ariel99 18.06.21, 12:03 Uprawiacie? Polecicie jakies super miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berdebul Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 12:29 Tak. Każde miejsce jest dobre, chociaz lepiej zacząć pływać w ciepłych wodach, na początku łatwo o wywrotkę i przyjemniej wpada się do cieplej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 12:34 Uprawiamy z mężem i synem, najchętniej na jeziorach ze strefą ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 12:42 Podepnę się w oczekiwaniu pomysłów. Na razie jeździmy nad jeziora z możliwością wypożyczenia SUPa i jest fajnie, ale zaraz pewnie będzie się chciało czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ariel99 Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 12:45 Ktos probowal jezioro Nyskie? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 12:53 Jak masz dobrą kondycję i równowagę, to możesz na morzach, ale to już zupełnie inny rodzaj sportu niż jezioro (nawet z wiatrem). To coś pomiędzy kilkoma sportami, ale ze wszystkimi plusami i minusami supa (miękka, wielka decha z wiosłem). No i jest MORZE i morze. Trzeba po prostu spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
ariel99 Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 12:55 Uprawiamy SUP na jeziorach, ale jeszcze nigdy w Polsce, dlatego szukam fajnego miejsca. Deski mamy swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 13:26 mazury.info.pl/zeglarstwo/strefa-ciszy/ Tu masz spis jezior, choć nie wszystkich, bo szczególnie upodobała sobie jeż. Nidzkie, którego tylko fragment objęty jest strefą ciszy, ale są tam urocze wysepki. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 14:00 Jestem kanapowcem i pływam głównie na morzach. Na Bałtyku przy dużej fali jest fajnie, tylko chlapie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 15:40 Wiadomo - my z kolei tylko w trakcie sztormu, moze i trochę pobuja ale jaka radość, ze można wreszcie rozprostować kości, jak juz sie z kanapy zejdzie. Potem 800 m kraulem pod prad i możemy wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 13:05 Ja nie uprawiam, bo z tego się spada, za to mój maż i bombelka codziennie w sezonie na jeziorach ze strefami ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 13:08 Paczpani, nie wiedziałem, że to się tak nazywa. Ja mówię jezusowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 13:11 Mamy i uprawiamy. Głównie na rzekach, również polskich, ale też na jeziorach i morzu. W Polsce świetnie na SUP-a nadają się np. Bory Tucholskie. Możesz pływać zarówno po jeziorze, jak i zrobić spływ rzeką. Z jezior najbardziej lubimy Piaseczno, bo nawet w wakacje nie ma tam tłumów. Najpierw trzeba dojechać samochodem do parkingu w środku lasu polnymi drogami, a potem dojść spory kawał do jeziora, co odstrasza, ale warto. Tylko dobrze jest mieć plecak na SUP-y. Spływy robimy najczęściej na Wdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ariel99 Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 13:13 Dzieki👍 eliszka25 napisała: > Mamy i uprawiamy. Głównie na rzekach, również polskich, ale też na jeziorach i > morzu. W Polsce świetnie na SUP-a nadają się np. Bory Tucholskie. Możesz pływać > zarówno po jeziorze, jak i zrobić spływ rzeką. Z jezior najbardziej lubimy Pia > seczno, bo nawet w wakacje nie ma tam tłumów. Najpierw trzeba dojechać samochod > em do parkingu w środku lasu polnymi drogami, a potem dojść spory kawał do jezi > ora, co odstrasza, ale warto. Tylko dobrze jest mieć plecak na SUP-y. Spływy ro > bimy najczęściej na Wdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oczypiwne2 Re: SUP Stand Up Paddle boarding 05.08.23, 15:07 Fajnie. Gdzie na Borach Tucholskich polecasz poSUPować? Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 17:17 Stoicie na tym czy siedzicie na takim spływie np? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 18:28 Nie wiem, czy pytanie do mnie, ale to w zależności od długości spływu. Czasem się stoi, czasem siedzi. Z dzieciakami nie urządzamy długich spływów, max 2-3 godz. Poza tym, jak się płynie taką rzeką, jak Wda, to czasem trzeba się schylić, czasem usiąść, a momentami nawet położyć, żeby przepłynąć pod gałęziami drzew. Poza tym, rzeka płynie, więc nie trzeba jakoś strasznie wiosłować i spokojnie można sobie machać wiosłem na siedząco. Jak się pływa po jeziorze czy morzu, to już trzeba się nawiosłować i wtedy zdecydowanie lepiej jest stać. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: SUP Stand Up Paddle boarding 23.06.21, 14:02 Kusi mnie SUP strasznie, może w tym sezonie mi się uda kupić. POlecasz jakąś konkretną firmę? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: SUP Stand Up Paddle boarding 23.06.21, 19:50 Ekspertem nie jestem. Nasze sup-y sprawdzają się dobrze od kilku lat. Dla starszego syna mamy wattsup guppy 9, do 80 kg obciążenia, a dla dorosłych dwie Aqua mariny. Teraz młodszy syn mówi, że też by chciał swojego sup-a, więc pewnie tego lata następny guppy nam przybędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oczypiwne2 Re: SUP Stand Up Paddle boarding 05.08.23, 15:36 Eliszka, jaki Aqua Mariny polecasz sup i ile stóp i cali? Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: SUP Stand Up Paddle boarding 18.06.21, 22:25 Uprawiamy. Mazurskie jeziora polecamy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: SUP Stand Up Paddle boarding 05.08.23, 15:11 Nie uprawiam, ale pływałam kilka razy na wypożyczonym , mimo mojego zaawansowanego wieku Super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: SUP Stand Up Paddle boarding 05.08.23, 15:37 Achensee zwlaszcza z dzieciakami Odpowiedz Link Zgłoś