Dodaj do ulubionych

Napoje gazowane

• leia33 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:23
      Nie, nie piję, bo nie mogę. Ale i tak mi już nie smakowały napoje gazowane. W porównaniu z tymi z dzieciństwa - prawdziwą oranżadą, taką z kapslem, kupowaną w starym, drewnianym warzywniaku czy napojem "Ptyś", oranżadą kupowaną na skrzynki prosto z wytwórni wód gazowanych, z wodą z syfonu z sokiem malinowym babci - Fanta czy Sprite wypadały naprawdę blado.
      • leia33 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:29
        Ale najlepsze napoje gazowane piłam na Węgrzech, na trzytygodniowej kolonii z zakładu pracy matki. Za chorobę nie pamiętam, jak się nazywały te napoje, ale były przepyszne. Coś jak skrzyżowanie świeżo wyciśniętego soku owocowego z wodą sodową. A przy tym zimniutkie, pachnące. Pyyycha! W ogóle fantastyczne kolonie. Byliśmy zakwaterowani w starym zamku, posiłki jadaliśmy w podziemiach. Codziennie jakieś atrakcje, wycieczki, no i sklepy - takich sklepów nie widzieliśmy w Polsce. Ehhhh, wspomnienia...
    • liliawodna222 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:28
      Piję tylko gazowana wode, bo niegazowanej nie lubię. Dosc czesto kupuję Pepsi light. Bardzo lubię Mirinde, jest lepsza niz Fanta, ale obie sa bardzo kaloryczne, wiec unikam.
    • edor67 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:35
      Wodę mocny gaz. Ostatnio w górach pozwoliłam sobie na pepsi z lodem. Ale była pyszna po całym dniu wędrowania w 30 stopniach.
    • szarakratka Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:45
      Kiedyś się zdziwiłam w restauracji jak okazało się, że lemioniada skłąda się z mieszkanki sprite, wody gazowanej, odrobiny jakiegoś syropu, cytryn w plasterkach i mięty. Była pyszna, żeby nie było.
    • lilia-anna Re: Napoje gazowane 22.07.21, 17:12
      Nie piję. I nie to, że sobie odmawiam - nie smakują mi po prostu. Wszystko, co z bąbelkami, włącznie z piwem, szampanem i woda, buzuje mi w żołądku i nie daję rady pić.
    • chococaffe Re: Napoje gazowane 22.07.21, 17:52
      Cóż...z gazowanych lubię własnie Fantę i oranżadę big_grin

Staram się pić rzadko z oczywistych powodów, ale ucieszyłaby mnie wiadomość, że "amerykańscy/radzieccy uczeni" odkryli, że są bardzo zdrowe big_grin

Szkoda, że nie ma Piotra i Pawła bo tam były wersje zero - to samo świństwo, ale przynajmniej mniej kalorii.
      • chococaffe Re: Napoje gazowane 22.07.21, 17:53
        p.s. i muszą być zimne i mocno nagazowane
    • kaki11 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 18:01
      Wodę wolę gazowaną niż nie. A z innych napojów od czasu do czasu sobie kupię butelkę coli ale raczej sporadycznie. Za fantą/spritem czy energydrinkami nie przepadam
    • kornelia_sowa1 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 20:34
      Czasem mam taki napad, że muszę bo się uduszę.

Mineralne gazowana wtedy wjeżdża.

Albo pepsi/cola zero.
      Tak, wiem że to shit ale pozwalam sobie tak rzadko, że mnie to nie rusza
    • scarlett74 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 21:18
      Po bąbelkach wszelakich boli mnie gardło ...
    • la_felicja Re: Napoje gazowane 22.07.21, 23:10
      Nie tykam tego świństwa i w ogóle dziwię się, że dorośli, inteligentni ludzie to piją. To chyba gorsze niż palenie papierosów.
      • bialeem Re: Napoje gazowane 22.07.21, 23:14
        co2?
        • la_felicja Re: Napoje gazowane 23.07.21, 21:48
          Nie, nie CO2 tylko kwas fosforowy, tony cukru i sztuczne barwniki.
          • bialeem Re: Napoje gazowane 23.07.21, 22:08
            w gazowanej wodzie mineralnej?
      • januszekxxl Re: Napoje gazowane 23.07.21, 10:02
        la_felicja napisała:
        > Nie tykam tego świństwa i w ogóle dziwię się, że dorośli, inteligentni ludzie to piją.

Inteligentni tego nie piją.
    • sandrasj Re: Napoje gazowane 23.07.21, 09:46
      Lubię czasem wypić fantę albo coca colę, ale uwaga najchętniej odgazowaną i rozcieńczoną z wodą big_grin
    • palacinka2020 Re: Napoje gazowane 23.07.21, 09:51
      2-3 litry dziennie?

Nie, nie lubie napojow gazowanych, a juz na pewno nie zadne sprity czy fanty. Jedynie okazjonalnie- gdy np. idziemy do kina wezme puszeczke coli, albo wieczorem aperol spritz z tonikiem.
    • mayaalex Re: Napoje gazowane 23.07.21, 21:59
      zazwyczaj nie bo nie lubie gazowanych, wode tez lubie niegazowana, za cola nie przepadam, reszta jest za slodka/ma dla mnie sztuczny smak. Ale dzis znalazlam mandarynkowego schweppsa i wypilam prawie cala butelke - a to dlatego, ze takie schweppsy pilam jako dziecko na wakacjach w Bulgarii (gdzie generalnie nie bylo prawie niczego ale akurat schwepsa mieli) i jakos tak sentyment mnie naszedl smile
    • koronka2012 Re: Napoje gazowane 23.07.21, 22:01
      Z gazowanych tylko Schwepps Bitter Lemon. Z częstotliwością raz na miesiąc może.
      Zdarza mi się też popełnić colę.
    • sztyglic1976 [...] 14.10.24, 14:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dekoderka Re: Napoje gazowane 14.10.24, 14:28
        tacy co pozdrawiają to dzisiaj zadkość
        • astomi25 Re: Napoje gazowane 14.10.24, 14:30
          Rz
    • astomi25 Re: Napoje gazowane 14.10.24, 14:16
      Bardzo lubie babelki, mam wrazenie ze tylko nimi moge ugasic pragnienie😳
      Ale nie pije zadnych spritow czy mirindy. Jedynie wode gazowana ( kocham zywiec mocny gaz) i cole light.
      Czasem tez Apfelschorle. Alkoholu z babelkami nie tykam.
    • kaki11 Re: Napoje gazowane 14.10.24, 15:17
      Lubię wodę gazowaną, znacząco bardziej od tej niegazowanej. Natomiast z takich typowych kolorowych napojów kupuję od czasu do czasu colę albo pepsi, ale to raczej okazjonalnie, albo na życzenie męża. Za fantą czy spritem nie przepadam.
    • czarna_kita Re: Napoje gazowane 14.10.24, 20:18
      Wodę gazowana pije litrami a poza tym to zwykłą Pepsi - ale Pepsi, Pepsi. Tylko ona mi smakuje.
      Nie cierpię kolorowych gazowanych typu Fanta czy Sprite.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka