iberka Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 17:13 Trzymaj się 💪, zwalcz paskudę i wracaj w pełni sił. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 17:13 A bierzesz paracetamol? Może to pomoże na bol gałek? Mnie pomaga na zapalenie pęcherza albo ucha Odpowiedz Link Zgłoś
san_vito Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 17:43 Mam to samo. Plus bardzo uciążliwy ból pleców. Nie mogę spać z bólu. Zaczeło się od gorączki i zawrotów głowy. Weź coś na zatoki. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 17:45 Gripex max biorę Współczuję bólu pleców.. Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 18:40 Trzymaj się! I zdrowiej jak najszybciej! Będzie 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 21:57 Ja miałam przez 1 dzień nadwrazliwosc/ przeczulice pleców. Bolalo mnie wycieranie ręcznikiem czy nawet dotykanie albo leżenie na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 17:46 Dziś czytałam, żeby - jeśli oczywiście stan pozwala - chodzić, żeby zapobiegać tworzeniu się zakrzepów. Zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 17:47 Miałam to gówno w grudniu. Myślałam, że grypa plus dodatkowo zapalenie ucha jeszcze w czasach studiow to najgorsze kombo jakie można złapać, ale covid przeorał mnie konkretnie 😑 Życzę szybkiego powrotu do zdrowia ♥️ Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 18:35 Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Pytanie: czy osoby pozytywne wiedzą, gdzie i kiedy złapały covid? Odpowiedz Link Zgłoś
jeszcze_blizniaki Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 18:35 W sensie Wy, którzy tu piszecie, że macie/mieliście covid. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 18:39 Ja wiem. Od męża, mąż w pracy - ale nie wiemy od kogo, bo było kilkanaście osób pozytywnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 21:51 Niektórzy podejrzewają, inni sa pewni, jeszcze inni nie mają pojęcia. Różnie. Mąż od znajomego, ja od męża. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 05:51 Nie mam pojęcia. U mnie w domu złapałam tylko ja, reszta negatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 18:52 Ja trzeci tydzień leżę. Gorączka spadła i węch częściowo wrócił, ale reszta dalej dokucza. Dużo pij, leż, dzwoń do lekarza po recepty na objawy, dobrze mieć coś na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
lanola.x Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 21:17 Co wy piszecie o oczach..Omg. nie znalam tego objawu. Wczoraj mialam straszny swiatlowstret na snieg dzis bola mnie oczy zrobily sie suche i spuchniete ale myslalam ze to od ciaglego siedzenia przy komputerze. Minal miesiac od szczepienia astra.z. W otoczeniu prawie wszyscy choruja w pracy, sasiedzi ale ja chodzilam w masce ffp3. Odpowiedz Link Zgłoś
cku Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 21:30 Dwie osoby u mnie w pracy tez miały starszny ból oczu przy covid. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Ale mnie siekło.. 25.03.21, 12:14 Dzwoniła do mnie pani z sanepidu, pytała o objawy. Powiedziała, że ból gałek ocznych jest przy tej mutacji dość powszechny. U mnie dzisiaj dzień 6 i już już prawie nie bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Ale mnie siekło.. 25.03.21, 13:12 U mnie 7 dzień i też mnie te oczy prawie nie bolą. Tylko katar mnie męczy i nie mam siły na nic. Niestety po 2 dniach przerwy znowu zaczęłam kasłać. Odpowiedz Link Zgłoś
lanola.x Re: Ale mnie siekło.. 25.03.21, 16:26 Mi to przeszlo. Natomiast jutro zawoze na wymaz moich nastolatkow bardzo ciezko przechodza. Tez maja bol oczu. Sieklo ich w ciagu kolku godzin Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 21:47 Tak gałki oczne często bolą przy covid. Tez mialam straszny ból głowy i oczu. Ale gorsze były mdłości i biegunka. Zdrowia tereska! Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 21:49 Dziękuję wszystkim i też życzę zdrowia!😘😘 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 21:53 Spij, odzyskuj siły i dużo pij Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 15:50 lukrecja46 napisała: > Dziękuję wszystkim i też życzę zdrowia!😘😘 > Też, życzę zdrowia, chociaż zupełnie nie wiem, kim jesteś, ale to nie ma znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 21:52 wychowawczyni mojego syna miałą stwierdzonego civida 4 mieisące temu i ma ponownie obecnie. Wcześnej mówiła, ze to straszne holerstwo, była osłabiona (spała po 20h na dobę), a teraz jest w szpitalu. Ja myślę, że mogłam mieć cowida przed marcem zeszłego roku (jak nikt w PL o chorowaniu nie mówił, bo zachorowania były gdzies tam hen hen daleko), byłam chora jak nigdy (ja nie choruję) Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 22:24 Jako nauczycielka była szczepiona?? Bo z tego, co widzę drugi aż gorszy Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Ale mnie siekło.. 23.03.21, 22:29 O rany! Trzymaj się dziewczyno, dbaj o siebie, pozwalaj się obsługiwać, a nawet daj sobie nadskakiwać całej rodzinie, włącznie ze zwierzakami, żebyś jak najszybciej wyzdrowiała. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 13:55 rozsądniej byłoby napisać, żeby izolowała od siebie całą rodzinę i zamknęła się w jednym pokoju do czasu gdy przestanie zarażać. ja również byłam chora i byłabym skończoną idiotką narażając na zachorowanie np. męża, który moze znieść ciężej niż ja i leżeć plackiem - co oznacza, że dzieci zostają bez opieki a już w ogóle o narażaniu dzieci. dlatego jak tylko wystąpiły pierwsze objawy - zaopatrzyłam się w mega dobrą maskę, wszystko dezynfekowałam i 10 dni spedziłam w pokoju, pod który mąż podstawiał jedzenie. dzieciom było w cholerę przykro ale wszystko było dla ich dobra. głupotą byłoby narażanie ich, szczególnie że po 8 dniach mi się bardzo pogorszyło. tak czy siak badaliśmy resztę rodziny - i dzięki temu nie zaraziłam nikogo z nich. przypomnę, że obecna fala zbiera zniwo wśród coraz młodszych osób w tym dzieci. I zasadą podstawową jest od razu się izolować a nie świadomie narażać bliskich, w imię zasady "i tak się zarażą". Autorka na teraz już pewnie bliżej końća choroby - ale na przyszłość - izolujemy się a nie leżymy w pieleszach, mąż masuje stopki a dzieci noszą herbatki. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 21:14 Mój mąż od wczoraj w szpitalu. U mnie 9 doba objawów i saturacja mi spada do 93/94. Jest pewien niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 21:25 Yenno nie wygłupiajcie się i zdrowiejcie😘 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 21:27 yenna_m napisała: > Mój mąż od wczoraj w szpitalu. > U mnie 9 doba objawów i saturacja mi spada do 93/94. > Jest pewien niepokój. Yennaa trzymajcie się i zdrowia dla Was. Dużo pij wody, ja strasznie wysychalam i ciężko mi się przelykalo bo prawie brak śliny, strasznie sucho w nosie i w ustach mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 21:32 Na suchość dobrze jest dodać do wody naturalnego soku z cytryny - struny głosowe się nawilżają. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 21:59 Piję siemie lniane z sokiem malinowym. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 22:12 Też dobrze gdybyś chciała dodać miód, to na ciepłą ale nie gorącą wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 21:34 Yenna, zdrówka życzę i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 22:06 Mój miał wyjść we wtorek. Zostaje do niedzieli. Będzie ponad 2 tyg. szpitala, a chorowania to już z miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 22:50 manala napisała: > Mój miał wyjść we wtorek. Zostaje do niedzieli. Będzie ponad 2 tyg. szpitala, a > chorowania to już z miesiąc... To Twój mąż jednak ma covida i jest w szpitalu? Nie czytam wszystkich Twoich postów, nie wiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Ale mnie siekło.. 25.03.21, 00:22 Wbrew temu co czytasz w necie to jest najnormalniejsza w swiecie saturacja. Moj maz zdrowy ma 91, jego tata 89, cale zycie. To tylko pomiar, jak cisnienie. Mozna miec niski,le lub wysokie, szybszy puls lub slabszy i kazdy bedzie zdrowy. Oceniaj spadek wobec normy ktora mialS wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Ale mnie siekło.. 27.03.21, 21:52 Tak niska saturacja to nie jest norma u zdrowych ludzi i nie chodzi o covida, a inne choroby typu wady serca, gdzie organizm latami się przystosowuje do takich poziomów i traktuje je jako normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 26.03.21, 17:15 No i wczoraj wylądowałam na Koszarowej. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Ale mnie siekło.. 26.03.21, 17:21 Trzymam kciuki żebyś szybko doszła do siebie 👊 Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Ale mnie siekło.. 26.03.21, 20:45 Yenno- zdrowiej ty i twój mąż😘😘 Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ale mnie siekło.. 27.03.21, 10:45 yenna_m trzymaj się. A jakie objawy skłoniły Cię do wezwania pogotowia? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Ale mnie siekło.. 27.03.21, 11:36 Pewnie duszności lub słaba saturacja albo jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 27.03.21, 21:40 Lekarz kazala mi jechac do szpitala. Duszność. 40 oddechów na minute. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Ale mnie siekło.. 27.03.21, 11:44 yenna_m napisała: > No i wczoraj wylądowałam na Koszarowej. Trzymaj się! Dużo zdrowia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 27.03.21, 21:42 Dzięki dziewczyny! Staram sie trzymać. 2 dzieci w fomu, jedno z aspergetem i saturacją 94 (byl razem ze mna na SOR i na tamten moment nie bylo koniecznosci zostawienia go w szpitalu. Martwię się bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 00:46 Trzymaj się yenna. Zdrowia dla Ciebie i rodziny! Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 17:26 Yenna, czy dzieci są w domu same? Odpowiedz Link Zgłoś
mama0208 Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 20:42 W jakim wieku są dzieci ze poradzą sobie same w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 09:45 Yenna będzie dobrze! A jak ty i twój mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 09:30 Od dziś mlodszy syn w szpitalu. 40 stopni gorączki i saturacja 87. Pogotowie wezwane rano oddzwoniło o pólnocy czy ma przyjechać... Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 09:37 Yenno, trzymam za Was kciuki! Zdrówka! Masz kontakt z młodszym synem? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 10:18 Slaby. Maz sie dodzwonil do niego. Badają go jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 11:20 Yenna, ściskam was mocno. Będzie dobrze, zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 12:01 Jestem dobrej mysli. Wazne, ze mlody w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 16:07 Życzę szybkiego wyzdrowienia, trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 19:43 Yenna, trzymajcie się! Najważniejsze, ze jesteście pod opieką i kontrolą lekarzy! ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 21:13 yenna_m napisała: > Dzięki dziewczyny. Musi być dobrze, po prostu musi. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Ale mnie siekło.. 30.03.21, 01:50 Yenna, wszyscy zachorowaliście? Napisz, jakie dzieci miały objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 30.03.21, 05:46 Kaszel, gorączka, ból gardła, problem z uszami. Saturacja zaczęła się psuć gdzieś po 9 dniach od 1 objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Ale mnie siekło.. 30.03.21, 05:47 Nad wyraz dobrze daje radę. Saturacja, temperatura ok. Dziś o północy został wolnym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Ale mnie siekło.. 30.03.21, 08:08 Yenna. Bardzo mocno kciukam! ❤️ Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 21:20 co robic przy silnych bolach miesni? Zwykle leki z paracetamolem nie pomagaja. Moja mloda (20+) lezy w lozku i jeczy. Pomyslalam ze moze wysmaruja jakims zelem przeciwbolowym, ale czy jej nie zaszkodze? Do tego skaczaca temperatura 37C a za godzine prawie 39C a za dwie znowu 36C. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 21:23 Ibuprom max, lepiej zbija gorączkę i jest silniejszy w działaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 21:52 podalam, ale goraczka nadal dziwnie skacze Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 23:16 Ja bym spróbowała posmarować mięśnie jakimś żelem z diklofenakiem typu Voltaren Max. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 11:59 pyralgina ibu po kilku dniach dopiero ( mi lekarka przepisała dexac) Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 22:24 Niech już wszyscy wyzdrowieją i niech to badziewie się wreszcie skończy! Dużo zdrowia dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_277 Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 22:37 ja się dzisiaj obudziłam bez gorączki i ogólnie zdrowa jak ryba. Właściwie z objawów to tyle, że przez trzy dni miałam temperaturę, dreszcze, poczucie zimna. W piątek mam test na covid, zobaczymy co wyjdzie. Zdrowia wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Ale mnie siekło.. 24.03.21, 23:12 Czyli od niedzieli chorowałaś? A kiedy zlecono Ci test? Odpowiedz Link Zgłoś
biankao Re: Ale mnie siekło.. 25.03.21, 07:31 Przy mutacjach podobno utrata smaku i węchu raczej nie występuje wiec może to mutacja. Zdrowia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: Ale mnie siekło.. 26.03.21, 19:43 Witamina D3+K2, witamina C, cynk, selen, ADEK. Bardzo uważnie monitoruj co się z Tobą dzieje i w razie czego wzywaj karetkę. Nie czekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
welcome_back Re: Ale mnie siekło.. 26.03.21, 21:25 Pilnuj się bardzo pogorszenia w okolicy 8-10 dnia. Wtedy jak jest gorzej, to patrząc po doświadczeniach moich, rodziny i znajomych -> zapalenie płuc. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Ale mnie siekło.. 27.03.21, 09:07 Ktoś robił inhalacje? Czy jest sens inhalować się niejako profilaktycznie? Mąż po otrzymaniu pozytywnego testu spanikował. Odpowiedz Link Zgłoś
ortolann Re: Ale mnie siekło.. 27.03.21, 10:13 A w jakiej sytuacji te inhalacje? Można nebulizować roztworem: ampułka soli fizjologicznej + 3-5 kropel wody utlenionej. Max 10 minut takie nebulizacje. To wtedy, kiedy pojawiają się problemy z oddychaniem. Kiedy nie ma takich problemów, to nebulizacje bez wody utlenionej: zawsze to trochę nawilży śluzówkę. I bardzo pilnie się obserwować. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ale mnie siekło.. 27.03.21, 10:53 Ja się inhaluję (nebu-dose hialuronic), ale robię to zawsze kiedy odczuwam suchość śluzówek, więc żadne novum. Pomaga- łagodzi drapanie, nawilża, ułatwia odkrztuszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 09:15 Inhalacje przy kaszlu z soli fizjologicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 11:32 Raczej przy odczuciu suchości śluzówek, pochrząkiwaniu, drapaniu w gardle. W sumie przy kaszlu też, dlaczego nie- rozluźnia wydzielinę i pomaga odkrztusić (tak, chwilowo nasila odruch kaszlu, dlatego nie robię po południu) Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 11:47 Lukrecja? Yenna? Jak się macie? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 15:18 U mnie tak sobie. Nadal boli mnie głowa, stawy i mięśnie. Kompletnie brak mi sił. Mam napady silnego kaszlu. Duużo śpię i właściwie tylko leżę. Ale saturacja dobra i nie mam duszności. Teoretycznie w piątek powinnam iść do pracy ale póki co to niemożliwe, zupełnie nie czuję się na siłach. Odpowiedz Link Zgłoś
nowamamagapka Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 15:41 Do jakiej pracy, oszalałas? lukrecja46 napisała: > U mnie tak sobie. Nadal boli mnie głowa, stawy i mięśnie. Kompletnie brak mi si > ł. Mam napady silnego kaszlu. Duużo śpię i właściwie tylko leżę. > Ale saturacja dobra i nie mam duszności. > Teoretycznie w piątek powinnam iść do pracy ale póki co to niemożliwe, zupełnie > nie czuję się na siłach. > Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 16:08 Lekarz powinien zadzwonic- niech przedłuży izolację lub da l4 Cwicz płuca - dmuchanie wody przez słomkę, butelki, rano i wieczorem oklepywanie, pamiętaj o nadwadnianiu się, pozycja półsiedząca w dzien, spróbuj spać na brzuchu Ja idąc do pracy po 3 tyg miałam depresję.. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Ale mnie siekło.. 29.03.21, 12:51 lukrecja46 napisała: > No toż piszę, że teoretycznie > niektórzy na tym forum coraz częściej czytają wybiorczo, no chyba, ze problem z rozumieniem tekstu, bywa, zdrowia lukrecja46. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 16:09 Ja powinnam jutro ale jeszcze mam teleporade, bo też nie mam siły. Po wyniesieniu śmieci muszę odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja46 Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 16:14 Daj spokój..pod prysznicem siedzę bo nie mam siły stać🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 17:16 Miałam tak samo. Pierwsza kąpiel na trzeci dzien w asyście męża. Przez 3 dni myłam tylko zeby, nie przebirałam pidżamy. Potem miałam pidżamę w wersji dziennej i nocnej.. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ale mnie siekło.. 28.03.21, 16:15 Nawet nie myśl o pracy, daj sobie czas na wyzdrowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_wirek72 Re: Ale mnie siekło.. 30.03.21, 08:16 Trzymam za Was kciuki. Bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś