Dodaj do ulubionych

co się dzieje moim stopom? :/

16.04.21, 23:48
kupiłam buty. po krótkim czasie, kiedy chodziłam w tych butach, zaczęły mnie bolec stopy- jakby sie buty złamały w podeszwie, w środku, jakby w poprzek. Zmełam przekleństwo, i buty odłożyłam. co za tandeta, buty sie łamią uncertain
chodziłam w innych. po pewnym- z drugimi- to samo....
poszłam na wycieczkę- ubrałam bardzo dobre buty trekkingowe, drogie tongue_out i wygodne. Tak strasznie bolały mnie palce od stóp- środkowe, że myślałam, że nie dojdę z powrotem sad
co sie dzieje moim stopom? trudno kowido-diagnozować uncertain
ktoś? coś?
Obserwuj wątek
    • ludzikmichelin4245 Re: co się dzieje moim stopom? :/ 16.04.21, 23:50
      Neurolog sad
      • treo.tralve Re: co się dzieje moim stopom? :/ 16.04.21, 23:53
        a bo?
        • ludzikmichelin4245 Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 00:04
          Życzę Ci ofc, żeby to nie było to, ale niektóre bóle stóp to któryś konkretny nerw i problem jest od kręgosłupa.
          • treo.tralve Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 00:05
            aaaa, czasem mi drętwieją palce OD RĄK w nocy uncertain
            • ludzikmichelin4245 Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 00:07
              To pewnie coś bardziej błahego, jak piszą dziewczyny, ale na wszelki wypadek sprawdź ten trop również.
            • aqua48 Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 09:02
              Problemy z kręgosłupem? Płaskostopie poprzeczne?
    • lajtova Re: co się dzieje moim stopom? :/ 16.04.21, 23:51
      Zbadaj tarczyce.
    • poppkinsaa Re: co się dzieje moim stopom? :/ 16.04.21, 23:53
      A nie nadwyrężyłaś/ naciągnełaś stopy przy wcześniejszym źle dobranym, niewygodnym obuwiu i przez to jak zalozylas buty trekkingowe na kilka godzin stopy to bolesnie odczuly. Narazie moim zdaniem zrezygnuj z wielogodzinnych wycieczek, daj stopom odpocząc.
    • mysiulek08 Re: co się dzieje moim stopom? :/ 16.04.21, 23:54
      haluks sie buduje? podobnie mnie stopy bolały a potem wylazlo to cholerstwo, mlodka nie byłam
      • treo.tralve Re: co się dzieje moim stopom? :/ 16.04.21, 23:57
        ani kawałka haluksa uncertain
        • mysiulek08 Re: co się dzieje moim stopom? :/ 16.04.21, 23:59
          przed bólem stop w każdym obuwiu tez nie miałam ani kawałka

trop z plaskostopiem poprzecznym jest sluszny
    • ida_listopadowa Re: co się dzieje moim stopom? :/ 16.04.21, 23:57
      Witaj w gronie posiadaczy plaskostopia poprzecznego!
      • treo.tralve Re: co się dzieje moim stopom? :/ 16.04.21, 23:58
        hej, napisz coś więcej!
        • ida_listopadowa Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 09:34
          Ostatnio był wątek na ten temat, dlatego nie rozwijałam. Bardzo możliwe, że obniżył ci sie poprzeczny łuk stopy - przodostopie, za palcami, powodując ból. Uczucie, jakby cos w bucie było może o tym świadczyć. czesto sie łączy z haluksem.
          Moze być tak, że ból jest bardzo silny.
          Spróbuj wkładek z pelotą pod przodostopiem oraz butów na grubszej podeszwie. U ortopedy zrobisz usg i rtg i ogolne oględziny. Rady nie ma specjalnie, wkladki i cwiczenia.
          Mozliwe też, ze naciągnełas sciegno, albo rozcięgno podeszwowe. Specjalistą nie jestem, ale cwiczenia nie zaszkodzą
    • mrs.solis Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 01:02
      Ogolnie to starosc. Teraz bedziesz szukac butow , w ktorych dasz rade chodzic , a nie tych tylko ladnych. Wypadaloby umowic sie do podologa zeby zdiagnozowal problem i dobral ci wkladki do butow.
    • fragile_f Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 01:32
      Ganglion?

Chyba najlepiej isć z tym do lekarza i dobrze się przepadać.
      • fragile_f Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 01:33
        Matko, na oczy mi padło.

przeBadać
        • ajaksiowa Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 07:46
          Ja osobiście doświadczam aktualnie bolesnych zmian zwyrodnieniowych palców stóp,stara jestem😪😪
    • berber_rock Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 08:07
      Trzeba było włożyć buty a nie ubrać, może wtedy byłoby tak jak u 99% ludzi
    • gulcia77 Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 08:42
      SKS. Najprawdopodobniej płaskostopie poprzeczne. Efekt chodzenia latami na obcasach i w zbyt wąskich butach.
      Ja już doszłam do etapu wygodnych butów, ale mnie dopadła osteoporoza i uszkodzone kolano, więc sprawa przyspieszyła 😉
      • alpepe Re: co się dzieje moim stopom? :/ 17.04.21, 09:38
        Haha, mój brat jak miał 20 lat, nagle odczuwał piekielne bóle stóp. Stwierdzono płaskostopie poprzeczne, nie chodził ani na obcasach ani w zbyt wąskich butach. Jedyne co, to rozmiar stopy 46 i wysoki wzrost...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka