Dodaj do ulubionych

Wysypka wirusowa

09.08.21, 09:42
Ciezej chora nie bylam od lat, ale ze dwa razy w roku lapie jakies przeziebienie. Tydzien temu syn wrocil zasmarkany z obozu. W czwartek maz dostal kataru i wszystko go bolalo, w piatek ja mialam dokladnie te same objawy. Mlody ma sie juz dobrze, maz mowi ze dzis juz mu zdecydowanie lepiej, mi ciagle jeszcze z nosa leci ale generalnie tez nie jest zle, ale od wczorajszego wieczoru mam coraz rozleglejsza wysypke - czerwona, plamista, zlewajaca sie. Wczoraj wieczorem byla tylko troche na brzuchu, dzis kark, szyja, klatka, brzuch, pachwiny. Lekko swedzi. Wiem ze zacznie blednac i znikac jutro, najdalej pojutrze, poniewaz kazde przeziebienie u mnie konczy sie taka wysypka. Nikt wiecej z rodziny nigdy nie miewa takich objawow.
Ktos sie spotkal z czyms takim? Skad i dlaczego tak mi sie robi?
Mam problem zeby wyjsc z domu z powodu widocznych plam na szyji i twarzy.
Tak ona wyglada rowniez na twarzy 🙁

Obserwuj wątek
    • gajmal Re: Wysypka wirusowa 09.08.21, 11:43
      Może macie Covid-a?
      • lianis Re: Wysypka wirusowa 09.08.21, 12:37
        Byc moze, ale ja taka wysypke mam przy kazdym przeziebieniu a to by oznaczalo ze bylam pacjentem zero jeszcze zanim covid powstal
    • schiraz Re: Wysypka wirusowa 09.08.21, 11:49
      Moje dziecko tak ma. Każde przeziębienie kończymy taką pokrzywką wirusową. Kiedyś lekarz mi tłumaczył, że to dlatego, że u niego najwyraźniej wirusy podrażniają zakończenia naczyń krwionośnych i powodują ich rozszerzenie co skutkuje wystąpieniem takiej wysypki. Wirus nie działa zawsze tak samo, u jednego spowoduje biegunkę, u drugiego katar a u trzeciego dołoży wysypkę. Ale to pewnie wiesz smile
      • lianis Re: Wysypka wirusowa 09.08.21, 12:40
        Ciekawe wyjasnienie lekarza, nie slyszalam o tym, da sie temu jakos zaradzic?
    • anvalley Re: Wysypka wirusowa 09.08.21, 11:50
      A może bierzesz jakiś lek przy przeziębieniu albo inny specyfik typu mleko z miodem itp. i on cię uczula skoro tak jest zawsze?
      • lianis Re: Wysypka wirusowa 09.08.21, 12:39
        Nic nie biore przy przeziebieniu, zwiekszam ilosc czosnku, ale jem go i bez przeziebienia, chyba ze mam koszmarne samopoczucie to wtedy lykne paracetamol, ale i to biore na bol glowy od czasu do czasu 🤷🏻‍♀️
    • mrs.solis Re: Wysypka wirusowa 09.08.21, 12:58
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,171377798,171377798,E_matka_wie_wszystko_Virus_i_plamy_na_skorze_.html#p171381532
      Kiedys juz o to pytalam.
    • zan85 Re: Wysypka wirusowa 09.03.24, 22:48
      Czy wiadomo od czego ta wysypka ? Mam to od tygodnia pojawia się na brzuchu i twarzy
      • nadwisla Re: Wysypka wirusowa 10.03.24, 09:08
        Półpasiec
    • falka108 Re: Wysypka wirusowa 10.03.24, 09:05
      Ja mam taką na całej klacie przy prawie każdej infekcji wirusowe. To taka alergia na wirusy.
      • raincloud Re: Wysypka wirusowa 07.05.24, 15:52
        Ale czy takie objawy oznaczają coś szkodliwego dla organizmu, niebezpiecznego? Są jak prawdziwa alergia?
        • mrs.solis Re: Wysypka wirusowa 07.05.24, 16:33
          Podobno nie. Do tej pory mialam cos takiego ze trzy razy, w tym raz po szczepieniu na covid.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka