Dodaj do ulubionych

Mąż i jego koleżanki

24.08.21, 13:55
Na wstępie proszę o tolerancję i zorozumienie, każdy człowiek tworzy inne typy relacji.

Jesteśmy z moim mężem razem od 6 lat, nie mamy dzieci. Prowadzimy bujne życie towarzyskie, mamy wielu znajomych i przyjaciół. Tak się składa, że oboje jesteśmy ludźmi bardzo otwartymi na świat i innych, nasz dom jest również otwarty dla rodziny i znajomych, uwielbiamy spotkania, posiadówy, spędy, imprezy. Nie chcemy się izolować, zamykać, to dla nas radość poznawać nowych, ciekawych ludzi.
Mój mąż zawsze, odkąd go znam, ma wiele koleżanek. Kobiety, ludzie w ogóle bardzo go lubią, jest wspaniałym towarzyszem zabawy, jest też również opiekuńczy i można na niego liczyć. Nidy nie było to problemem, jestem osobą bardzo tolerancyjną, o szerokich horyzontach myślowych. Obca jest mi zazdrość, zawiść, brzydzę się nimi.Ufam mężowi, kocham go i wiem, że jestem kochana. Oboje alergicznie reagujemy na zaborczość.
Od pewnego czasu zaczęło irytować mnie zachowanie męża. On zawsze łatwo inspirował się innymi, po poznaniu małżeństwa, których pasją było nurkowanie, wykupił nam wakacyjny kurs. Wszelkie sporty, zajawki, "zapożycza" od kolegów. Ostatnio jednak, zaczął przenosić te inspiracje na mnie. W sensie, fascynuje się swoimi koleżankami i oczekuje, że będę zmieniała się na ich podobieństwo. W sensie-koleżanka jest elegancką kobietą biznesu, zaczyna marudzić na moje ciuchy, chce, żebym była bardziej elegancka i ubierała się klasycznie. Potem zmiana, pojawia się nowa, która jest typem fit freaka, pogania mnie, żebym szła na siłownie i nosiła sneakersy itd.
Wiedziałam, że bardzo nie podobają mu się rude włosy, poznaje rudą i nagle są ok, może bym się przefarbowała?
To wszystko było nawet zabawne na początku, był takim zabawnym małym chłopcem. teraz zaczęło mnie to irytować.
Co robić? Tak, rozmawiałam, ale on nie widzi problemu, uważa, że przesadzam i robię się toksyczna.
Obserwuj wątek
    • klaramara33 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:00
      Nie masz chęci to nie zmieniaj się i tyle.
    • ritual2019 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:00
      Co robić? Tak, rozmawiałam, ale on nie widzi problemu, uważa, że przesadzam i robię się toksyczna.

Poczekac co bedzie next? Jest to tez sygnal ze z tym twoim mezem i ta wasza otwartoscia i tolerancja speleczna oraz akceptacja nie jest tak wspaniale.
    • abecadlowa1 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:02
      baudianla.pix napisała:

> Oboje alergicznie reagujemy na zaborczość.

Po czym piszesz:
      oczekuje, że będę zmieniała się na ich podobieństwo.
      chce, żebym była bardziej elegancka i ubierała się klasycznie.
      pogania mnie, żebym szła na siłownie i nosiła sneakersy itd.

Ta alergia na zaborczość to chyba jest jednostronna bardzo.
      • bei Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:05
        Poproś, by zaczął inspirować się Twoimi znajomymi, niech zapuszcza lub goli zarost, nosi długie włosy, biega w maratonach, kupuje kolorowe garnitury, łowi ryby, jeździ motocyklem, uprawia latactwo itd
        • la_felicja Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:01
          Ale on to pewnie chętnie będzie robił - ten pan to jakiś śmieszny bluszcz, który nie ma pomysłu na własne życie, tylko musi kopiować innych. Już tylko z tego powodu nie umiałabym traktować takiego osobnika poważnie.
    • extereso Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:05
      Wątpię czy on dojrzeje, przynajmniej nie tak szybko. Albo to przyjmiesz, albo nie, na próby zmiany szkoda czasu. Znam takich babskich królów, dla mnie totalnie nieatrakcyjni, ale są babki którym to się podoba, ważne byś szczerze określiła jak to z Tobą jest. Że opiekuńczy, zadbany, interesujący - no wiadomo, jakoś ta cecha musi być opakowana żeby brała kogokolwiek jakoś tam rozsądnego
    • kaskaz1 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:12
      Piotruś Pan?
    • 18lipcowa3 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:30
      Powiedz , że byś chciała by miał penisa jak kumpel Krzysiek i żeby coś z tym zrobił.
      • bluea.nne Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:01
        👍😁
      • ichi51e Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:11
        albo żeby chociaż nim wydał jak rzeczony kolega... 🥰🥰🥰
        • ichi51e Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:11
          *władał
        • budda.z.brzuchem Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 16:03
          😁😁😁
      • hannah_weaver Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 18:55
        100/ 100
        😂👏
    • mamtrzykotyidwa Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:33
      baudianla.pix napisała:

> Na wstępie proszę o tolerancję i zorozumienie, każdy człowiek tworzy inne typy
      > relacji.
      >
      >
      > Od pewnego czasu zaczęło irytować mnie zachowanie męża. On zawsze łatwo inspiro
      > wał się innymi,
      >
      > To wszystko było nawet zabawne na początku, był takim zabawnym małym chłopcem.
      > teraz zaczęło mnie to irytować.

Chciałaś, to masz.
      Czyli widziałaś, jaki jest, bo zawsze taki był, a teraz ci się odwidziało i cię to irytuje?
      To ty się zmieniłaś, on jest taki, jak był.

> Co robić?
      Nie wiem, co robić.
      Jego przecież nie zmienisz.
      Dlaczego teraz przestało ci się to podobać

Tak, rozmawiałam, ale on nie widzi problemu, uważa, że przesadzam i r
      > obię się toksyczna.

No tak, z jego punktu widzenia robisz się toksyczna.
      On jest, jaki był a ty się zmieniłaś i się czepiasz, i wymagasz rzeczy niemożliwych.
      To nie jego wina, że ci się poglądy zmieniły.
    • pingus Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:34
      Jak ktoś wyżej - zastosuj podobną taktykę, że tamten ma fajną brodę i żeby też zapuścił, że tamten jeździ na deskorolce to może on też by jeździł idt. No jaja. A potem po prostu mu mów, że wolisz być sobą.
    • podaje_haslo_okon Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 14:55
      Powiedz mu, że spoko, żeby dał Ci namiar do tej koleżanki z ładnymi ciuchami, bo musisz ją koniecznie wypytać o to gdzie je kupuje i jak zestawia. Aha no i koniecznie musisz się z nią umówić u niej w domu, żeby przejrzeć jej szafę. Ja bym też chętnie poznała jej wymiary, żeby sprawdzić, czy jestem odpowiednio ukształtowana. Myślę, że jedna taka akcja wystarczy, żeby przestał opowiadać Ci o koleżankach.
      • mandre_polo Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:32
        Wmówi jej że to z nią jest coś nie tak. Z tym typem nie ma sensu prowadzić dyskusji bo zrzuci winę na drugą osobę. On leniwy i nic nie robiący poza używaniem języka robi to doskonale
    • triss_merigold6 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:00
      Kupiłaś osła to jeździj na ośle. Pan nie ma motywacji do zaprzestania bycia zabawnym małym chłopcem.
    • ichi51e Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:10
      po prostu nie farbuj nie zakładaj kostiumu a na silke idź jak będziesz miła ochotę?
      niech spier...
    • mandre_polo Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:20
      Ha wybrałaś na męża człowieka który chce bawić i być bawionym. Poczytaj o osobowości typ narcystyczny
    • magdallenac Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:25
      baudianla.pix napisała:

> nie było to problemem, jestem osobą bardzo toleranc
      > yjną, o szerokich horyzontach myślowych. Obca jest mi zazdrość, zawiść, brzydzę
      > się nimi.

Kolejny watek w przeciagu ostatnich dni, ktory uswiadamia mi, jak mi dobrze w moim zacisznym zascianku i jak to wygodnie miec waskie horyzonty. Ostatnia pani co to zrobila w przyplywie dobrego humoru? A! Obiecala mezowi otwarte malzenstwo😂😂
      • extereso Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:35
        Kawałek mnie myśli że to ta sama Pani tyle że odsłania różne fragmenty swojego Adonisa.
        • majenkir Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:53
          A dla mnie to wyglàda jakby kolejny artykuł się pisał 😏
        • joana012 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:53
          Powiedz mu, że właśnie zapoznałaś cyrkowego klowna i chciałabyś aby też nosił do pracy takie zabawne ciuszki i miał nosek czerwony
          A tak poza tym to raczej jesteś trolem
      • figa_z_makiem99 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 15:54
        Też uważam, że w związku lepiej mieć wąskie horyzonty smile
    • saszanasza Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 16:18
      Wzięłaś sobie faceta z szerokimi horyzontami myślowymi, no to wymyślił! Zastanawia mnie jedynie określenie „tolerancyjny”, chyba nie bardzo, skoro przestał tolerować ciebie taką, jaką jesteś.
      • ladymercury Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 16:42
        E, ja bym poszła po całości. Niech się upodobni do Ragnara Lothbroka lub Khala Drogo, z makijażem włącznie
        Oraz niech włada penisem jak rzeczone postacie filmowe w najgorętszych scenach. 😋🥰
        Nawet stażyści powinni wykazać jakiś polot.
        • magdallenac Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 16:43
          Zdecydowanie do Ragnara.
          • ladymercury Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 17:33
            Albo na zmianę, to by było wyzwanie dla małżonka!!
      • mandre_polo Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 17:35
        Tacy wybierają kobiety zakompleksione by widziały w nich ideał
    • lot_w_kosmos Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 16:48
      Troll alert!
    • buldog2 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 17:00
      A czy różnicuje koleżanki ze względu na posiadanie dzieci? Stosunek do dzieci, czasem nawet "wejście w rolę", jak u B. Szulca, może znamionować zmiany, często odchyły, w psychice mężczyzny. Czy zauważyłaś coś niepokojącego?
    • hrabina_niczyja Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 17:05
      Musisz być osoba jeszcze bardziej tolerancyjną, o szerszych horyzontach myślowych.
      • ladymercury Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 17:34
        I znaleźć sobie duuuzio kolegów.
        • korag100 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 18:01
          Niektórzy mężczyźni jednak mają za mało krwi aby naraz używać mózgu i penisa.
    • princesswhitewolf Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 18:11
      odpowiedz mu: widzialy galy co braly.
    • fragile_f Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 19:31
      Troll alert, to ta sama laska ktora pare dni temu zalozyla watek o otwartym zwiazku. Identyczny styl.
      • buldog2 Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 19:57
        No już nie mów, że identyczny.
        Wpis początkowy podzielony na akapity, a zatem już różnica jest. Charakterystyki osób i związków wzięte, jak przypuszczam, z różnych ankiet pacjentów/klientów, dlatego są części wspólne, ale i różnice też. Konkluzja: nie ma co potępiać w czambuł.
        • fragile_f Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 21:10
          Tak nie pisza normalni ludzie, to klasyczne trolololo. Gazeciarz uwielbial zakladac takie watki.
    • marcelinasok Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 21:14
      🤣
    • cruella_demon Re: Mąż i jego koleżanki 24.08.21, 21:14
      Kiedyś to były trolle.
      Zieeeewww😴😴😴

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka