Dodaj do ulubionych

co za megalomanka

09.03.21, 20:14
od zawsze wiedziałam, że ma mocno nie po kolei pod kopułą ale przyznaję, że nie sądziłam, że aż tak:
kultura.gazeta.pl/kultura/7,114628,26865105,anna-gacek-kiedy-ja-zwalniano-mowila-z-tego-bedzie-wielka.html#s=BoxOpImg8
Nadal jednak nie wiem, co Mann w niej widział.
Obserwuj wątek
    • bistian Re: co za megalomanka 09.03.21, 20:34
      alicia033 napisała:

> od zawsze wiedziałam, że ma mocno nie po kolei pod kopułą ale przyznaję, że nie
      > sądziłam, że aż tak:

...ale o co chodzi? że ma piskliwy głos? big_grin
      Ma taki głos, ale starała się przygotować i trochę powalczyć z panem Mannem, a nie trzeba chyba przypominać, jak kończyły inne duety kobieta i pan Mann. Pani Ania przetrwała, ma swoją wizję, swoją osobowość, ma czasami dziwne wybory, o które walczy do końca, coś tam potrafi przewidzieć, a że piszczy, i co z tego? smile
      • silenta Re: co za megalomanka 09.03.21, 20:39
        Myślę, że chodzi o to, iż ona uważa, że to jej zwolnienie doprowadziło Trójkę do upadku smile Trójka nie udźwignęła straty takiej osobowości i zaraz po niej zaczęli odchodzić inni. Zapewne z żalu, że bez niej to już nie to samo.
      • oxana1 Re: co za megalomanka 09.03.21, 20:42
        bistian napisał:

> alicia033 napisała:
        >
        > > od zawsze wiedziałam, że ma mocno nie po kolei pod kopułą ale przyznaję,
        > że nie
        > > sądziłam, że aż tak:
        >
        > ...ale o co chodzi? że ma piskliwy głos? big_grin
        > Ma taki głos, ale starała się przygotować i trochę powalczyć z panem Mannem, a
        > nie trzeba chyba przypominać, jak kończyły inne duety kobieta i pan Mann. Pani
        > Ania przetrwała, ma swoją wizję, swoją osobowość, ma czasami dziwne wybory, o k
        > tóre walczy do końca, coś tam potrafi przewidzieć, a że piszczy, i co z tego? :
        > -)

No własnie. Piszczy. A głos w radiu to podstawa. Ja nie mogłam jej słuchać. A że megalomanka- to pełna zgoda.
      • alicia033 Re: co za megalomanka 09.03.21, 20:47
        bistian napisał:

> ...ale o co chodzi? że ma piskliwy głos? big_grin

zupełnie nie o to, dziadersie.
        • bistian Re: co za megalomanka 09.03.21, 21:02
          alicia033 napisała:

> bistian napisał:
          >
          > > ...ale o co chodzi? że ma piskliwy głos? big_grin
          >
          > zupełnie nie o to, dziadersie.

Dziękuję za pełne wyjaśnienie, baberko big_grin

Uważam, że przeczuwała totalne zmiany w jej rozgłośni. Zna kontekst, więc może sobie pozwolić na takie podsumowania, a że jest, jaka jest? Mnie to nie przeszkadza, bo ja umiem odsiać treść od formy.
          • koraleznasturcji Re: co za megalomanka 10.03.21, 09:18
            No i widziała, co się dzieje. Tuż przed nią odeszli Rosiak, Bugalski i Drozd (Rosiak w bardzo podobnych okolicznościach). A wszystko to w pierwszych miesiącach zarządzania stacją przez nowego prezesa, który przyszedł ze śmiałą misją "sukcesywnego zwiększania słuchalności" (hehe).

Nie trzeba eksperta medioznawcy, żeby widzieć, że coś się tam już wtedy intensywnie sypało.
      • kotejka Re: co za megalomanka 09.03.21, 23:04
        Nie ma piskliwego głos ma ładny
        Ale paskudny rotacyzm
        Dobrze kojarzę, że to pani łedaktoł?
        Zawsze się zastanawiałam, jak przez kilkanaście lat w ładio jej tego nie naprawili
    • riki_i Re: co za megalomanka 09.03.21, 21:33
      alicia033 napisała:

> Nadal jednak nie wiem, co Mann w niej widział.

Twierdził, że jej kobiecość go stymuluje i robi się żwawszy przy prowadzeniu programu.

Ps. Kto jej dał kartę mikrofonową?
      • black_magic_women Re: co za megalomanka 10.03.21, 11:00
        riki_i napisał:

>
        >
        > Ps. Kto jej dał kartę mikrofonową?

A dalej trzeba mieć?

Jako były radiowiec z bólem słucham np. Tok Fm, o Gacek w Trójce nie wspominając. Kilka lat pracowałam w regionalnej rozgłośni PR, a w publicznym radiu zawsze były wyśrubowane standardy, zarówno co do montowania materiału, jak i dykcji, głosu, wad wymowy. Myślę, ze Gacek może mieć na żywo (bardzo) duży urok osobisty i ogromną determinację, dzięki której wychodziła sobie stanowisko na lata.
        • black_magic_women Re: co za megalomanka 10.03.21, 11:03
          Aha, karty teoretycznie są, choć aktualnie wstrzymane z powodu pandemii. www.polscylektorzy.pl/artykuly/co-dalej-z-karta-mikrofonowa . Niemniej zarówno moje prywatne doświadczenia, jak i słuchanie choćby wspomnianej pani Gacek wskazują na to, że przepis nie jest stosowany zawsze i wobec wszystkich.
    • pitupitt Re: co za megalomanka 09.03.21, 22:59
      Megalomanka czy nie, w przeciwieństwie do ciebie zawsze miała coś ciekawego do opowiedzenia.
      • bywalec.hoteli Re: co za megalomanka 09.03.21, 23:18
        dobrze powiedziane big_grin
      • mrs.solis Re: co za megalomanka 10.03.21, 00:23
        😂👍
      • alicia033 Re: co za megalomanka 10.03.21, 07:28
        pitupitt napisał(a):

> zawsze miała coś ciekawego do opowiedzenia.

ciekawego, powiadasz...
        No, wiele to o tobie mówi, pitupitu.
        • pitupitt Re: co za megalomanka 10.03.21, 11:09
          Ja przynajmniej nie mam wątkosraczki. I umiem czytać...
    • koraleznasturcji Re: co za megalomanka 10.03.21, 09:12
      Ale przecież ona ma dużo racji. Zwolnienie Anny Gacek (w takim stylu, w jakim się to odbyło) było bezpośrednim powodem odejścia Wojciecha Manna, a to z kolei doprowadziło do powstania Radia Nowy Świat.

Możemy się ewentualnie zastanawiać, co by było np. gdyby RNŚ nie dostało paliwa w postaci cenzury Listy i odejścia Niedźwieckiego. Bo być może wtedy Trójka jakoś by jeszcze ciągnęła na oparach i ledwo, ale jeszcze jakoś, by dychała. Tylko że to już jest zabawa w koronera, który na podstawie oględzin zwłok wskazuje który z siedmiu ciosów był śmiertelny, a z którego zmarły mógłby się wylizać, gdyby nie umarł.

• alicia033 Re: co za megalomanka 10.03.21, 10:34
        koraleznasturcji napisała:

> Ale przecież ona ma dużo racji.

nie, nie ma racji. I rnś nie ma z tym żadnego związku.

W Trójce źle się działo od samego początku przejęcia władzy przez piss i ciągle stamtąd odchodzili/byli wykopywani ludzie. Przed Rosiakiem byli Nogaś, Sosnowski, Andrus, Ziemiński, Maja Borkowska, Robert Kantereit...
        Więc wyskaiwanie przez panią anię (pun intended) z tekstem: "Ale zdajecie sobie Państwo sprawę, co moje odejście zrobi Trójce.. Jak jej zaszkodzi?..."
        To po prostu megalomania i ego rozdęte do potęgi entej. Nic więcej.
        Naprawdę gacek to nie był żaden z filarów tego kanału, żeby przez jej odejście wszystko się posypało. Bez Manna zresztą też, były już okresy z Trójką bez niego. Podobnie, jak bez Niedźwiedzia czy innych. I Trójka dawała radę.

• koraleznasturcji Re: co za megalomanka 10.03.21, 11:05
          W takim razie co się stało, że po odejściu tych wszystkich "filarów kanału" Trójka, jak sama przyznajesz, dawała radę, a wiosną 2020 roku coś się jednak zmieniło? Bo dziś w to, że "Trójka daje radę" nie wierzy nawet Lichocka , co najwyżej przypisuje całą winą spiskowi Agory.

W 2020 roku zarządzanie Programem Trzeci zmieniło się ze złego na jeszcze gorsze. Zwolnienie Gacek było pierwszą jawną dla słuchaczy ingerencją władzy w autonomię działania redakcji muzycznej. Było też kroplą w czarze, którą spowodowała lub przyspieszyła decyzję Manna o odejściu, a to z kolei doprowadziło do powstania RNŚ. Gacek miała zatem rację czując, że jej zwolnienie będzie pierwszą kostką domina.

A jeżeli styl prowadzenia radia, który doprowadził do osławionego "nie podoba siem mniem ta lista, ocenzurujta to" był widoczny dla pracowników już wtedy, to Gacek wcale nie miała żadnego przeczucia, tylko po prostu wyciągnęła logiczne wnioski - na mostku kapitańskim zapadła decyzja o zatopieniu statku, więc będzie się działo.
    • turzyca Re: co za megalomanka 10.03.21, 11:07
      Każda lawina ma swój początek, kłamstwo uczennicy doprowadziło do zabójstwa nauczyciela, kłamstwo chłopca do pogromu, zwolnienia Anny Walentynowicz do upadku komunizmu. Każda lawina może też utknąć na jakimś krzaczku, zanim się rozkręci, zwolnienie tuzinów pracowników stoczniowych nie doprowadziło nawet do strajku, kłamstwa miliardów uczennic nie spowodowały żadnych obrażeń u ich nauczycieli. Gacek ma rację o tyle, że wiadomo było, że Trójka była w stanie zagrożenia lawinowego najwyższego stopnia, wystarczył jeden dobrze pchnięty kamyk i to akurat była ona.
      • alicia033 Re: co za megalomanka 10.03.21, 11:16
        turzyca napisała:

> i to akurat była ona.

wyłącznie w mitologii megalomanki.
        I jej fanek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka