Dodaj do ulubionych

Biologiczna Bzdura Roku 2020

11.01.21, 20:19
Jak widać, kobiety górą: zajęły I, II i III miejsce- od p. Kai Godek, przez posłankę Scheuring-Wielgus po piosenkarkę Edytę Górniak, potem dopiero dołączają panowie:
www.totylkoteoria.pl/2021/01/biologiczna-bzdura-roku-2020-wyniki.html?fbclid=IwAR2nb0DHMzvYxdaaJ1cA3QAgs4qdlc66OBeJU5Xw7o-NnLcmEub1P6GahPU
Obserwuj wątek
    • cruella_demon Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 20:26
      Mam wrażenie że jednak ci z dalszych miejsc powinni być na prowadzeniu.
      • pani07 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 20:28
        W sumie aż trudno tak poszeregować.
    • milupaa Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 20:36
      Mi się podoba Gessler i wirusy przyklejone do cebuli 😂
    • leni6 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 20:45
      Moim zdaniem Gessler powinna wygrać.
    • paskudek1 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 20:48
      Ja przyznaję bez bicia że nie dałam rady w tym roku zagłosować. Co jedno to głupsze było
      • gronostajka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 17:40
        tegoroczne plebiscyty to w ogóle jakieś dziwne są. Mam wrażenie, że ludzie wcale nie głosują na najgorszą bzdurę( biologiczną, na dzbana roku, bzdurę historyczną, słowo roku) tylko przeciw opcji światopoglądowej. Ja też nie daję rady głosować, raz że bzdur w każdym z tych plebiscytów jest dużo, dwa przez to, że to już się robi jakieś okładanie kijami wzajemne.
    • lajtova Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 20:59
      Głosowałam na Zielińskiego bo to wyjątkowo szkodliwy typ.
      • brenya78 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 23:00
        O to to. To że jacys niewykształceni ludzie coś palna to mnie nie obrusza jakoś strasznie, ale że kuźwa prof genetyki takie coś? W głowie się nie mieści. Co za głąb.
      • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 06:55
        Ale Zieliński ma rację - wirus, który wycwanił się do tego stopnia, że ludzie sami namnażają jego materiał genetyczny, następnie go sobie wstrzykują i chorują (NOPy) to jest SUPER WIRUS. Jak niby inaczej nazwać wirusa, który nic sam nie musi robić? Ludzie robią wszystko za niego i to w skali światowej już całymi milionami, docelowo-miliardami i to prawdopodobnie co roku.
        • marta.graca Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 07:37
          🤦‍♂️
          • annajustyna Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 08:47
            Próbowałam zrozumieć powyższy wywód, ale nie idzie 😬🤯
            • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 10:01
              Wcale mnie to nie dziwi, bo do zrozumienia trzeba mieć choć trochę inteligencji.
            • konsta-is-me Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 16:26
              Wirus nie ma własnego DNA i istnieje tylko i wyłącznie w komórkach nosiciela, nie ma komórek wirusa jako takich, w przeciwieństwie do bakterii.
              Test "na covid" to jest właściwie test genetyczny (w przeciwieństwie do testu "na bakterie").
              Czyli właściwie to jest super wirus,skoro sami go sobie aplikujemy i zostaje w naszym DNA .
              Ale dotyczy to też właściwie każdego wirusa i każdej szczepionki.
              • 1matka-polka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 16:59
                "Zawierają jeden z dwóch kwasów nukleinowych – RNA (wirusy RNA) albo DNA (wirusy DNA)"

pl.m.wikipedia.org/wiki/Wirusy
                • konsta-is-me Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 20:06
                  Tak czy siak wirus, w przeciwieństwie do bakterii sam nie "żyje", może istnieć tylko w komórkach nosiciela
                  Ale mniejsza z tym.
        • disco-ball Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 17:01
          biokompost.wordpress.com/2020/12/23/nieuctwo-z-glupiej-gory/?fbclid=IwAR0PQvUsGPh-nNwelyAUj4RcUdNKUDWo1WMbKN9__Xg26lc4weEzP6sx2_Y

warto poczytac, choć wiem, że do niektórych nie dotrze.
        • rosa-fira Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 20:19
          youtu.be/mIn6z9dJnRM

A teraz obejrzyj sobie wykład a później wróć do podstawówki.
        • myslozbrodniarka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 13.01.21, 11:01
          Link do wywiadu z profesorem Zielińskim.Oczywiście tylko dla tych, co opinię na dany temat wyrabiają sobie na podstawie poznania wersji obu stron.

• 123zielona123 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 22:13
      Co roku uwielbiam czytać Biologiczną Bzdurę roku. Ale teraz mam uczucia ambiwalentne.
      "W momencie kiedy płodowi zaczyna bić serce możemy mówić o życiu"

Przecież to jest teologia lub etyka. Biologia (jakem biolog) stosujac się do starej teorii komórkowej mówi nam, że każda komórka powstaje z innej. Czyli nie mammomentu, że nie ma życia. Żyje plemnik i komórka jajowa. jeśli się połączą (nie obumrą) to życie toczy się dalej. A czy jest to już człowiek i w którym momencie to określa teologia, prawo, czy etyka.
      .
      Edyta Górniak o maseczkach. Nasz ośrodek oddechowy jest regulowany przez stężenie CO2 ( NIE TLENU! ) Oczywiście tlenu jak oddychamy w maseczce nam nie zabraknie. Ale stężenie dwutlenku węgla jest nieco wieksze, więc może powodować uczucie duszności. Podobnie jak wchodzimy do klasy gdzie siedzi 30 facetów. Na pewno jest tam wystarczajaca ilość tlenu. ale jest nieco więcej dwutlenku węgla i nasz ośrodek oddechowy na to reaguje.
      • milupaa Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 22:19
        No właśnie z tym płodem też mnie zastanowiło, głupota palnieta ale faktycznie czeka się na to bicie serca bo oznacza, że zarodek się rozwija i "żyje".
        • 123zielona123 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 22:26
          No tak, ale kiedy uznamy,że to człowiek z pełnymi prawami do życia to zależy od kultury. Spartanie pozostawiali ocene do po urodzeniu. większość obecnie stawia granicę na 22 tygoniu. Kiedyś określano kiedy dusza wchodzi w chłopca, a kiedy w dziwczynkę. Podejścia mogą być bardzo różne
          • snajper55 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 23:19
            123zielona123 napisała:

> No tak, ale kiedy uznamy,że to człowiek z pełnymi prawami do życia to zależy od
            > kultury. Spartanie pozostawiali ocene do po urodzeniu. większość obecnie s
            > tawia granicę na 22 tygoniu. Kiedyś określano kiedy dusza wchodzi w chłopca, a
            > kiedy w dziwczynkę. Podejścia mogą być bardzo różne

Podejścia mogą być dowolne. Definicja człowieka może być dowolna. Można ustalić, że człowiek zaczyna się w chwili urodzenia, można ustalić że człowiek zaczyna się w momencie zapłodnienia, można ustalić że człowiek zaczyna się pięć lat po porodzie. To od ludzi zależy co ustalą. Żadna definicja nie jest lepsza/gorsza od innych.

S.
            • kokosowy15 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 11:38
              Kiedyś, a dla niektórych dotychczas, ustalało się kto jest człowiekiem a kto, mimo że podobny, nim nie jest. Dlatego Murzynow traktowano jak zwierzęta, na Indian i Aborygenow polowano, zresztą w Brazylii poluje się i teraz. To tylko umowa społeczna.
              • 1matka-polka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 14:57
                kokosowy15 napisał(a):

> Kiedyś, a dla niektórych dotychczas, ustalało się kto jest człowiekiem a kto, m
                > imo że podobny, nim nie jest. Dlatego Murzynow traktowano jak zwierzęta, na Ind
                > ian i Aborygenow polowano, zresztą w Brazylii poluje się i teraz. To tylko umow
                > a społeczna.

Masz racje kokosowy, a snajper jest najglupszym lewakiem na tym forum.
          • memphis90 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 09:08
            Znów błąd. 22 tydzień to granica, za którą medycyna jest czasem w stanie uratować wczesniaka, a nie żadna durna granica "stawania się człowiekiem" uncertain
        • brenya78 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 23:02
          "No właśnie z tym płodem też mnie zastanowiło, głupota palnieta ale faktycznie czeka się na to bicie serca bo oznacza, że zarodek się rozwija i "żyje"."

Słowo klucz: zarodek. Nie płód.
      • borsuczyca.klusek Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 22:22
        Co do Górniak, to słyszałam gdzieś całą wypowiedź. I ona z pełnym przekonaniem twierdziła, że w maseczce można się udusić.
        • 123zielona123 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 22:27
          Udusić nie , ale mieć przyspieszoną wentylację tak
          • borsuczyca.klusek Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 22:31
            No właśnie dla mnie ten cytat za szybko ucięli, bo cała kwintesencja jej szurstwa była dalej.
      • snajper55 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 22:25
        123zielona123 napisała:

> Przecież to jest teologia lub etyka. Biologia (jakem biolog) stosujac się do
        > starej teorii komórkowej mówi nam, że każda komórka powstaje z innej. Czyli nie
        > mammomentu, że nie ma życia. Żyje plemnik i komórka jajowa. jeśli się połącz
        > ą (nie obumrą) to życie toczy się dalej. A czy jest to już człowiek i w który
        > m momencie to określa teologia, prawo, czy etyka.

Raczej lingwistyka. Nadawanie nazw to domena lingwistyki. Prawo nie definiuje znaczenia słów, tylko ich używa. Etyka podobnie, powiedzmy upraszczająco, że zajmuje się dobrem i złem. Teologia? To słowo ma zbyt wiele znaczeń.

Nazwy bytom nadaje człowiek i człowiek je zmienia. Tylko od woli człowieka zależy co człowiek nazwie człowiekiem, co nazwie dzieckiem, co nazwie psem, co nazwie stołem.

Man gave names to all the animals
        In the beginning, in the beginning.
        Man gave names to all the animals
        In the beginning, long time ago.…

S.
        • brenya78 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 23:05
          Ludzie, przecież to chodzi o nieprawidłowe użycie słowa płód! Serce bije już na etapie zarodka a nie płodu. Ta wypowiedź sugeruje jakoby serce zaczynało bić dopiero na etapie płodu.
          • migafka357 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 07:53
            Nie, z uzasadnienia nominacji wynika, że nominacja do glosowania jest za to, kiedy jej zdaniem zaczyna się życie, a nie że chodzi o słowo płód.
            • brenya78 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 08:45
              No to uzasadniający nie załapał co jest bzdura. Kiedy zaczyna się życie nie jest żadną bzdura, tylko pytaniem filozoficznym. Natomiast mówienie o rozpoczęciu bicia serca u płodu jest bzdura biologiczna.
        • annajustyna Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 08:49
          Oczywiście, że prawo definiuje znaczenie. Stąd tzw definicje legalne.
      • memphis90 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 09:06
        Biologicznie nowy organizm zwierzęcy powstaje w chwili połączenia komórki jajowej i plemnika. Biologia nie wyróżnia fazy przed-ludzkiej, przed-kociej, czy nawet przed-krokodylej. Połączenie gamet to powstanie człowieka, kota czy tam jaszczurki, które następnie przechodza swoje fazy rozwojowe.

> A czy jest to już człowiek i w którym >momencie to określa teologia, prawo, czy >etyka.
        Nie, to określa biologia. Sięganie po z d... wzięte argumenty przeczące biologii - to jest religia.
        • tanebo001 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 09:13
          Sęk w tym że połączenie gamet to proces który nie trwa sekundę. Czyli tak naprawdę nie wiemy kiedy dwie komórki stają się jedną nową.
          • brenya78 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 10:09
            "Sęk w tym że połączenie gamet to proces który nie trwa sekundę. Czyli tak naprawdę nie wiemy kiedy dwie komórki stają się jedną nową."

Dokładnie. Nie zapominajmy że najpierw pojawia się pronucleus, dopiero potem zygota podejmuje dalsze funkcje, nomen omen, życiowe.
            • memphis90 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 17:04
              No spoko, przyjmuję, że pierwsze godziny mogą budzić wątpliwości - to jeszcze jajo +plemnik czy już nowy organizm... Czy wystarczy, że plemnik wniknie do komórki czy może ten material genetyczny musi się złączyć. Na upartego można się jeszcze pozastanawiać czy człowiek na pewno jest od zygoty czy może jednak dopiero od wyodrębnienia tkanek na tkanki zarodka i tkanki łożyska/błon płodowych itd. I co z bliźniętami - skoro przez pierwsze 14 dni od zapłodnienia komórki mogą się jeszcze podzielić na dwa odrębne organizmy... No ale w naturze nie ma to znaczenia praktycznego, większość tych procesów zachodzi zanim ludzka samica w ogóle się zorientuje, że została zaplodnioona. No, może dopiero, kiedy wchodzimy w problematykę in vitro. Ale litosci, po 22 tyg ciąży zastanawianie się "człowiek czy bezkształtny zlep" to głupota...
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 20:49
          Miałam etykę na studiach, jeden z myślicieli twierdzil, że czlowiekiem można nazwać istotę rozumną, ogarniającą swoje jestestwo co się dzieje w wieku około 7 lat, także wszystko co poniżej to kandydaci na człowieka, co oznaczalo, że nie bylo problemu z wyborem które życie cenniejsze: oczywiscie, że królów ;P
    • brenya78 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 22:58
      To jest k...a załamujące.
    • bib24 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 11.01.21, 23:21
      kurcze glosowalam na gessler. wirusy przyklejone do cebuli mnie przekonaly.
    • ultimate.strike Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 01:22
      Jak zwykle sama drobnica. Biologiczną Bzdurą Roku jest Pandemia.
    • bi_scotti Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 03:40
      Mnie tam sie podoba "oklad ze smalca ... gesiego", ktory skutecznym ma byc na kaszel i przeziebienie big_grin Takie to jakies innocent, sweet, pelne nadzieji, ze te gesi nas ludzi tym okladem ze swojego smalca (!!!) tak ladnie wylecza smile Cute wink Cheers.
      • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 07:01
        to stary ludowy sposób na kaszel i przeziębienie bo ma właściwośći rozgrzewające- wystarczy wklepać w google
        • bassino73 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 07:16
          Wygooglowałam. I ten smalec wcale nie jest gorszy od koncernowych witaminek, które tylko drenują portfel. Ale smalec brzmi zabawnie, to rechotamy.
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 07:34
            Owszem, tak samo nie działa.
            • bassino73 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 08:03
              Ok, nie działa. Tylko czy ktoś się z multiwitaminy, która tak samo nie działa wyśmiewa? I smalec nie Lewandowska wymyśliła tylko medycyna ludowa. Smakcem pitym w małej ilości leczono przeziębienie, a okłady z gęsiego smalec na reumatyzm.
              • marta.graca Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 08:10
                A ktoś twierdzi, że witaminy coś leczą? Oczywiście nie mam tu na myśli tych lewoskrętnych wink
                • bassino73 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 08:17
                  A ktoś podaje koncerny za reklamowanie witaminek jako leki na wirusy do biologicznej bzdury roku?
                  • marta.graca Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 08:38
                    A jest taka reklama? Wklej proszę.
              • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 09:39
                Tak, dużo się mówi o tym, jakim oszustwem są suplementy, jakim problemem jest brak kontroli nad nimi i że zdrowy człowiek nie powinien ich brać.
                • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 10:28
                  Jest dokładnie odwrotnie. Suplementy trzeba brać jak jest się zdrowym (żeby nie zachorować). Jak jest się chorym to już często przysłowiowa "musztarda po obiedzie"
                  • sumire Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 10:32
                    Zwłaszcza takie za 140 złotych, nie?
                    • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 14:29
                      Dobrej jakości suplementy są drogie, co w tym dziwnego. Jak wolisz coś taniego, niedziałającego i szkodliwego, to twój wybór. Z tanich dziadowskich supli polecam zwłaszcza te z dwutlenkiem tytanu, żeby przynajmniej twój gastrolog mógł sobie popatrzeć na pięknie wybielone ściany.
                      • sumire Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 14:50
                        big_grin
                        Tak, cena sproszkowanej dzikiej róży oferowanej przez szarlatana za ciężką kasę na pewno ma związek z jej "dobrą jakością". Tysiące babć hodujących dziką różę w swoich przydomowych ogródkach nie ma nawet pojęcia, jaką szansę na biznes przegapiło...
                        • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 14:57
                          Ja dziką różę mam za darmo - rodzina ma takie hobby, że się szlaja po różnych wertepach więc dzikej rózy i ziół mam wbród. A babcie jak przegapiły okazję do zdrowia i zarobku, to ich strata.
                          • sumire Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:06
                            Żartujesz, po co jeść prawdziwe rośliny, a nie suplementy dobrej jakości? O_o
                            • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:11
                              bo dzika róża i zioła to suple - w normalnej kuchni polskiej nie występują
                              • sumire Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:15
                                Że co? smile Jak to zioła nie występują w kuchni polskiej?
                                • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:19
                                  Mea culpa, występuje - kurczak duszony w rumianku jest przepyszny. Każda polska rodzina je to danie co najmniej raz w tygodniu. A następnie zapija kompotem z piołunu.
                                  • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:22
                                    Polacy bardzo chętnie jedzą też zupę z pokrzywy
                                    • sumire Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:37
                                      Oj, smutna musi być twoja kuchnia, jeśli zioła są dla ciebie czymś nietypowym. No i potem trzeba te suplementy łykać...
                                      • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:42
                                        ja w ogóle kuchni polskiej nie uznaję. moim zdaniem jest maksymalnie niezdrowa
                                        • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 16:00
                                          "Czytam „Time” i „Epokę”, pijam tylko Ballantine’a, palę winstony, dla ciebie mam wintermensy zagraniczne czekoladowe cygara. Zdejm kapelusz."
                  • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 14:56
                    JAPRDL, jakim cudem ludzkość przeżyła te tysiące lat bez cudownego owsa i lewoskrętnej witaminy C? Powinna dawno wymrzeć.

Jedyną witaminą, jaką należy suplementować w naszych warunkach geograficznych, jest witamina D (a i to warto sprawdzić poziom). Poza tym wystarczy się normalnie odżywiać (nie, nie trzeba jeść cudownych eko-sreko-bio marchewek ani pysznego jagielnika, wystarczy jeść dużo warzyw, mało mięsa (albo wcale), trochę nabiału, trochę owoców, nie za dużo węglowodanów i jak najmniej cukrów).
                    • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 14:59
                      Tak, widzimy jakie to normalne odżywianie jest cudowne - statystyki zachowowań na praktycznie wszystko idą w górę.
                      • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:04
                        Nie słyszałam o żadnej epidemii awitaminoz - jakieś dane?

A jeśli nie są to awitaminozy, to nie są choroby, na które podawanie jakichkolwiek witamin, w dowolnych dawkach, miałoby jakikolwiek wpływ.

Czyżbyś należała do debili wierzących w "cudowną witaminę B-19 chroniącą przez rakiem"?
                        • h_albicilla Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:09
                          Nie mówię o awitaminozach tylko chorobach których patogeneza ma związek ze stylem życia, w tym dietą.

Skoro jest tak super z tą "normalną dietą" to dlaczego jest tyle chorych na wszystko? Przychodnie pełne, szpitale pełne, statystyki zachorowań na choroby cywilizacyjne idą w górę
                          • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:12
                            Bo ludzie jedzą za dużo w ogóle? Za dużo cukru i tłuszczu? No to sorki, nie istnieje żaden suplement, który byłby w stanie cokolwiek na to poradzić.
    • bassino73 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 07:09
      Rozumiem że biologiczna bzdurę roku sponsorował producent roundapu. Absolutnie nieszkodliwego wedle licznych badań naukowych.. A smalec gęsi byl wykorzystywany w medycynie ludowej. Czemu miał pomagać i czy w ogóle pomagał nie wiem. Ale czasami to ludowe leczenie coś tam miało.
      • annajustyna Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 08:51
        Rozgrzewał po prostu.
        • jowita771 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 11:27
          Więc gęsi smalec Lewandowskiej to taka sama bzdura jak Vick Vaporub, ale z Lewej się nabijamy, haha, jaka głupia, a za to drugie płacimy w aptece. I kto tu jest głupi?
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:00
            Vicks Vaporub zawiera kamforę, która działa rozgrzewająco, oraz olejki eteryczne, które coś tam dają w razie kaszlu i kataru.

Smalec z gęsi to po prostu tłuszcz, zewnętrznie nie działa nijak. No chyba że natłuszczająco. Równie dobrze można się wytarzać w czystej wazelinie.
            • annajustyna Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 16:06
              O jego zapachu nie wspominając...
              • memphis90 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 16:46
                Jak poczujesz zapach, to znaczy, że już jesteś zdrowa...
                • marta.graca Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 16:52
                  Niekoniecznie. Moi rodzice trzy miesiące po ozdrowieniu nadal nie czują zapachów, poza tymi naprawdę intensywnymi.
            • konsta-is-me Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 20:36
              A skąd wiadomo że nie działa ?
              Były badania na ten temat ?
              Nie twierdzę że na pewno działa,ale dziwi mnie taką pewność że "na pewno to zabobon".
              Kiedyś twierdzono że olej rycynowy nie ma prawa działać na porost włosów, po czym okazało się że pobudza geny odpowiedzialne za lepszy porost.
              Różnie to bywa.
              • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 13.01.21, 12:18
                "pobudza geny odpowiedzialne za lepszy porost"

Kandydujesz w edycji 2021?
    • pani_tau Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 07:33
      Okład że smalca - niezłego miała pomysła 😂😂😂
    • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 08:02
      Inicjatywa zacna, ale autor TTT jest dzbanem i nie należy go promować.
      • sumire Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 09:54
        Prawda, i ostatnio mu się pogarsza.
        • 1matka-polka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:03
          sumire napisała:

> Prawda, i ostatnio mu się pogarsza.

Po prostu jest obiektywny i ma podejscie naukowe w zwiazku z czym regularnie przychodzi mu zmasakrować jakies durne wymysly lewakow, zeby wytlumaczyc jak organizmy zywe dzialaja w rzeczywistosci🤷
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:07
            Nie, wszędzie mu się zwidują grube kobiety.
            • 1matka-polka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:14
              To zalinkuj cos o tych grubych kobietach.
              • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:21
                Adresu bloga nie znasz?

www.totylkoteoria.pl/
                • 1matka-polka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:32
                  dr.amy.farrah.fowler napisał(a):

> Adresu bloga nie znasz?
                  >
                  > www.totylkoteoria.pl/

Mialas go nie promowac, po drugie, czy on w kazdym artykule pisze o grubych babach, ot rozmowa z ematkowa dzbanessa, dzien jak co dzien...
                  • dr.amy.farrah.fowler Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 15:37
                    Nie, nie w każdym.

Jak Cię interesują grube baby, to bez problemu u niego znajdziesz.
        • gronostajka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 17:37
          oj, niestety. Najgorzej, że mu nie przetłumaczysz.
    • memphis90 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 16:06
      "Duży cios koncernowi Monsanto zadała w 2015 r. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (International Agency for Research on Cancer – IARC), oficjalny organ Światowej Organizacji Zdrowia. IARC wydała opinię, że glifosat jest najprawdopodobniej rakotwórczy i że istnieją mocne dowody na to, iż może on uszkadzać geny człowieka. Warto w tym miejscu zwrócić uwagę, że IARC uchodzi za agencję niezależną od międzynarodowych koncernów, a jej klasyfikacje co do rakotwórczości danych produktów są uznawane i respektowane przez rządy na całym świecie."

Ale niez spoko, informacje o szkodliwości glifosatu to biologiczna bzdura roku....uncertain
      • 1matka-polka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 16:55
        "Taki ruch dla IARC zarekomendował doradca Christopher Portier, który zataił fakt, że otrzymywał gigantyczne pieniądze od firm prawniczych zajmujących się pozywaniem koncernów produkujących herbicydy na bazie glifosatu. Sprawa wyszła na jaw, a Christopher Portier musiał się tłumaczyć nawet w Parlamencie Europejskim, co w szczegółach opisałem tutaj."

www.totylkoteoria.pl/2019/02/czy-glifosat-powoduje-raka.html?m=1
      • nangaparbat3 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 13.01.21, 10:47
        Własnie jakoś mnie to zaniepokoiło, że wypowiedź znalazła się na liście, wydawało mi się, że powinny tam być stwierdzenia nie budzące wątpliwości.
    • mid.week Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 20:07
      Przegapiłam głosowanie, dla mnie wygrała Gessler smile
    • ultimate.strike Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 12.01.21, 21:27
      Będąc młodą lekarką na rubieży przyedł raz do mię panjent, z koronawirusem.
      - co panu dolega?
      - koronawirus, dusi strasznie.
      - rozebrać się!
      No tak, widzę gada, wielki i obślizły. Z czółkami. Nie czekając chwyciłam oburącz źródło zakażenia i rzuciłam nim o ściianę.
      Buuum, trzzzask, kineskop rozsypał się w drobny mak.
      - i już po wszystkim, nie ma Wirusa, następny proszę.
      • 1matka-polka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 13.01.21, 10:35
        Jebnij sie w leb, moj maz to mial, i saturacje 90% i rzeczywiscie bylismy o krok od wolania pogotowia a wiadomo jak to moglo sie skonczyc w dzisiejszych realiach.
        • ultimate.strike Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 13.01.21, 18:53
          Na szczęście nie zawołaliście, mądra decyzja, z saturacją 90% da się żyć, z aktem zgonu na Covid, żeby satystyki uzasadniały lockdown trochę trudniej.
          • 1matka-polka Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 13.01.21, 19:47
            He he...
    • nangaparbat3 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 13.01.21, 10:45
      Gessler za Galena (grecki lekarz żyjący na przełomie II i III wieku) oglądającego na cebuli wirusy hiszpanki.
    • dramatika Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 13.01.21, 13:06
      Pytanie gdzie jest nominacja dla tych wszystkich geniuszy, którzy do Michała Sz. pseudonim Margot kazali się zwracać jak do kobiety.
      • paskudek1 Re: Biologiczna Bzdura Roku 2020 13.01.21, 13:18
        Spieprxaj dramatika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka