Dodaj do ulubionych

Pytanie o bon turystyczny

29.07.21, 15:41
Chcemy się wybrać do Zatorlandu i mam pytanie o bon. Aby nim zapłacić, w puli biletów musi być bilet dla dziecka, na który jest bon. Ja chcę placic bonem, który mam dla niemowlaka, ale ten zostaje w domu. Zabieram starszego syna, na którego bon wykorzystaliśmy niedawno będąc na Mazurach. Czy te bony są imienne ? Czy przy kasie ktoś to sprawdzi czy na bon młodszego dziecka wchodzi starsze? Dla mnie było to obojetne, wszędzie jeździmy razem, ale tym razem wolałabym oszczędzić maluchowi takich atrakcji.
Obserwuj wątek
    • zwyczajnamatka Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 15:43
      Podawałam imię dziecka przy realizacji bonu, więc chyba imienne
      • little_fish Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 16:59
        Ja nie podawałam. Mało tego, dwa bony zrealizowałam na jedno dziecko.
      • jakis_wolny Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 17:07
        zwyczajnamatka napisał(a):

> Podawałam imię dziecka przy realizacji bonu, więc chyba imienne

Nie są imienne, nie pisz głupot jak nie wiesz.

Przecież jest jeden numer i jeden kod obsługi płatności bonu.
    • mak_z_figa Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 15:51
      Mam dwoje dzieci i jeden bon na 1000zl. Płaciłam nim za obóz jednego dziecka. I wykorzystałam jednorazowo całość. Na bonie nie ma imienia dziecka. Jest tylko kod i potem pin do potwierdzenia.
      • jowita771 Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 15:59
        A mnie powiedzieli, że mogę zapłacić do wysokości 500 zł za kolonie. A jakby pozwolili, to bym pewnie machnęła całość, żeby mieć z głowy. Drugie 500 zapłaciłam za obóz drugiej. Może się bali, że drugiemu dziecku nie zapewnię wypoczynku. W sumie znam osobiście jedną rodzinę, gdzie mogłoby do takiego numeru dojść - jedno dziecko by pojechało, a drugie zostało w domu.
        • male_a_cieszy Re: Pytanie o bon turystyczny 30.07.21, 11:02
          Ja też za obóz córki mogłam zapłacić tylko do wysokości 500 zł. Pytałam się, dlaczego nie można zrealizować całego bonu i dostałam odpowiedź, że dostali wytyczne, że mogą przyjmować tylko do wysokości jaka przysługuje na dziecko.
    • kanna Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 16:26
      Mam jeden bon na 1000 zł (dwoje dzieci).

Część wykorzystałam na mój samodzielny wyjazd. Druga część - na wyjazd z dzieckiem.

Imienia dziecka nie potrzebujesz.
    • szarotka83 Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 16:36
      Byliśmy w Zatorlandzie tydzień temu. Jeśli chcesz płacić bonem przy wejściu wypełniasz formularz, w którym wpisujesz numer bonu, kod i dane osób, za które płacisz.
      • zimnolistna Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 18:09
        Ok, to bardzo przydatna informacja, dzieki.
        • maslova Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 22:22
          Również byłam. Możesz jak najbardziej w formularzu wpisać tam dziecko, na które jest przyznany bon, nawet jeśli fizycznie go nie zabierasz. Nikt tego nie sprawdza.
    • szmytka1 Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 17:35
      Ja też mam pytanie, jak kliknę aktywuj bon i otrzymam ten pin, to bon będzie cały czas aktywny a jednym pinem będę posługiwać się do kilku transakcji? NIe ejst tak, że co płatność trzeba aktywować od nowa?
      • kanna Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 18:54
        Tak, pin jest aktywny cały czas.
        Ja po wykorzystaniu części bonu zmieniłam (w portalu) kod na nowy.
    • angeka2 Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 19:04
      ja placilam wlasnie bonem za pensjonat i nawet nie pytali czy przyjade z dziecmi, tylkp podalam nimer a potem pin
      • danka88 Re: Pytanie o bon turystyczny 29.07.21, 23:55
        Byłam w hotelu i chciałam zapłacić całością bonu , pani powiedziała mi , że moge tylko za te dzieci które są ze mną , starszego syna nie było ze mną . wiec jak widać wszedzie mają swoje zasady . a wracając do pytania , to podłącze sie i zapytam , czy jeśli pojade z dziećmi do zatoru i bede chciała za wszystkie osoby zapłacić bonem czyli ja dzieci a zamiast męża brat to czepią sie ?
        • maslova Re: Pytanie o bon turystyczny 30.07.21, 09:15
          W formularzu wpisujesz osoby, na które kupujesz bilety. Nikt nie będzie sprawdzał, czy osoba, którą wpisałaś jest faktycznie i fizycznie tą osobą, która korzysta z biletu.
          Dokładnie wygląda to tak: jedziesz do Energylandii, podchodzisz do placu, gdzie są kasy i wejście, na stoliczku wypełniasz formularz (umowę) o bon turystyczny, w którym wypisujesz wszystkie osoby, na które kupujesz bilety. Wpisujesz tam również numery biletów. Następnie podchodzisz do kasy (zwykle czekasz w kolejce), wręczasz formularz, podajesz kod bonu turystycznego, dostajesz bilety, potwierdzasz transakcję telefonem, który jest zgłoszony w ZUS, i z nimi kierujesz się do wejścia. Tam skanujesz bilety, nikt nie sprawdza, czy osoby wchodzące to te, które są wymienione w formularzu.
          Uwaga, warunkiem skorzystania z bonu turystycznego w Zatorze jest wykupienie co najmniej jednego bonu żywnościowego (50 zł) lub noclegowego.
          Bon można też zrealizować on-line, ale wartość wszystkich biletów nie może przekraczać wartości bonu.
          • maslova Re: Pytanie o bon turystyczny 30.07.21, 09:16
            * Wpisujesz tam również numery biletów
            Miało być: Wpisujesz tam również numery PESEL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka