Dodaj do ulubionych

Zmarl ksiaze Filip

09.04.21, 13:08
Kilka minut temu pojawiła się informacja na fb rodziny królewskiej.
Obserwuj wątek
    • chatgris01 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:11
      Właśnie usłyszałam w dzienniku TV.
    • triss_merigold6 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:12
      Facet miał prawie 100 lat!
      • 18lipcowa3 [...] 09.04.21, 13:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • attiya Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:19
          Lipcowa, w punkt 😁
          A poza tym.....no, stary był, to zmarł.
      • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:15
        No miał. Przecież nikt nie pisze "odszedł przedwcześnie".
        • triss_merigold6 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:19
          😂 fajowe miał życie
          • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:31
            Dzieciństwo chyba trochę słabe. Ale potem to owszem.
            • triss_merigold6 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:33
              Nie sądzę aby pamiętał 😄
              • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:37
                Matce zdiagnozowali schizofrenię jak mial 13 lat bodajże. I zdaje się był dość mocno związany z siostrą, która tragicznie zginęła. Ale po latach to rzeczywiście, raczej mu się zatarło.
                • triss_merigold6 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:41
                  Boższ... nie wnikalam tak w historię royal family
                  • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:47
                    Mnie fascynowała ta matka w habicie, dlatego wniknęłam
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:15
                      daniela34 napisała:

> Mnie fascynowała ta matka w habicie, dlatego wniknęłam

Tak, świetna historia, taka zupełnie nie po szablonie smile Na osobny serial smile
                • amast Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:55
                  Przecież jego matka ostatnie lata życia spędziła w Londynie, pod opieką jego i Elżbiety. To chyba tak łatwo mu się nie zatarło. No chyba, że przyjmiemy, że przez ostatnie lata już nic nie pamiętał i nie rozumiał.
                  • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:00
                    Nie matka mu się zatarła przecież. Nie o to.mi chodziło. Myślę, że po latach fajnego życia mogły mu się zatrzeć (w tym sensie, że przestały miec takie znaczenie) te kiepskie wczesne lata
                    • amast Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:07
                      Może tak. Chociaż ja wcale nie uważam, że to życie miał takie klawe jak się zwykło uważać. Coś sobie jednak tymi wiecznymi imprezami kompensował wink
                      • 18lipcowa3 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:29
                        Nic sobie nie zrekompensowal
                        Imprezowal bo mógł
                        • amast Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:45
                          Imprezować mógł. Wielu innych rzeczy nie mógł. I w wieku 30 lat został udupiony na całą resztę życia. Ja mu nie zazdroszczę.
                          • marlamar Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:04
                            Nie został tym zaskoczony. Żeniąc się z Elżbietą wiedział, że ona kiedyś zostanie królową.
                            • amast Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:49
                              > wiedział, że ona kiedyś zostanie królową

Kiedyś. Nie sądził, że za 5 lat. Zresztą co za różnica. Ja bym nie chciała być na jego miejscu. Meghan też nie chciała i wszyscy jej kibicują. A Filipowi się wypomina jakie to świetne życie miał...
                              • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:56
                                amast napisała:

> > wiedział, że ona kiedyś zostanie królową
                                >
                                > Kiedyś. Nie sądził, że za 5 lat. Zresztą co za różnica. Ja bym nie chciała być
                                > na jego miejscu. Meghan też nie chciała i wszyscy jej kibicują. A Filipowi się
                                > wypomina jakie to świetne życie miał...

Megan kibicują chyba tylko ci którym umysł szwankuje i nie zauwazyli, że panna weszła świadomie w znany powszechnie układ żeby się na nim wylansować. Rzygać mi się chce na hasło "Megan" - tak bezczelnego babska odstawiającego show dla bardzo ubogich dawno już nie widziałam.
                                Kto wypomina Filipowi jego życie?
                                • 3-mamuska Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 01:53
                                  aandzia43 napisała:

> amast napisała:
                                  >
                                  > > > wiedział, że ona kiedyś zostanie królową
                                  > >
                                  > > Kiedyś. Nie sądził, że za 5 lat. Zresztą co za różnica. Ja bym nie chciał
                                  > a być
                                  > > na jego miejscu. Meghan też nie chciała i wszyscy jej kibicują. A Filipow
                                  > i się
                                  > > wypomina jakie to świetne życie miał...
                                  >
                                  > Megan kibicują chyba tylko ci którym umysł szwankuje i nie zauwazyli, że panna
                                  > weszła świadomie w znany powszechnie układ żeby się na nim wylansować. Rzygać m
                                  > i się chce na hasło "Megan" - tak bezczelnego babska odstawiającego show dla ba
                                  > rdzo ubogich dawno już nie widziałam.
                                  > Kto wypomina Filipowi jego życie?
                                  >
                                  >

Tu się muszę zgodzić co do Megan stare babsko ,a płacze przed kamerami jak to jej złe.
                                  Wiedziała do jakiej rodziny wchodzi.
                                • dr.amy.farrah.fowler Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 12:23
                                  Dokładnie. Aktoreczka, która z niejednego pieca chleb jadła, w dobie Internetu, lata po historii Diany, nagle się dziwi, że wejście do firmy royalsów wiąże się z jakimiś obowiązkami, kłamie jak z nut (że ją więzili, jakoś dziwnie wtedy, jak na baby shower latała), najpierw bredzi coś o "striving, not thriving", a jak ludzie zbiorowo wyśmiewają, przywala z grubej rury depresją.
                        • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:46
                          Też tak myślę, poza tym nie imprezował wiecznie tylko obok jakichś swoich obowiązków, pasji, przedsięwzięć, życia rodzinnego. Imprezował jak zdrowy testosteronowy chłop w czasach sprzyjających takim zachowaniom.
                  • cruella_demon Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:52
                    Raczej w pałacu, pod opieką służby.
                    Wątpię żeby Filip z Elką palcem kiwnęli.
                • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:06
                  No zdiagnozowali, ale jakoś szybko do siebie doszła i resztę życia spędziła czynnie uprawiając konkretną działalność wymagającą pozbieranego umysłu. Modły jej w tym nie przeszkadzały. Mogła mieć atak psychotyczny, jednorazowy i nie osłabiający umysłu tak jak schizofrenia. Jak by nie było dla dziecka taki odlot rodzica to usunięcie się gruntu spod nóg i brak poczucia bezpieczeństwa. Chyba że jego wspierał ktoś inny niż matka, związany z nim silnie emocjonalnie.
                  • annajustyna Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:29
                    Stryj go wspierał.
                    • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:36
                      Louis Mountbatten był jego wujem, bratem matki.
                      • annajustyna Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:54
                        Masz rację.
                • gogologog Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:57
                  On byl po szczepieniu AZ czy Phizer?
                  • elenelda Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:12
                    Czy to ważne? Szczepiony był podobno w styczniu. Strach się bać gogololo. Wykończyli nawet księcia.
              • joana012 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:46
                triss_merigold6 napisała:

> Nie sądzę aby pamiętał 😄

Chyba nie miał demencji do 99 lat, żeby nie pamiętać co się działo w jego życiu nastoletnim.
          • premeda Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:39
            Zwłaszcza fajowo miał jak mało na okręcie nie zginął 🤦‍♀️
            • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:48
              A tu akurat bym polemizowała smile
            • leosia-wspaniala Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:22
              Mnóstwo ludzi się w życiu otarło o śmierć, zwłaszcza w jego pokoleniu, bez przesady. Żył w luksusach, uprzywilejowany, otoczony honorami, z kochaną kobietą, czwórką zdrowych dzieci, doczekał się wnuków, prawnuków, był zdrowy i sprawny niemal do końca. Wygrał na loterii życia.
              • mia_mia Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:29
                Z tą ukochaną kobietą to nie przesadzaj, podobno było ich całe mnóstwo.
              • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 02:38
                Wychowywany przez psychicznie chora matke... Wczesnie jako parolatek oddany do obcego kraju do.szkoly z internatem, siostre i siostrzencow stracil w wypadku

..
                ....

Ja jednak nie pokusilabym sie o taki los na loterii. Oddam chetnie
                • bywalec.hoteli Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 10:49
                  princesswhitewolf napisała:

> Wychowywany przez psychicznie chora matke... Wczesnie jako parolatek oddany do
                  > obcego kraju do.szkoly z internatem, siostre i siostrzencow stracil w wypadku
                  >
                  > ..
                  > ....
                  >
                  > Ja jednak nie pokusilabym sie o taki los na loterii. Oddam chetnie

ale tez miał swoje pasje w życiu które mógł realizować: polo, jachty, pilotowanie samolotów, malowanie, kobiety.

nie był królem, nie musiał tak bardzo być zaangażowany to sobie mógł ciekawie pożyć.
        • jowita771 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 16:45
          daniela34 napisała:

> No miał. Przecież nikt nie pisze "odszedł przedwcześnie".

No, ale prababka syna forumki od covidowych dzieci pożyła dłużej.
    • aluap1980 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:12
      Właśnie przed chwilą przeczytałam tą informację sad
    • y_y Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:13
      ematka szybsza niż bbc...
      (już jest info, ale jeszcze chwilę temu nie było)

piękny wiek...
    • angazetka Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:14
      Och.
      99 lat...
      • triss_merigold6 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:15
        Prawie 100. Od dobrych 15 wyglądał jakby już nie żył.
        • alina460 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:16
          smile smile smile
          • leia33 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:19
            Tja, zayebiście śmieszne w obliczu czyjejś śmierci. Niezwykle taktowne.
            • triss_merigold6 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:22
              Gee... gość miał świetne, ciekawe, luksusowe życie, w zdrowiu i otoczeniu rodziny. Żył dobre dwie dekady dłużej niż przeciętni mężczyźni w krajach zachodnich. Fakt, że zmarł nikogo nie zaskakuje.
              • simply_z Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:14
                ale moglas darowac sobie komentarze o jego wygladzie, a kolezanka u gory powinna darowac sobie smieszne emotikonki.
            • elenelda Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:30
              Chciałabym mieć takie życie jak Filip i zejść z tego świata w wieku 100 lat.
        • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:34

> Prawie 100. Od dobrych 15 wyglądał jakby już nie żył.

Eee, no bez przesady, do dziewięćdziesiątki trzymał fason smile
        • ykke Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:57

> Prawie 100. Od dobrych 15 wyglądał jakby już nie żył.

😂
    • no_easy_way_out Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:14
      Mhm
      I wszystkie stacje BBC w tym samym momencie nadaly o tym.
      Ja sluchalem akurat BBC6 - to w zasadzie 99% muzyka.
      Tam tez przerwali.
    • mia_mia Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:15
      Słuszny wiek, lekkie życie, łagodna śmierć
      • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:07
        wcale nie lekkie zycie

Ogladalas The Crown?
        • lauren6 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:12
          To sobie obejrzyj np Miasto 44 i porównaj jego ciężkie życie do życia jego polskich rówieśników.
          • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:15
            a moze do zycia glodujacych dzieci z Etiopii?

bez przesady.

To ze ludzie maja trudniejsze zywoty nie oznacza ze on mial jakies super lekkie co ciagle podkreslaja tu jakby naprawde nic sie w jego zyciu nie wydarzylo
            • konsta-is-me Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:33
              Odleciałas tak, że nie masz pojęcia jak może wyglądać ciezkie życie, co ?
              • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 02:40
                Tak odleciałam i za boga ojca nie chcialabym byc oddana jako parolatka do szkoly z internatem w obcym kraju i miec matke z choroba psychiczna ale jesli tobie to pasuje i jest to lekkie zycie...
                • konsta-is-me Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 08:02
                  Ja miałam dużo gorsze życie, matkę z CHAD i ojca psychopate a ani kasy ani nieśmiertelnej sławy ...☹️
                  I nikt nade mną nie szlocha.
                  I nie uważam że jestem wyjątkiem ani że "nikt nie ma gorzej ode mnie".
                  Przyszło ci w ogóle kiedykolwiek przez myśl, że mnóstwo ludzi ma koszmarnie ciężkie życia, i w tym wypadku jęczenie że książę Filip miał "oh, tak strasznie ciężkie życie" jest co najmniej nie na miejscu, żeby nie rzec że jest brakiem empatii albo zwyczajnie totalna bezmyślnością?
        • mia_mia Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:06
          Nie oglądałam, wiem, że matka go podle potraktowała, ale na tle swojego pokolenia miał lekkie życie.
        • elenelda Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:07
          No, życie miał ciężkie, harował jak wół, ledwo wiązał koniec z końcem. Nic dziwnego, że setki nie dożył.
          • cruella_demon Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:08
            elenelda napisała:

> No, życie miał ciężkie, harował jak wół, ledwo wiązał koniec z końcem. Nic dziw
            > nego, że setki nie dożył.

😂😂😂
          • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:14
            elenelda napisała:

> No, życie miał ciężkie, harował jak wół, ledwo wiązał koniec z końcem. Nic dziw
            > nego, że setki nie dożył.

Ómarłam big_grin big_grin big_grin
            I te traumy nieustannie przeżywane, pani kochana, nieustające traumy, młodo się chłop zabrał z tego świata.
        • hrabina_niczyja Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 23:29
          princesswhitewolf napisała:

> wcale nie lekkie zycie
          >
          > Ogladalas The Crown?

Nie no wcale. Hmm pomyślmy. Nawet jakbym wróciła dziś do domu z pracy, która polegałaby na byciu księżną to zostałabym przywieziona przez szofera, zakupy zrobiłaby pomoc kuchenna, na stół wniesionoby mi wytworna kolację, a nie jakieś tam samodzielnie na szybko gotowane kluchy, a teraz właśnie rżnęłabym 5 młodych żigolaków jak młode sekwoje zamiast siedzieć na ematce i czytać głupoty. Kuźwa, że też żaden król mnie nie chciał 🙄
      • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:05
        on nie mial lekkiego życia. Ciężko pracował choć owszem praca ciekawa jaki ktoś taka lubi do tego całe życie na świeczniku. emocjonalnie efekt swoich czasów - Karol go niezłe pojechał w pamiętnikach. Tyle ze o kasę się nie musiał martwić.
        • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:22
          niom. dokladnie
        • cruella_demon Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:56
          Bez przesady, całe życie w luksusie, przerywane orgiami.
          Za Elkę wyszedł z wyrachowania, więc nie ma ofiar, zresztą rekompensował sobie qwami.
          • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 21:53
            >Bez przesady, całe życie w luksusie, przerywane orgiami.
            Za Elkę wyszedł z wyrachowania, więc nie ma ofiar, zresztą rekompensował sobie qwami

czyli uwazasz ze wolalabys byc wychowana matke z epizodami psychotycznymi , siostre i siostrzencow ktorzy zgina w wypadku samolotowym za cene zycia w luksusie przerywanego orgiami?
            • cruella_demon Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:02
              Jakoś nie widać było żeby specjalnie cierpiał.
              Po tych jego rasistowskich, seksistowskich, czy homofobicznych zarcikach widać że miał się nieźle.
              Po orgiach, słynna w Rzymie, licznych kochankach, co podróż to inna doopa, nie widać było tych rzekomych traum.
              Tak, większość by się z nim zamieniła. Pasożyt i nierób.
              Ja nie, tylko dlatego że nie chciałabym być facetem.
              Jakby musiał iść do normalnej pracy i kprzystać, nawet i z prywatnej służby zdrowia, ale na tyle co zwykły obywatel, to by tyle nie przeżył.
              Klan nierobów i pasożytów, i tyle.
              • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:07
                czyli zamienilabys sie na jego zycie?

No bo mial tak fajnie

A ja bym sie za ch... nie zamienila. Ja dziekuje za zycie na swieczniku, ja dziekuje za psychicznie chora i inne atrakcje tego typu. Orgie i bogactwo mnie nie kreca, jak i to ze nigdzie isc nie mozesz, po ulicy, ciagle z obstawa...ble
                • cruella_demon Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:29
                  Ty dziękujesz. On był do tego przyzwyczajony. Do tego był gruboskornym chamem, o czym świadczą jego liczne wypowiedzi. Nie widać jakoś cierpienia i poświęcenia. Albo przejęcia protokołem.
                  Cóż, ja też jestem gruboskórna i nie miałabym problemu z mediami, mogłabym się zamienić suspicious
                  Jego kasa i ru$chanie co się chce.
                  Zupełnie jak Andrzejek
                  Ofiarą tam była Elka. Tej nawet trochę współczuję.
                  • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:32
                    ale mowisz o jego zyciu tak jakby bylo wspaniale i takie bys chciala, a to jest w sumie zycie wiezienie, zlota klatka.

W ogole uwazam za dziwne osadzanie czegokolwiek po materialach z brukowcow i gazet. Przeciez oni czesto duzo szumy celowo wokol siebie robia by podtrzymywac zainteresowanie monarchia. Kity.....
              • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:16
                nierobem akurat nie był - był najciężej pracującym członkiem tej rodziny
                • chatgris01 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:23
                  ichi51e napisała:

> nierobem akurat nie był - był najciężej pracującym członkiem tej rodziny
                  >

E, no najciężej w tej rodzinie to pracowała i pracuje królowa (a wcześniej jeszcze królowa matka), ale on też się nie lenił, fakt.
                  • cruella_demon Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:30
                    Zwłaszcza te wszystkie podróże z dziwkami 👍
                    • chatgris01 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:37
                      Jedno nie przeszkadzało drugiemu. Z oficjalnych obowiązków się zawsze wywiązywał.
                      Na określenie nierobów to zasługiwali np. Małgorzata czy Andrzejek, nie on.
                    • 3-mamuska Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 02:00
                      cruella_demon napisała:

> Zwłaszcza te wszystkie podróże z dziwkami 👍
                      >

Mało to facetów w delegacjach ma dziwki?
                      Nie znaczy to, ze nie pracowali tylko się bzykali.
            • konsta-is-me Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:36
              Ja bym wolała, jeśli by to miały by moje jedyne zmartwienia w życiu...
              Nawet orgii nie muszę uskuteczniać 😂
        • jolie Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:20
          >on nie mial lekkiego życia. Ciężko pracował choć owszem praca ciekawa jaki ktoś taka lubi do tego całe życie na świeczniku.

No litości. Media do swojego życia rodzina królewska zaprosiła zupełnie świadomie, a on żył w luksusie.
    • gama2003 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:16
      Życie miał wyjątkowo barwne, długie i nacieszył się tym światem jak mało kto.
      • pani_tau Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:38
        Wstawiał nieuprzejme teksty i świetnie się tym bawił.
    • leia33 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:18
      Szkoda, miałam nadzieję, że dożyje ponad setki.
    • tanebo001 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:18
      To odbije się na Harrym. Zarzucą mu że nie spotkał się z dziadkiem przez złą żonę...
      • sofia_87 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:25
        Ciekawe czy Harry osmieli się przyjechać na pogrzeb i spojrzeć w oczy rodzinie po tych wszystkich kłamstwach
        • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:08
          ojtam, przeciez to celowa historia zaaranzowana by odciagnac uwage od Andrew, ktory moglby isc do pierdla za pedofilie
          • asia_i_p Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:18
            Nie przesadzasz z więzieniem za pedofilię? Na razie oskarżenie jest o seks z 17-latką, co jest w wykonaniu 40 czy 50 latka obrzydliwe, ale nie jest karalne. Jest skandal, ale więzienie mu raczej nie grozi. Chyba, że coś czeka w kolejce.
            • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:09
              on był chyba bliżej 40 niż 50. A pani była hostessa przez Epsteina zmuszona do pracy. Całe środowisko i chory układ który dopuszczał ze na te imprezki przeprowadzano panienki był winien i o tym właśnie mówiła kobieta która oskarża Andrew - każdy kto tam był i wiedział jest winny.
              • asia_i_p Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:19
                Winny w sensie moralnym na 100%, jednak to nie jest materiał na wyrok za pedofilię.
                • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:24
                  rozne mu rzeczy tam zarzucaja. Ciekawy artykul

www.theguardian.com/uk-news/2021/mar/09/lawyer-accuses-palace-using-meghan-take-focus-off-prince-andrew
              • dr.amy.farrah.fowler Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 12:35
                Ze wszystkich ofiar Epsteina to ta ze zdjęcia akurat w najmniejszym stopniu zasługuje na miano ofiary. To nie była 14-latka zgarnięta przez Ghislane spod szkoły, raczej naiwna dupeńka, która się na wszystko godziła dobrowolnie, bo jej imponowała kasa, latanie prywatnym samolotem na luksusową wyspę i celebryci, jak Andrzejek czy były prezydent.

Moralnie oczywiście obrzydliwość, z prawnego punktu widzenia nic mu nie grozi, a jak dotąd niczego innemu nie udowodniono.
    • lajtova Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:24
      Ciekawe w jaki sposób debile(szury i foliarze)powiążą jego śmierć ze szczepionką na Covid.
      • naszastruga Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:30
        Dużo myślisz o covid i głosy w twojej głowie każą ci ciągle o tym pisać, nieważne czego dotyczy wątek?
        • tifa_lockhart [...] 09.04.21, 13:38
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:30
      Zawsze przykro jak ktos umiera ale - 99 lat to piekny wiek i on od 2018 byl juz na emeryturze. Ostatnie nagrania z zycia raczej pokazuja ze juz powoli odchodzil od jakiegos czasu - widac ze kontakt z rzeczywistoscia slaby
      • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:41
        Dokładnie to samo wrażenie miałam. Że jego już tu nie ma.
    • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:31
      Zarąbiście przystojny facet z niego był swego czasu. Cysorz to ma klawe życie, wyżywienie tyż ma klawe, on co prawda nie cysorz tylko połowic cysorzowej, ale tyż miał klawo pod każdym względem.
      • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:33
        w urodzenia to powinien byc krolem tylko ze na innym koncu Europy.
        • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:37
          Masz na myśli dynastie w teczce przynoszone znienacka do różnych krajów Europy? wink
          • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:39
            tu bardzo fajny artykul. 6 byl w kolejce do tronu wiec szanse raczej male wink
            • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:40
              www.nytimes.com/2021/04/09/obituaries/prince-philip-dead.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage naprawde ciekawie napisali
        • sofia_87 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:40
          On nie byłby królem Grecji, jego ojciec był młodszym synem i bratem króla.
      • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:10
        >ale tyż miał klawo pod każdym względem.

czy wiesz ze jego siostra zginela w wypadku samolotowym... nie wiem czy takie klawe.
        • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:20
          Wiem, trochę czytałam kiedyś na temat greckich Oldenburgów. Nie twierdzę że miał życie idealne - utrata tronu przez rodzinę ojca, epizod psychotyczny matki, śmierć siostry, wyjazd z kraju urodzenia, wojna. Chodzi mi o to, że miał możliwość wykorzystać swoje talenty, bawić się i robić to co lubił (marynarka, pilotowanie samolotów), miał rodzinę, żonę, kochanki. Poza tym miał końskie zdrowie, urodę i wdzięk. Dostał więcej niż ktokolwiek i zrobił z tego użytek. Czy mógł więcej? Może, ale i tak jest sztandarowym przykładem dolce vita europiejskiego samca XX wieku.
          • simply_z Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:29
            o to prawda..dobre podsumowanie. mial dobre zycie i mimo wszystko prostsze bez wszechobecnych mass mediow.
          • beata985 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:24
            aandzia43 napisała:
            ), miał rodzinę, żonę, kochanki.

Mimo całej obstawyi dyskrecji wiadomo o jego skokach w bok...
            Ciekawe czy Elka kiedyś zboczyła z kursu...🤔😉
            >
          • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:27
            andzia jak sie bedziesz modlic to w przyszlym wcieleniu moze bedziesz miec: utrata tronu przez rodzinę ojca, epizod psychotyczny matki, śmierć siostry, wyjazd z kraju urodzenia, wojna.A takze możliwość wykorzystać swoje talenty, bawić się i robić to co lubił (marynarka, pilotowanie samolotów), miał rodzinę, żonę, kochanki, końskie zdrowie, urodę i wdzięk.

ja mu nie zazdroszcze
            • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:41
              "ja mu nie zazdroszcze"

Spoko. Te zawirowania pierwszych dwudziestu lat jego życia to i tak lepiej niż u 99,99% chłopaków z jego pokolenia w Europie. Przypominam że większość była biedna i bardzo biedna, bardzo wielu miało ojców alkoholików, różne matki, przeżyło wojnę (albo jej nie przeżyło), straciło dom, rodzinę, zostało poddane repatriacji. A potem los sie do niego uśmiechnął i podał mu rękę po raz kolejny. Naprawdę nie chce mi się dzielić guana na atomy i szukać wielkiej dziury w czymś, co owszem, ma trochę dziurek tu i ówdzie, ale całkiem fajnie działa.
              • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 16:39
                na pewno tak. Ale zycie nie szalowo az szczesliwe by mowic ze beztroskie. Ja bym nie chciala matki z epizodami psycho
          • bywalec.hoteli Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 23:05
            aandzia43 napisała:

> Wiem, trochę czytałam kiedyś na temat greckich Oldenburgów. Nie twierdzę że mia
            > ł życie idealne - utrata tronu przez rodzinę ojca, epizod psychotyczny matki, ś
            > mierć siostry, wyjazd z kraju urodzenia, wojna. Chodzi mi o to, że miał możliwo
            > ść wykorzystać swoje talenty, bawić się i robić to co lubił (marynarka, pilotow
            > anie samolotów), miał rodzinę, żonę, kochanki. Poza tym miał końskie zdrowie, u
            > rodę i wdzięk. Dostał więcej niż ktokolwiek i zrobił z tego użytek. Czy mógł wi
            > ęcej? Może, ale i tak jest sztandarowym przykładem dolce vita europiejskiego sa
            > mca XX wieku.
            >

fajne podsumowanie - mogłabyś pisać nekrologi smile
        • hrabina_niczyja Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 23:31
          A wiesz, że rodzice mojego dziadka umarli jak był malutki? A wiesz, że mojej babci brat zginął w obozie? I ani dziadek ani babcia do starości nie żyli w bogactwie, siedząc na dupie i ru...jąc dziwki w każdym porcie.
      • jolie Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:24
        >Zarąbiście przystojny facet z niego był swego czasu.

Serio? Bo wysoki? W twarzy dla mnie miał coś szpetnego, na starość to się bardzo uwidoczniło. No i dzieci z nim wyjątkowo niepiękne, choć tu i geny Elżbiety mogły nabruździć.
        • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:30
          jolie napisała:

> >Zarąbiście przystojny facet z niego był swego czasu.
          >
          > Serio? Bo wysoki? W twarzy dla mnie miał coś szpetnego, na starość to się bardz
          > o uwidoczniło. No i dzieci z nim wyjątkowo niepiękne, choć tu i geny Elżbiety m
          > ogły nabruździć.

Serio, ale nie dlatego że wysoki. Po prostu przystojny, kształtny, męski, uroczy uśmiech. A co do dzieci to zgodzę się, że jak na parę naprawdę niebrzydkich ludzi wyprodukowali egzemplarze mniej niż oni udane urodowo. Elżbieta nie jest pięknością, ale to całkiem ładna, zgrabna kobieta.
          • jolie Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:40
            Zupełnie nie mój typ - w twarzy coś ptasiego, sylwetka za mało masywna, słabo zaznaczone barki i ramiona. To już aktor grający młodego Filipa w "The Crown" bardziej mi się podobał, choć z podobną sylwetką, to miał coś zawadiackiego i zuchwałego w tych małych oczach. Możliwe, że jestem w mniejszości, bo wszędzie piszą, że z Filipa był przystojniak.
        • chatgris01 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:33
          Jak najbardziej serio, taki skandynawski typ urody. Piękny facet był z niego (szkoda, że przedwcześnie zaczął łysieć, bo to mu sporo ujęło z urody).
          https://www.jetss.com/wp-content/uploads/2017/08/34.jpg

https://i.redd.it/lii4nwqpay951.jpg
          • jolie Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:51
            Jako młody chłopak obleci, później imo twarz zeszpecił mu nos osadzony przy oczach jak u ptaka. W każdym razie dla mnie przezroczysty.
          • veryvery Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 00:20
            Przedwczesne łysienie to chyba mają w genach, taki William to kolejny przykład. A co do brzydkich dzieci Filipa I Elżbiety to książe Edward za młodu nie był wcale zły ale szybko wybrzydział I właśnie wyłysiał
            • veryvery Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 00:21
              ..
              • veryvery Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 00:45
                I tak w ogóle patrząc na zdjęcie młodej Elżbiety I Filipa to aż dziw bierze jak mało ich dzieci są podobne do ojca a jak bardzo do matki
                • jolie Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 10:50
                  Moim zdaniem wraz z upływem lat synowie Filipa zaczęli się właśnie upodabniać do niego, a że dół twarzy mają matki, to efekt jest jaki jest. U Williama też coś takiego się stało - w młodości podobny do matki, w wieku dojrzałym zaczął wychodzić ojciec.
    • borsuczyca.klusek Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:35
      Ten to pożył chociaż.
    • pani07 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:40
      Słusznego wieku dożył.
    • sumire Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:41
      99 lat to bardzo ładny wynik. Fajne miał facet życie.

Niemniej jestem pewna, że przez najbliższe dni będziemy mieli we wszystkich mediach rozważania "czy Harry i Meghan przyjadą na pogrzeb i dlaczego powinni/nie powinni", "czy wywiad z Oprah przyczynił się do szybszego zejścia Filipa z tego świata" etc. etc. Ewentualnie na drugą nóżkę, czy żyłby po wsze czasy, gdyby się nie zaszczepił.
      • amast Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:51
        > będziemy mieli we wszystkich mediach rozważania "czy Harry i Meghan przyjadą na pogrzeb i dlaczego powinni/nie powinni"

Przecież Harry już od miesiąca ma zaklepanego jeta na tę okoliczność. A Meghan ma dobrą wymówkę.
        • sofia_87 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:53
          To z pewnością będzie mile widziany po tych wszystkich kłamstwach swoich i Meghan na temat rodziny
          • amast Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 13:59
            I tak prędzej czy później musiałby się pojawić. Ot chociażby wybierał się na planowane odsłonięcie pomnika matki. A na pogrzebie nikt mu nie będzie niczego wypominał, bo to nie miejsce i czas. Można powiedzieć, że akurat Harry to wygrany na tym jest...
          • arthwen Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:18
            Bez przesady, wszyscy są tam siebie warci.
            A poza tym na pogrzebie nikt mu niczego nie będzie wypominał, bo to nie jest okazja do tego.
            • hrabina_niczyja Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 23:35
              Na pogrzebie to może i nie, ale na stypie kto wie. Sądzę, że nikt tam nie będzie siedział jak słupek opłakując prawie 100letniego dziadzia.
      • lauren6 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:13
        1000/10
      • sumire Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 16:26
        Hehe, no i już mamy.
        www.dailymail.co.uk/news/article-8789737/Prince-Philip-endure-coronavirus-pandemic-bitter-Megxit-fallout-months.html?ito=social-twitter_dailymailUKŻałosne.
        • sumire Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 16:27
          sumire napisała:

Link mi się popsuł.

www.dailymail.co.uk/news/article-8789737/Prince-Philip-endure-coronavirus-pandemic-bitter-Megxit-fallout-months.html?ito=social-twitter_dailymailUK
          Podtrzymuję, że żałosne.
    • ludzikmichelin4245 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:11
      Czy królowe-wdowy wychodzą powtórnie za mąż?
      Tj, domyślam się że Elżbieta nie będzie szukać drugiego męża, ale ciekawi mnie czy i do jakiego wieku jest to dopuszczalne.
      • kasiaakasiaa Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:17
        ale rozkmina XD
      • arthwen Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:20
        Królowa-wdowa to jest tutuł przynależny żonie króla, który zmarł. Filip nie był królem, Elżbieta jest teraz wdową, ale nadal królową.
        • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:22
          Pytanie raczej powinno brzmieć, czy głowy państwa wychodzą za mąż i do jakiego wieku 😀
          • sofia_87 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:26
            A kto by mogl jej tego zabronić?
            • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:28
              Rodzina. Zwołano by konsylium psychiatrów big_grin
            • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:55
              Zabronić nikt. Pytanie o skutki. To znaczy akurat Elżbiety nikt nie podejrzewa że:
              1) zdecydowałaby się na powtórny ślub
              2) jesli już, wybrałaby kontrowersyjnego kandydata

Ale precedens był w rodzinie
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 16:28
                daniela34 napisała:

> Zabronić nikt. Pytanie o skutki. To znaczy akurat Elżbiety nikt nie podejrzewa
                > że:
                > 1) zdecydowałaby się na powtórny ślub
                > 2) jesli już, wybrałaby kontrowersyjnego kandydata
                >
                > Ale precedens był w rodzinie

Tego swojego stajennego... Ach, co to byłby za ślub i temat smile
                • ludzikmichelin4245 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 16:45
                  doubledoublejoyandtrouble napisała:

> daniela34 napisała:
                  >
                  > > Zabronić nikt. Pytanie o skutki. To znaczy akurat Elżbiety nikt nie podej
                  > rzewa
                  > > że:
                  > > 1) zdecydowałaby się na powtórny ślub
                  > > 2) jesli już, wybrałaby kontrowersyjnego kandydata
                  > >
                  > > Ale precedens był w rodzinie
                  >
                  > Tego swojego stajennego... Ach, co to byłby za ślub i temat smile

Gdyby spiknęli się ze stajennym "na stare lata", to byłaby to absolutnie rozkoszna historia smile
                  • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:00
                    Miłosne spełnienie w jesieni życia. Po latach ukradkowych, tęsknych spojrzeń z oddali i przelotnych muśnięć dłoni przy okazji poprawiania popręgu miłość królowej i jej wiernego stajennego doczekała się szczęśliwego finału na ślubnym kobiercu
                    • chatgris01 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:09
                      E, no jeśli to aluzja do Victorii, to ona się (na szczęście) nie ograniczała tylko do tęsknych spojrzeń i przelotnych muśnięć dłoni wink
                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:59
                        chatgris01 napisała:

> E, no jeśli to aluzja do Victorii, to ona się (na szczęście) nie ograniczała ty
                        > lko do tęsknych spojrzeń i przelotnych muśnięć dłoni wink

Ale Elżbieta chyba się ograniczała, tak w każdym razie (dyskretnie) przedstawia to The Crown smile
                        >
                        • chatgris01 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:08
                          Ale Elżbiecie królowej matce? Bo nawet taka węsząca plotkara jak Kitty Kelley Elżbiecie II nic nie zarzucała, bo ta była całe życie nieprzytomnie zakochana w swoim Filipie i świata za nim nie widziała (niestety, w drugą stronę już tak różowo nie było).
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:28
                      daniela34 napisała:

> Miłosne spełnienie w jesieni życia. Po latach ukradkowych, tęsknych spojrzeń z
                      > oddali i przelotnych muśnięć dłoni przy okazji poprawiania popręgu miłość królo
                      > wej i jej wiernego stajennego doczekała się szczęśliwego finału na ślubnym kobi
                      > ercu

Wspólnych wizyt w stajni i na torze... uczucia rodzącego się wśród zapachów sianka, skóry i źrebaka... ze względu na "pewien wiek" i fakt, iż jest to powtórne małżeństwo dla obojga nupturientów - ślub odbyłby sie dyskretnie, w królewskiej stadninie. Widzę to jako przyjemny film w złocie i sepii, z niewymagającą, ale elegancką muzyką skomponowaną specjalnie do wink
                      • daniela34 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:30
                        😉
                  • elenelda Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:02
                    Stajennego niestety już od dawna nie ma na tym świecie.
                    • doubledoublejoyandtrouble Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:23
                      elenelda napisała:

> Stajennego niestety już od dawna nie ma na tym świecie.

Iii... cała intryga na nic sad
          • amast Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:27
            Przyszłe głowy jak najbardziej (no może nie za mąż, ale biorą ślub), vide następca i to w wieku całkiem słusznym. A i dla panujących nie byłoby przeciwwskazań pewnie, tylko musi być chęć i chętny wink
          • ludzikmichelin4245 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:28
            Inaczej, czy gdyby Filip zmarł dajmy na to 50 lat temu, to królowa miałaby prawo (a może obowiązek?) wyjść ponownie za mąż?
            • naszastruga Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:31
              Obowiązku nigdy nie było. Prawo miała.
            • annajustyna Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:33
              Tak, ale bardzo rozsądny musiałby to być wybór.
            • tt-tka Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:34
              ludzikmichelin4245 napisał(a):

> Inaczej, czy gdyby Filip zmarł dajmy na to 50 lat temu, to królowa miałaby praw
              > o (a może obowiązek?) wyjść ponownie za mąż?

Prawo mialaby, obowiazku nie.
      • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:12
        Niedopuszczalne i karalne od wieku 81 lat i 7 miesiecy lol
        • ludzikmichelin4245 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:07
          Oj, śmiejesz się, a mało tam absurdów? smile
          • princesswhitewolf Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 21:56
            nie w kwestii w jakim wieku sluby zawieraja
    • lajtova Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:29
      Autor : Sztuczne Fiołki
      • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:39
        big_grin
      • chatgris01 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 14:42
        Ale odwrotnie też by pasowało cool
    • gaskama Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:00
      "mimo że pukał na boku i był słabym ojcem ... to z głębokim smutkiem żegnam .... " coś w stylu pana prezydenta?
      • annajustyna Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:03
        Ojcem był akurat świetnym.
        • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:20
          chyba nie bardzo bo córkę rozpieszczał a syna traktował z buta. Był za to chyba fajnym dziadkiem.
        • chatgris01 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:20
          annajustyna napisała:

> Ojcem był akurat świetnym.

Zależy, dla którego dziecka-dla Karola akurat niespecjalnie.
          • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:53
            zafundował mu np szkole z internatem www.google.pl/amp/s/www.thevintagenews.com/2018/11/30/young-prince-charles/amp/
            • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:58
              www.google.pl/amp/s/amp.theguardian.com/society/2014/may/04/abuse-britain-private-schools-personal-memoir
              • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 16:01
                sory zły wątek miało iść do tego o szkole
            • afro.ninja Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:37
              W tych sferach, szkola z internatem jest czymś normalnym.
              • chatgris01 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:50
                Ale on mu specjalnie wybrał taką o wojskowym, brutalnym drylu (w której Karol był prześladowany), w dodatku bardzo daleko od domu (więc nie mógł przyjeżdżać do rodziny na week-endy).
          • veryvery Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 16:40
            chatgris01 napisała:

> annajustyna napisała:
            >
            > > Ojcem był akurat świetnym.
            >
            > Zależy, dla którego dziecka-dla Karola akurat niespecjalnie.
            >
            >

Może był zazdrosny że Karol będzie w przyszłości królem a on aby jedynie księciem, mężem królowej. Czytałam gdzieś dawno temu że Filip nie za dobrze znosił swoją podrzędną pozycję wobec Elżbiety
            • sol_13 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:20
              Oglądam teraz the Crown i faktycznie, źle znosił swoją pozycję wobec Elżbiety, zwłaszcza jako mlody człowiek, wiele tam było wątków na ten temat, m.in. kwestia nazwiska. Później się dotarł i przystosował-przynajmniej tak jest to pokazane w serialu.
              Co do szkoły Karola, zapisał go do tej samej, do której sam uczęszczał-chcial, aby zrobila z Karola mężczyznę. Uważał go za ciapę (w sumie chyba słusznie wink).
      • gaskama Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:03
        W sensie kondolencje w stylu prezydenta.
      • kornelia_sowa1 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:12
        Mam nadzieję, że Anżejowi zabiorą dziś dlugopis
        • gaskama Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:15
          Tak, lepiej nich dzwoni.
          • pani07 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:21
            Ale jest coś dziwacznego w takich tekstach dziennikarzy:
            "Co śmierć księcia Filipa oznacza dla nas wszystkich?".
            No nic, po prostu nic. Raczej zobaczenie, że człowiek przeżył naprawdę wielki kawał życia.
            • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:18
              znaczy o tyle ze w takich starych parach często smierć jednego oznacza rychła smierć drugiego. a smierć Elżbiety to będzie koniec epoki
              • cruella_demon Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:15
                ichi51e napisała:

> znaczy o tyle ze w takich starych parach często smierć jednego oznacza rychła s
                > mierć drugiego. a smierć Elżbiety to będzie koniec epoki
                >

No nie wiem. Do ilu dociągnęła królowa matka? 103? 🤣
                • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:26
                  cruella_demon napisała:

> ichi51e napisała:
                  >
                  > > znaczy o tyle ze w takich starych parach często smierć jednego oznacza ry
                  > chła s
                  > > mierć drugiego. a smierć Elżbiety to będzie koniec epoki
                  > >
                  >
                  > No nie wiem. Do ilu dociągnęła królowa matka? 103? 🤣

Ale ona owdowiała jako młoda jeszcze kobieta, miała 52 lata.
                  • annajustyna Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:27
                    No tak, nie miał jej kto wykańczać...
                • premeda Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 23:40
                  101 lat miała, zmarła w 2002 roku.
          • kornelia_sowa1 Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:35
            Czy ja wiem?
            Wybór jak między dżuma i cholerą
          • wkswks Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 18:13
            Niech mu tylko ten kabel podłącza...
            • arthwen Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 19:46
              Może lepiej nie.
      • ichi51e Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 15:22
        Myśle ze jak przeżyjesz z kimś 75 lat to już są naprawdę drogiazgi. ważniejsze jest zwykle trwanie ze sobą w zgodzie i przyjaźni. jak nie patrzeć tracisz przyjaciela towarzysza kogoś kto wie o czym gadasz jak wspominasz zdarzenia z przed lat 50ciu...
        • hrabina_niczyja Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 23:39
          I ty myślisz, że ta kobieta z nim tak realnie i naprawdę żyła? Toz to małżeństwo było, bo wypada żeby było. Nie jest tajemnicą, że facet latami siedzial w jakiejś chałupie na wsi. I jakież to zdarzenia mogła Elżbieta z nim wspominać? Te dziwki na każdym kroku? Mi jej naprawdę szkoda.
          • annajustyna Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 23:43
            Pamiętam, że jak się rozstałam z eksem i ktoś się ze znajomych dziwił, że jak mógł bla bla bla, to właśnie sobie pomyślałam, że co się dziwić, skoro nawet królowa Anglii była zdradzana.
            • hrabina_niczyja Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 23:52
              Ale wiesz ty czy ja żeśmy pogoniły dziada, popłakały i trudno. A ja dziś tak pomyślałam kurde rozwieźć się nie możesz, wiesz, że koleś idzie na dziwki, zdradza się, wyprowadza i w Boże Narodzenie siadasz z nim przy jednym stole i tak przez 75 lat. Ciekawe po ilu latach Elżbieta zaczęła się zastanawiać kiedy ty dziadu zejdziesz z tego świata. Szkoda mi jej, bo życia to ona nie miała. On chyba jej na złość tyle żył.
              • aandzia43 Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 00:28
                Weź Hrabina nie przesadzaj, nie jest powiedziane, że facet był jakimś królikiem co musiał codziennie z inną, świątek piątek czy niedziela, taki mus, jak Kennedy czy Weinstein. Zdrady niemiłe są i niepożądane, ale bywają nieeleganckie oraz nieco elegantsze. Knur macający służące, trzy razy w tygodniu biegający na dziwki i korzystający z każdej okazji czyli każdej podniesionej spódniczki jest tak obrzydliwy że nawet lokaj może się brzydzić podać takiemu spinki do koszuli. Facet z dyskretną przygodą na boku raz na jakiś czas zasługuje na zjedzenie z nim obiadu i wspólny uśmiech do fotografii.
                Dobra, żartowałam, Chodzi mi o to, że nie wiemy jakie mieli naprawdę relacje przez te dziesiąt lat razem. Stawiam na to, że w porywach naprawdę niezłe.
              • 3-mamuska Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 02:17
                hrabina_niczyja napisała:

> Ale wiesz ty czy ja żeśmy pogoniły dziada, popłakały i trudno. A ja dziś tak po
                > myślałam kurde rozwieźć się nie możesz, wiesz, że koleś idzie na dziwki, zdradz
                > a się, wyprowadza i w Boże Narodzenie siadasz z nim przy jednym stole i tak prz
                > ez 75 lat. Ciekawe po ilu latach Elżbieta zaczęła się zastanawiać kiedy ty dzi
                > adu zejdziesz z tego świata. Szkoda mi jej, bo życia to ona nie miała. On chyba
                > jej na złość tyle żył.

To ty tak myślisz.
                Ona miała co innego w głowie.
                Myślę ze uważała ze tak może być.
                Bo tacy są faceci.
                Wiele kobiet starszej daty dalej tak myśli. Ze chłopu się należy.
                Myśle ze dlatego tak bagatelizowała miłość Karola do kochanki i problemy Diany. Bo najważniejsze było państwo a niw uczucia.
                Królowa ma gruba skore.
                Sama scena po śmierci jej ojca, gdy wróciła do kraju, list babki do niej ze najważniejsza jest korona.
                I wydaje mi się ze z tego powodu tak długo trzyma się tronu. Bo uważa synka za słabeusza.
          • kkalipso Re: Zmarl ksiaze Filip 10.04.21, 01:28
            Dla Elżbiety to była pierwsza i prawdziwa miłość - dla Filipa nie, ot i cała tajemnica.
    • solejrolia Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 17:19
      Prawie 100lat, miał zdrowie, że tyle pożył....
    • nickbezznaczenia Re: Zmarl ksiaze Filip 09.04.21, 22:57
      Ciekawe są koleje losu polskich arystokratów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka