leia33 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:23 Nie, nie piję, bo nie mogę. Ale i tak mi już nie smakowały napoje gazowane. W porównaniu z tymi z dzieciństwa - prawdziwą oranżadą, taką z kapslem, kupowaną w starym, drewnianym warzywniaku czy napojem "Ptyś", oranżadą kupowaną na skrzynki prosto z wytwórni wód gazowanych, z wodą z syfonu z sokiem malinowym babci - Fanta czy Sprite wypadały naprawdę blado. Odpowiedz Link Zgłoś
leia33 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:29 Ale najlepsze napoje gazowane piłam na Węgrzech, na trzytygodniowej kolonii z zakładu pracy matki. Za chorobę nie pamiętam, jak się nazywały te napoje, ale były przepyszne. Coś jak skrzyżowanie świeżo wyciśniętego soku owocowego z wodą sodową. A przy tym zimniutkie, pachnące. Pyyycha! W ogóle fantastyczne kolonie. Byliśmy zakwaterowani w starym zamku, posiłki jadaliśmy w podziemiach. Codziennie jakieś atrakcje, wycieczki, no i sklepy - takich sklepów nie widzieliśmy w Polsce. Ehhhh, wspomnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:28 Piję tylko gazowana wode, bo niegazowanej nie lubię. Dosc czesto kupuję Pepsi light. Bardzo lubię Mirinde, jest lepsza niz Fanta, ale obie sa bardzo kaloryczne, wiec unikam. Odpowiedz Link Zgłoś
edor67 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:35 Wodę mocny gaz. Ostatnio w górach pozwoliłam sobie na pepsi z lodem. Ale była pyszna po całym dniu wędrowania w 30 stopniach. Odpowiedz Link Zgłoś
szarakratka Re: Napoje gazowane 22.07.21, 15:45 Kiedyś się zdziwiłam w restauracji jak okazało się, że lemioniada skłąda się z mieszkanki sprite, wody gazowanej, odrobiny jakiegoś syropu, cytryn w plasterkach i mięty. Była pyszna, żeby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Napoje gazowane 22.07.21, 17:12 Nie piję. I nie to, że sobie odmawiam - nie smakują mi po prostu. Wszystko, co z bąbelkami, włącznie z piwem, szampanem i woda, buzuje mi w żołądku i nie daję rady pić. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Napoje gazowane 22.07.21, 17:52 Cóż...z gazowanych lubię własnie Fantę i oranżadę Staram się pić rzadko z oczywistych powodów, ale ucieszyłaby mnie wiadomość, że "amerykańscy/radzieccy uczeni" odkryli, że są bardzo zdrowe Szkoda, że nie ma Piotra i Pawła bo tam były wersje zero - to samo świństwo, ale przynajmniej mniej kalorii. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Napoje gazowane 22.07.21, 17:53 p.s. i muszą być zimne i mocno nagazowane Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 18:01 Wodę wolę gazowaną niż nie. A z innych napojów od czasu do czasu sobie kupię butelkę coli ale raczej sporadycznie. Za fantą/spritem czy energydrinkami nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia_sowa1 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 20:34 Czasem mam taki napad, że muszę bo się uduszę. Mineralne gazowana wtedy wjeżdża. Albo pepsi/cola zero. Tak, wiem że to shit ale pozwalam sobie tak rzadko, że mnie to nie rusza Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Napoje gazowane 22.07.21, 21:18 Po bąbelkach wszelakich boli mnie gardło ... Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Napoje gazowane 22.07.21, 23:10 Nie tykam tego świństwa i w ogóle dziwię się, że dorośli, inteligentni ludzie to piją. To chyba gorsze niż palenie papierosów. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Napoje gazowane 23.07.21, 21:48 Nie, nie CO2 tylko kwas fosforowy, tony cukru i sztuczne barwniki. Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Napoje gazowane 23.07.21, 10:02 la_felicja napisała: > Nie tykam tego świństwa i w ogóle dziwię się, że dorośli, inteligentni ludzie to piją. Inteligentni tego nie piją. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: Napoje gazowane 23.07.21, 09:46 Lubię czasem wypić fantę albo coca colę, ale uwaga najchętniej odgazowaną i rozcieńczoną z wodą Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Napoje gazowane 23.07.21, 09:51 2-3 litry dziennie? Nie, nie lubie napojow gazowanych, a juz na pewno nie zadne sprity czy fanty. Jedynie okazjonalnie- gdy np. idziemy do kina wezme puszeczke coli, albo wieczorem aperol spritz z tonikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Napoje gazowane 23.07.21, 21:59 zazwyczaj nie bo nie lubie gazowanych, wode tez lubie niegazowana, za cola nie przepadam, reszta jest za slodka/ma dla mnie sztuczny smak. Ale dzis znalazlam mandarynkowego schweppsa i wypilam prawie cala butelke - a to dlatego, ze takie schweppsy pilam jako dziecko na wakacjach w Bulgarii (gdzie generalnie nie bylo prawie niczego ale akurat schwepsa mieli) i jakos tak sentyment mnie naszedl Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Napoje gazowane 23.07.21, 22:01 Z gazowanych tylko Schwepps Bitter Lemon. Z częstotliwością raz na miesiąc może. Zdarza mi się też popełnić colę. Odpowiedz Link Zgłoś
sztyglic1976 [...] 14.10.24, 14:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dekoderka Re: Napoje gazowane 14.10.24, 14:28 tacy co pozdrawiają to dzisiaj zadkość Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Napoje gazowane 14.10.24, 14:16 Bardzo lubie babelki, mam wrazenie ze tylko nimi moge ugasic pragnienie😳 Ale nie pije zadnych spritow czy mirindy. Jedynie wode gazowana ( kocham zywiec mocny gaz) i cole light. Czasem tez Apfelschorle. Alkoholu z babelkami nie tykam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Napoje gazowane 14.10.24, 15:17 Lubię wodę gazowaną, znacząco bardziej od tej niegazowanej. Natomiast z takich typowych kolorowych napojów kupuję od czasu do czasu colę albo pepsi, ale to raczej okazjonalnie, albo na życzenie męża. Za fantą czy spritem nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: Napoje gazowane 14.10.24, 20:18 Wodę gazowana pije litrami a poza tym to zwykłą Pepsi - ale Pepsi, Pepsi. Tylko ona mi smakuje. Nie cierpię kolorowych gazowanych typu Fanta czy Sprite. Odpowiedz Link Zgłoś