Dodaj do ulubionych

Czym przymocować?

12.06.21, 08:43
Notorycznie odkleja mi się w aucie kamera samochodowa i uchwyt na telefon. Dwa razy uchwyt wraz z telefonem spadł mi pod stopy podczas jazdy. U męża w aucie wszystko się trzyma, u mnie odkleja, nie wiem o co chodzi.
Czym to przymocować? Taśma dwustronna była grana do kamery, niestety nie pomogła, i tak się odkleiła.
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Czym przymocować? 12.06.21, 08:45
      Trzeba polizać.
      • taniarada Dobre już sobie zapisuję 12.06.21, 10:02
        1matka-polka napisała:

> Trzeba polizać.
        >
        Ach te kobiety.
    • alpepe Re: Czym przymocować? 12.06.21, 08:51
      Ja odtłuszczam powierzchnie i wtedy jest ok.
    • pani_tau Re: Czym przymocować? 12.06.21, 09:00
      Jaką masz kamerę? Muszę kupić i nie wiem co wybrać.

Przed użyciem taśmy trzeba super dokładnie odtluscic powierzchnię.
      • taniarada Spróbuj to 12.06.21, 10:28
        pani_tau napisał(a):

> Jaką masz kamerę? Muszę kupić i nie wiem co wybrać.
        >
        > Przed użyciem taśmy trzeba super dokładnie odtluscic powierzchnię.
        www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.pcworld.pl/ranking/Ranking-kamer-samochodowych-2021-Jaki-wideorejestrator-kupic-Najlepsze-kamery-samochodowe,403995.html&ved=2ahUKEwjqstyc1pHxAhXS2qQKHUaDCzwQFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw2jhGLivXf0tLpnHZtILC61
    • andaba Re: Czym przymocować? 12.06.21, 09:21
      Porządnie, naprawdę porządnie wyczyść szybę i przyssawkę (wiem, że pewnie to robiłaś, ale spróbuj alkoholem lub czymś innym niż płyn do szyb). Jak się nadal nie będzie trzymać, to musi być felerna przyssawka i może trzeba dopytać, czy można wymienić.
    • mid.week Re: Czym przymocować? 12.06.21, 09:54
      Trzeba przetrzeć perfumami a potem przysysać - w bonusie ładny zapach w aucie wink
      Ja miałam kiedyś uchwyt na telefon montowany do kratki wentylacyjnej, ten to sie trzymał jak zatopiony w betonie. Muszę sobie znów taki sprawić.
      • taniarada Re: Czym przymocować? 12.06.21, 10:12
        mid.week napisała:

> Trzeba przetrzeć perfumami a potem przysysać - w bonusie ładny zapach w aucie ;
        > )
        > Ja miałam kiedyś uchwyt na telefon montowany do kratki wentylacyjnej, ten to si
        > e trzymał jak zatopiony w betonie. Muszę sobie znów taki sprawić.
        Kobiety są takie słodkie .Perfumy też fajnie.A jakie.😍
    • taniarada Re: Czym przymocować? 12.06.21, 10:09
      Nic Ci nie pomoże odluszczanie .Jest ciepło .Tworzywo, z którego wykonany jest element przylegający do szyby pojazdu pod wpływem czynników zewnętrznych (np. zmiennych temperatur otoczenia) może się minimalnie odkształcać. To w efekcie z czasem może wpłynąć na stabilność mocowania kamery - w skrajnych przypadkach przyssawka po prostu będzie od szyby odpadać.Zwykle producenci do zestawów z kamerami dorzucają zapasowe naklejki montażowe, jednak w razie ich wyczerpania dobrze sprawdzi się dwustronna taśma samoprzylepna do szkła i luster. Można już nabyć m.in. w popularnych marketach budowlanych.Nie ma bata by odpadło.Tylko sama nie próbuj kiedyś tego zdrapywać .Daj to komuś co się zna.Nożyk będzie pomocny.
      • thea19 Re: Czym przymocować? 12.06.21, 10:13
        od wielu lat wożę kamerę (w obecnym aucie już drugą) i nic mi nie odpada bez żadnych taśm, przyssawkę nawet trudno odczepić
        • taniarada Re: Czym przymocować? 12.06.21, 10:26
          thea19 napisała:

> od wielu lat wożę kamerę (w obecnym aucie już drugą) i nic mi nie odpada bez ża
          > dnych taśm, przyssawkę nawet trudno odczepić
          Też racja .Ja miałem kiedyś nawigację .Po jakimś czasie przyssawka się odksztalciła.Taśma do luster ma jedną wadę jak kiedyś trzeba będzie zdrapać to trzeba uważać na szybę,
    • pade Re: Czym przymocować? 12.06.21, 12:56
      No właśnie płyn do szyb nie pomógł, spróbuję z alkoholem, dziękismile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka