Dodaj do ulubionych

Objawienie

13.03.21, 19:47
Napiszę coś, co już teraz w moich emocjach zelżało, ale wpłynęło już na przyszłość.

Mój facet doznał objawienia, nie, nie kpię. W sobotę położył się na kanapie i stracił przytomność. Wiem, był po ciężkiej rozmowie w pracy, ojciec na niego najechał i bum, zabrało go pogotowie. Nie wiedziałam o tym, zadzwoniłam, nie odbierał,ok, nie mieszkamy razem.
A on do mnie przychodzi w pn ( nie był w stanie krytycznym, skoro go w niedzielę puścili) i mówi, że doznał objawienia. Że to jest kara za grzechy( dokładnie za seks bez związku małżeńskiego), że jemu to Bóg powiedział. I to byłoby nawet śmieszne, gdyby nie było prawdą. Znam go, wiem, że przyszedł do mnie inny człowiek, płakał ze dwie godziny, szczerze miałam go dość. Płakał, bo mnie zranił. Zastanawiam się, czy on nie był chory i teraz miał fazę, nie musiałam wiedzieć, nie mieszkaliśmy razem. Czy nagle coś się stało? Czy to rzeczywiście Bóg czy forma psychozy?
W każdym razie seks mi się uciął, jestem źródłem rozpusty i nieczystości. On teraz leży i ogląda Blacklist Netfliksa (wiem, bo jestem ponurym podglądaczem), 12 odcinków pod rząd.
Są tu psychiatrzy, bo to mi źle wygląda.
Obserwuj wątek
    • ginger.ale Re: Objawienie 13.03.21, 19:50
      Zaraz mu netflix podsunie do polecanych Mesjasza .
      • aqua48 Re: Objawienie 13.03.21, 23:03
        ginger.ale napisała:

> Zaraz mu netflix podsunie do polecanych Mesjasza .

Albo Lucyfera smilesmile

• krypteia Re: Objawienie 13.03.21, 19:51
      Co pana w takim razie powstrzymuje żeby się oświadczyc, wziąć ślub koscielny i przestać w związku z tym grzeszyć?
      • ginger.ale Re: Objawienie 13.03.21, 19:53
        Chyba chętniej obecnie brak.
      • pani_tau Re: Objawienie 13.03.21, 19:55
        No helloł, aż tak to nie zwariował.
      • obja5 Re: Objawienie 13.03.21, 19:56
        Ja, sprawa jasna od początku, małżeństwo nie.
        • majaa Re: Objawienie 13.03.21, 19:59
          A jak mu nie przejdzie, to zmienisz zdanie odnośnie ślubu, czy go rzucisz?
          • obja5 Re: Objawienie 13.03.21, 20:12
            Czy mu przejdzie czy nie przejdzie, małżeństwo mnie nie interesuje.
            • annajustyna Re: Objawienie 13.03.21, 20:13
              To na siłę z im bez ślubu będziesz?
            • majaa Re: Objawienie 13.03.21, 20:27
              To mu powiedz, że nie ma żadnych szans, żeby się biedak nie łudził. Może poszuka sobie chętnej, skoro to dla niego takie ważne.
      • annajustyna Re: Objawienie 13.03.21, 20:13
        Właśnie, też nie rozumiem? 🙄
    • lot_w_kosmos Re: Objawienie 13.03.21, 19:52
      Piłaś nie pisz.
      • beneficia Re: Objawienie 13.03.21, 19:59
        Przecież składnie napisała.
    • pani_tau Re: Objawienie 13.03.21, 19:54
      "Czy to rzeczywiście Bóg czy forma psychozy?"
      Bóg jak nic.
      • ultimate.strike Re: Objawienie 13.03.21, 20:01
        Bóg jako forma psychozy? Brzmi sensownie.
    • welcome_back Re: Objawienie 13.03.21, 19:55
      Biedny misio, tak go zła kobieta do grzechu nakłoniła.

Rozwiązania są dwa: albo się chajtacie w tempie natychmiastowym, żeby więcej w grzechu nie żyć, albo sobie darujesz pana, jeśli tylko mu nie przejdzie za chwilę.
      • pani_tau Re: Objawienie 13.03.21, 19:57
        Nawet jak mu przejdzie to należy usunąć mu się z horyzontu. Tu w ogóle nie ma pola do dyskusji, nawet gdyby historia była prawdziwa.
        Znaczy zwłaszcza wtedy smile.
        • welcome_back Re: Objawienie 13.03.21, 20:14
          Ew. mógł mieć krótki epizod psychotyczny jako skutek niedotlenienia mózgu. To wtedy na obserwację wnikliwą, ale pod warunkiem, że mu szybciutko przejdzie.
        • kira02 Re: Objawienie 14.03.21, 08:45
          No jak historia nieprawdziwa, to jakby w realu nie ma tematu...
    • beneficia Re: Objawienie 13.03.21, 20:00
      A wcześniej chodził do kościoła czy w ogóle wykazywał jakieś skłonnosci religijne?
      • ginger.ale Re: Objawienie 13.03.21, 20:03
        Jak neofita, to jeszcze gorzej wpływa na nadgorliwość.
      • obja5 Re: Objawienie 13.03.21, 20:08
        Bez skłonności, ale rodzina religijna, w jakim stopniu nie wiem, może nagle to wystrzeliło.
    • saszanasza Re: Objawienie 13.03.21, 20:03
      Ty się ciesz, że w ciąży nie jesteś. Jakby mu się takie objawienie wtedy przytrafiło, mógłby w przypływie tchnienia boskiego zostawić cię z brzuchem🙈
      • ginger.ale Re: Objawienie 13.03.21, 20:06
        saszanasza napisała:

> Ty się ciesz, że w ciąży nie jesteś. Jakby mu się takie objawienie wtedy przytr
        > afiło, mógłby w przypływie tchnienia boskiego zostawić cię z brzuchem🙈
        >

Nie słyszałaś Suskiego? Konserwatyści nie robią dzieci pozamałżeńskich.
        Kaczyński nie ma dzieci, bo nie ma żony.
        • kira02 Re: Objawienie 14.03.21, 08:48
          Suski sypie złotymi myślami niczym dziewczynka rozrzucająca kwiatki na ślubie 😂
    • ultimate.strike Re: Objawienie 13.03.21, 20:05
      Neurologa potrzeeba, nie psychiatry, wygląda na problem z OUN, uraz, udar, problemy hormonalne itp.
      • obja5 Re: Objawienie 13.03.21, 20:10
        Też stawiam że potrzeba tu lekarza, ale jakiego nie wiem.
        • ultimate.strike Re: Objawienie 13.03.21, 20:14
          Neurolog i endokrynolog.
        • aqua48 Re: Objawienie 13.03.21, 23:05
          obja5 napisała:

> Też stawiam że potrzeba tu lekarza, ale jakiego nie wiem.

Neurolog. Mógł mieć niedotlenienie, udar, wylew. Tak to też może się objawiać.
    • jedn0raz0w0 Re: Objawienie 13.03.21, 20:09
      ale ossochodzi, jesteś żoną bliźniego jego? jak nie to nie grzech i kara tylko pierdolec.
    • malia Re: Objawienie 13.03.21, 20:12
      A może on się boi powiedzieć, że coś jest nie tak i wybrał sobie taki dziwny sposób na stopniowe wychodzenie ze związku
      • obja5 Re: Objawienie 13.03.21, 20:15
        Stracić przytomność u siebie w mieszkaniu, obudzić się na oddziale z milionem rurek. Mnie wystarczy powiedzieć. Chyba że to krzyk do kogoś, czegoś innego. Nie do mnie, bo to nie był ścisły związek.
        • beneficia Re: Objawienie 13.03.21, 20:20
          No to jak nie był to co się przejmujesz, rozstań się z nim i tyle.
        • asiaiwona_1 Re: Objawienie 14.03.21, 05:54
          A kto zadzwonił po karetkę skoro padł w domu a ocknął się w szpitalu?
          • sortfort Re: Objawienie 14.03.21, 08:39
            coś tam był że "ojciec na niego najechał"? czyli że się z ojcem wtedy pokłócił ? czyli że mieszka z rodzicami, czy jak?
          • jowita771 Re: Objawienie 14.03.21, 08:42
            Bóg może. Skoro się objawił, to chyba był na miejscu, nie?
    • alina460 Re: Objawienie 13.03.21, 20:24
      Może w tym szpitalu wszczepili mu coś, od czego mu się w głowie pomieszało?
      • kiszona_kapusta Re: Objawienie 14.03.21, 06:01
        alina460 napisała:

> Może w tym szpitalu wszczepili mu coś, od czego mu się w głowie pomieszało?

Na pewno chipa wszczepili. 😀
    • alpepe Re: Objawienie 13.03.21, 20:25
      Jaki kurqa wodna Bóg niby?
      • pani_tau Re: Objawienie 14.03.21, 08:49
        Chyba ten z porządku rzymskokatolickiego, bo tam się ciągle objawia, w protestantyzmie jakby mniej o ile w ogóle.

A w ostatnich dziesięcioleciach to jakoś tych objawień znacząco ubyło, żeby nie powiedzieć, że zupełnie się nie pojawiają.
        • mdro Re: Objawienie 14.03.21, 11:28
          "w protestantyzmie jakby mniej o ile w ogóle"

Eee, w protestantyzmie? W nurtach ewangelikalnych na przykład?
    • sortfort Re: Objawienie 13.03.21, 20:26
      e, może chorobę weneryczną ma i wstydził się przyznać wiec taką wymówkę znalazł żeby się nie seksić.
    • lilia.z.doliny Re: Objawienie 13.03.21, 20:28
      Spierdalaj od niego
      Wiem co mowie
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Objawienie 13.03.21, 20:31
      Wydaje mi się, jako osobie wierzącej, że nie ma czegoś takiego jak powiązanie nieszczęścia z karą za grzechy. Wiec coś mu się całkiem pomieszało.

Chyba, że to jakaś mniej popularna religia....
      • pani_tau Re: Objawienie 14.03.21, 08:51
        No jak nie ma skoro Bóg "za dobre wynagradza a za złe karze".
        • annajustyna Re: Objawienie 14.03.21, 09:27
          Po śmierci.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Objawienie 13.03.21, 23:10
      Podać do kiełbasy psychotropy.
    • konsta-is-me Re: Objawienie 14.03.21, 00:12
      Jak serio to piszesz, to ewidentna psychoza.
      Albo jakaś forma depresji ,ale skrajna, z objawami psychotycznymi.
      Może być na tyle neurologicznym.
      Chyba że to taki żart miał być na forum, a ja nie załapałam.
    • e-ness Re: Objawienie 14.03.21, 03:16
      Mojemu bratu tak odpierdzieliło jak prawie nie ze elf po narkozie u dentysty. Psychoza to nie była, a jeśli nawet to trwa już dobrych kilkanaście kat.
      Nie idzie z nim nawet o pogodzie rozmawiać, bo wszystko sprowadza do Boga. Dopóki nie zdobyłam się na odwagę i nie wygarnęłam mu, że nie życzę dobie tego jego nawracania ( grzecznie niestety nie przynosiło oczekiwanego efektu) to bałam się odbierać telefonów, bo miałam wrażenie ze zaraz cała sekta wyskoczy z kazaniem.
      • sortfort Re: Objawienie 14.03.21, 08:36
        Moja znajoma ma podobnie. Każda rozmowa z nią skręca na jej nawracanie na "duchową" drogę i wciskanie jakiegoś "guru od odkrywania Boga" z którym muszą koniecznie rozmawiać, z podsyłaniem telefonu do niego, nagabywaniem żeby dać jemu mój nr, z przekonywaniem że ona doznała oświecenia i dla mnie też to jedyna droga, że moje życie jest złe więc musze się otworzyć do tego guru a on mnie wyprowadzi do jedynego szczescia, że wielu jej znajomych naprawiło życie dzięki niemu. I nie przegadasz że nie chcę i mnie to nie interesuje bo układy z Bogiem mam dawno przemyślane i ustatkowane. Ona i tak rozmowę np o szkole dzieci lub pogodzie skręci w kierunku "skontaktuj się koniecznie z guru będziesz mieć lepsze życie". Męczące.
        • kira02 Re: Objawienie 14.03.21, 10:20
          Może trafiła do jakiejś sekty? Dałabym jej namiary na jakąś organizacje walcząca z sektami, tak dla równowagi.
      • kira02 Re: Objawienie 14.03.21, 10:18
        Czekaj, ale brat się nawrócił, zachowuje się jak dobry chrześcijanin, czyni dobro, przestrzega dekalogu itd. czy tylko ciągle mówi o Bogu?
    • mid.week Re: Objawienie 14.03.21, 11:35
      Nie wiem co to ale dla dobra forum wytrwaj z nim i pisz, pisz, pisz 😂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka