kotejka Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 13:33 kurde - no jednak nie niby gorą motocyklowa klasyka ale dołem ciocia klocia nawet jak skrocisz to bedzie ni to ni sio takie skarby nawet ze skory za dyche w lumpie znajdziesz ja bym nie nosiła Odpowiedz Link Zgłoś
bo1 Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 13:42 Zostaw i absolutnie nie obcinaj. Ze świecą teraz trzeba szukać kurtki w sensownej i praktycznej długości. Wygląda bardzo porządnie. A modę spokojnie można ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 17:34 bo1 napisała: > Zostaw i absolutnie nie obcinaj. Ze świecą teraz trzeba szukać kurtki w sensownej i praktycznej długości. dokładnie. Za moment znowu modne będą rzeczy zakrywające tyłek a nie takiej, przy której wieje po nerkach. Że pominę w ogóle sensowność kieerowania się modą. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 17:46 To nie kwestia mody, tylko wyglądania w tej kurtce- oczywiście dopuszczam możliwość, że dla niektórych jest to całkowicie obojętne i bez znaczenia. Okrycia wierzchnie "za tyłek" są już teraz modne, jednak nie są to ramoneski. Ramoneska najlepiej wygląda, kiedy jest krótka. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 17:55 No to tym bardziej spoko, bo ta kurtka to NIE JEST ramoneska. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 16:27 O fajna i nie. Niby skóra ale trochę trąca myszką. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 16:59 Jeśli to skóra to bym zostawiła. Jeśli plastik to out. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 17:02 Bardzo fajna, teraz sporo kurtek jest za krotkich. Ewentualnie mozna ja troche skrocic ale skora plus uniwersalny kroj i kolor, zatrzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 18:05 Klasyczna. Biała bluzka koszulowa , jeansy , apaszka. Ma potencjał. No i nie wyrzucać jest eko. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 18:21 Mi się nie podoba, jakieś dziwne proporcje- wydaje się za szeroka do tej długości, brakuje mi kołnierzyka. Rękawy kojarzą mi się z motocyklem i bardziej by mi pasowały do ramoneski Ale- może zupełnie inaczej wygląda na tobie, nabiera charakteru- czasem tak jest z ciuchami Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 18:38 Sam fason , połączenie kurtki motocyklowej i krótkiego wciętego płaszczyka jest nietypowy, trochę w stylu lat 70. Daj jej drugą szansę, załóż kilka razy , może zestaw z innymi niż dotychczas ubraniami i zobaczysz czy ci leży, jak się w niej czujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 18:40 A córkę masz?😅 Moja zaczyna mi podbierać, tzn. twierdzi, że bardzo obciachowo się ubieram a moje ubrania nosi wyłącznie dlatego, że są wygodne🤦♀️ Może twoja (jeśli taką posiadasz) również odkryje jakieś zalety przemawiające za noszeniem tej kurtki😉 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 18:50 Moja dorwała ostatnio mój album ze zdjęciami z końca podstawówki i z LO. Ochom i achom nie było końca, co za wspaniałe stylówki, gdzie są te wszystkie świetne ubrania, dejjjj, chcę je natychmiast Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 19:32 primula.alpicola napisała: > Moja dorwała ostatnio mój album ze zdjęciami z końca podstawówki i z LO. Ochom > i achom nie było końca, co za wspaniałe stylówki, gdzie są te wszystkie świetne > ubrania, dejjjj, chcę je natychmiast O tak, to moja też zachwycona niektórymi stylówkami z lat 80 czy90, tyle, że oczywiście skwitowała, że brzydkie ubrania to trzymam, a te fajne wyrzuciłam🙈🤣🤣😂 Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 18:44 > .. a wy mi powiecie co z nią zrobić:p Wywalić, bo strasznie brzydka jest! I nie kupować więcej skórzanych kurtek! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 19:00 Ja bym nosiła (lubię „za tyłek”), ale tylko rozpiętą. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 19:25 Mnie się raczej nie podoba - ni to ramoneska, ni taki pańciowaty płaszczyk (przypomina mi styl ok. 2010 roku, ale jest na tyle nieklasyczna, że nie bardzo vintage), ale możliwe że na żywo na tobie wygląda super i nabiera uroku. Rada by ją założyć i się w niej gdzieś przejść, jest świetna. Zobaczysz jak się będziesz czuła i zdecydujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 19:35 Na rockowo do glanów to widzę, lubię taki styl. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 20:05 Tak ją właśnie kiedyś nosiłam ale już nie noszę glanów na codzień Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 21:16 Oj nie, nie mam już ochoty na docieranie z nowymi glanami, zaczęłam sobie cenić stopy bez krwawych obtarć:p Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Pokażę wam kurtkę... 09.03.21, 21:22 mashcaron napisała: > Oj nie, nie mam już ochoty na docieranie z nowymi glanami, zaczęłam sobie cenić stopy bez krwawych obtarć:p no to moda Ci sprzyja, mogą być dowolne no-name'y, także te wygodne) Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Pokażę wam kurtkę... 10.03.21, 10:55 Nie wywalać, nie skracać, tylko korzystać, bo fajna jest. Moim zdaniem ta długość to jej zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś