Dodaj do ulubionych

Chomiki mi się robią...

21.07.21, 10:06
Mam 43 lata i niestety moja twarz przegrywa z grawitacją. Pewnie częściowo z mojej winy bi nienawidzę kremów, maseczek i innych takich. Wklepywanie czegoś w twarz to dla mnie katorga.... Zresztą nie czuje potrzeby - nie czuje tzn nie mam poczucia ze skórą sucha czy podrażniona.
Gęby dobre ale jak widać do czasu...
Jakie zabiegi na chomiki proponują dobre kosmetyczki?
Obserwuj wątek
    • ludzikmichelin4245 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:07
      Hifu
      • magdallenac Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:11
        Nie hifu! Sto razy nie.
        • ludzikmichelin4245 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:30
          Czemu?
          • hexella Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:49
            też chętnie się dowiem co ma na myśli Magdallenac, bo moja dermatolog twierdzi, że HIFU może zniszczyć podskórną tkankę tłuszczową i spowodować zrosty. Też odradza.
            • magdallenac Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 11:20
              Dokladnie tak, plus bardzo czesto nie widac efektow Hifu. Obserwuje po cichu grupe na fejsie- kosmetologia I medycyna estetyczna. Dziekuje opatrznosci, ze nigdy nie dalam sie namowic na nici, hifu, ani wypelnianie doliny lez. Gdybym miala dostep u siebie w USA totalnie poszlabym w kobido i taping. Od siebie moge polecic volumetrie raz w roku i lekki botoks co kilka miesiecy. Bardzo boje sie efektu Tori Speling, badz innych zon Hollywood, wiec zwolenniczki medycyny estetycznej MUSZA znalezc specjaliste, ktory powie stop, efekty sa bardzo uzalezniajace i zawsze znajdzie sie cos co mozna by jeszcze poprawic. Ja chce przywrocic sie do ustawien fabrycznych i wygladac na 30, a nie zmieniac twarz i jej rysy. Dodam jeszcze, ze aparat ortodontyczny zdzialal cuda jesli chodzi o owal twarzy.
              • thank_you Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 11:35
                Bo HIFU mało kto potrafi dobrze zrobić i w wyniku tego rzeczywiście może dojść do rozpuszczenia tkanki tłuszczowej - ale to jest powikłanie po nieprawidłowo przeprowadzonym zabiegu. Wszelkie wypełnienia niszczą struktury podskórne i to nieodwracalnie.
                • thank_you Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 11:41
                  Tutaj taki stary artykuł wybitnego specjalisty w temacie laseroterapii: www.marekwasiluk.pl/hifu-prawdy-i-mity/

Zwraca uwagę na kluczowy czynnik: kwalifikację do zabiegu.
                  Po prostu mnóstwo osób nie nadaje się do różnych zabiegów. Partacze robią byle czym i na każdym. Dobry specjalista odmawia i szuka alternatywy. Dobry lekarz zanim wypełni to będzie stymulował skórę (gdziekolwiek - czy to pod oczami, czy generalnie cala twarz, naprzemiennymi metodami). Partacz - wypełni, bo efekt jest natychmiastowy.
                  • aandzia43 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 13:17
                    Amen.
              • aandzia43 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 13:35
                Bardzo boje sie e
                > fektu Tori Speling, badz innych zon Hollywood, wiec zwolenniczki medycyny estet
                > ycznej MUSZA znalezc specjaliste, ktory powie stop, efekty sa bardzo uzalezniaj
                > ace i zawsze znajdzie sie cos co mozna by jeszcze poprawic.

Jestem zwolenniczką medycyny estetycznej i nie mam żadnych objawów uzależnienia, nikt mi nie musi mówić stop. To jak ze słodyczami: jedna zje kawałek czekolady lub ciastko raz na kilka dni, inna ma problem by nie pochłaniać kilograma słodyczy dziennie. Ja należę do tej pierwszej grupy i myślę że większość kobiet też. Podobnie jest z m.e. - większość kobiet nie ma problemu z uzależnieniem od niej. To widać po twarzach kobiet na poczekalniach specjalistów, napompowana i sztywna trafia się raz na ruski rok, większość wygląda zwyczajnie. Mam 58 lat i aktualnie korzystam wyłącznie z zabiegów rewitalizujących, żadnych wypełniaczy czy botoksu (aczkolwie bywały i one kiedyś, oszczędnie). Aha, nici u mnie okazały się być ok smile

Ja chce przywrocic
                > sie do ustawien fabrycznych i wygladac na 30, a nie zmieniac twarz i jej rysy.
                > Dodam jeszcze, ze aparat ortodontyczny zdzialal cuda jesli chodzi o owal twarzy
                > .

Teraz chyba dobiegasz do czterdziestki? Jest to jak najbardziej możliwe. Potem już coraz trudniej smile
                Poprawa zgryzu daje czasem fantastyczne efekty nie do uzyskania jakimikolwiek zabiegami m.e.
                • magdallenac Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 15:43
                  Sorry za generalizowanie, ale ja odnosze moje doswiadczenia do amerykanskiego podworka. Wiekszosc moich znajomych nie wie kiedy powiedziec stop, a szwagierka w ogole przestala przypominac sama siebie. Ja skonczylam 43 i od 4 lat bardzo subtelnie wspomagam sie medycyna estetyczna, probujac zatrzymac czas, a nie zmieniac rysy twarzy. Dlatego, nie zgodzilam sie np. na wymodelowanie koniuszka nosa resztka kwasu, ktora zostala po zabiegu. Swietne efekty widze tez po “wampirzym liftingu” i mezeoterapii.
                  • aandzia43 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 16:11
                    Aha, no ja o Polsce smile Wszelkie mezoterapie cenię sobie bardzo, a wampirze liftingi też dobrze wspominam. Efekty znaczy się.
                • widosna Re: Chomiki mi się robią... 22.07.21, 08:54
                  A jakie to zabiegi rewitalizujące? Ja robiłam mezo z kwasem hialuronowym i CGF z fibryną. Po kwasie efekt był natychmiastowy i krótkotrwały niestety dlatego teraz idę w CGF ale chomiki mam straszne i z każdym miesiącem jest gorzej. Muszę schudnąć i boje się jak to się odbije na twarzy
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 14:18
                Oj, Magdaleno, nie strasz mnie sad Wypełniałam sobie dolinę łez już dwa razy i jestem mega zadowolona. Ale kobido i taping też cenię, choć pośrednio i nawet sie pucuję na ten temat niżej big_grin
                • magdallenac Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 15:49
                  Bardzo duze ryzyko migracji kwasu w tych okolicach, a powiklania moga nastapic nawet po dwoch latach. Moja szwagierka miala duzy problem.
                  • doubledoublejoyandtrouble Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 15:57
                    magdallenac napisała:

> Bardzo duze ryzyko migracji kwasu w tych okolicach, a powiklania moga nastapic
                    > nawet po dwoch latach. Moja szwagierka miala duzy problem.

Uuu. Brzmi słabo. Może mi się nie zdarzy, minął już rok z hakiem, miałam zresztą podaną minimalna ilość...
                    • magdallenac Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 15:59
                      Mnie bardzo podobaja sie efekty, ale balam sie, ze moglabym byc jedna z osob u ktorej nastapia powiklania, fajnie, ze u Ciebie sie udalo!
                      • doubledoublejoyandtrouble Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 17:15
                        magdallenac napisała:

> Mnie bardzo podobaja sie efekty, ale balam sie, ze moglabym byc jedna z osob u
                        > ktorej nastapia powiklania, fajnie, ze u Ciebie sie udalo!

Też się cieszę, choć teraz nie wiem czy się zdecyduję na następny zabieg... z drugiej strony - robiła lekarka, po dłuugim wywiadzie, obmacaniu mi twarzy i takich tam. Może to o to chodzi też smile
              • doubledoublejoyandtrouble Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 14:18
                magdallenac napisała:

> Dokladnie tak, plus bardzo czesto nie widac efektow Hifu. Obserwuje po cichu gr
                > upe na fejsie- kosmetologia I medycyna estetyczna. Dziekuje opatrznosci, ze nig
                > dy nie dalam sie namowic na nici, hifu, ani wypelnianie doliny lez. Gdybym mial
                > a dostep u siebie w USA totalnie poszlabym w kobido i taping. Od siebie moge po
                > lecic volumetrie raz w roku i lekki botoks co kilka miesiecy. Bardzo boje sie e
                > fektu Tori Speling, badz innych zon Hollywood, wiec zwolenniczki medycyny estet
                > ycznej MUSZA znalezc specjaliste, ktory powie stop, efekty sa bardzo uzalezniaj
                > ace i zawsze znajdzie sie cos co mozna by jeszcze poprawic. Ja chce przywrocic
                > sie do ustawien fabrycznych i wygladac na 30, a nie zmieniac twarz i jej rysy.
                > Dodam jeszcze, ze aparat ortodontyczny zdzialal cuda jesli chodzi o owal twarzy
                > .
          • nikita1908 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 16:54
            Hifu niszczy kolagen, powoduje zanik tkanki, zrosty. Hifu to zloooo
            • thank_you Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 17:05
              A w jaki sposób niszczy kolagen i powoduje zanik tkanki?
              • thank_you Re: Chomiki mi się robią... 22.07.21, 10:01
                Tak myślałam...
    • tanebo001 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:08
      Leć na orbitę. Tam krew z nóg idzie do głowy i zmarszczki znikają.
    • hanusinamama Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:09
      Pociesze cię, żadne kremy nie wygrają z grawitacją.
    • magdallenac Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:19
      Po pierwsze znajdz jakiegos polecanego lekarza w swojej okolicy (jakby co moge polecic takiego w Krakowie) i udaj sie na konsultacje. Nie rob nici!
      • mayaalex Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:27
        a dlaczego nie nici? to pewnie skomplikowane, ale moze moglabys to jakos skrotowo wytlumaczyc? bo wlasnie u siebie tez zauwazylam dzialanie grawitacji i rozmyslam, co tu zrobic, poza starzeniem sie z godnoscia oczywiscie.
        • hexella Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:46
          bo nici działają na chwilę, bo je widać, bo podczas ich wprowadzania kaniulą zrywa się przyczepy skórno-mięśniowe, które potem regenerują się w sposób trudny do przewidzenia - miejscami tworzą się zgrubienia, a w niektórych miejscach brak przyczepu i skóra opada jeszcze bardziej.
          • nikita1908 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 16:57
            Zwłaszcza haczykowe nici mogą niezłe rozorać tkanki.
      • kornelia_sowa1 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 15:22
        Podaj namiar na tego krakowskiego speca, jeśli możesz
        • magdallenac Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 15:50
          Dr Ludew, ma klinike na Ruczaju.
    • makurokurosek Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:34
      Rozejrzyj się dookoła i zamiast sie dołować chomikami czy innymi objawami starzenia, zrozum w końcu że wszyscy się starzejemy. Owszem jedni starzeją się wolniej inni szybciej ale przed starzeniem nie uciekniesz.
      • ophelia78 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 11:35
        Rozumiem doskonale.
        Ale czy skoro rozumiemy ze wszyscy i tak kiedyś umrzemy to nie warto chodzic do lekarza, szczepić się czy leczyć...?
      • doubledoublejoyandtrouble Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 12:26
        makurokurosek napisała:

> Rozejrzyj się dookoła i zamiast sie dołować chomikami czy innymi objawami starz
        > enia, zrozum w końcu że wszyscy się starzejemy. Owszem jedni starzeją się wolni
        > ej inni szybciej ale przed starzeniem nie uciekniesz.

Ciekawe, co w Twojej głowie daje Ci prawo do pouczania bardzo z góry innych. Własne deficyty? Rozejrzyj się dookoła i zamiast wygłaszać kazania czy dawać nieproszone rady - zrozum w końcu, że jak ktoś pyta o kwestie medycyny estetycznej, to nie szuka nawiedzonych pouczeń.

Ophelia - myślałaś o masażu kobido? Albo taping liftingujący?
        • ophelia78 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 16:23
          Pierwszy raz tu właśnie o kobido przeczytałam i ... podoba mi sięsmile
    • heca7 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 10:54
      Oczami wyobraźni zobaczyłam dwa kopulujące chomiki i twarz Ophelii przyklejoną z szerokim uśmiechem do szybki terrarium big_grin
      • bialeem Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 12:11
        Lubię twój tok myśleniabig_grin
      • jowita771 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 21:33
        Jak dobrze, że nie tylko ja wyobraziłam sobie kopulujące chomiki!
    • asfiksja Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 11:18
      Roczna wnikliwa obserwacja upewniła mnie, że na chomiki doskonałe są maseczki.
      • ophelia78 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 11:33
        Jakieś konkretne?
        • lauren6 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 11:36
          Każde. Może być taka za 1zł z Żabki lub Pepco.
          • hexella Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 12:17
            ponoć te we wzory łowickie działają najlepiejwink
            • asfiksja Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 12:21
              Najbardziej odmładzają wzory z błyskawicąwink
      • nocnamagia Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 14:46
        asfiksja napisał:

> Roczna wnikliwa obserwacja upewniła mnie, że na chomiki doskonałe są maseczki.

Noszę w sklepach taką z elastycznej pończochy, kupioną w Biedronce w trzypaku. Jak się ją odpowiednio i starannie ułoży podnosząc policzki to efekt liftingujący jest skutkiem ubocznym. Działa jak plastry.
    • kotletymielone5 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 13:02
      Sama sobie odpowiedziałaś. Pielęgnacja skóry twarzy to dla Ciebie katorga, więc masz chomiki
      • ophelia78 Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 16:25
        Ale ja to wiem. I nie o tym jest wątek. Tylko o tym jakoe zabiegi/masaże itp moge zastosować (zamiast kremow) zeby chomiki zmniejszyć.
        • mandre_polo Re: Chomiki mi się robią... 21.07.21, 19:26
          Żaden zabieg, ingerencja nie pomoże że na brak nawilżenia skóry twarzy. Porozmawiaj z dobrym kosmetologiem - zabiegi przynoszą efekty po przygotowaniu podłoża
    • widosna Re: Chomiki mi się robią... 22.07.21, 09:01
      Termolifting RF - to teraz proponuje mi lekarz, mam chomiki i zaniki tkanki na policzkach. Dotychczas robiłam mezo kwasem hialuronowym co było dla mnie zabiegiem bankietowym - efekt super i super krótkotrwały. Oraz robiłam CGF z fibryną - tu efekty utrzymują się dłużej ale tylko odświeżenie twarzy, redukcja zmarszczek. Chomiki z każdym miesiącem są coraz większe. Niestety sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka