpn. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 00:05 Np w mojej lokalizacji (Luksemburg, korzystam z niemieckiego Prime) nie mam obecnie dostępu do serialu BBC Jane Eyre z 2006, który jest na amerykańskim Prime. Kilka miesięcy temu mogłam go odtworzyć przez VPN a teraz już nie. www.amazon.com/gp/video/detail/B07C1FYN71/ref=atv_hm_hom_3_c_dVClNC_2_11 Nie wiem jednak, czy ten serial nie jest również dostępny w bibliotece Prime miejsca, z którego oglądasz (Szwajcaria). Więc nawet jak odtworzysz to trudno powiedzieć czy to dzięki VPN czy po prostu ten tytuł jest dostępny w Szwajcarii. A tak w ogóle to jeśli oglądasz w Szwajcarii to powinnaś korzystać z lokalnej szwajcarskiej biblioteki Prime nawet jeśli logujesz się przez konto w UK - jesteś pewna, że masz dostęp do biblioteki w UK bez VPN? Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 11:40 Pewna nie jestem, ale wcześniej np oglądając dr house i noe tylko musiałam przez vpn, bo wyskakiwała mi informacja, ze ten tytuł niedostępny w twojej lokalizacji. Tak samo było z Little fires everywhere, musiałam to tez z vpn oglądać, a teraz nagle wszystko bez vpn działa od jakis 2-3 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 11:56 Wyglada na to, ze mam szwajcarska bibliotekę i nawet vpn nie pomaga. Na aplikacji nie wyszukuje mi jane Eyre nawet z włączonym vpn. Próba puszczenia bezpośrednio z safari kończy sie informacja (patrz zdjęcie) Dziwne, bo mój vpnspokojnie odtwarza biblioteki netflix z innych lokalizacji i działa z hbo (inne nie działały) Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 17:19 No właśnie - wcześniej VPN działał a teraz Amazon ewidentnie wprowadził dodatkowe ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nottymoni Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 18:53 Marvelous Mrs Maisel. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 19:52 Absolutnie wybitny człowiek z wysokiego zamku. To jest mistrzostwo! Poza tym Goliath. Niby kryminalny, ale mnie się bardzo podobał ze względu na postaci głównych bohaterów. Podobnie jest z The Boys. Niby o superbohaterach, ale tak nie do końca. Plus tu ogromne brawa za tłumaczenie, Ojczyznosław rządzi! No i klasa sama w sobie czyli amerykańscy bogowie. Książkę przeczytałam kilka razy, serial jest tak intensywny, że oglądałam na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 21:47 The Boys rewelacja. I tez uwazam, ze tlumscz sie przylozyl Odpowiedz Link Zgłoś
bang_bang30 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 21:03 Ja Amazona dla fleabag kupiłam. Nie żałuję. Szkoda że tylko 2 sezony Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 21:10 bang_bang30 napisał(a): > Ja Amazona dla fleabag kupiłam. Nie żałuję. Szkoda że tylko 2 sezony o co w tym chodzi? jest sens? Odpowiedz Link Zgłoś
laurels Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 06:06 Odpuść sobie pierwszy sezon i obejrzyj najpierw drugi. Jest rewelacyjny. Pierwszy sezon jest Ok jak lubisz takie klimaty. Ja obejrzałam drugi sezon kilka razy. Dla ciągłości fabuły pierwszy sezon nie ma specjalnego znaczenia. A jeśli ci się spodoba zawsze możesz sobie obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 07:06 Fleabag ma dla mnie np zbyt wysoki cringe factor. Zaczęłam oglądać po tej scenie: Excerpt from Fleabag show on Amazon Niestety okazała się niemiarodajna dla serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 11:49 Jak dla mnie jest w 100% miarodajna dla serialu 😁 I jeszcze scena z sex shopu. twitter.com/i/status/1076104247660433409 Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 21:46 ja też zaczęłam od II sezonu, bo po pierwszych odcinkach pierwszego byłam zirytowana i przyjaciółka mi poradziła, żebym zaczęła od II. potem już zupełnie inaczej patrząc obejrzałam I. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 08.01.21, 22:41 Bosch Jack Ryan Dexter The Marvelous mrs Maisel The man in the high castle utopia sneaky Pete Fleabag a very English scandal Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 00:50 Bosh ci się powinien spodobać i spróbuj zobaczyć Boys(to sf, ale ciekawe podejście). Hanna jest bdb i 1 sezon Jacka Ryana. Drugi już ciut gorszy. Jeszcze The Americans. Z lekkich Marvelous Mrs. Maisel, ale to musisz wypróbować, bo to bardzo specyficzna komedia. Prime to królestwo oryginalnych seriali sf i fantasy więc raczej nie przedłużysz. Dla fanów sf jest niezbędny (Expanse, Good Omens, American Gods, Boys, The man in the high castle czy tales from the loop i wiele więcej), ale dla ciebie raczej nie. Aaa ponoć sneaky pete ludzie polecają. Mnie nie podeszło, ale może być czymś dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 00:56 Fleabag od razu skreśl. Mr Robot może ci podejść. Ja np na Primie jeszcze sobie cenię starsze seriale. Np Monk czy House. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 01:23 Dzięki Białe M! Trochę chyba już mnie znasz, bo po 1 odcinku Fleabag stwierdziłem, że bez sensu. The Americans świetnie się oglądało na TVP ale drugi sezon na Primie jakoś mnie nie wciąga. Tego nocnego recepcjonistę oglądam - chyba może być. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 01:42 Tak. Night Manager jest fajny. Bardzo dobrze zagrany. Troszeczkę w podobnym tonie jest Riviera, ale 1- bardziej dla kobiet, 2- nie na prime, 3- niepotrzebnie pociągnęli poza pierwszy sezon. Nie skreślaj Boysów tylko dlatego, że to sf. To jest świetnie zagrany serial min o niedorosłych facetach, którzy kochają się bić o kontrolę. Plus dużo krwi i czarnego (i nie tylko) humoru. Absolutnie nie typowe słodkopierdzące sf. Sf jest tu raczej jakimś tłem. Bosh koniecznie. Jak już przebiłam się przez pierwsze dwa odcinki, to poleciało serią. Oglądam sporo seriali i generalnie umiem je dopasowywać do ludzi po tym co mówią, że im się podoba lub nie. Tylko polskich produkcji i seriali o zombie unikam. Widziałam, że na prime trochę ich (polskich) weszło. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 02:08 Night Manager po 2 odcinkach jednak głupi i naiwny. Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 02:25 Nie chcesz naiwnej fabuły, nie oglądaj amerykańskich seriali Jest dobrze zagrany, scenerie są śliczne, a fabuła dalej jest nierówna. Ja chyba nie dooglądałam do końca z tego co pamiętam, ale nie było aż tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 02:50 bialeem napisał: > Nie chcesz naiwnej fabuły, nie oglądaj amerykańskich seriali > Jest dobrze zagrany, scenerie są śliczne, a fabuła dalej jest nierówna. Ja chyb > a nie dooglądałam do końca z tego co pamiętam, ale nie było aż tak źle. no nie - to miał być szpiegowski - taki Homeland, The Spy, Zawód Amerykanin były znacznie lepsze. Wiadomo - bajka - ale znacznie lepiej uwiarygodniona Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 03:54 To chwyć jacka ryana jak masz na coś takiego ochotę. Bardzo dobrze zrobione, relatywnie realne i nie odbiega od dobrych starych Clanco/Ludlumo/Forsytho szpiegowskich. Na początku mi trochę Krasinski przeszkadzał, ale szybko przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 12:14 bialeem napisał: > To chwyć jacka ryana jak masz na coś takiego ochotę. Bardzo dobrze zrobione, re > latywnie realne i nie odbiega od dobrych starych Clanco/Ludlumo/Forsytho szpieg > owskich. Na początku mi trochę Krasinski przeszkadzał, ale szybko przeszło. nie śpisz w nocy Białe M? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 12:26 poza tym dziękuję Bialeem, jestes w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 16:01 Nie. Akurat mam fazę bardzo opornej bezsenności (sypiam po 2-3h na dobę-dwie jak już padnę) i 2 tygodnie l4. Masa czasu na seriale. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 16:29 bialeem napisał: > Nie. Akurat mam fazę bardzo opornej bezsenności (sypiam po 2-3h na dobę-dwie ja > k już padnę) i 2 tygodnie l4. Masa czasu na seriale. To jakaś poważna choroba? Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 18:55 Zależy od definicji powagi i poczucia humoru. Nic od czego miałabym umrzeć więc raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 21:07 brak snu bardzo źle działa na zdrowie - zarówno fizyczne jak i psychiczne Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 21:10 aha, Bialeem, jak masz zaburzeni snu, to tym bardziej w nocy nie powinnaś oglądać filmów ani siedziec przed kompem. Serio serio. Znam osobę, która od tego wpadła w poważne zdrowotne kłopoty i skończyło się na lekach. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 22:43 Jak to zwykłam mawiać: znam wszystkie zasady zdrowego życia i znam je właśnie po to, by wszystkie łamać. Jestem chora i obolała. Trzeba czymś rozpraszać mózg żeby nie zwariować. Od kilku dni bez snu jeszcze nikt nie umarł, a na zwolnieniu skuteczne myślenie jest mi chwilowo zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 10.01.21, 00:54 chyba ze to zakochanie? Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 10.01.21, 01:36 Nie wiedziałam, że na tę cholerę dają l4. Może jeszcze leki? To by było odkrycie prawie jak magiczna pigułka na chudnięcie i wypadanie włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 10.01.21, 02:19 to byłoby jak krem nawilżająco-osuszający Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 01:43 Czy masz na swoim Prime Endgame? jeśli tak, to koniecznie zobacz choć parę odcinków, nie tylko ze nawet fajny watek detektywistyczny to zobaczysz jaki piękny jest mój Vancouver! 🥰💖 popieram tez ofertę obejrzenia Little Fires Everywhere - Male Ogniska - bardzo dobrze zrobione. Murdoch Mysteries - b. dobry detective show. Absentia - polecam!! Hannah - jeśli widziałeś film z Saoirse Ronnan, to mniej więcej wiesz o co chodzi. seria jest oparta na filmie, ale o wiele bardziej rozbudowana. fajna, bardziej dla dorosłej młodzieży niż dla dorosłych ale fajne. Goliath - istotnie walka "małego" prawnika przeciwko potężnej mafii. dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 01:48 Absentia jest strasznie niedoceniana i to stwierdzę nawet pomimo tego, że nie przepadam za aktorką chociaż grała w jednym z moich ulubionych seriali psując go tym leciutko. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 02:17 minniemouse napisała: > Czy masz na swoim Prime Endgame? Chodzi o to? en.wikipedia.org/wiki/Endgame_(2009_film) To nie ma. Pozostałe sobie ogarnę - dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
piesfafik Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 02:22 Mozart in the jungle - bardzo sympatyczny serial o muzykach ( klasycznych) Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 13:42 nie, chodzi o serial nie o film Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 10:28 That is Us - zaczęłam oglądać -polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 11:51 This is us. Ale mnie akurat nie przekonało. Może spróbuję innym razem do tego usiąść. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 11:58 Mnie też nie przekonało po czterech odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 15:00 memphis90 napisała: > This is us. > Ale mnie akurat nie przekonało. Może spróbuję innym razem do tego usiąść. > Oczywiście - This. Ja nie przepadam za serialami SF . Ten dla mnie jako świetny poprzez prowadzenie akcji na tylu płaszczyznach z punktu widzenia tych samych spraw przez różnych bohaterów. I jeszcze przeskoki w ich przeszłość Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 12:03 Z Amazon Prime Video polecam The Boys, Wspaniała pani Maisel, Carnival Row (kręcony w Pradze i w Adrszpaskim Skalnym Mieście Góry Stołowe). Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 14:03 A muszą być seriale?Ostatnio mam fazę na filmy. Na Prime obejrzałam kanadyjski the Room, duński The Guilty i włoski The Girl in the Fog. Wszystkie trzy mi się podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 14:21 ulla_cebulla napisał(a): > A muszą być seriale?Ostatnio mam fazę na filmy. Na Prime obejrzałam kanadyjski > the Room, duński The Guilty i włoski The Girl in the Fog. Wszystkie trzy mi się > podobały. o czym te filmy? jaki typ? wiem, ze mogę wygooglac ale Ty mi lepiej odpowiesz. rezygnuje z Amazona - zostało mi jeszcze 5 dni okresu próbnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 09.01.21, 14:36 Thrillery, niestety nie jestem pewna czy mają polskie tłumaczenie. Room z 2015 a nie 2019. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Co polecacie na Amazon Prime Video? 10.01.21, 01:23 Room nie nazwałbym thrillerem, raczej drama, choć owszem ma momenty pełne napięcia. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś