Dodaj do ulubionych

Policja, miejski monitoring- pomoc mi potrzebna

23.05.21, 15:44
Mam problem, moze ktoś się zna i pokieruje.
2 tygodnie temu mój brat miał wypadek. Wracał w nocy do domu i prawdopodobnie zostal potrącony przez auto. On niczego nie pamięta ale obrażenia na to wskazują. Jest po operacji. Policja spisała zeznania i ma zabezpieczyć nagrania z monitoringu miejskiego. Brat jest w kontakcie z policjantem, który prowadzi jego sprawę, dopytuje o nagrania ale tamten kręci- albo kolega je ma, albo zapomniał itp. boimy się, że nagranie w końcu zaginie, zresztą takie rzeczy są chyba krótko przechowywane. Okoliczności wypadku nie zostaną wyjaśnione a sprawca nie zostanie ukarany.
Czy ktoś moze mi podpowiedziec jak to załatwić? Ja nie jestem pełnomocnikiem brata, mieszkamy od siebie 200 km i będę próbowac dowiedzieć się czegoś telefonicznie.
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Policja, miejski monitoring- pomoc mi potrzeb 23.05.21, 15:54
      1) złożyć pisemny wniosek o zabezpieczenie monitoringu na Policję
      I (zwróć uwagę, tu jest "i" a nie "albo")
      2) skontaktować się z operatorem monitoringu (Straż Miejska?) Z zapytaniem czy w dniu X w miejscu Z o godzinie Y zarejestrowano wykroczenie/przestępstwo przeciwko bratu, po sprawdzeniu powinni sami zabezpieczyć ten fragment nagrania
      • daniela34 Re: Policja, miejski monitoring- pomoc mi potrzeb 23.05.21, 15:55
        Cd. Jako że sposób nr 1 może być nieskuteczny trzeba zrobić 1 plus 2
        • lukrecja46 Re: Policja, miejski monitoring- pomoc mi potrzeb 23.05.21, 15:57
          Bardzo ci dziękuję danielo😘
    • nigdynigdynigdy84 Re: Policja, miejski monitoring- pomoc mi potrzeb 23.05.21, 15:58
      Co za bydło, potrącić człowieka i zwiać??
      Jak się brat czuje?
      • lukrecja46 Re: Policja, miejski monitoring- pomoc mi potrzeb 23.05.21, 16:02
        Dziękuję- fizycznie lepiej ale psychika trochę siadła tym bardziej, ze mieszka sam. Ale idzie ku dobremu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka