Dodaj do ulubionych

Zapytam Was o...

03.04.21, 21:00
Sytuacja
Jest sobie ponad 2 letni związek. Mieszkają w różnych miastach więc kobieta co jakiś czas nocuje u niego.
Przez przypadek odkrywa że kiedy jest u niego wieczorem na noc on ma odłączony internet w telefonie. Sprawdza to po jakimś czasie znowu dzwoniąc na whatsapp i sytuacja się powtarza.
Mężczyzna twierdzi że robi to bo w nocy przychodzą wiadomości z różnych aplikacji i go budzą ale kiedy jej nie ma nie robi tego bo też piszą w nocy.
Co pomysły byście jak zareagowały na miejscu tej kobiety? I co zrobiły?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:05
      Czy wyjdę na paranoiczkę, jeśli powiem, że odłącza wifi, żeby nie wyszły na jaw jego inne damskie konkakty?
      • mashcaron Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:08
        Też bym tak pomyślała :p
        • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:09
          To witaj w klubie paranoiczkobig_grin
          • magdallenac Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:14
            Bardzo bym chciala byc w Waszym klubie, ale nie widze w wylaczaniu netu na noc nic zdroznego🤷‍♀️ Ja wlaczam tryb samolotowy, zeby przypadkiem cos mi w nocy nie zadzwieczalo- zle spie i ten dzwiek przychodzacego maila doprowadza mnie do szalu. (wiem moglabym dzwiek wylaczyc)
            • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:17
              Ale on wyłącza net na noc tylko wtedy, kiedy ona jest u niego.
              Mógłby to łatwo wyjaśnić, jak arthwen napisała, ale nie zrobił tego.
              • tt-tka Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 09:48
                primula.alpicola napisała:

> Ale on wyłącza net na noc tylko wtedy, kiedy ona jest u niego.

Sorry, a skad ona wie, co on robi, gdy jej u niego nie ma ? Moze w inne noce tez wylacza smile

> Mógłby to łatwo wyjaśnić, jak arthwen napisała, ale nie zrobił tego.

Ja wylaczam zawsze. Chyba ze zapomne. Ale gdyby mnie kto wypytywal, czemu, to wzruszylabym ramionami - co to kogo obchodzi ?
                • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 12:59
                  "Sorry, a skad ona wie, co on robi, gdy jej u niego nie ma ? Moze w inne noce tez wylacza"

"Mężczyzna twierdzi że robi to bo w nocy przychodzą wiadomości z różnych aplikacji i go budzą ale kiedy jej nie ma nie robi tego bo też piszą w nocy. "
                  • effka454 Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 13:55
                    Więc jak jej nie ma, to wyłącza ale później, bo wie, że ona jeszcze do jakiejś tam godziny do niego pisze i chce mieć kontakt. Chyba, że dziewczyna robi wyrywkowe kontrole i pisze do niego o 3-4 w nocy, a on odpisuje - to zmienia postać rzeczy. Ale jak ona jest u niego i on wie, że ona nie będzie do niego pisać to spokojnie wyłącza.
                    Ale oczywiście do wszystkiego można dorobić teorię spiskową big_grin
            • czarnobialykociak Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:17
              magdallenac
              Wiesz oni i tak w nocy za dużo nie śpią a on jest jeszcze taki że śpi przy cichej muzyce.
              • magdallenac Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:29
                czarnobialykociak napisał(a):

> a on jest jeszcze taki że śpi przy cic
                > hej muzyce.

E to dziwny jakis... nawet sie przy takim typie wyspac porzadnie nie da. W nocy jest noc i ma byc cicho!
                • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:43
                  Eee, jak się rzadko widuja, to ma być głosno i gorąco a nie "się wydpać"🤭
          • mashcaron Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:15
            🤣
            Ja jestem trochę spaczona, bo wyszłam ze związku, gdzie "prywatność to świętość" ( czyt. Chuj ci do tego , kogo bzykam jak nie jestem z tobą) i weszłam w związek " jak chcesz, to ci zostawię mój telefon ze wszystkimi hasłami do wszystkich portali i kont, mi i tak nie potrzebne" :p chyba nie jestem obiektywna :p
            • magdallenac Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:22
              Wiem, ze sie teraz naraze wielu ematkom, poniewaz tutaj dominuje styl zwiazku “prywatnosc to swietosc” ja natomiast, gdybym miala jakiekolwiek podejrzenia to biore telefon i przetrzasam bez skrepowania aplikacja po aplikacji. My tez nie ukrywamy przed soba pinow, loginow i hasel.
              • mashcaron Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 22:06
                Ja na początku związku z moim mężem ( tzn. w czasie "poznawania") miałam pewien dysonans, bo on od początku nie szanował swojej prywatności :p a ja miałam wtłoczony ten schemat że prywatność to największa świętość i na jego niewinne pytania powodowane czystą ciekawością reagowałam agresywnie i byłam wiecznie w pozycji obronnej. Trochę mi zeszło zanim się przekonałam że nie muszę koniecznie mieć czegoś do ukrycia :p i że nie każdy facet lubi "tajemnicze kobiety" wink
      • beneficia Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:10
        Moim zdaniem nie wyjdziesz smile
        Baw się z panem póki Ci pasuje, ja bym tego nie traktowała poważnie.
        • taniarada Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 13:04
          beneficia napisała:

> Moim zdaniem nie wyjdziesz smile
          > Baw się z panem póki Ci pasuje, ja bym tego nie traktowała poważnie.
          Przeprosisz czy nie masz klasy.
    • ichi51e Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:09
      rozważyłabym tez odłączanie u siebie na noc? a ty co rozważasz?
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:11
      Gdyby chodziło o powiadomienia, włączyłby tryb nocny/sen (po danej godzinie wyłącza powiadomienia, a połączenia telefoniczne puszcza po drugiej czy trzeciej próbie z tego samego numeru - wychodzi z założenia, ze skoro ktoś dzwoni po raz kolejny, to znaczy, że pilne).

Zatem - nie uwierzyłabym w to tłumaczenie .
    • trampki-w-kwiatki Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:13
      Też wyłączam wieczorem internet z tych samych powodów
      • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:14
        Ale ten tu robi to tylko wtedy, kiedy gości panią.
        • ichi51e Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:36
          no bo jak jej nie ma chce do niej pisać?
          • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:44
            Ale inaczej to tłumaczył.
          • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 13:02
            No i to jest super wyjaśnienie, tylko pan użył innegowink
            Ale ok, przyjmijmy że mam paranojęwink
        • kasiaabing Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:40
          To chyba jasne, że jak z nią pisze to ma włączony. Ja też w łóżku czytam na tel, później wyłączam wi fi i idę spać.
          • trampki-w-kwiatki Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 00:41
            Łatwiej wyłączyć net niż po kolei wszystkie powiadomienia w aplikacjach
            • konsta-is-me Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 15:21
              Nie macie trybu samolotowego?
              W każdym telefonie jest.
              Albo funkcja czasowa ograniczania powiadomien (zapomniałam jak się nazywa).
              • kasiaabing Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 19:39
                Mam tryb samolotowy. Ale mogę też wyłączyć wi fi. Gdzie widzisz problem?
    • arthwen Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:14
      No, ale chyba trudno żeby wyłączał sobie net w trakcie rozmowy? Jak u niego nocuje, to chyba wie, że z nią rozmawiał nie będzie, więc wyłącza.
      Jasne, możliwe, że ma jakieś grzeszki do ukrycia, ale niekoniecznie.
      • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:15
        To jest piękne tłumaczenie, ale pan go nie użył.
        • effka454 Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 14:04
          Bo pan wyłącza ten net także wtedy gdy pani nie ma, tylko później i ona tego nie widzi
          A powiedział prawdę, bo wyłącza żeby mu nie pikało
    • borsuczyca.klusek Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:16
      Ponad dwa lata i nie mieszkają ze sobą? To żaden związek.
    • kasiaabing Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:16
      Yyy, ja też wyłączam wi fi na noc. Nie mam nic do ukrycia.
    • lajtova Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:19
      Hmmm, ja ustawiłam odcięcie telefonu od sieci na 22.30 a 22.00 wyłączają mi się wszelkie dzwonki.
      Co w tym dziwnego?
    • berdebul Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:19
      Nic, sama odłączam internet na noc, żeby telefon nie świecił.
    • solejrolia Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:42
      Bozeeeeee....szukanie dziury w całym.....

Mój mąż ma wyłączone połączenie z internetem w telefonie. I na noc i w ciągu dnia. Tak już ma, tak lubi. Inaczej nie lubi.
      Łączy się wyłącznie na chwilę, jak potrzebuje sprawdzić mapę/meila/ zajrzeć do Googla, i jak sprawdzi to odłącza się.
      Co sobie myślę ? I co robię? NIC
    • saszanasza Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:43
      Też dla mnie normalne. On może być całkiem przyzwyczajony do nocnego „dyndania dzwonkowego”, tobie może to przeszkadzać.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:44
      Ze jest tępy, bo mozna wyłaczyć powiadomienia z aplikacji i nic nie wyświetla, nic nie słychać.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:46
        A przepraszam w jocy, myślalam że na caly weekend, też odlaczam się od internetu, żeby mniejszego kalafiora wychodować, ja mam aplikacje wyciszone jak jest wiadomosc to tylko w pasku zadan pojawia się ikona apki.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 21:53
          Hodować
      • kasiaabing Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 22:03
        Można też wyłączyć wi fi🤷‍♀️
        • majenkir Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 22:25
          A co to zmieni?
          • effka454 Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 14:08
            Bateria na dłużej wystarcza - przetestowane na trzech aparatach
            Ja w ogóle mam wyłączony net w telefonie, włączam tylko wtedy gdy muszę coś sprawdzić (mapa, jakieś info, poczta) a nie mam pod ręką laptopa
            • arthwen Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 20:23
              A co ma wspólnego wifi z wyłączonym netem?
              Mam tyle GB w pakiecie, że w ogóle nie włączam wifi i nie podpinam się do domowego, bo nie ma sensu, a net hula wink
              Na noc włączam tryb nocny i tyle - i nie po to, żeby ograniczyć transfer, tylko po to, żeby mnie nikt nie budził dzwonieniem o 6 rano.
    • agonyaunt Re: Zapytam Was o... 03.04.21, 22:28
      Włączam net w telefonie tylko jak chcę z niego skorzystać. Uznałabym, że facet robi tak samo - włącza, kiedy chce pogadać.
    • bei Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 07:45
      M0zna wyłączyć sam sygnał przychodzących wiadomości, wiec ńie rozumiem, po co cały internet wyłącza...
    • taniarada Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 09:04
      Dziwny facet .Wyłącza telefon.Ja bym go wyrzucił .
      • alewcale Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 12:54
        Podsumowując ten wątek śledczy spytam: czy wi-fi w telefonie nie żre baterii, gdy właściciel śpi? Powstał tu niezwykle ważki wątek detektywistyczny, istotny z punktu widzenia interesu społecznego. Wyjaśnijmy więc też kwestię baterii.
        • primula.alpicola Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 13:03
          Żre.
          • alewcale Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 13:15
            Tak myślałam, ale kwestie tu poruszone przesłoniły mi na chwilę sprawę baterii. Bo ja to wyłączam na noc cały telefon z pazerności.
    • massinga Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 13:59
      Wychodze z zalozenia, ze nie warto pytac, skoro i tak uznam odpowiedz za klamstwo. Skoro sie nie wierzy slowom partnera, to moze sa jakies inne znaki, ze jest on nieuczciwy. Teraz pozostaje cos z tym zrobic - odejsc albo niesc swoj krzyz (tak na czasie).
    • mid.week Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 14:04
      albo ma dupy na boku, albo jest upośledzony i nie ogarnia wyciszania własnego telefonu.
      Tak czy owak do ostrzału
    • kosmos_pierzasty Re: Zapytam Was o... 04.04.21, 19:41
      Robię tak jak ten pan. Nie mam nic do ukrycia. Dokładnie tak - maile i powiadomienia mnie budzą. W nocy śpię, inne sprawy mogą zaczekać. W ogóle tryb samolotowy włączam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka