Dodaj do ulubionych

Pandemicznie - co was ściska

28.03.21, 22:32
Najmocniej i najdotkliwiej - mnie widok dzieci w maseczkach i puste trybuny na meczach
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:39
      nieogarniecie sie przez rok! poczty polskiej, tak jestem monotematyczna, szkoda mi naszych kociastych, nadal z nadzieja patrza jak szuflade wysuwam i nic fajnego dla nich nie mam
      • homohominilupus Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:43
        Moja mama ma pozytywny wynik tata prawdopodobnie sie zaraził od niej i oboje leza z gorączką a ja jestem 2500 km dalej i nie wiem co będzie. Oboje po 80 czyli wg niektórych tutaj przemiłych pań typu fredzia czy beverlyja 'juz sie nażyli'.
        A ja jestem ich jedyna córką i chciałabym jeszcze ich zobaczyć.
        To mnie sciska.
        • forumologin Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:46
          Byli szczepieni?
          • homohominilupus Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:49
            forumologin napisała:

> Byli szczepieni?

Tata tak, dopiero co. Mama nie zdazyla.
            • forumologin Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:55
              Wspolczuje, mam nadzieje ze bedzie dobrze
              • forumologin Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:56
                A swoja droga to jest wlasnie beznadzieja, oboje powinni juz byc dawno zaszepieni z racji wieku...
              • homohominilupus Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:56
                forumologin napisała:

> Wspolczuje, mam nadzieje ze bedzie dobrze

Dzięki. Ja też.
            • gogologog Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 21:26
              >> Byli szczepieni?

> Tata tak, dopiero co. Mama nie zdazyla.

To juz wiesz skad maja covida
        • mysiulek08 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:47
          wspolczuje, naprawde i daleko mi do stwierdzen, ze kto sie juz nazyl, moja mamuska i tato mogli jeszcze sporo lat zyc

2500km, to nie jest koniec swiata jednak
          • andaba Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:49
            W dobie pandemii to jest koniec świata.

Wspólczuję.
            • mysiulek08 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:51
              jednak to nadal europa, nie ma oceanu do pokonania
          • homohominilupus Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:52
            mysiulek08 napisała:

> wspolczuje, naprawde i daleko mi do stwierdzen, ze kto sie juz nazyl, moja mamu
            > ska i tato mogli jeszcze sporo lat zyc
            Tutaj czytałam to obrzydliwe stwierdzenie kilkakrotnie. Z racji mojej sytuacji jestem na to dosc wyczulona.
            >
            > 2500km, to nie jest koniec swiata jednak
            >

I tak i nie. Boje się że jak wydarzy się najgorsze to nawet się nie pożegnamy.
            • mysiulek08 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:55
              nie pozegnalam sie z moja mama 😪 nie moglam byc na pogrzebie, a bylo to przed pandemia
              • homohominilupus Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:59
                mysiulek08 napisała:

> nie pozegnalam sie z moja mama 😪 nie moglam byc na pogrzebie, a bylo to przed
                > pandemia
                >
                Przykro mi
                • mysiulek08 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:02
                  takie zycie, nie spodziewalam sie, ze rano bede z nia rozmawiac a telefon o 3 w nocy bedzie ostatni, tez jedynaczka jestem, musialam przez to przejsc, choc latwo nie jest

trzymaj sie !
        • nickbezznaczenia Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:49
          Nie obraź się ale przecież raczej się spodziewałaś, że rodzice kiedyś zostaną sami, skoro wyjechałaś,
          • beaucouptrop Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:55
            Ale tego że nie będzie mogła do nich pojechać kiedy będą chorzy to raczej nie brała pod uwagę. Kto decydując się na życie w innym kraju, myślał , że w 2020 dopadnie nas kowid 19 i cala Europa będzie praktycznie pozamykana. Ja wyjeżdżając z Polski 15 lat temu nie myślałam o takim scenariuszu.
            • nickbezznaczenia Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:58
              Nadal uważam, że to jest skomplikowane.
            • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:59
              No właśnie - jeszcze rok temu to były 2 godziny lotu
              Teraz nie do pokonania sad
              Trzymam kciuki za rodziców
            • mysiulek08 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:59
              byl chwile temu taki watek, gdzie niektore forumki twierdzily, ze jak sie bardzo, chce to,do PL bez problemow mozna przyjechac przeciez....
              • nickbezznaczenia Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:01
                A potem się okazuje, że praca i brak urlopu.
                Życie poza Polską ma swoje minusy.
                • mysiulek08 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:03
                  zycie w kazdym kraju ma swoje minusy
                  • nickbezznaczenia Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:04
                    Tak po prostu jest.
                    • simply_z Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 00:00
                      wiesz, znam ludzi, którzy mieszkają z dala od rodziny na drugim końcu i widują sie z rodziną dwa razy do roku, jak nie rzadziej. Różnie wieć bywa.
                      • simply_z Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 00:00
                        drugim końcu Polski miałam na myśli.Niby ten sam kraj, a jednak
                        • nickbezznaczenia Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 20:20
                          Zdaję sobie z tego sprawę.
              • edelstein Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:04
                Można, jadę w piątek
            • sabek81 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 07:57
              beaucouptrop napisał(a):

> Ale tego że nie będzie mogła do nich pojechać kiedy będą chorzy to raczej nie b
              > rała pod uwagę. Kto decydując się na życie w innym kraju, myślał , że w 2020 do
              > padnie nas kowid 19 i cala Europa będzie praktycznie pozamykana. Ja wyjeżdżając
              > z Polski 15 lat temu nie myślałam o takim scenariuszu.

Choroby w tym wieku to raczej standard, czy to covid czy cos innego i trzeba brac po uwage, ze w tym wieku to juz moze byc roznie.
        • lilia.z.doliny Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:05
          A ja jestem ich jedyna córką i chciałabym jeszcze ich zobaczyć.
          Zobaczysz
          Trzymaj sie teraz dzielnie
          • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:09
            To było siedzieć na dupie i nie wyjeżdżać. Moja kuzynka mieszka z rodzicami, do jej połowy domu wprowadził się mąż, potem powila dzieci. Można? Można.
            • homohominilupus Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:59
              triss_merigold6 napisała:

> To było siedzieć na dupie i nie wyjeżdżać. Moja kuzynka mieszka z rodzicami, do
              > jej połowy domu wprowadził się mąż, potem powila dzieci. Można? Można.

Nie spodziewałabym się po Tobie empatii ale może lepiej czasem się nie odzywać jak nie ma się nic specjalnego do powiedzenia?
              • helena31 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:10
                Nie zwracaj na nią uwagi . Triss to taka ameba emocjonalna. Zawsze znajdą się takie żałosne , nieszczęśliwe kobiety , które żywią się problemami innych.
                Trzymaj się .
            • araceli Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:06
              > To było siedzieć na dupie i nie wyjeżdżać. Moja kuzynka mieszka z rodzicami, do

Przecież ty non-stop rzygasz, że z rodzicami mieszkają tylko patusy big_grin
            • edelstein Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:21
              😃😃😃😃triss ty to jednak niedouczona jesteś.Jesli ktoś mieszka nad morzem,a ma rodzinę w górach to ma tyle km do zrobienia co ja z Niemiec.
            • sundace46 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:52

Ty jesteś naprawde kompletną idiotką. Każdym wpisem to udowadniasz, ale tym pobilaś wszystko. Zgłaszam do usunięcia. Coś obrzydliwego.
              • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:59
                A zgłaszaj. Skoro dzieci i młodzież mogły rok i dłużej być zmuszone do siedzenia w domu i braku szkoły, to narzekania zdrowej, dorosłej osoby z Europy, że nie potrafi zorganizować sobie dojazdu do rodziców w Polsce średnio mnie ruszają.
                • homohominilupus Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 11:20

> A zgłaszaj. Skoro dzieci i młodzież mogły rok i dłużej być zmuszone do siedzeni
                  > a w domu i braku szkoły, to narzekania zdrowej, dorosłej osoby z Europy, że nie
                  > potrafi zorganizować sobie dojazdu do rodziców w Polsce średnio mnie ruszają.

Ale wiesz ze nie napisalam tu zeby narzekać i żebyś się nade mną użalała? I moze nie wiesz jeszcze że nie ma obowiązku odpowiadania na kazdy post?
                • simply_z Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 13:04
                  a niby jak ma zorganizowac jesli jej prowincja jest zamknieta? i to doglebnie zamknieta, czyt. nie da sie wydostac?
          • homohominilupus Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:59
            lilia.z.doliny napisała:

> A ja jestem ich jedyna córką i chciałabym jeszcze ich zobaczyć.
            > Zobaczysz
            > Trzymaj sie teraz dzielnie
            >
            Dzieki konwalko
        • niktnaprawdewazny0 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 17:52
          Spokojnie, to pokolenie twardzieli- pokonają wirusa i jeszcze się nimi nacieszysz.
        • mizantropka_20 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 21:41
          Na pewno zobaczysz!
    • bknrkw1 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:41
      A mnie ściska to że taca jest najważniejszym naczyniem liturgicznym w dobie epidemii Covid-19 , przerażające parcie proboszczów na tacę .
      Zakłady pogrzebowe też lubią to !

rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,26926906,w-parafii-w-boguchwale-udzielono-za-duzo-komunii-proboszcz.html#S.main_topic_2-K.C-B.3-L.3.maly
    • fraudes Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:42
      Mnie - że jeżeli zachoruję na raka lub coś innego poważnego, ale nie covid, ja lub ktoś bliski - to mamy dużo mniejsze szanse na szybką i skuteczna terapię. Moja mama mikrowylew hesienią leczyła z domu. Wszystkie badania priv i konsultacje u neurologa. Na szpital nie było szans.
      • fraudes Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:57
        I dzieci na lekcjach online. Coraz smutniejsze i nie potrafiące się odnaleźć.
        • fifiriffi Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:55
          Tak, to mnie ściska najbardziej
          O ile ruszyły treningi i jeszcze jak to funkcjonowało to było ok. Teraz znowu ni ma nawet tego.
          Zamykanie dzieci w domach pr,ed monitorami, zakaz wychodzenia do 16tej. Paranoja
          No i te sk....łe kościoły
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:43
      Puste lokale, w których dawniej tętniło życie, a teraz mają kartki „do wynajęcia”.
    • andaba Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:43
      Dzieci siedzące przed komputerami. Nawet te najbardziej uzależnione dawniej siedziały najwyżej pół dnia, teraz pół dnia siedzą nawet te, które nie lubią.
      I ogólnie kanał, w jaki zostały wtrącone dzieci i młodzież.

• aguar Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:21
        Ja tak samo.
      • primula.alpicola Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:48
        Myślę tak samo jak andaba.
        O sobie i swoich stratach nie chcę myśleć i wymieniać, bo znowu będę w dołku.
    • krwawy.lolo Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:44
      kotejka napisała:

> (...) i puste trybuny na meczach

🤣
      • krwawy.lolo Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:47
        Jeszcze bardziej rozpłakałbym się na widok pustych ławek w kościołach. Niestety, nie doczekam.
        • vasaria Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:40
          krwawy.lolo napisał:

> Jeszcze bardziej rozpłakałbym się na widok pustych ławek w kościołach. Niestety
          > , nie doczekam.

Ja tam wciąż wierzę, nadzieja umiera ostatnia wink
      • piataziuta Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:37
        Mnie też to ścisnęło big_grin
    • lajtova Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:44
      Idioci bez maseczek. Idioci ze źle założonymi maseczkami.
      Foliarze rozpowszechniający absurdalne fakenewsy. Wysyp antyszczepionkowych debili. Matoly ktorzy mylą wolność z anarchią i egoizmem.
      • forumologin Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:48
        To chyba nie sciska tylko krew zalewa na te przyapdki ktore opisalas
        • milupaa Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:11
          Bo ona nie zna uczucia że ja coś ściska. Ona zna w życiu tylko wkurw, to jej jedyne odczucia.
    • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:44
      foliarze
      • lellapolella Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:46
        Mnie chyba też.
        • princesswhitewolf Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:00
          I mnie. Szury i foliarze.
          • lellapolella Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 00:44
            Ta ilość!
            • princesswhitewolf Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 11:56
              taaa... Covida nie ma, spisek NWO, w szczepionkach chipy albo cel redukcja populacji, Trump to Mesjasz.... lol
              • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 12:06
                princesswhitewolf napisała:

> taaa... Covida nie ma, spisek NWO, w szczepionkach chipy albo cel redukcja pop
                > ulacji, Trump to Mesjasz.... lol

bzdura
                nikt takich rzeczy nie pisal
                bardziej, ze na walke z wirusem trzeba miec sile
                jako jednostka i jako spoleczenstwo
                wszelkie dzialania rzadu sa zamierzone na efekt dokladnie odwrotny
                w tym wypadku trudno naprawde podejrzewac ich o rozsadek i dobra wole
                • sumire Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 12:08
                  Jak to nie pisał? Wątki depopulacji i nowego ładu przewijają się tu regularnie. Praktycznie nie ma wątku covidowego, w którym ktoś nie wyjechałby z Agendą et cetera.
                  • runny.babbit Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 12:24
                    Pojawiają, głównie ze strony osób które próbują w ten sposób umniejszyć rozmówcę. Takie pandemiczne reductio ad hitlerum- reductio ad reptilianum 🙂
                • lellapolella Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 21:52
                  Chyba sobie żartujesz... Przecież te bzdury non stop się przewijają i nie ma to nic wspólnego z nieudolnością rządu, co do której akurat jest powszechna zgoda. Proszsz forum.gazeta.pl/forum/w,567,171455951,171455951,Lockdown_od_poniedzialku.html
              • runny.babbit Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 12:09
                Chochoł, chochoł, i jeszcze jeden chochoł, na dodatek zapomniałaś napisać o puszczeniu wszystkiego na żywioł. Bo jak ktoś widzi bezsens podejmowanych w Polsce działań, to ma pełny zestaw ww poglądów, prawda?
                • madami Re: Pandemicznie - co was ściska 30.03.21, 10:08
                  runny.babbit napisał(a):

> Chochoł, chochoł, i jeszcze jeden chochoł, na dodatek zapomniałaś napisać o pus
                  > zczeniu wszystkiego na żywioł.

jak Szwedzi i co z tego mają? Wymordowali staruszków, nie to co my! ( My wymordowaliśmy więcej staruszków wink)
      • fifiriffi Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:57
        I to , ze tyłu znajomych się nimi okazało sad
        Ludzi niby obutych i inteligentnych
    • premeda Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:45
      Mnie ostatnio widok niepełnosprawnego chłopaka w przyłbicy, aż się popłakałam ale to przez covida,. Potrafiłam się popłakać na reklamach.
    • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:45
      i puste trybuny na meczach

big_grinbig_grinbig_grin
      • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:51
        Śmieszne?
        Co cię tak bawi?
        Od kilku lat imprezy sportowe byly jedna z naszych ulubionych rozrywek
        Nawet nie wiesz jaka frajda jest kibicowanie własnemu dziecku innego przyjaciołom
        Od roku nie byliśmy na ani jednym meczu
        A ten sezon właśnie zakończono
        Treningi odwołali
        Boki zrywać
        • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:56
          Moja młodsza dziś miała kolejny klubowy egzamin, niestety - rodzice musieli zostać na zewnątrz. Dobrze, że przynajmniej starszy mógł z nią być jako kadra.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 07:53
          Ojciec mojej koleżanki zmarł na COVID-a dziś w nocy. Boki zrywać, nie?
          • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:04
            A ojciec mojej przyjaciółki nie na covid tylko infekcję cukrzycową, teleporady, odmowę przysłania karetki i zabawę w robienie testów na SOR, wskutek czego, zanim trafił na oddział minęła doba. To było w grudniu.
            Na 2x przeniesione teleporady i odmowę przyjścia lekarza do domu, zmarł jakoś pod koniec listopada kardiologiczny ojciec kolegi, nie miał covid.
            Daj sobie spokoj z epatowaniem covidem, to szkodzi chorym, którym dolega i będzie dolegać coś innego.
            • antonina.n Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:42
              Triss, ogarnij się. Nie obwiniaj LUDZI za obecną sytuację. Tak piszesz, jakby chorzy umierali na covid z czystej złośliwości. Ludzie nie są winni temu, ze opieka zdrowotna obecnie nie funkcjonuje.
              • gryzelda71 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:50
                Nie chwila, ktoś jest winny temu co się dzieje w służbie zdrowia. I nie są to chorzy.
                • araceli Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:53
                  gryzelda71 napisała:
                  > Nie chwila, ktoś jest winny temu co się dzieje w służbie zdrowia. I nie są to c
                  > horzy.

Eeee.. na przykład covid?
                  • runny.babbit Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:01
                    Covid jest wszędzie, a takie przypały tylko w Polsce. Ani nie uratowaliśmy systemu ochrony zdrowia, ani gospodarki, ani seniorów. Ale zaraz! Można święcić jajeczka!
                    • araceli Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:04
                      runny.babbit napisał(a):
                      > Covid jest wszędzie, a takie przypały tylko w Polsce. Ani nie uratowaliśmy syst
                      > emu ochrony zdrowia, ani gospodarki, ani seniorów. Ale zaraz! Można święcić jaj
                      > eczka!

Kościoły powinny być zamknięte to nie zmienia faktu, że jaka jest polska służba zdrowia wiedzieliśmy przed pandemią i do samiusieńkiego początku było mówione, że trzeba robić wszystko, żeby trzymać poziome zakażeń w ryzach. Ale przecież antykoronaświrusy muszą 'żyć normalnie'...
                  • gryzelda71 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:01
                    Bez kowida było psiejsko czarodzijsko? Doskonale wiem, że nie.
                    • araceli Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:02
                      gryzelda71 napisała:
                      > Bez kowida było psiejsko czarodzijsko? Doskonale wiem, że nie.

Bez covida było kiepsko - teraz jest tragicznie.
                      • gryzelda71 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:23
                        Ale chyba ktoś odpowiada za to było kiepsko, jest tragicznie. Czy nadal zwalamy na kowid?
                • antonina.n Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:05
                  No właśnie nie są to chorzy. Ale jak ja czytam Triss to mam wrazenie, ze winnymi zmarłych na cukrzyce są chorzy na covid, nawet co co poumierali i złośliwie zajmowali respiratory. Triss jakby nie rozumie, ze wszyscy chorzy są tak samo bezsilni wobec sytuacji.

A gdzie są winni? Nie wiem. Wiem jednak, ze są błędy zarówno systemowe (dlaczego przychodnie nie zajmują się lżej chorymi na covid? Rtg ZANIM jest za późno? Wizyta na żywo? Moja przychodnia przyjęła mojego męża dzięki czemu nie wylądował w szpitalu, nie zajmował miejsca na
                  SORZE), jak i w skrajnych postawach koronasceptykow. Nie wiem, na ile by to pomogło, ale mam wrażenie, ze wszyscy tkwimy w tym syfie razem i razem powinnismy dbać o siebie
                  wzajemnie. Zarówno o swoje dobro psychiczne (np. organizowanie dzieciom względnie normalnej rzeczywistości) jak i zdrowotne (nie łażenie w tłumy, jakby covid nie istniał).
                  • gryzelda71 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:24
                    A ja nie mam wrażenie, że obwinia chorych na kowid.
            • mia_mia Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:35
              A wyobrażasz sobie co się będzie działo teraz jeśli w grudniu już tak to wyglądało? Niedawno poznałam historię zdrowego 40 latka, zachorował na covida, jak już było źle bardzo długo czekał na karetkę, potem był wożony do 3 szpitali, jak już go przyjęli to respiratora nie zajmował długo, bo zmarł, koniec historii.
              Teraz będziesz dzwoniła po karetkę do męża z zawałem (odpukać), a przyjedzie po kilku godzinach żeby stwierdzić zgon i nic się już z tym nie zrobi.
          • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:30
            Ojciec mojej koleżanki zmarł na COVID-a dziś w nocy. Boki zrywać, nie?

wcale nie, zal starszego pana, jak kazdego zycia
            ale jakie to ma przelozenie na ligi mlodziezowe?
            ludzie zawsze umierali
            • edelstein Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:34
              Czy ludzie umierają tylko na covida,bo mam wrażenie, że od dłuższego czasu tylko covid jest przyczyną zgonów.
              • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:39
                edelstein napisała:

> Czy ludzie umierają tylko na covida,bo mam wrażenie, że od dłuższego czasu tylk
                > o covid jest przyczyną zgonów.
                >

alez jest
                glownie tych - jak to cynicznie nazywaja - nadmiarowych
                czy jakos tak

a juz rok temu ludzie rozsadni mowili - pandemia to nie jest problem politykow, a sluzby zdrowia
                i tam pchajcie srodki ludzi i pieniedzy
                a kto moze - niech z zachowaniem zwiekszonych srodkow bezpieczenstwa zyje normalnie
                i zarabia i pracuje i placi podatki, bo skads te pieniadze musza sie wziac
                w rezultacie po roku mamy niewydolna sluzbe zdrowia
                zabijajace sie schorowane dzieci w depresji i sfrustrowane, skloconek, schorowane spoleczenstwo
                ludzi ktorzy zatykaja system ze wzgledu na brak diagnoz, zabiegow, rehabilitacji i leczenia
                oraz profilaktyki - nie ma relaksu, nie ma sportu, nie ma turystyki
                nie ma kurfa niczego jak mowil prorok kononowicz
                • edelstein Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:45
                  Ja mam wrażenie, że nie covid jest problemem,tylko nieudolność rządzących,decyzje od czapy,bez grama logiki.Otwieraja,zamykają bez składu i ladu
                  • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:48
                    edelstein napisała:

> Ja mam wrażenie, że nie covid jest problemem,tylko nieudolność rządzących,decyz
                    > je od czapy,bez grama logiki.Otwieraja,zamykają bez składu i ladu
                    >
                    i bez zadnego szacunku do obywatela
                    ta pogarda jest straszna
                    • edelstein Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:52
                      Jakby tak policzyć faktyczne zgony na covid,a nie na choroby towarzyszące i nieudolność służby zdrowia to okazałoby się, że jednak sam covid nie jest tak grozny
                      • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:54
                        edelstein napisała:

> Jakby tak policzyć faktyczne zgony na covid,a nie na choroby towarzyszące i nie
                        > udolność służby zdrowia to okazałoby się, że jednak sam covid nie jest tak groz
                        > ny
                        >

no najgrozniejszy wlasnie jako stan umyslu i niewidzialnego zagrozenia, przez ktory swiat oszalal
                      • madami Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 12:50
                        W Polsce zgony wyłącznie z powody Covid to nieco ponad 6 tys. od początku pandemii.
                    • runny.babbit Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 11:32
                      Mnie niepokoi, że wygląda na to, że już się kompletnie nie przejmują opinia publiczną. Stworzyli sobie wygodny układ, doją nas aż miło i wydaje im się że będą rządzić wiecznie.
                      • alicia033 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 12:58
                        runny.babbit napisał(a):

> Mnie niepokoi, że wygląda na to, że już się kompletnie nie przejmują opinia publiczną.

a co się mają przejmować, jak takie araceli, srajpery i inni kowidohisterycy dalej wołają "wincyj lokdałnów, wincyj lokdałnów!"?
              • jowita771 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 11:10
                A jeszcze nawet nie zaczęli umierać wszyscy chorzy na nowotwory, którym odebrano możliwość diagnozowania i leczenia.
      • milupaa Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:13
        A mnie nie tyle ściska ten widok co smuci. Mecze przy pustych trybunach to jakieś kuriozum, kibice to jakby integralna część meczu.
        • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:15
          Kibice byli ostatnio pod Legią i postulowali, żeby mecze odbywały się z udziałem.
      • starczy_tego Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:52
        Tez się wzruszyłam 🤣
    • black.emma Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:48
      Dzieci siedzące przed komputerami.
    • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:50
      Dzieci w tej żałosnej parodii szkoły, całe dnie przed kompem.
    • bi_scotti Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:52
      Nieznajomosc historii. I zeby nie bylo, wiedza historyczna nie jest w zaden sposob zwiazana z moja profession ale pewne basics kazdy uwazajacy sie wyksztalconego winien miec a gdy widzi, ze mu brak to zrobic wysilek i sie doksztalcic. Last year, pierwsze tygodnie/miesiace zycia w lockdaown byly swietnym czasem zeby sobie poczytac o pandemics w przeszlosci. I przestac dziwic sie temu, co here & now, najlepszy sposob wyzwolenia sie z "usciskow" tongue_out Cheers.
      • katie3001 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 11:38
        A o szerzeniu nienawiści i narodzinach faszyzmu w Niemczech lat 30-tych też?
      • princesswhitewolf Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 11:58
        albo o tym jak po pandemii przyszla I wojna swiatowa....
        • kiddy Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 17:28
          Jak po pandemii? Hiszpanka pojawiła się po I wojnie światowej, nie odwrotnie.
          • lellapolella Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 21:54
            Może jej chodzi jednak o drugą wojnę? Chronologicznie była po hiszpancewink
    • panna.w.paski Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:53
      Z całą świadomością tego, że jako rodzic przedszkolaka miałam w ostatnim czasie szansę na normalność a praca moja i męża nie są zagrożone, wybieram:

- mojego czterolatka pytającego, czy wirus już będzie z nami na zawsze.
      - oglądanie filmów i seriali, w których ludzie spotykają się bez ograniczeń/chodzą na imprezy/nie noszą maseczek - i to, że czasem wydaje mi się to światem tak odległym i nierealnym - a to wszystko zmieniło się w trakcie jednego roku
      - lęk przed tym, że na wskutek jakichś komplikacji ciążowych lub porodowych nie będę mogła widzieć się długo z noworodkiem albo z rodziną
      - świadomość, że pandemia obnażyła tragiczny stan, w którym znajdujemy się jako państwo i jako społeczeństwo, niestety jest jak zwierciadło przechadzające się po gościńcu jak mawiał Stendahl. Wiem, że każdy rząd podejmował nie zawsze racjonalne i w efekcie słuszne decyzje dla swoich obywateli, ale to co się dzieje u nas, ta megalomania, buta, poczucie bezkarności połączona z brakiem przyzwoitości wobec obywateli i czołobitnością wobec kk i niektórych grup zawodowych naprawdę mnie przerażają i ściskają w dołku. I najgorzej, że zaczęłam się powoli oswajać z myślą, że najdalej od października apiat od nowa z tym cyrkiem..
    • forumologin Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:54
      Zniszczone dlonie dzieci od ciaglego mycia i dezynfekcji w szkolach. Niedobor karetek. Teorie spiskowe szerzone bezkarnie w ramach rzekomej wolnosci slowa. I wiele innych.
    • mika.wika Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 22:57
      Dzieci siedzące w domach, przed komputerem oraz zdalna nauka.
    • madami Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:01
      Zarządzanie kryzysem w postaci tego nierządu, brak edukacji, załamanie gospodarcze - świadomość okropnych, długofalowych skutków.
    • berdebul Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:03
      Brak planu i brak sensu w obiatrzeniach/lockdownach, jest to nijak nie związane z zaleceniami/modelami/wypowiedziami specjalistów. Skąd oni do choooya biorą te pomysły i gdzie byli przez ostatni rok?
    • mae224 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:04
      Puste trybuny mnie cieszą. Mnie przykro, jak muzycy (orkiestra) grają do kamery na koncercie
      • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:10
        mae224 napisała:

> Puste trybuny mnie cieszą. Mnie przykro, jak muzycy (orkiestra) grają do kamery
        > na koncercie

Oo tak
        Ten koncert noworoczny Wiednia to był jakoś koszmar
        A oglądam go od lat
        W tym roku zamiast cieszyć - tylko dołował
        Wczoraj za to widziałam koncert z Białorusi - ruki vverch
        Nic ambitnego, ale pamiętam z czasów mlodosci, kiedy w Moskwie studiowałam, to mi się sentynentalnie zrobiło
        Pełna hala i a n i jednej osoby w masce
        Tak radośnie, normalnie 🤣
        • nickbezznaczenia Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:12
          Łukaszenka się cieszy!
          • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:14
            Łukaszenki nie widziałam, ludzie się cieszyli wink
            • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:33
              Wiemy, wiemy, idole Konfederacji są powszechnie znani wink
        • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:13
          Nic ambitnego, ale pamiętam z czasów mlodosci, kiedy w Moskwie studiowałam, to mi się sentynentalnie zrobiło
          Pełna hala i a n i jednej osoby w masce
          Tak radośnie, normalnie

Jasne!
        • ela.dzi Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:20
          Niedawno był mecz Ligi Mistrzów w siatkówce w Kazaniu i szoku doznałam widząc wielu kibiców na trybunach, maseczki pod brodą.
          • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:22
            I nadal żyją? 🤣
            • ela.dzi Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:25
              Kto ich tam wie, ale przynajmniej wyglądało to jak prawdziwy mecz i widowisko smile
    • savignonblanc Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:07
      Brak pewności / możliwości zaplanowania czegokolwiek.
    • vasaria Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:13
      To, co zrobiono dzieciom i młodzieży. Żałuję, że nie wierzę, bo mocno liczyłabym na piekło dla naszych "rządzących" .

• triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:16
        O tak, aczkolwiek ja owe życzenia rozciągam na wszystkich, którzy choćby brząknęli, że małolatom nic się nie stanie jak parę tygodni/miesięcy posiedzą w domach, przynajmniej włóczyć się nie będą etc. Oby upadli mordą na jeża wielokrotnie.
        • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:19
          Tak, i żeby im auto taki zdalnie kształcony mechanik naprawiał
          • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:26
            Nie, ja im życzę, żeby im nikt niczego nie naprawiał, i żeby resztę życia spędzili rozmawiając wyłącznie z asystentem google i botami z czatów bankowych, bez kontaktu z ludźmi.
            • glanaber Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 07:47
              A ja im życzę, żeby bezsilnie patrzyli na cierpienie własnych dzieci lub innych bliskich osób, o ile je posiadają, ze świadomością, że nie są w stanie nic zrobić, by im pomóc. I żeby to trwało miesiącami, bez nadziei na koniec. Tego życzę wszystkim wykpiwającym cierpienie dzieci uwięzionych na zdalnych lekcjach, czyli również tym z frakcji „mojej córuni zdalna szkoła się podoba, bo ma czas uczyć die do matury, więc inne bachory i ich starzy przesadzają” oraz tym, którzy na każdą wzmiankę, że dzieciom jest teraz źle, reagują wrzaskiem „konfa! Konfa!”. Niech ich dzieci cierpią z innego powodu, a one/oni niech poczują to co my teraz.
              • alicia033 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:04
                AMEN!
              • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:13
                Nikt nie wyśmiewa tragedii dzieci. Wyśmiewa niektórych rodziców, tych którzy działają na szkodę tych dzieci a potem krzyczą 'spisek!". I że maski złe i dystans zły i szczepionki złe. Tych ludzi, którzy albo wciagają innych w swoją brudną grę żerując na ich rodzicielskich uczuciach albo nie są w stanie sie ogarnąć i po prostu "tylko" powielają bzdury.

Bez odbioru.
                • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:21
                  p.s. I sorry, ale nie uwierzę w to, że ludzie , którzy pogardzają innymi, też dziecmi, bo mają inną orientację seksualna, religię lub jej brak, nie są wystarczająco polscy, skazuja innych na tortury itp itd nagle troszczą się o dobro dzieci.

To nie jest towarzystwo, w którym o dzieci "warto" się martwić. Można poszukać lepszego. eot
                  • glanaber Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:29
                    chococaffe napisała:

> p.s. I sorry, ale nie uwierzę w to, że ludzie , którzy pogardzają innymi, też d
                    > ziecmi, bo mają inną orientację seksualna, religię lub jej brak, nie są wystar
                    > czająco polscy, skazuja innych na tortury itp itd nagle troszczą się o dobro dz
                    > ieci.
                    >
                    > To nie jest towarzystwo, w którym o dzieci "warto" się martwić. Można poszukać
                    > lepszego. eot

Ale o jakim towarzystwie piszesz? Co twoje znajome opisane towarzystwo ma wspólnego z rodzicami dzieci widzącymi, że tym dzieciom dzieje się OGROMNA KRZYWDA?
                    • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:14
                      Nie rób z dzieci tarczy dla zła , które czynisz. Wiesz, że dzieci trudno zaatakować dlatego ich używasz.

• glanaber Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:29
                        Ty naprawdę 3,14erdolnięty jesteś, świrze. Zło to czynią takie kreatury jak ty, zachwalające lockdowny i wyśmiewające cierpienie ich ofiar.
                        Ja w przeciwieństwie do ciebie mam dzieci krzywdzone zdalną nauką. Widzę jak marnieją, zwłaszcza młodsze i nie mam możliwości im pomóc. Dlatego tobie i tobie podobnym życzę wszystkiego co najgorsze, tak samo jak decydentom, którzy nam tę rzeczywistość zgotowali.
                        • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:37
                          Zacytuj moją wypowiedź wychwalającą lockdown. Ewentualnie wyśmiewającą cierpienie dzieci.

Znowu kłamiesz i robisz sobie tarczę z dzieci.
                        • araceli Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:39
                          glanaber napisała:

Po co nauka szkolna świrusom nauce przeczącym? Żeby pozbyć się bombelków z domu?
                        • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:43
                          nie wiem, komu odpowiadasz, bo sporo covidopoeybow po prostu wygasilam

ale to co mnie rowniez sciska dusi i przeraza, i niestety napawa ogromnym pesymizmem
                          to ten starszny fakt, ze wystarczyl rok telewizyjnego prania mozgu
                          zwyklej taniej psychomanipulacji
                          zeby w glowach ludzi zrodzily sie nie poparte zadnymi faktami wierzenia -
                          ze normalne funkcjonowanie bez restrykcji to przestepstwo wymierzone przeciwko ich zyciu
                          ze zwykle zycie rodzinne i towarzyskie to jakas abstrakcja i wielka wina
                          a domaganie sie tego jest przejawem foliarstwa i konfizmu
                          ze mamy spoleczenstwo nowej normalnosci oparte na spolecznych donosach (wezwania policji do gosci na wigilii, czy z mojego podworka do klubow sportowych gdzie chodzilam ja i moje dzieci) slepym posluszenstwie i godzacym sie na bezprawne ograniczaniu wolnosci
                          zwolennikow przymusu w procedurach medycznych
                          ze prawo dzieci do szkoly jest zupelnie niczym i zwykla fanaberią
                          jakis koszmar - co bedzie za rok?
                          • araceli Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:46
                            kotejka napisała:
                            > zeby w glowach ludzi zrodzily sie nie poparte zadnymi faktami wierzenia -
                            > ze normalne funkcjonowanie bez restrykcji to przestepstwo wymierzone przeciwko
                            > ich zyciu
                            > ze zwykle zycie rodzinne i towarzyskie to jakas abstrakcja i wielka wina
                            > a domaganie sie tego jest przejawem foliarstwa i konfizmu

Bo przecież od tupania nóżką ludzie przestaną się zarażać...
                          • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:48
                            Wiemy już, że tobie najbardziej sie podoba putinowska Rosja i jej szczęśliwi obywatele - pisałaś wczoraj smile
                          • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 09:51
                            Łączę się w opinii.
                  • madami Re: Pandemicznie - co was ściska 30.03.21, 08:52
                    chococaffe napisała:

> p.s. I sorry, ale nie uwierzę w to, że ludzie , którzy pogardzają innymi,

nie wierzysz? Może spójrz w lustro?
                    • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 30.03.21, 09:43
                      Spojrzałamsmile

• triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:23
                  Przypomnieć wątki, w których stare przeżyte baby, skrajne introwertyczki i forumowi emeryci wyśmiewają młodzież i rodziców, którzy rozumieją, że mamusia NIE jest towarzystwem dla 14-latki?
                  • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:33
                    Życzysz wątki Lily, w których garkotłuki siedzące w domu i starzejące się panie bezdzietne i inne z już dorosłymi dziećmi wytrząsają się nad nastolatką, uwięziona w domu rozgoryczoną, jękliwą matką?
                    • primula.alpicola Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:46
                      A właśnie, gdzie jest Lily?
                • araceli Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:39
                  chococaffe napisała:
                  > Nikt nie wyśmiewa tragedii dzieci. Wyśmiewa niektórych rodziców, tych którzy dz
                  > iałają na szkodę tych dzieci a potem krzyczą 'spisek!". I że maski złe i dystan
                  > s zły i szczepionki złe.

Dokładnie. Jazgot o zamknięte szkoły ale maseczkę w pomieszczeniu zamkniętym(!!) ściąga z mordy jak tylko nie ma policji w pobliżu.
              • araceli Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:38
                glanaber napisała:
                > cierpienie dzieci uwięzionych na zdalnych lekcjach,

A w szkole (przymusowej zauważmy w PL) dzieci nie są 'uwięzione'?
              • alessa28 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 15:40
                glanaber napisała:

> A ja im życzę, żeby bezsilnie patrzyli na cierpienie własnych dzieci lub innych
                > bliskich osób, o ile je posiadają, ze świadomością, że nie są w stanie nic zro
                > bić, by im pomóc. I żeby to trwało miesiącami, bez nadziei na koniec. Tego życz
                > ę wszystkim wykpiwającym cierpienie dzieci uwięzionych na zdalnych lekcjach, cz
                > yli również tym z frakcji „mojej córuni zdalna szkoła się podoba, bo ma czas uc
                > zyć die do matury, więc inne bachory i ich starzy przesadzają” oraz tym, którzy
                > na każdą wzmiankę, że dzieciom jest teraz źle, reagują wrzaskiem „konfa! Konfa
                > !”. Niech ich dzieci cierpią z innego powodu, a one/oni niech poczują to co my
                > teraz.

Ty jesteś psychicznie chora 🙄
                Ludziom myślącym inaczej życzysz patrzenia na cierpienie dzieci?
                Karma is a bitch..
                • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 15:45
                  Jeśli karma is a bitch, to zmarnowanie roku życia dzieciom, powinno do piewców lockdownów wrócić w postaci cierpienia własnie.
                  • obrus_w_paski Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 19:51
                    Ale to lokalnie bo Polska jest chyba jednym z niewielu krajów gdzie dzieci wciąż maja naukę zdalna.

Mnie najbardziej ściska niemożność spontanicznego spotkania się z rodzina w pl- z Hiszpanii samochodem z niemowlakiem nie będę jechać, wykupione loty zostały odwołane, itp.

> Jeśli karma is a bitch, to zmarnowanie roku życia dzieciom, powinno do piewców
                    > lockdownów wrócić w postaci cierpienia własnie.
                  • madami Re: Pandemicznie - co was ściska 30.03.21, 09:31
                    Bo to egoiści do n - tej potęgi. Pod płaszczykiem "troski o innych" oczywiście....
                    • sumire Re: Pandemicznie - co was ściska 30.03.21, 09:55
                      Phleeeese.
                      Raczej nikogo poza trollem lajtovą i paroma emerytami nie śmieszy to, że dzieci źle znoszą izolację. Każdy ją źle znosi. Nie znam w realu nikogo, kto byłby zachwycony tym, że od roku siedzi w domu, bo do biura nie wpuszczają, kolegów z pracy ledwo by poznał (jeśli pracę nadal ma, bo z tym bywa różnie), musiał ograniczyć życie towarzyskie, odwołać wesele, zamknąć biznes albo ze zwieszoną głową wrócić pod dach rodziców. Nie znam nikogo, kto by się cieszył z wprowadzania lockdownów. Wszyscy jesteśmy w takiej samej dupie i histerie raczej na zmianę tego stanu nie wpłyną.
                      • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 30.03.21, 10:03
                        Nie zgadzam się z tym, że wszyscy.
                    • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 30.03.21, 09:56
                      Rozumiem, że ty troszczysz się o innych? Dlaczego nie reagujesz kiedy ktoś wstawia fałszywe, podrabiane dane podszywając się pod autorytety co szkodzi nam wszystkim, a dzieciom najbardziej? Powtórzę - nie opinie, tylko CELOWO SFAŁSZOWANE dane. Dlaczego ty, glanaber, kotejka i spółka milczycie - skoro tak się "troszczycie" ? winkwink

Nie oczekuję odpowiedzi. Miłego dnia.
                • glanaber Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 15:56
                  Tak jak ich cieszy i śmieszy, gdy ja i parę innych osób piszemy, że nasze dzieci cierpią z powodu rocznej izolacji. Bo cierpią bardzo. I wtedy wpada jedno z drugim trolliszcze i wyśmiewa, umniejsza, bagatelizuje, drwi (wydelikacone bombelki, płatki śniegu itd.). No to życzę tym trolliszczom, żeby przeżywały to samo, co teraz przeżywają rodzice dzieci cierpiących przez lockdown.
                  • chococaffe Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 15:59
                    Nie kłam. A na szkodę dzieci działasz aktywnie ty. Tak, ty.
          • rosapulchra-0 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 21:34
            Wystarczy, że umrą bezpotomnie.
    • gryzelda71 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:19
      Hmmm moja córka z osiągami w biegach stwierdzająca, że nie ma gdzie(siłownie zamknięte, stadiony też), i po co, ni nie ma ma motywacji do ćwiczeń. Napisze tylko, że nie tylko kadra narodowa coś robi.
      • gryzelda71 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:25
        A i jeszcze Mistrzostwa świata w łyżwiarstwie figurowym Sztokholm 2021 kłanają się pustym trybunom, jakaś namiastka braw...
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 00:13
        gryzelda71 napisała:

> Hmmm moja córka z osiągami w biegach stwierdzająca, że nie ma gdzie(siłownie za
        > mknięte, stadiony też), i po co, ni nie ma ma motywacji do ćwiczeń. Napisze tyl
        > ko, że nie tylko kadra narodowa coś robi.

Nie wiem, gdzie mieszkasz. W Warszawie nie ma problemu ze zgodnym z prawem (podkreślam) korzystaniem z siłowni.
        • gryzelda71 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 00:22
          Córka poza stolicą, I siłka w ramach treningów była darmowa.
    • milupaa Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:20
      Małe dzieci, które zaczynają swoją przygodę z życiem w świecie bez ludzkich twarzy, dziwny musi być z ich punktów widzenia odbiór takiej rzeczywistości i myślę że bardzo szkodliwy. Przecież dla noworodka i niemowlęcia ludzka twarz to pierwsze na czym z fascynacja skupia wzrok. Ściska mnie, że ta ogólnoświatowa histeria może mieć dalekosiężne skutki dla rozwoju całego pokolenia dzieci. Jakie to się okaże.
    • 35wcieniu Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:25
      Hm, niech no pomyślę... Umierający ludzie?
      Tak, chyba to.
      • vasaria Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:27
        To od urodzenia powinnaś żyć sciśnięta, bo (szok! ) kto się urodził musi umrzeć 😱 .
      • triss_merigold6 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:27
        Przed covidem nie umierali?
        • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:33
          Umierali umierali
          W raportach rok do roku nawet więcej zgonów bylo przed kowidoza
          Tylko nikt świata nie zamykał
          Co ciekawe - astmatyczne duszności mojego dziecka musze diagnozowac i leczyc za prywatne pieniadze
          Ta choroba pisiego rządu nie interesuje
          • vasaria Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:36
            Bo twoje dziecko jest po tej stronie twojej pochwy, gdyby było po tamtej, to wtedy by żywo ten rząd interesowało 🤬 .
          • taki-sobie-nick Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 02:04
            Chcesz powiedzieć, że NFZ nie przewiduje leczenia astmy u dzieci?
            • kotejka Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 05:10
              taki-sobie-nick napisała:

> Chcesz powiedzieć, że NFZ nie przewiduje leczenia astmy u dzieci?

Nie wiem, moja droga, na logikę powinien
              Wiem, że odesłano mnie kwitkiem i kazano płacić za kolejne panele
              • taki-sobie-nick Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 22:52
                Jakie znowu panele? Weź pod uwagę, że ty się znasz na astmie, ale inni nie muszą.

Od początku leczenia odsyłano cię z kwitkiem czy w niektórych kwestiach?

• taki-sobie-nick Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 22:53
                Na logikę to NFZ powinien przewidywać leczenie wszystkiego bez końca... ale tyle pieniędzy to nie ma ŻADEN NFZ.
          • asia_i_p Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 07:11
            Gdzie w raportach rok do roku było więcej zgonów niż przed Covidem? Bo w Polsce po wojnie raz było prawie tyle samo (względnie do liczby mieszkańców, bezwzględnie mniej), a poza tym mniej. 2020 do 2019 to przyrost o 76 000.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 08:05
          Nie trzech znajomych albo członków rodzin znajomych w miesiącu.
          • palacinka2020 Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:14
            Nie znam/znalam nikogo, kto zmarlby na covid. Zero smierci. Czy to oznacza, ze wszyscy przezywaja? Absolutnie nie! Po prostu nie mozna sytuacji jednej rodziny przekladac na caly swiat. Tobie zmarlo troje znajomych, mnie zaden. Tak samo bylo przed pandemia.

Nastapil wzrost liczby zgonow, jak trabia media "najwiekszy od dekady". A co bylo przed dekada?
            Moze poszukajmy statystyk z okresu dluzszego niz 5 lat, np taki "Rysunek 2. Współczynniki umieralności ogółem na tysiąc mieszkańców Polski – w 2020 r. dane za 51 tygodni [za „Gazetą Wyborczą”]

https://www.termedia.pl/f/f/99fb26d502dde30fa60c95161441ac9a.jpg

Dalej sie tak boisz? Trupy sie sieja na ulicach?
            • 35wcieniu Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 10:18
              No no, robi się ciekawie. Zinterpretuj.
              • madami Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 12:39
                To znaczy, że gdyby nie nadmiarowe zgony spowodowane przez lockdown to w skali 70 lat nie zauważylibyśmy wyraźnego piku, ewentualnie tendencję wzrostową.
      • gryzelda71 Re: Pandemicznie - co was ściska 28.03.21, 23:28
        No, bo przed nikt nie umierał.
        • kanna Re: Pandemicznie - co was ściska 29.03.21, 17:19
          Wcześniej ludzie tez umierali.
          Mnie poraża to, ze ludzie umierają samotnie, bez możliwości pożegnania.

I poraża mnie z dwóch stron: z jednej cierpienie umierającego, a drugiej cierpienie najbliższych. + nieprzeżyta żałoba, która się będzie ciągnąc latami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka