daniela34 Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 11:07 100 % seniorów mam zaszczepionych Cukier różany zamówiłam, przewiduję dla niego mnóstwo zastosowań Rukola, koperek i rzodkiewki w skrzynkach ładnie wyrastają. Dziś zabieram się za dżem pomarańczowy, bo cytrusy tanie. godzina: 11.06 kalorie: kawa z mlekiem i pół kromki chleba z wędliną -ile to? fala: trzecia tuż przed lockdown'em Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 12:30 U mnie: Szczepionych - 0szt Cukier różany - do zamówienia Rosną - tulipany i inne niespodzianki z cebulek Nie wiem w co ręce wsadzić.... Kalorie ok 400 Chęci do pracy - 0 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 14:43 Zaszczepionych - 0 Zamiast cukru różanego mam sól himalajską. Tulipany widziałam przed blokiem, w domu wyszły nam z fasoli kiełki, piękna hodowla nam się udała. Roboty mam wbród, ale całe szczęście nie ogródkowej, bo ja z innego plemienia jestem i nie przepadam. Zupa soczewicowa: 300 kCal. Trzecia pralka nastawiona. 14:43 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 14:44 Miałam napisać "uprawa", ale w sumie... kiełki jak żywe. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 15:59 Kielki to jak nienarodzone fasole wiec jak najbardziej hodowla. Mam nagrane owce i nie zawaham sie ich wrzucic na forum wieczor. Km: 48 W pionie: 960 metrów Kalorii: 1320 (spalonych 😀) Kropek z sosu pomidorowego na spodniach: 2 Uchetalam sie. 15:59 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 16:02 Przeczytałam: "mam nagrane owoce" i się zawiesiłam. km:0,1 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 15:05 Soli himalajskiej tez nie mam! Do kupienia. Roboty bym wolała ogrodowe ale nie dziś, dziś spiaco i zimno. Jak się zrobi słonecznie to co innego, dokupie slomkowy kapelusz z rondem i będę w moich kieckach plasala boso po trawie, o! Z lampką Prosseco. Albo z lampką i Prosseco 🤪 #niewiemilekaloriizeżarłam Po co ci 3 pralki? #jezujakisuchar! Chce do domu. Niech tylko przyjdzie kurier to znikam! 15:05 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 16:36 Czuję pozytywne wibracje. Uważaj, jeszcze ze dwa slogany reklamowe (trawa, lampki...) i jakieś zdjęcie i wbijam się na weekend. Wino i sery w pakiecie. Tymczasem powiesiłam trzecią pralkę - a mówią, że ćwiczenia z obciążeniem 1kg to za mało - bo jutro wyjeżdżam na wakacje, o. Wakacje na miarę czasów, tydzień na campingu 40 km od domu Wafelek czekoladowy, to będzie jakieś 200 kCal pewnie. 16:35 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 20:14 Ja też czuje pozytywne wibracje! Ciepło jest. Przeszłam się po okolicy z psem i widze że u sąsiadów ruch ogrodniczy. Jeden ma styrte ziemi, drugi z 10 drzewek, kolejny wystawił nowiuśką kosiare żeby inni zazdrościli... A u mnie zastój, tylko te cebulaki spod ziemi wyłażą. Mam plan zbudowac donice-inspekty, ale nie wiem czy sie nie porywam z motyką na słońce... Chyba, ze nas zamkna w domach to z nudów zrobie tu ogrody semiramidy W kwietniu mam termin na przepis notarialny. Zamek bedzie już tak całkiem mój. 20:14 i 8*C Odpowiedz Link Zgłoś
doubledoublejoyandtrouble Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 16:16 daniela34 napisała: > > godzina: 11.06 > kalorie: kawa z mlekiem i pół kromki chleba z wędliną -ile to? Paaani kochana - a jaka kawa, jaka pojemność, jakie mleko, jaki rodzaj chleba i wędliny! Bez kozery powiem - mało. > fala: trzecia tuż przed lockdown'em Zamkną nas jak nic. Ale zdążyłam do fryzjera 16:16 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 16:26 doubledoublejoyandtrouble napisała: > Paaani kochana - a jaka kawa, jaka pojemność, jakie mleko, jaki rodzaj chleba i > wędliny! Kawa czarna, filiżanka chyba 125 ml, mleko 2%, taki jeden chlust (?), chleb biały, wędlina drobiowa. Ale właśnie dlatego "nie liczę godzin i lat" I kalorii 😀 Godzina 16.24 Odliczanie do lockdown'u trwa Na obiad będzie krem ziemniaczany i kotlety drobiowe z boczkiem. Nadal nie będę tego zliczać. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 20:22 Ido owce, ido!!! Nie chce mi się zakładać im osobnego wątku, niech se po zamku podrepczą. Ustąp pierwszeństwa owcom Ciasto na pizzę się robi, sałata zrobiona, kot na mnie leży, 20:22 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 20:27 WOW!! Love it! Fascynują mnie te psy, kiedyś oglądałam program jak się szkoli pasterskie, to sa całe lata pracy. One potrafią nawet wyszukać chorą owieczkę (np z kontuzją nogi) i ją zagonić osobno żeby właściciel stada zobaczył, że cos sie dzieje złego i trzeba wzywać weterynarza. Cudowne futrzaki, takie mądre! Pięknie u ciebie, ale u nas tez ma być za chwilę slonecznie i ciepło, więc nie skisłam z zawiści jakoś bardzo 20:27 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 20:32 Psy są absolutnie cudowne, pasterz je wołał po imieniu i mówił "prawa", "lewa" i one goniły te owce w tym kierunku wyglądając przy tym w dodatku na szczęśliwe. Nagrałam od cholery ujęć ale nijak mi się nie chce edytować, może jutro. 20:32 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 24.03.21, 20:42 Bo je to naprawdę uszczęśliwia. Taki dobór genów, ze kochają biegać wokół stada, najlepsze własnie to, że są szczęsliwe i jednocześnie pożyteczne. Moj tropiciel jest tylko szczęsliwy, w swoim żywiole jak moze latać i czegoś szukać. Mało przydatna umiejętność na codzień, jeszcze mi niczego potrzebnego nie znalazł. A proszę - stary, znajdż portfel cały wypchany dolaaraaaamiii. To mi wyszukał zdechłego ptaka...i o ja mam z tym truchłem zrobic? 20:42 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 00:20 Ojacię, jakie boskie owce i góry, i w ogóle. Faltan las palabras. 00:20 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 07:51 Nagrałam wczoraj trochę z tej wycieczki, są i kościoły średniowieczne i wieża w sam raz dla księżniczki... Tylko trzeba to sklecić. Kiedyś zrobię. Pizza mi wyszła wczoraj jeszcze lepsza niż zwykle, ostatnio walę na nią masę sosu pomidorowego, to jest to. Czy Ty jedziesz na piknik na północ od domu? Tam bosko jest, góry przepiękne. 7:51 KAWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 11:04 Zgadza się. Najbliższe dni i noce spędzę u podnóża Monte Abantos. Na pierwszym miejscu na liście planów mam oddychanie prawdziwym powietrzem. Video montuj, ja te materiały wykorzystuję do edukacji moich dzieci, podziel się 11:03 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 11:42 A, ten film będzie taki wyłącznie obrazkowy, to jednak trening był, nie było czasu na gadanie i powtórki. Muzyczkę dołączę, widoczki będą. No ale to później, gdyż ponieważ idę skorzystać z najwyższej temperatury dnia. Wczoraj sobie poluzowałam, dziś już krem 30 na ryło, bo się spalę. 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 10:41 Namówiłaś mnie, jadę w lipcu (żartuję, chłop się na jakiś rajdzik zapisał). Szkoda, że w niedzielę, widzę tam park wodny niedaleko, ale trzeba będzie wrócić tego samego dnia. 10:41 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 15:40 Park wodny jest częścią campingu, dla mieszkańców gratis, otwierają za tydzień (ktoś się odważy przy 18 stopniach?) Miejsce jest świetne i doskonale utrzymane, ale uwaga, ogromne i wyobrażam sobie ten kołchoz latem... teraz tylko niektóre domki są zajęte, prawdę mówiąc przy pełnym obłożeniu chyba nie zrelaksowałabym się. A teraz jest bosko. Nawet internet włączam tylko dwa razy dziennie i czuję się szczęśliwsza. 15:40 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 16:39 Ooo to Ty tam dokladnie? Ja bede zaraz obok, VdP, i gdyby nie fakt, ze bedziemy wracac tego samego dnia, rezerwowalabym domek na tym kempingu, baseny bylyby swietne na wymoczenie nog. Ale i tak zerkne, co mi szkodzi. Fajnie, ze napisalas, patrz jaki zbieg okolicznosci Km 52, 820 metrow w gore, kalorii spalonych 1300, 16:39 padam na pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 18:11 To chyba masz na myśli ten duży aquapark w VdlC. Ja jestem po drugiej stronie zalewu, EE. Idę spalać kalorie. 18:11 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 20:03 Tego nie znam. Nie mów, że znów robicie Nonstop?! 20:02 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 20:09 Non Stop robimy, a jakże Tylko w tym roku naokoło Madrytu. Ale to w czerwcu, jeśli nam pozwolą wyjechać, bo póki co z prowincji można wyjechać na te, co są na liście federacji, a tej nie ma. A to będzie coś szosowe, nowe i na luzie. Mam nadzieję, że się uda pojechać i chyba ta czy siak wezmę nocleg do poniedziałku, bo co ja tam będę cały dzień robić sama? Do tego teraz na imprezach sportowych nie ma pryszniców, więc lipa tak do domu potem wracać po całodziennej jeździe czy siedzeniu w upale. No ten kamping z parkiem wodnym... no toż przecież idealny dla mnie będzie, rano gdzieś wyskoczę a potem się będę byczyć i zjeżdżać na zjeżdżalniach. Idę ceny oglądać. 20:08 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 20:10 A i dupa, to w ogóle nie jest kamping, to po prostu aquapark. 20:10 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 20:26 Zgadza się, ale kemping w EE ma baseny i zjeżdżalnie, więc można się pomoczyć. I w miarę blisko. 20:26 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 20:31 Dzięki, będę mieć na uwadze. Jeszcze chyba z nami jeden kolega pojedzie, wiec zobaczymy. Miłego pobytu tak w ogóle! 20:31 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 09:34 Z kolegą jeszcze lepiej. Rezerwuje się domek, maksymalnie mogą się zameldowsć 4 osoby, więc przy 4 wypada najtaniej. Być może mają jakieś limity w aforo, bo tydzień temu znajomym powiedzieli, że już nie ma miejsc (camping na 2000 domków plus inne rodzaje nocowania!) a widzę, że są pustostany myślę, że trzeba w miarę wcześnie się decydować. Dwie kawy za mną, jedna góra przede mną. A.co do pobytu, to (poza sezonem) będę się tu pojawiać częściej, super jest. 9:33 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 10:08 Zgadza się, w ogóle na ten lipcowy weekend jest mało noclegów w okolicy. Coś się znajdzie bliżej lub dalej, ale trzeba będzie się za tym rozglądać jak najszybciej. Niesamowite jest to, że takie wspaniałe miejsca są tuż obok stolicy. 10:08 Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 12:14 Skończyłam czytać Przygodę z Owcą Murakamiego nie pierwszy raz zresztą bo jest super 12:13 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 18:56 Super dzień! 15*c, słońce, ogródek! Kocham dwie rzeczy: drewno i moja szlifierke. W poprzednim mieszkaniu do elewacji pasowały mi białe donice wiec je pomalowałam. Teraz nie bardzo, przetarlam szlifiera i mam nowe. Może ciagle je olejem to sciemnieje drewno, będzie bardziej grało z tym niby cedrem. Nakupowałam masę roslinach, mam pełno pekargonii, laurowisnie, hortensje, jakieś tam jeszcze... Cud miód. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 19:22 Najlepsze! Myślę, że kupujemy w tym samym sklepie Niestety nie mieli dziś modrzewie. Dorwałam jeszcze przesmieszna doniczkę w kształcie krowiego wymiona Kalorie: w ogóle nie liczyłam ale prawie nie jadłam Wydana kasa: za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 22:55 Super Piękne te zieleninki. U mnie zakwitły maleńkie niebieskie kwiatuszki. Pierwsza myśl to niezapominajki! Ale to chyba nie one, nie wiem, jak nie mam plakietki to nie wiem co posiałam Codziennie robię obchód po ogrodzie, oglądam każdą roślinkę po kolei, gadam z nią. Chyba wszystko przeżyło mrozy, nawet hortensje, których nie zdążyłam przykryć. Coraz więcej nabrzmiałych pąków na gałęziach. Nie mogę doczekać się wiosny! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 19:49 Zawekowałam dżem pomarańczowy i nieskromnie powiem, że wyszedł super. Już widzę ten sernik wielkanocny z tym dżemem i domową skórką Godzina: 19.48 Fala: trzecia (lockdown!) Kalorie: w tym dżemie? Jakiś milion 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 19:57 ojojojoj... ja kupiłam kiełbasę białą w Biedrze. Moje kulinaria są żenujące. No ale mam inne taleny. Np potrafię wywalać wątki w kosmos, ledwie się wpisałam do jednego i już go nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 20:13 o Departamentach ematki dopisałam Departament ds Bycia Zajebistą Bez Powodu - na kierownika wskazałam "Wiadomokogo" i sruuu... nie ma 20:13 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 20:25 mid.week napisała: > o Departamentach ematki Całkiem przegapiłam. A taki miał potencjał sądząc po tytule! 20.25 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 21:11 Byłaś w Departamencie Prawa... 21:11 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 25.03.21, 21:13 mid.week napisała: > Byłaś w Departamencie Prawa... > > 21:11 Dobrze, że nie Prawa i Sprawiedliwości, bo bym się załamała 😃 21.13 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 17:25 Odkrylam cudownie slodkopierdzaca aplikacje do robienia instastory. Jeszcze jakby istniala aplikacja do zrobienia mi jajkoburgera z frytkami... Odżywam. 17:25 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 21:46 kalafiorowa.es napisał(a): Jeszcze jak > by istniala aplikacja do zrobienia mi jajkoburgera z frytkami... Glovo, pyszne, wolt...? Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 22:26 Kiedy caly szkopul w tym, ze to jajkoburgera podraża o jakies 700% 22:25 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 26.03.21, 21:56 mamy pełnię! ostatnio czytałam wywiad z jakimś lekarzem od fauny i flory w ludzkim organiźmie który powiedział, że w czasie pełni pasożyty składają jajeczka. Tak że ten ... okrągły księzyc na niebie juz nigdy nie bedzie taki sam. moja firma ogranicza prace, HO z naciskiem na H. wycieczki do biura tylko jeśli trzeba. Ja zaczynam przygode z medycyną alternatywną. Kupię sobie na te okazję cudowną foliową czapeczkę 21:56 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 09:57 Wracając z pracy zachwycałam się porankiem i temperaturą ale ponoc jakieś fronty mają przejść i wszystko zepsuć Co do statystyk mogę chyba wpisać wczorajszy GrzesznyPiątek - obiad i frytki z kotletem rybnym a na kolację z 1000 kcal ( ekler,szarlotka,ciasto krówka i jakies francuskie )- no ale co- miałam odmówić jak częstowali ? Dziś grzecznie już będzie Ponieważ po covid łażę ciągle z zegarkiem na łapię, mierzę ciągle puls-więc i automatycznie kroki nabijam. No i wychodzi mi, że od początku marca do dzisiaj zrobiłam wg kroków ok 205km a sen zajął mi 7:57 h ( ale w ostatnim tygodniu 7h10min ) no i niestety - mimo prawie 6 tyg po covid tętno wciąż nie jest takie jak być powinno -normuje się na chwilę i znowu zaburza 09:56 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 10:01 mid.week napisała: > mamy pełnię! jeszcze nie mamy jutro będzie pełnia 10:01 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 10:02 ps. a za miesiąc 27 kwietnia będzie SUperpełnia! 10:02 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 18:53 oj, to robale oszaleją!!! 18:52 kroki 17847 temp: zimno (i wieje i pada) Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 19:14 Rosną mi wyrostki. Tulipki i ...no te inne co pachną teraz w Biedrze! lada dzień zakwitną 😍 Wysłałam zapytania o wyceny zrobienia mi tego i owego w ogrodzie; umyłam okna; wystawiłam na aukcjach pobudowlane resztki; byłam pobiegać; zarłam burgery, ogladałam zachód skonca; zapatrzylam w jakiś drobiazgi znajomych covidian. To teraz czerwone, wytrawne z truskawkami 😊🥰🍷🍓 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 22:53 Hiacynty to są, zawsze z czymś mi się myłą, tylko nie wiem z czym. Zazdro ! Zazdro ! W domu ich mieć nie mogę bo za mocne zapachowo. Ale cudne są. Pękł mi sufit w kuchni. A raczej plyta podwieszana. Na calej szerokosci kuchni. Mam sąsiadów z piekła rodem. Dziubdziusie 17 i 14. Oby płci, dwie sztuki. I nadal jak stado bizonów każdego dnia. Podejrzewam że w pilkę grają, lekarską sądząc po walnięciach. Jak dobrze, że się wyprowadzam. 22.51 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 19:16 Dzisiejsza wycieczka na Rynek zdecydowanie należała do udanych, mimo pandemicznej pustki. Dorwałam ceramikę z Bolesławca 50% taniej I zupa z seler naciowego i brokułów "z głowy czyli z niczego" okazała się sukcesem. Godzina: 19.15 Fala: trzecia (dzień pierwszy lockdown'u) Kalorie: jakie kalorie, taka zupa to samo zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 20:02 Ja nasmazylam nalesnikow, sztuk zdecydowanie wiecej niz 8 (klatwa 8 nalesnikow przeminela na zawsze), bez dodatkow a wiec moge je wcinac na slono i na slodko. Kalorii pokazujo 680, bosz, znikne jak tak dalej pojdzie, tego nie sposob uzupelnic tak codziennie. 4 sloiki sosu do pizzy. 20:02 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 20:05 Z dżemem pomaranczowym i czekolada!!! Ide szukac przepisu na dzem. 20:05 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 22:27 Ja mogę polecić ten. To niby konfitura, ale po 2 dniach smażenia wychodzi raczej dżem wypiekibeaty.com.pl/konfitura-pomaranczowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 22:38 Usiłuje nie jeść słodkiego a tu takie rzeczy... 😁 22:38 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 28.03.21, 09:11 Dziękuję! Zajumali godzinę w nocy!!!!!! 9:10. Kawa. 3 słoiki sosu zapasteryzowały się całkiem niechcący. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 28.03.21, 09:16 Zajumali! Dawno tak "dlugo" nie spałam. Kawa i sio na spaceroprzebieżkę póki pogoda taka ładna. Mamy słońce i niebieściuchne niebo 😊 9:16 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 28.03.21, 12:18 Zajumali czy nie, słońce piękne. Nie pojadę tam, gdzie jechać chciałam, ale idę ładować baterie (i kolarską opaleniznę pielęgnować). 12:18 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 22:54 Poka Bolesławca ! Chodzi za mną parę rzeczy, ale nie umiem wybrać wzorków, za duzy wybór. 22.54 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 23:02 gama2003 napisała: > Poka Bolesławca ! > Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 23:06 Ale fajowe łupy ! Owieczka i zając najlepsze ! Dzbanek bym taki chciała tylko w te kropy takie bolesławieckie😉 23.06 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 27.03.21, 23:09 gama2003 napisała: > Dzbanek bym taki chciała tylko w te kropy takie bolesławieckie😉 A wiem które. Były też dzisiaj 23 09 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 29.03.21, 09:22 Ruszyl! Statek ruszyl!!! Widzialyscie ksiezyc? Piekny byl. Swiecil mi w oczy jak do pracuni jechalam. Bo znow po ciemku. Przepalilam na rowerze w zeszlym tygodniu 5040 kalorii. Ide po kolejna kawe. 9:22 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 29.03.21, 10:47 O, to te moje zabijające ekologię kolczyki może do mnie doplyna przed wakacjami. Ksieżyc widziałam 2 dni temu, już był tak wielki że popełniłam falstart ogłaszając pełnię. Poszłam sprawdzić moje spalanie, 2 tysie, muszę się poprawić. 10:45 2 kawy 3 jajka 4 ty poziom stresu Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 29.03.21, 10:56 Widzialam księżyca wczoraj z mojego nowego balkonu. Piękny widok. Pies za to poobijał sobie twarz, bo nie widział szyby barierki i co chwilę grzmot w łepetynę ciekawską. Muszę tam dać rośliny, bo inaczej pies rozum sobie poobija. Kalorie - nie umiem liczyć Stracone kilogramy - 2 sztuki Stres- za dużo Motywacja do pracy - zero 10.56 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 29.03.21, 11:08 Sprawdź dobrze, może to jednak suka? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 29.03.21, 12:10 Dołączam do zbioru "księżyc widziałam i stres podbija skalę". Częściowo "spalam kalorie", ale gdzie mi tam do naszych olimpijek. 13 km po górach, appka pokazuje, że to prawie 800 kCal. Dziś po 3km - 200. Ziarnko do ziarnka... Dwie kawy, jedna zła wiadomość z pracy (szykuję maczety i połowa książki do ukończenia. Tak naprawdę wciągnęła mnie na 100% koło dwusetnej strony... 12:10 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 30.03.21, 09:54 Kaaaaawy! W Krakowie na Brackiej i nie tylko pada deszcz a ja padam na twarz. Zachciało mi się wczoraj piec piernikowe barany Godzina: 09.54 Fala: trzecia przed czwartą Kalorie: nadal nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 30.03.21, 10:23 U nas kalima, znaczy sie cieplo i bez slonca, niebo zoltoniebieskie. Odwolali mi wyscig. W sumie sie ciesze, porwalam sie troche z motyka na slonce (jak juz o sloncu rozmawiamy) i czasu mi brakowalo zeby sie przygotowac jak czlowiek. I zeby cos nakrecic, bo jak trening to nie krecenie. Kawunia pyszna. Mieszam sobie rozpuszczalna z Inką i zalewam to mlekiem. Pyszotka. 10:23 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 31.03.21, 07:32 Zmiana czasu ma swoje wady. Niemożliwością jest wstanie o zwyczajowej porze przez pierwsze dni. Dobrze, że od jutra 5 dni wolnego, może się przestawię. 7:32 zwykle już wychodzę do pracy, dziś dopiero jem śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 31.03.21, 08:10 Dopiero sie budze, błogosławiony home office. Czy to prawda że już więcej nie będą przestawiać??? 8:10 ojp Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 31.03.21, 08:27 Ja bym chetnie zostala przy tej godzinie, poranne ciemnosci mnie nie ruszaja, ale to chyba jeszcze teraz nie przejdzie. 8:27 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 31.03.21, 08:43 Szczerze mówiąc nie potrzebuje światła latem po 22 bo i tak wtedy śpię, ale rano miło jest wstawać w dzień a nie jechać pół roku nocą jak na zesłanie. No ale u nas to slonce jest w innych godzinach niż u was. Można sie umówić że obecna 8:00 to 7:30 zeby wszyscy byli zadowoleni. A generalnie to niech zostawią jaki chcą ino niech nie mieszają już... Kawa, kawa, kawa Zakwas już dokarmiony, kot i pies też, a ja nie wiem co bo nic mi nie wolno Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 31.03.21, 09:16 Bo Hiszpania w ogóle powinna byc w tej samej strefie czasowej co Lądek Zdrój. 9:16 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 31.03.21, 10:00 Wstałam o 8.30, poszłam biegać po (pustej, bo to wczesna godzina w Lądku i wszyscy śpią) zroszonej rosą łące, wygimnastykowałam się, wzruszyłam serce pajacykami (zapomniałam jak to było po angielsku) i widokiem krów, bocianów i zieleni. A teraz kawa. Kto mnie przebije?! 9:59 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 31.03.21, 10:58 O ambitnie. Jak rusałka Ja wymyśliłam omleta z melonem i cynamonem (nawet sie rymuje) i już jestem po. Pogoda piekna, maili prawie nic, chyba sobie śmignę na szybkie tuptanie... 10:58 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 07:48 Okno otwarte, ptaki swiergola, nie trzeba isc do pracy. Na szafce przy lozku kawa, w drugim pokoju rower, lodowka uzupelniona. Kocham wiosne i dlugie weekendy. Na parkingu przed blokiem stoi kamper. Uwazam ze taka rundka po okolicy to genialny pomysl na spedzenie weekendu, podczas ktorego nie mozna wyjechac z prowincji. 7:48 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 21:56 Ja się chciałam tylko pofleksowac moimi wyrostkami 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 22:02 Cudne! Ja dzięki którejś z ematek zorientowałam się, że jesienią kupiłam cebulki. Zapomniałam o nich! Wczoraj wkopałam, ciekawe, czy coś z nich będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 22:06 O matulu jakie fajne prozaki Ci powyrastały ! Tylko takie zielone wieści poproszę. Z przygotowań do świąt - poziom wywalenia na temat mam maksymalny. Umytych okien zero. Posprzątanych mieszkań zero Wykąpanych psów zero. Latam internecii i szukam sobie prezentu na zajączka. I tyle. Podoba mi się jeden plakat, ale z 10 czeka na oprawienie, to chyba powinnam się powstrzymać. 22.05 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 22:07 Po internecie, co mi moje lewica napisała innego to nie rozumiem. 22.07 Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 22:08 "Z przygotowań do świąt - poziom wywalenia na temat mam maksymalny. Umytych okien zero. Posprzątanych mieszkań zero Wykąpanych psów zero." U mnie identycznie. Podłogę mi kładą! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 22:30 Ty to masz rozmach, mnie się starej umyć nie chce a ty sobie nowa kładziesz 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 22:35 Czujesz. Tak sobie iść ze starego brudnego mieszkanka do nowego czyściutkiego ? A ! Przecież Ty właśnie tak masz !!!!! I do tego ogrodzonego ( czyt.posiadającego ogród). Fuksiara. 22.35. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 22:59 Ja dziś zostałam obdarowana mnóstwem kwiatów i piękną torebką hand-made idealną do letnich kreacji. Takie wielkanocne prezenty. Ja już chcę lato!!! Godzina: 22.57 Fala: trzecia tuż przed "pikiem" Kalorie: Oj dziś to dużo: roladki z ciasta francuskiego pieczarkami, sałatka, rogaliki z serem i muffinki marchewkowe. Ojojoj Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 23:01 Wezcie z tym ciastem francuskim, bo sklepy zamkniete do soboty. Krazek francuskiego ciasta, na to troche katmelizowanej cebuli i koziego sera. To za mną chodzi odkad ujrzalam na instagramie. 23:01 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 23:07 Przebijam: na kozi ser domowa konfitura z fig. Z tego zestawu mam w domu ciasto francuskie i konfiturę. Ser kozi dopiero jutro zdobędę Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 23:10 Ja mam dwa krążki sera! Która ma popitke? 23:10 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 23:14 Jakieś wino się u mnie zawsze znajdzie 23.14 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 01.04.21, 23:18 Ide spac, moze jutro zapomne. Glupia ja, mialam dzis otwarte markety to nieeee, niczego nie potrzebuje.... 23:18 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 07:46 Dobrze ze Zbyszek odszedł bo już by nic na tym forum nie zostało prócz szczepionek. A ja wam powiadam, odstawcie nabial, gluten, cukier jednoczesnie to wam się szybciutko z głodu paradygmat przesunie 😆 Pogoda na weekend zmarniała jak moja sałata zostawiona koło grzejnika... 7:46 Wszystko - 0 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 11:16 U mnie ładnie, zgodnie z zamówieniem, przesunęli zimno na wtorek. Tylko że we wtorek to ja pracuję więc mi wsjo ryba. Do poniedziałku ładnie i bezdeszczowo. 11:16, ta zmiana czasu wciąż coś jakby dokucza... Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 11:36 Wstałam z globusem i comiesięczną przypadłością i jakby nie mam na nic siły. A chałupa porośnięta mchem i porostami. Zrobiłam szybki plan jak ogarnąć po wierzchu i wyszło mi 3 h pracy. To przecież zdążę do pojutrza. Mam upiec ciasto i muszę zdecydować, którego bardziej nie zjem. I chyba zrobię takie czekoladowe jakieś, rodzina pożre a ja nie przepadam. Co słychać w ogrodach ? 11.35 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.com Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 11:22 Smuci mnie dzisiejszy dzień, coś mi w środku siedzi i wypycha balon na zewnątrz, który - prawdopodobnie - wypełniony jest wszystkim, czego (i kogo) mi brakuje, żalem, zmartwieniami, i niestety pewnie łzami... No i nie wiem co na to poradzić. Deszcz za oknem. Musicie mi wybaczyć ten post, nie jestem w stanie zamęczać nikogo spoza wirtualnego świata moim paskudnym nastrojem. A tak, napiszę sobie i może zostanie w chmurze, poleci gdzieś. 11:22 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 11:25 Ależ zamęczaj, my tu wirtualnie po głowie pogłaszczemy 11:25 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 11:30 Pisz pisz. I niech ulatuje. Czlowiek musi se czasami poryczeć i nikomu nic do tego. Można powiedzieć, że wiem co mówię. 11.30 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 13:46 każdy, raz na jakiś czas, zalicza taki dzień Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 19:50 Wpadłam w szał sprzątania, wypucowałam cała chatę, no caluśką - podłogi, okna, lustra, szafki, odkurzyłam kanapy, wyprałam koce i kapy... ufff Teraz czekam na Jezusa. Przyjdzie i powie: - miłuję cie midłeeku najbardziej z moich wszystkich owieczek, masz w nagrode numery na najbliższe losowanie eurojacpot, deleguję też archanioła Gabriela żeby ci nosił siaty z zakupami. A ja na to dygnę ślicznie, cała wystrojona w nowej sukience i rzeknę - Dzięki Jezus, a możesz jeszcze zabrać ze mnie te niewielkie stworzenia boskie, niech sobie zamieszkają w jakiś innych jelitach, bo wyobraż sobie że nie mogę przez nie pić wina! - Co kurwa?? nie można wina??? Mój najwięszy sukces prestidigitatorski i co? Na zmarnowanie to wszystko? Co za debil wymyślił choroby, przez które ludzie nie mogą pić tego co zrobiłem z wody???!!! - Twój Stary - a no tak... przejebane zatem. One muszą tak ogólnie zostać ale twoje znikniemy po cichu, tylko nie mów nikomu. - ok, ok A konto tej obiecanej przez Jezusa wygranej poczyniłam wielkie zakupy, Gabriel pojechał po wyciskarkę wolnoobrotowa i boscha muma. a na razie rooibosa sobie zrobię, może jakiś film włacze, zerknę co tam nowego na netflixie... kalori: tyle co kot fala: nadal ta sama zakwas: dzień 4, ma bąbelki, ciągle rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 19:56 Nie chcę Cię rozczarować, ale Jezus te święta spędzi raczej u lajtowej... 19:56 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 20:07 Spóźniłaś się o dwie minuty, wkroczyła moderacja. 20:07 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 20:10 znalazłam! KUNCIAPA ale foty już nie ma... Pewnie Jezus zabrał. 20:10 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 20:09 No musiała ! Teraz włącza mi się wyrzut sumienia, jak to tak święta a nic nie błyszczy ! Do tego schudnie jeszcze z tego zagładzania życia wewnętrznego. Halucynacje z Jezusem lekko mnie martwią, ale może to chwilowe i minie. Tzn Midlikowi minie, bo ja to se znajdę co innego do martwienia. 20.09 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 20:14 brokat porozrzucaj, będzie błyszczało fest!!! ale wtedy przyjdzie do ciebie jednorożec zamiast jezusa 20:14 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 02.04.21, 20:41 Chyba jednorożca mniej się przestraszę. Serio po forumie TAKIE zdjęcia latały ? Po czymś takim to ja nie wiem, gwiazdą forum chyba trudniej będzie zostać. Dobrze, że nie aplikowałam nigdy. Porządki - 0 Kalorie - za mało i ssie Pies chrapiący - 1 szt ( matko, jak stary chłop) Lenistwo - 1 szt, za to mocno zaawansowana 20.41 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 03.04.21, 11:42 Dzień dobry księżniczki! Jajka pomalowane? Wieje i duje. Zielono, wspaniale. Wiecie, co mi się marzy? Żeby w każdym supermarkecie można było kupować wszystko na wagę, do własnych pojemników. Reklamówki i torebki foliowe już praktycznie wyeliminowałam (poszły jako torby na śmieci), chętnie wyeliminowałabym pojemniki na jogurt, słoiki, butelki, kartony po mleku itp. Serio, mogę chodzić z własnymi, zwłaszcza że zakupy robię zawsze z samochodem. Dla chętnych oczywiście, nie jestem ekonazi. I nawet nie ko końca o eko chodzi, tylko o to gromadzenie i wyrzucanie. Miejsce to zajmuje i trzeba pamiętać żeby śmieci zabrać jak się z domu wychodzi. Jak macie jakieś marzenia to napiszcie Może za 200 lat się spełnią. 11:42 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 03.04.21, 11:58 kalafiorowa.es napisał(a): > Dzień dobry księżniczki! Jajka pomalowane? A i owszem 11.57 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 03.04.21, 12:00 Łał! Jestem pod wrażeniem. 12:00 samo południe! Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 03.04.21, 12:00 Mam jedno jajko-świeczkę i świeczkę-zajączka, liczy się? Nic nie malowałam, teraz nie wiem, moze jednak machne kilka sztuk, bo serio liczę na te cyfry do loterii... I nie za 200lat! Ja jestem gorsza, bo marzy mi się zakaz pakowania spozywki w plastikowe pojemniki, przejście na szklane "z kaucją" i nakaz odbioru przez sklepy zuzytych opakowań, a dla producentów nakazy wykorzystywania odebranego surowca. Najbardziej wqrwiją mnie papierowe tory na pieczywo z plastokowym okienkiem. No co za uj złamany to wymyslił??? to juz te foliówki lepsze, bo w całości mogą iśc do recyklingu, a taka torba nie, bo nikt nie bedzie okienka z niej wyrywał. Nie nadaje się do przetworzenia ani jako papier, ani jako folia. Muszę jechać do rodziców, tata coś chce wkręcić, wiertakę potrzebuje..... taaaaak mi się nie chce. Jestem złym dzieckiem, złym, złym, paskudnym. Natomiast cieszy mnie, że nikt nic o żadnym świętowaniu nie wspominał. Może skończy sie na wywierceniu tego co trzeba i ewakuuję się do swojej foliarskiej piwnicy. Bo jak ostatnio stwierdziłam jestem foliarz-piwniczak. Takie combo. kawa -1x, zaraz machnę drugą, bo potrzebuję czegoś na przełamanie niechęci do wizyty. kalorie - przestałam sobie zawracac tym głowę kroki 1999 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 03.04.21, 12:02 "Ja jestem gorsza, bo marzy mi się zakaz pakowania spozywki w plastikowe pojemniki, przejście na szklane "z kaucją" i nakaz odbioru przez sklepy zuzytych opakowań, a dla producentów nakazy wykorzystywania odebranego surowca. Najbardziej wqrwiją mnie papierowe tory na pieczywo z plastokowym okienkiem. No co za uj złamany to wymyslił??? to juz te foliówki lepsze, bo w całości mogą iśc do recyklingu, a taka torba nie, bo nikt nie bedzie okienka z niej wyrywał. Nie nadaje się do przetworzenia ani jako papier, ani jako folia." Tak! A do tego zaraz się to drze i nawet kanapki w to nie idzie zapakować. 12:02 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 03.04.21, 12:12 Zmiana tematu: mój krasnal sprawdza się jako ogrodnik, od kiedy doglada to hiacynty kwitną jak szalone!😁 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 03.04.21, 13:04 Jajka zaraz wstawiam w cebulę i same się pomalują. Z 10 sztuk. Miałam gdzieś 2 srebrne króliki, kurde, gdzie są ? Błysk by załatwiły. Uprawiam home staging, metoda sprzątania idealna. Zaraz wsiadam na odkurzacz, potem na mopa i finito. Żurek wstawię i tyle. No chyba, że mnie najdzie na jakies ciasto, się zobaczy. Mam zdobyczną babkę, moglaby wystarczyć. Święta z domownikami i luz. Kalorii- malusio Sił- malusio Atmosfera świateczna - nie stwierdzono Lenistwo - młodą ( względnie) piersią się wyrywa 13.01 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 05.04.21, 11:16 "chętnie wyeliminowałabym pojemniki na jogurt" Kupiłam se maszynkę do robienia jogurtów. Teraz piszczę z wrażenia nad rodzajami fermentów, kozimi i owczymi mlekami i w ogóle. Dojdzie w piątek po południu. 11;16 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 15:00 Synonim luksusu dla mnie; jogurt domowy. Robię już bardzo rzadko, bo dużo prądu żre. Ale mam maszynę sprzed 20 lat, może teraz inaczej to działa. Raportuj. Jak by nie było, pyszny. 14:59 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 16:02 Ma moc raptem 30W, co nawet uwzględniając, że każdorazowo musi stać włączona 8 godzin, nie doprowadzi mnie do bankructwa Obliczyłam, że zwróci się po 500 jogurtach naturalnych Nudziło mi się. 16:02 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 19:22 Mówiłam - rób sery owcze i podłącz w pracy to będziesz miała lepszą stopę procentową zwrotu, o! Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 19:43 Jakbym jeszcze czasem jaka owce wydoila po kryjomu to juz w ogole 19:43 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 22:05 Wizja dojonych po kryjomu owiec (najpierw napisałam "owc" 🙄 prowadzi do niekontrolowanych afektów. Wciągnęłam wczoraj ćwiartkę Idiazabala, pycha, to z Twoich stron, dój! 22:04 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 07.04.21, 08:04 Owce na Idiazabal maja czarne mordy Dzien dobry. Kawa! Zimno jak w zimie. 8:04 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 04.04.21, 10:21 Habemus ciasto francuskie, cebulę i ser kozi! Alleluja! 10:21 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 04.04.21, 10:27 Ja póki co seler naciowy... wiem, brzmi żałośnie, ale chyba zaczynam się przyzwyczajać. Nie zdązyłam zrobić zakupów, wiec eksperymenty z jadłonomią musza poczekać. Ale najlepsze w obecnych świętach jest dla mnie to, że nic nie muszę. czego i Wam falujące ksiezniczki życzę Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 04.04.21, 10:32 kalafiorowa.es napisał(a): > Habemus ciasto francuskie, cebulę i ser kozi! Habeo chrzan z jajkiem, jabłkiem i śmietaną oraz karkówkę na zimno. Ser kozi musi poczekać 10.32 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 04.04.21, 18:28 Muszę to jeszcze tu wrzucić, bo wyjszło mi absolutne dzieło sztuki En bicicleta... Endorfin - w ch*j Kalorii - drugie tyle Godzina - czas na frytki i smażone jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 04.04.21, 21:03 Cudo !!!! Zazdrość wykręcająca. I te widoki drzewno górskie 💓 Kalorie - i nic innego 21.03 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 04.04.21, 21:51 No cudo! Traska re we la cja. Ja już Cauli pisałam, że jakby takie były w okolicy to też bym rowerowo ześwirowała. Toż to sie prosi żeby przejechać! Ale bałabym sie tak śmigać szybko. Nie mam na implanty swieta, swieta i po swietach kalorie- w deficycie samopoczucie - jak na detoksie Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 04.04.21, 22:29 Tylko od oglądania ramiona mnie bolą i zaraz sprawdzę, czy nie mam podrapanych kończyn. Świetne. Ja się pochwalę, że mam nowy fitbit i wchodzę w temat jak burza. Mimo, że dużą część dnia spędziłam na pufie w słońcu dobiłam do 2000 spalonych kalorii. Alleluja! 22:28 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 05.04.21, 07:39 Powiem Wam, ze jak to ogladam to bym tam zaraz poszla jeszcze raz. Tymczasem jest zimno wiec kawa w lozku sie pije. Mam zamiar dzis nagotowac na reszte tygodnia, zamrozic, zapasteryzowac i juz nic nie robic do piatku. 7:39 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 09:19 ....i po świętach! mam śnieg na parapecie niby skoki temperatury na wiosne są normalna ale zawsze mnie to dziwi - w sobote lezałam na trawie i grzałam się w słoncu, a w poniedziałek znosiłam kwiaty do domu zeby nie przemarzły... Dziś przyjedzie moja wyciskarka i bedę sobie wyciskać. Wszystko wycisnę! ....zwierzęta pochowały się przerażone po kątach kawa 1x wszystko inne - 0 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 15:07 27 stopni, bez nad głową, spalonych 1300 kalorii, spożytych 500. Za to wypite 1500ml wody. W pracy dostałam (zasłużoną pochwałę. Całkiem niezły dzień. 15:05 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 15:08 Gdzie ja mam głowę. Chciałam tylko zapytać, co można wyciskać i czy to jest jak sokowirówka? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 18:14 Gratulacje! Pracowo i sportowo. Co zrobiłaś że zeszło 1300kcal? Przerzucałaś węgiel do komórki?🤭 Tak, takie coś jak sokowirówka, tylko ponoć lepiej i więcej wyciska. Super jest, zrobiłam sobie zielonego gluta i od razu poczułam się zdrowsza! Jeszcze mnie ta jogurtownica kalafiorowa kręci... Kawa - nadal 1x Kcal - nie liczę, po cholerę mam to robić? Kroki - 17876 Korekty deklaracji podatkowych - 1 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 18:34 A nie, nie; spalone życiem i wszystkim po drodze. Pokazuje mi całkowite zapotrzebowanie w czasie realnym, w związku z czym widzę z przyjemnością różnicę w kcalach spożytych (dotychczas 1000) i spalonych (w tej chwili 1550), a ćwiczenia na wyższym pulsie jeszcze przede mną Zaraz zatem zakończę konsumpcję dzienną ciastem czekoladowym, na które zostałam zaproszona. Jeśli każdego dnia wrzucę do pieca 250 kcali mniej niż spalę za miesiąc będę 1 kilo lżejsza Zielony glut dobrze by mi zrobił. 18:34 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 19:21 O fajne! A co za srzęt ci pokazuje to realne zapotrzebowanie...? Mój czujnik nieuświadomionych dotąd potrzeb nagle oszalał Zielony glut był zaskakująco dobry! To chyba jedyny sposób w jaki przełknę jarmuż (chipsów nie licze bo tak wymeczone liscie już nic dobrego w sobie nie mają) Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 19:41 Fitbit 4. Genialne urządzenie. Mnóstwo różnych funkcji. A najbardziej chyba podoba mi się inteligentny budzik, który aktywuje się dopiero wtedy, kiedy wejdę w odpowiednią fazę snu (tę, którą można bez problemów przerwać). 19:40 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 21:45 ech, a ja dopiero co kupiłam sobie Mi band5. Nie dość, że ledwie go odebrałam a ogłosili ze wchodzi Mi band6 z wlasym gps, to jeszcze niespecjalnie mi się ich appka podoba. Jakaś taka ascetycznie biedna jest i nieintuicyjna. Nie ma mapy porządnej nawet, wiec właczam sobie zawsze sport truckera. W sumie to służy mi krokomierz i urządzenie do szukania telefonu który gubię notorycznie. Nie polecam. Inteligentny budzik to ja mam, nawet dwa... jeden mnie budzi łażąc mi po głowie, natomiast drugi trąca mokrym nosem. Nie wiem czy zwracają uwagę na moje fazy snu ale czasem właczają się o 5, a czasem jest spokój do 9... Ide poczytac o Fitbicie 21:45 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 06.04.21, 21:56 Kto jak kto, ale one na pewno wyczuwają fazy snu. Inna sprawa, co chcą danego dnia zrobić z tą wiedzą.... zachowuj się dobrze. Dostałam fitbita z zaskoczenia i okazało się, że tego było mi trzeba. 42% węgli 39% tłuszczu 19% białek 21:55 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 07.04.21, 21:13 No powiem wam, że smalczyk z fasoli to szotosik! a z solą czosnkową i ogórasem kiszonym, na chlebie żytnim sztosik do potęgi Zielone gluty coraz lepsze mi wychodzą. Nieprzyzowicie zdrowo się ostatnio prowadzę. Nie wolno mi słodyczy ani alko, chyba sobie skręty zacznę popalać, pani znachorka zioła chwaliła, że zdrowe... Czy ktoś może mi napisać, że kompletnie nie potrzebuję zegarka, który pokazuje na bieżąco spalanie kalorii???? Będę wdzięczna. spacer - 1szt sarny - ok 40szt lis - 1 szt coś dużego co chlupnęło do rzeki - 1 szt zachód słońca - raz kroki - 17998 kcal - 422 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 07.04.21, 21:17 Nie potrzebujesz zegarka. Nie popadaj w obsesje mierzenia i porownywania wszystkiego bo to ZUO. Smalczyk tez za mna chodzi, mowisz, ze dobry? Zazdro saren, mnie dzis na sprzatanie naszlo. W zwiazku z tym: Odnalezionych szkiel od okularow - 0 Odkrytych par nowych klockow hamulcowych do roweru - 3 21:17 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 07.04.21, 21:40 No tak kompletnie kompletnie to nie mogę powiedzieć Ja mój zegareczek kocham. I dopiero teraz działa mi "żryj mniej niż spalasz". Po pierwsze, zachęca mnie to ruchu, chwali, motywuje; po drugie widzę, że mierzone na bieżąco kalorie pokazują mi ile ich tak naprawdę do życia potrzebuję (okazuje się, że mniej niż sądziłam No dobra, napiszę. Nie potrzebujesz tego zegarka. Jak robisz 17 tysięcy kroków, to nie musisz wiedzieć nic więcej. 250 kCali na minusie a jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa. 21:40 Skąd wziąć przepis na ten smalec z fasoli? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 07.04.21, 21:59 Z jadłonomii ponoć najlepszy, ematki tu zachwalały swego czasu. Nie wiem czy jestem na plusie czy na minusie. Jak ż(r)yć? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 07.04.21, 21:56 Skąd tyle sarenków ? Pewnie to ta równowaga w przyrodzie, bo u mnie ani jednej. Owieczek też zero, kilka na Podhalu, reszta u Kalafiorowej. Zjadłbym takie fasole jakieś. Daj przepisa. Kalorii chyba za dużo Kroków bardzo dużo Stresujących wiadomości za dużo Butów zakupionych a ciasnych - 1 para Butów do odesłania - kurde 1 para 21.56 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 07.04.21, 22:05 www.jadlonomia.com/przepisy/wegetarianski-smalec-z-jabkie/ Następny będzie z kaszą gryczaną 😊 Co za buty? U mnie sarenki łażą masowo po polach. 3 spore stada widzialam, wychodzą się paść na pola pod wieczór. Ale żadna nie chciała zapozować do zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 08.04.21, 22:33 Zostawiam tutaj link, dla tych co lubią sobie co jakiś czas wybić zęby dobrewiadomosci.net.pl/49141-japonscy-naukowcy-znalezli-sposob-na-regenerowanie-utraconych-zebow/ Otóż japońscy naukowcy znaleźli sposób na odrastanie utraconych zębów. To kwestia genu. Fretce odrosło. Wiec możecie spokojnie szusować po górach, latać na paralotniach, albo uprawiać ostre sado maso.. co kto lubi. kroki 18832 fala ciągle ta sama - trwaj falo, trwaj! bolący bark - 1 szt. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 08.04.21, 23:42 Ja mam wszystkie połatane, chciałabym być tą fretką. 13000 kroków. 2260 kcalorii spalonych. 1850 spożytych. Na minusie więc Ale muszę jutro wcześnie wstać, buuuu. I uczestniczyć w niefajnym zebraniu, buuuu buuu buuu. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 09.04.21, 09:17 Piatek, piąteczek, piątunio! dostałam przelew z fabryki, poszaleje sobie dziś po sklepach online (no bo po jakich by inaczej?) zadzwonie do mojej fryzjerki zapytać czy ma tajne schadzki... rozliczę pita moze nawet go wyślę? no i popracować by jeszcze ciut wypadało! Zieram się zatem do roboty ino jeszcze kawa na drogę 9:17 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 09.04.21, 10:11 Piątunio! U mnie dzis odwrotnie, najpierw sie natyralam, teraz kawunia. Jutro ma lac ale dopiero po poludniu. Jakas dluga trasa mnie sie marzy wsrod winorosli. 10:11 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 09.04.21, 19:59 No i nic nie zrobiłam z mojej listy, nic a nic W robocie dopadł mnie armagedon, który musiałam odreagować w lesie. kroki - 21489 poziom stresu - 27 kalorie - pewnie dużo, ale mam zamiar zaraz je uzupełnić potrzebuję portek dresowych do tego mojego szwendania 19:59 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 10.04.21, 07:51 Dzień dobry. Pogoda zła, PMS dopadł. 7:51. Kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 10.04.21, 10:25 Tutaj gorzej. Owulacja! Zjem wszystko, co trafię na swojej drodze. Idę połazić. 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 10.04.21, 10:29 Wolałabym! Bosz, ja dziś wyścig miałam mieć, dobrze że odwołali. Nigdy więcej nie zapiszę się na nic, co wypada w czasie okołookresowym. 10:29 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Która fala? vol.1 10.04.21, 10:36 Weekend!!! Przez kilka dni wstawałam o bladym świcie, prało we mnie śniegiem i wiatr mną rzucał, bo miałam oględzin w terenie. Dziś ma być 20 stopni i słońce świeci. Idę po jakieś rośliny na balkon! Kawa wypita Kalorie: z sałatki śledziowej Fala: nadal trzecia, ale centrum ogrodnicze czynne Godzina. 10.35 Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowa.es Re: Która fala? vol.1 10.04.21, 12:59 Toaleta poranna Tak se wklejam, bo rozczulające. 12:59 Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 10.04.21, 16:45 Dobrze, że ludzie tak nie muszą. Ileż to roboty !!!! Chodziłabym zaniedbana, reszta rodziny też. Futrzaki pienkne i jakie kolorowe ! I muszę do okulisty, bo przez chwilę widziałam trzy koty. 😽😽 U mnie - słonecznie, wreszcie Kalorie - jeszcze mało, ale pizza domowa będzie Lenistwo - 1 wielka sztuka, niestety robotę mam do zrobienia i cierpię Katar- 1 sztuka Panika z powodu kataru - 1 sztuka, wlaśnie wyczytałam, że teraz to OBJAW. 16.45 Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Która fala? vol.1 10.04.21, 17:04 Ja przez pół video widziałam trzy koty! A może tam były trzy koty? Kawa, słońce i nowe pióro (taki kaprysik bez związku z niczym Uwielbiam materiały piśmiennicze. 17:03 Za wczorajszą pizzę domową (300 g) policzyło mi 774 kCal Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Która fala? vol.1 10.04.21, 20:00 ooooo jaka kocia miłość! muszę znależć mojej Nocnej Furii towarzystwo do zabawy. Kminiasty to bawi sie jedynie w zabawę "czy uda mi się zeżreć kotu karmę". Kocica dostała dziś obroże z numerem telefonu, bardzo jej się nie podoba ale ja jestem spokojniejsza, że jeśliby czmychnęła do przynajmniej oznakowana porządnie. Obkupiłam się dresowo, mam 3 porty i juz pierwsze umorusałam w lesie Właśnie mi zdechł pomysł na obiadokolacje, rozmroziłam miesko, myslałam ze to mielone, a tu ZONK - schab... a wszystko już miałam pod mielone obmyślone, już się cieszyłam na nie, no takie rozczarowanie to nie wiem jak ja to zniosę. Od czasu diety o niczym nie mysłę jak o żarciu.... szłam po lesie i planowałam co za świństwo pierwsze zjem jak już oczyszcze jelita jutr drugie podejście do pieczenia chleba, moj zakwas ma 2 tygodnie , moze wyjdzie bardziej wyrośniety kroki 28013 kcal 792 wydana kasa - za duuuuużo! Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Która fala? vol.1 10.04.21, 20:56 A jakby zmielić schaba ? Zjadlam jeden kawałek pizzy. Kwadracik. Tak z 15x15. Nie wiem ile mocy kalorycznej miał. 20.56 Odpowiedz Link Zgłoś