Dodaj do ulubionych

Muszę posprzątać

10.06.21, 23:07
Wiem, że pora trochę niefortunna, ale jak teraz tego nie zrobię to zarośniemy.
Teraz albo nigdy!
Trzymajcie za mnie kciuki*

*Nienawidzę sprzątać, nienawidzę każdej czynności którą można podpiąć pod obowiązek domowy. Nie ma lepszych i gorszych nienawidzę ich wszystkich.
Obserwuj wątek
    • znowu.to.samo Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:10
      Podejrzewam niezły pie**lnik u ciebie
      Ja jako tako ogarniam, ale kliniczna czystość to to nie jest
    • kaka-llina Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:12
      Powodzenia... i witaj siostro... nienawidze wszystkich absolutnie wszystkich!
    • nuclearwinter Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:14
      Trzymam jako osoba, która także z całego serca nienawidzi sprzątać. To takie nudne, niewdzięczne zajęcie, do tego istna syzyfowa praca, zaraz znów będzie brudno. Zazdroszczę wszystkim ludziom, których sprzątanie relaksuje i uspokaja, niestety ja jestem patologicznym leniem od urodzenia.
      • grey_delphinum Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:26
        Ja też muszę. Na początku lipca biorę kilka dni wolnego i planuję m. in. odgruzowac chałupę.
        • nigdynigdynigdy84 Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:34
          Ja sobie lubię oglądać jak inni sprzątają, myślę wtedy: o, też mogłabym to zrobić.
          Ale nie robię. uncertain
          • my_fair_lady Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 18:46
            nigdynigdynigdy84 napisała:

> Ja sobie lubię oglądać jak inni sprzątają, myślę wtedy: o, też mogłabym to zrob
            > ić.
            > Ale nie robię. uncertain

👍😕
    • mrs.solis Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:25
      Jestem w podobnym nastroju , ale u mnie chodzi o gotowanie. Nienawidze wymyslac i martwic sie co kto bedzie jadl. Jak czytam jakies przepisy i widze wiecej niz 5 skladnikow , to momentalnie odechciewa mi sie jesc.
      • aniani7 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:52
        Jak lubisz sprzatac, to ja gotuje kazdemu, co mu smakuje, Ty ogarniasz mi chate big_grin
        • mrs.solis Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 02:52
          Nie ma sprawy. Lubie sprzatac. Lazienki i kuchnie najbardziej.
          • aniani7 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 09:32
            Biore big_grin Dostaniecie do jedzenia wszystko, o czym pomyslicie big_grin
            • mrs.solis Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:27
              Gdybym wiedziala, ze mieszkamy niedaleko to slowo daje , ze bym poszla na taki uklad.
              • aniani7 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:52
                A ja tez, nie zartuje. Warszawa? W kuchni moge ciagiem i 5/6 godzin spedzic (z takich czasochlonnych- robie kimchi czy rolady wolowe z farszem miesno (tu jakies zebrko wieprzowe)-warzywnym (marchewka, ogorek kiszony, musztarda) w sosie miesno-grzybowym, ale kiedy pomysle o sprzataniu, czuje sie smiertelnie zmeczona. W rezultacie czysta mam tylko kuchnie, bo nie zjadlabym brudnego i z brudnego (choc okapowi przydalaby sie uczciwa reka).
      • jolie Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 09:27
        Z gotowaniem mam identycznie, niestety sprzątać równie nienawidzę (choć z dwojga złego wolę już to).
    • nigdynigdynigdy84 Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:33
      A jest tylko bałagan czy już syf?
      • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:19
        Niestety syf pod bałaganem, ale już najgorsze rzeczy wypucowane. Jeszcze jutro podłogę umyję i styknie 😐
        • znowu.to.samo Re: Muszę posprzątać 12.06.21, 09:23
          Ja na to znalazłam taki sposób:
          Przemeblowałam.mieszkanie tak że teraz mam same gładkie minimalistyczne powierzchnie bez żadnych kurzołapów, witrynek, a wszystko poupychałam w tych meblach
          Wiem nie kazdemu przypadnie do gustu ale praktyczne bo przejedziesz od czasu do czasu scierą z mikrofibry i voila. A po posłodze jeździ roomba którą kocham miłością niezmienną
    • januszekxxl Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:40
      borsuczyca.klusek napisała:
      > Wiem, że pora trochę niefortunna, ale jak teraz tego nie zrobię to zarośniemy.

Z takimi pazurami nic nie zrobisz.
      Zarośniecie. Ile was jest?
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,171638790,171638790,Kolor_paznokci.html?p=171638799
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/kh/kf/iqvy/lJOfKv5o1vnGH71yX.jpg
      • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:23
        Matko boska doczekałam się własnego forumowego psychofana 😱
        • woman_in_love Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 07:03
          big_grin
          psycho spermiarz
        • 12gram Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 15:07
          o. dobrrze że wyciągnął wątek. ładny kolor, właśnie takiego szukałam, kupiłam podobny sally hansen , dziś będę go testować. jeśli się nie sprawdzi to zamówię ten twój.
          tylko powiedz czy jest trwały? nie ściera się przy normalnym życiu?
          • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 18:27
            Mnie te lakiery bardzo pasują, jeszcze biorąc pod uwagę ich cenę to taki często polecany Inglot nie ma nawet podejścia.
    • krwawy.lolo Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:42
      A nie wystarczy, jak groźnie zachrumkasz, Borsuku?
      • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:21
        Mogę się co najwyżej na drugi bok przekręcić, by nie oglądać piętrzącego się armagedonu 🙄
    • magdallenac Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:45
      Bierz się za robotę borsuczyca, bo już kolejny weekend idzie i znów będzie biadolenie, że nic nie zrobione. W niedziele meldujesz na forum, jakie zmiany zaszły w stanie czystości domu.
      • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:20
        Właśnie napisałam ten post by się jakoś zmobilizować 😂
      • mid.week Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 04:17
        I bez zdjęć tu nie wracaj! 🤭
    • gama2003 Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:45
      Trzymam.
      Dziś też skończyłam w tym temacie na głęboką wodę. Najtrudniej zacząć. Tylko ja z tych co jak nie robią, to nie robią a jak już zaczną to do stanu fabrycznego.
      Nie umiem ogarniać.
      Efekty dzisiejsze widzę. Nie msm złudzeń ze na dlugo. Zazdroszczę sprzątającym mimochodem.
      Nienawidzę, tyle innych fajnych rzeczy można w tym czasie robić. Albo nic nie robić 😏
    • novembre Re: Muszę posprzątać 10.06.21, 23:47
      Podepnij pod przyjemność! Włącz Mamma mia, śpiewaj, tańcz, wygłupiaj się i sprzątaj! smile
    • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:17
      Dobra koniec na dzisiaj. Dziękuję wszystkim za dobre słowa.
      W tle słuchałam sobie podkastu Żulczyka i nie było tak źle.
      • panna.w.paski Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:34
        Wow, ogarnęłaś największy syf i bałagan w godzinę? Szacun!
        • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:35
          Perfekcyjną panią domu to ja nie jestem 🙄
    • mizantropka_20 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:54
      Ja mam gorzej.... nienawidzę sprzątać lecz znacznie bardziej nienawidzę bałaganu wokół mnie w związku z czym kompulsywnie wykonuje działania zmierzające do sterylizacji przestrzeni mnie otaczającej.
      • magdallenac Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:35
        To tak jak ja😩 W bałaganie jestem wprost nieszczęśliwa i zmienia mi się osobowość, więc ogarniam i odgruzowuje dzień w dzień.
    • bi_scotti Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 00:57
      Wiem, ze Ci to nie pomoze ale niech zostanie na pismie: lubie wszystko co z woda, nienawidze reszty. Pranie, mycie garow (okay, plukanie przed wlozeniem dishwasher + reczne mycie "delikacikow"), mycie lazienki (lacznie z toilet bowl), mycie polog (obowiazkowo na kolanach big_grin) sprawia mi czasem perwersyjna frajde i nie mam problemu z takimi dzialaniami. Ale ... vacuuming, okurzanie polek i szafek, ukladanie ubran, sprzatanie na biurku albo w szufladach, prasowanie etc. etc. etc. meczy mnie juz od samego myslenia o tym! Lucky me - mam porzadnie porzadnego meza perfekcyjnie wytresowanego przez jego matke-czyscioche! Blogoslawione niech beda tesciowe, ktore wychowaly swoich synow na porzadnickich czysciochow - life is beautiful z takimi egzemplarzami wink Cheers.
      • szmytka1 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 08:19
        brzydzi mnie kontakt z mokrym syfem z tluszczem na talerzach i z resztkami jedzenia i z brudnymi garami. Nie zmywam, nie zmywałam i nie będę zmywać! I Kurna nie cierpię sprzątać, co od razu wie każdy, kto do mnie przychodzi tongue_out
        • mid.week Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 08:24
          Ja też wole prace suche. Mycie garów zawsze mnie irytwało, wynalazce zmywarek nalezy uznać za świetego. Z mokrych zajęć to mogę podlewać ogród smile
          • szmytka1 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 08:26
            o podlewanie roslin lubię mega lubię, mam tendencję do przelewania ich ale to nie uznaję za pracę, tylko za rozrywkę w ramach hobby. Zmywarka to moj najlepszy sprzet domowy. Mogłabym nie mieć pralki i prać ręcznie a bez zmywarki nie wyobrażam sobie funkcjonowania
          • skumbrie Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 08:37
            Za świętą. To kobieta była dziwnym trafem 😉
            • mid.week Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 08:43
              Fakt! Dzieki, nie miałam pojecia.

Josephine Cochrane - nie rozumiem dlaczego nie ma banknotów z jej podobizna, na większości jacyś smętni panowie od kolejnych wojen...

https://www.boweryboyshistory.com/wp-content/uploads/2017/04/pjimage.jpg
              • nuclearwinter Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 09:07
                O dokładnie, powinna zostać świętą. Nie dość że mądra, to jeszcze piękna swoją drogą.
          • magdallenac Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:36
            Ja lubię mokre, najgorsze jest odkurzanie. Ostatni raz miałam odkurzacz w ręku jakieś kilka lat temu.
        • nuclearwinter Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 09:06
          Też tak mam z brudnymi garami, jak ich dotykam, to mnie trzęsie z obrzydzenia big_grin Nawet z włożeniem ich do zmywarki mam problem.
          • bi_scotti Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:02
            Gary, toilet bowl, brudne podlogi - anytime smile No bo wlasnie dzieki wodzie zaraz jest wszystko czyste a jeszcze na dodatek zaczyna ladnie pachniec smile Dishwashing machine moglaby dla mnie nie istniec. Owszem, gdy pracowalam jako bartender - sprawdzala sie idealnie ale w domu - coz, jest bo jest i sie uzywa ale gdyby nie bylo ... to mialabym extra miejsce w kuchni i wcale by mnie to nie martwilo. Gardening? Oh NO, big NO! Zadne tam strzyzenie trawy, podlewanie czy pielenie - definitely nie moja bajka. Natomiast uwielbiam odsniezac - uspokaja mnie i cieszy niepomiernie smile Cheers.
      • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 18:29
        To tu się zgodzę, że z całego tego shitu najgorsze jest odkurzanie. Na sam dźwięk słowa robi mi się niedobrze, zwłaszcza że mój mąż nie używa słowa odkurzyć tylko wyodkurzać 🤢
        Tylko razy już go prosiłam że nie mówi się wyodkurzać 🙄
        • bi_scotti Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 18:37
          Moze to mu sie jakos kojarzy z wytrzepac dywan? Wytrzepie czy wyodkurzy - same difference - dywan bedzie czysty wink
          Jako dziewczynka musialam odkurzac w domu pianino - geeez jak ja tego nienawidzilam, bo no matter what zawsze jakies flakes kurzu, chocby najmniejsze na tym czarnym pudle sie ostawaly. Jakiejkolwiek szmatki/sciereczki/piorek bym nie uzywala - nigdy nie osiagnelam 100% success w tych akcjach tongue_out Dlatego wole wode ... ale pianino jej nie lubi, dywan juz bardziej wink Cheers.
          • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 18:58
            Może to i dobry trop z tym trzepaniem dywanów. Za jego młodości jeszcze się to robiło. Z resztą trzepaki na osiedlach stoją do dziś 😉
    • bei Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 06:27
      Tez nie lubię, ale to, czego nie lubię stawiam na pierwszym miejscu, by zrobić i mieć spokój.
      • bei Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 06:28
        Trzymam kciuki, byś i Ty miała smile
    • primula.alpicola Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 08:25
      Fotki przed i po😄
      Nie lubię sprzątać ale jeszcze bardziej nie lubię jak jest nieposprzątane i zagracone, więc sprzątam i/lub przydzielam zadania.
    • conena Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 08:36
      dlaczego niefortunna pora, o 23 przyjemnie chłodno, można latać na szmacie.

łączę się w bólu, nienawidzę sprzątać.
    • tt-tka Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 08:37
      Doczytalam, ze skonczone, a juz chcialam potrzymac kciuki !

W tej materii zdecydowanie moim najlepszym wyborem i przeogromnym szczesciem jest pani Ania - co dwa tygodnie wyrzuca mnie z domu i zabrania wracac wczesniej niz po szesciu godzinach, ale jak wracam ! big_grin
      uwierzyc nie moge, jak ladnie posprzatane. Az sie krepuje wejsc.
      • januszekxxl Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 09:10
        tt-tka napisała:
        > W tej materii zdecydowanie moim najlepszym wyborem i przeogromnym szczesciem je
        > st pani Ania - co dwa tygodnie wyrzuca mnie z domu i zabrania wracac wczesniej
        > niz po szesciu godzinach, ale jak wracam ! big_grin
        > uwierzyc nie moge, jak ladnie posprzatane. Az sie krepuje wejsc.

Ja bym się krępował nie wchodzić ale tak strasznie bałaganić i brudzić.
    • mashcaron Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 09:16
      Ja sprzątać lubię ale nienawidzę myć okien. Wczoraj się zebrałam, bo już wstyd. Miałam jeszcze naklejone świąteczne śnieżynki, od listopada 🤣
      • piataziuta Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:06
        nie ma nic złego w ozdobach świątecznych w lato!
        ja se czasem włączam światełka - płatki śniegu, jak mam gorszy humor tongue_out
        • mashcaron Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:10
          Ja na stałe w sypialni mam lampki choinkowe jako "lampka nocna" coby dziecię w nocy się nie zabiło próbując wepchać się do naszego łóżka:p
        • januszekxxl Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:12
          piataziuta napisała:
          > nie ma nic złego w ozdobach świątecznych w lato!
          > ja se czasem włączam światełka - płatki śniegu, jak mam gorszy humor tongue_out

Choinka wygląda ładnie przez cały rok. Tylko się kurzy i ciężko się czyści te wszystkie igiełki i ozdoby.
    • mariola233 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 09:21
      O kurczątka jak ja też nie na widzę sprzątać, ale za to kocham gotować 😊
    • enigma81 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 09:42
      Dawaj foty przed i po wink
    • enigma81 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 09:53
      Ja sprzątac lubię (jak jestem sama w domu to już w ogóle) i mam dość porządnie. Ale.. gównie na pierwszy rzut oka. Kuchnia ogólnie bez zarzutu ale w łazience by się przydało kafle na ścianach wyszorować, listwy przypodłogowe wymagają mycia, gdzieś w kącie może się pojawić pajęczyna, tu i ówdzie szafki trzeba umyć porządnie.. Tego nie lubię robić i zwlekam i odkładam i czekam na odpowiedni moment a ten jakoś nie przychodzi..
    • kura17 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 10:12
      Borsuczyca, dzis zaloz te szpilki-lakierki, albo te z rozami na obcasach, wywal sie spektakularnie i skrec kostke - nikt Cie przez jakis czas nie bedzie gonic do sprzatania, a wyrzutow sumienia nie bedziesz miec - bedzie wymanikierowanym paluszkiem pokazywac, co zrobic big_grin
      • piataziuta Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:05
        jesu Kura! big_grin
        niech UDA że skręciła kostkę, efekt będzie ten sam, bez bólu tongue_out
        • kura17 Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:37
          jak sie nienawidzi sprzatac, to trzeba byc twardym, a nie mientkim!
          (ok, udac tez moze - ale spasc ze schodow to juz musi!)
          • piataziuta Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:43
            e tam
            ja nie znoszę sprzątać
            wystarczy, że zrobię zbolałą minę i Mieciu mówi, żebym usiadła sobie, a on to zrobi

znaczy mówi tak głównie wtedy, kiedy chwilę wcześniej mnie czymś wkurwi, co nie zdarza się rzadko tongue_out
          • borsuczyca.klusek Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 18:36
            Wiecie co znam dziewczynę, którą nadambitni rodzice zmuszali do gry na instrumentach czego szczerze nienawidziła. I któregoś pięknego dnia specjalnie przytrzasnęła sobie dłoń drzwiami samochodu, łamiąc w efekcie kciuk. Aż mnie zmroziło jak sobie to przypomniałam 🤯
    • piataziuta Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 14:04
      nieeeee!!!
      nieróbtego!

ałaałaała
    • 12gram Re: Muszę posprzątać 11.06.21, 15:04
      Jak ja sobie przypominam jak 10 lat temu miałam czyściutko i poukladanie w domciu....
      Mogę myć szyby w oknach. Cała reszta prac domowych to najgorsza kara jaka może człowieka spotkać.
      Mogę gotowac i piec - byle nie sprzatać potem bajzlu i garów, mogę iść do ciężkich prac w ogrodzie - byle nie sprzątać w domu.
      Faceci wiedzą co robią że psychologicznie zagonili kobiety do tych upierdliwych i wymagających pracy praktycznie non stop czynności... bleh.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka