kkalipso 08.09.21, 17:04 Czekacie? Jak obstawiacie? To będzie komedia czy dramat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
profes79 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 17:10 Raczej porażka; remis byłby sporą niespodzianką biorąc pod uwagę dyspozycję i naszą i Anglików a wygrana zakrawałaby na cud. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Polska - Anglia 08.09.21, 17:14 Też tak uważam,przegrana jedną bramką ...nie ma co płakać Odpowiedz Link Zgłoś
januszekxxl Re: Polska - Anglia 08.09.21, 17:15 kkalipso napisała: > Czekacie? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 17:16 nie tracę czasu na mecze eliminacyjne wystarczy mi znajomość wyniku + ewentualne komentarze pomeczowe Odpowiedz Link Zgłoś
ewolajda88 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 17:23 Czekam, ale najpierw siatkówka ❤ Bardzo chciałabym remis, ale mamy taka przepaść że to byłby chyba cud... Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 17:31 Bede ogladac do momentu, az zaczniemy przegrywac dwiema bramkami Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 20:33 Mam nadzieję na remis. I to wersja optymistyczna. Niech nie kombinują pod bramką Anglików, tylko bronią swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 20:42 Lewy jaki zadowolony. Ale to minie Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Polska - Anglia 08.09.21, 20:50 Ten sport jest dla mnie równie emocjonujący co curling i nie rozumiem jego fenomenu Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Polska - Anglia 08.09.21, 20:53 Curling jest zajebisty, sama bym chciała kiedyś spróbować 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 21:43 Ja próbowałam na kompie ze 100 lat temu Przyznaje, ze fajnie się grało. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 21:50 Curling jest bardzo fajnym, bardzo taktycznym sportem, pomijając jego dziwaczną dla nas realizację. Na YT można znaleźć sytuację, gdzie okazało się, że po ostatnim rzucie kamieniem nastąpił remis bo obydwa kamienie były w identycznej odległości od środka - a mierzono jak się dało - no nijak nie chciało wyjść, żeby któryś był bliżej punktowanej pozycji www.youtube.com/watch?v=Cm0dmpFd3l8 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:00 Wiem, ze w PL ludzie graja juz od ilus tam lat w baseball & golf, curling not yet? A szkoda - bardzo fajny sport, no i super opcje socializing To naprawde nie jest nudna gra, wrecz w porownaniu z niektorymi soccer games, zdecydowanie much more exciting Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:03 za mało mamy low temperature i ice, to nie Canada, auntie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:13 bi_scotti napisała: > Wiem, ze w PL ludzie graja juz od ilus tam lat w baseball & golf, curling not y > et? A szkoda - bardzo fajny sport, no i super opcje socializing Grają, w Krakowie jest nawet klub Tyle, że do klubu się nie zapeszę, bo to dla mnie niewykonalne. Natomiast bardziej niesformalizowane rozgrywki nie istnieją. To nie jest tak, jak z kopaniem w gałę, że wychodzi parę znajomych żeby sobie "popchnąć czajnik" czy tam "pozamiatać lód" Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:17 Ale tak naprawde jedyne, co potrzebujesz osobiscie to naklejka na podeszwe Jesli jest klub i ma lod, rocks, brush, no to czemu nie korzystac z klubu? Nie, nie, nie obawiaj sie - nie zamierzam Cie namawiac na zapisy do klubu - ciesze sie, ze istnieje - lubie curling i jako player (raczej kiepski), i jako fan a przede wszystkimi jako mama 2 calkiem niezlych curling players - moja Najstarsza i moj Najmlodszy grali w high school a przyjaznie z klubu (!!!) zachowuja do dzis ... ten social aspect Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:20 Bo klub by wymagał jakiejś tam regularności a to zdecydowanie nie dla mnie natomiast co jakiś czas robią jakieś takie próbki dla amatorów. Z tego może kiedyś skorzystam. To taki sympatyczny sport Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Polska - Anglia 09.09.21, 09:38 bi_scotti napisała: > Ale tak naprawde jedyne, co potrzebujesz osobiscie to naklejka na podeszwe J > esli jest klub i ma lod, rocks, brush, no to czemu nie korzystac z klubu? > Nie, nie, nie obawiaj sie - nie zamierzam Cie namawiac na zapisy do klubu - cie > sze sie, ze istnieje - lubie curling i jako player (raczej kiepski), i jako fan > a przede wszystkimi jako mama 2 calkiem niezlych curling players - moja Najsta > rsza i moj Najmlodszy grali w high school a przyjaznie z klubu (!!!) zachowuja > do dzis ... ten social aspect Cheers. > Są kluby, jest liga - teraz niestety z przyczyn chyba formalnych maja problemy ze Światowym związkiem curlinga. Problem jest tez z lodem- na lodowiskach do hokeja nie chcą robić torów curlingowych. W moim mieście jest lodowisko od października do kwietnia z torami, ale z uwagi na rodzaj podłoża, na którym jest robiony lód nie jest idealnie równe. mam kolegę, który jest członkiem kadry Polski Masters. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polska - Anglia 09.09.21, 13:18 W mojej okolicy bardzo skuteczny "marriage" jest pomidzy golf courses & curling clubs. Oczywiscie, im zamozniejszy club, tym fajniejsze facilities ale nawet w community clubs, nie jest zle. Poza tym, poniewaz w wielu miejscach golf troche zamiera, opcja curling daje mozliwosc sciagniecia "mlodej krwi" i ewentualnego zachecania curlers do poprobowania rowniez golf w cieple miesiace Cwanie Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Polska - Anglia 08.09.21, 21:31 Abastahujac od poziomu gry, mnie dobija ilosc plastiku wygenerowanego totalnie bezsensownie. 58tys. bialych i czerwonych plastikowych kwardatow + 58tys. gownianych polskich choragiewek, wszystko na jednorazowe uzycie. Suweren sie bawi, musi byc przasnie🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Polska - Anglia 08.09.21, 21:41 Chłopaków nam podmienili 🥰 Oby tak dalej⚽i GOL Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Polska - Anglia 08.09.21, 21:55 którzy przystojniejsi: Polacy czy Anglicy? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Polska - Anglia 08.09.21, 22:21 Skomentuje w stylu Piotrka Zyły. HEHEHEHEHEHEHEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 22:33 No i tak to. Pewnie sie powinnysmy cieszyc, ze wyzej nie przegrywaja Bez satysfakcji, jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 22:46 Krejzilajtovej nie udał się wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Polska - Anglia 08.09.21, 22:59 I musieli na koniec Kurskiego pokazać 🤢 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:03 borsuczyca.klusek napisała: > I musieli na koniec Kurskiego pokazać 🤢 > A na poczatek fans gwizdzacych na okolicznosc "knee" for BLM - so shameful, eh Moglo byc tak fajnie .... Serwus. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:06 Tam sie troche zagapilam. Dobrze widzialam, ze od nas tylko Lewy kleknal? Jakos tak kamera pokazala, ze wydawalo mi sie, ze co najmniej czesc naszych zawodnikow stala... ale nie wiem, dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:09 Anglicy klęczeli, nasi stali i mieli wskazywać napis Respect na koszulkach. Lewandowski na pewno to zrobił. A kibice gwizdali. Gwizdali też podczas angielskiego hymnu, a reszta zagłuszała gwizdy brawami (relacja od osoby, która była na stadionie). Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:13 Nie mam nic do pilkarzy, mam problem z fans To samo co w Budapeszcie - osobiscie uwazam, ze teams, ktorych fans tak sie zachowuja powinny przegrywac walkowerem by default. Wystarczyloby pewnie zeby tak sie zdarzylo z 2-3 games i by sie publika zaczela zachowywac respectfully! A przy okazji moze by sie jeszcze pare osob faktycznie dowiedzialo dlaczego RESPECT sie nalezy, eh. Life. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 08:22 Drużyna, która wprowadza politykę na stadiony powinna przegrać walkowerem. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Polska - Anglia 09.09.21, 08:32 Ale właściwie przed czym oni klęczeli?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polska - Anglia 09.09.21, 08:38 arwena_11 napisała: > Drużyna, która wprowadza politykę na stadiony powinna przegrać walkowerem. serio, akcja "Respect", której celem jest dążenie do jedności i szacunku dla płci, rasy, religii i umiejętności - to polityka ??? "No to racism" też ? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 08:39 arwena_11 napisała: > Drużyna, która wprowadza politykę na stadiony powinna przegrać walkowerem. No popatrz, nie zdążyliby, bo najpierw są hymny, a potem klęczą. Nasi by już przegrali za gwizdy kibiców podczas hymnu. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Polska - Anglia 09.09.21, 08:57 >Drużyna, która wprowadza politykę na stadiony powinna przegrać walkowerem. Politykę...? A co powiesz o Kubicy z krwią papaja? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 09:28 O czym? Nie mam pojęcia co robi Kubica - daj jakiś link to się wypowiem. O nim wiem tylko tyle, że jeździł w formule. Ale ten sport w ogóle mnie nie interesuje - więc nie oglądam i nie czytam wiadomości o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 09:34 Ale, ze sprzeciw wobec rasizmu i szacunek dla przeciwnika to "polityka"? Lol, no nie nasza rodzima z pewnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:27 A to my mieliśmy kolonie? Nie przypominam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:31 Ale to chodzi o dzisiejszy sprzeciw, wobec dzisiejszego rasizmu, nie o kolonie. Jak to jednak pilka moze czegos nauczyc prosty lud... o ile lud zechce byc nauczonym Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:33 W krajach niekolonialnych nie ma rasizmu...nieeeee, nic a nic. Wśród polskich kibiców (kiboli raczej) piłkarskich nie ma rasizmu. Byłoby to zabawne, gdyby akurat w Poznaniu czarnoskóry piłkarz nie walczył o życie. Ale skąd, na pewno nie został pobity za kolor skóry, nieeee... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:38 a ty wiesz na pewno, że za kolor skóry? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:43 Ależ skąd!!! Przecież właśnie piszę, że na pewno nie. NA PEWNO. Po prostu chcieli mu zabrać portfel. Albo korki. Albo po prostu nie zgodzili się z jego uwagami na temat hermeneutyki ciągłości. Albo uraziło ich jego stanowisko na temat prac Wittgensteina. W Polsce nie ma w piłce rasizmu, w ogóle. Kibice nie wykrzykują rasistowskich tekstów pod adresem piłkarzy a komentatorzy sportowi nie pozwalają sobie na rasistowskie uwagi. w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polska - Anglia 09.09.21, 09:33 Co to ma wspólnego z polityką, arwenko? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:28 Przypomnij skąd się to wzięło sumirko? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:30 Doskonale pamiętam, skąd. I uważasz, że to usprawiedliwia bydło, jakie polscy kibice odstawili w czasie antyrasistowskiego gestu angielskich piłkarzy? Te gwizdy na trybunach? Podobały ci się? A, zapomniałam, przecież ty z frakcji "white lives matter". Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:39 Nie podobają mi się ani gwizdy w trakcie hymnu, ani klękanie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:43 A dlaczego nie podoba ci się klękanie zawodników drużyny przeciwnej? Przecież od polskich zawodników nie wymaga się klękania. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 11:27 Sport miał być wolny od polityki. A niestety coraz bardziej to upolityczniaja. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 11:30 arwena_11 napisała: > Sport miał być wolny od polityki. A niestety coraz bardziej to upolityczniaja. Polityką jest dla ciebie nawoływanie do szacunku dla drugiego człowieka, niezależnie od koloru jego skóry, wyznania lub jego braku, orientacji seksualnej? Polityką jest sprzeciw wobec rasizmu w piłce nożnej. Aha. Nie wiedziałam, że sprzeciw wobec rasizmu to kwestia poglądów politycznych. Wydawało mi się, że człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 12:29 Rasizm w tej chwili jest wygodną wymówką. Na wszystko. Spróbuj osobie o innym kolorze skóry niż biały zwrócić uwagę - zaraz jest wrzask "rasista". W tej chwili w Europie najbardziej przewalone ma biały, heteroseksualny facet w średnim wieku. Z nim pod pozorem "walki z dyskryminacją" można zrobić wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 12:36 Oj tak, tak idę ulicami i widzę tych dyskryminowanych białych, heteroseksualnych facetów... Podobnie jak w środowisku kibiców piłki nożnej- normalnie pełna dyskryminacja białych, heteroseksualnych facetów. Biją ich, wyzywają od białych małp, rzucają im banany, a nie...czekaj... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polska - Anglia 09.09.21, 12:48 profes79 napisał: > W tej chwili w Europie najbardziej przewalone ma biały, heteroseksualny facet w > średnim wieku. Z nim pod pozorem "walki z dyskryminacją" można zrobić wszystko ten biały, heteroseksualny facet w średnim wieku, który nosi transparenty "Europa biała albo bezludna"? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Polska - Anglia 09.09.21, 12:50 O właśnie. 11 listopada pewnie znowu zobaczymy, jak są dyskryminowani. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 12:56 Wiesz, jakiś miesiąc temu na krakowskich Bagrach jeden biały, heteroseksualny mężczyzna był tak dyskryminowany przez obecność w wodzie 4 czarnoskórych mężczyzn, że z białej, dyskryminowanej piersi wyrwało mu się w wielkim bólu i rozterce: "To nie miejsce dla was", to był, rozumiesz, wyraz protestu przeciwko dyskryminacji białych, heteroseksualnych mężczyzn. Jakżeż można tak dyskryminować białcy, heteroseksualnych mężczyzn, żeby się musieli kąpać w jednej wodzie z czarnoskórymi mężczyznami, nie daj boże jeszcze nieheteroseksualnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Polska - Anglia 09.09.21, 13:34 arwena_11 napisała: > Sport miał być wolny od polityki. A niestety coraz bardziej to upolityczniaja. Quoting the Master! Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:44 Na szczescie nikogo nie obchodzi co ci sie podoba. A w pilce jest obecnie trend promowania dobrych postaw i mozesz sobie gwizdac z kibolami do upeku a to sie nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Polska - Anglia 09.09.21, 10:50 arwena_11 napisała: > Nie podobają mi się ani gwizdy w trakcie hymnu, ani klękanie. Tobie pewnie walka z rasizmem też się nie podoba. I nie, w Polsce nie ma rasizmu, szczególnie w sporcie, szczególnie w piłce nożnej. Wystarczy przypomnieć sobie wypowiedź doradcy ministra Czarnka, specjalisty od podręczników, jednocześnie pracownika IPN Mirosława Szumiły po finale ME 2020, właśnie o piłkarzach angielskiej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:20 A ok, dzieki, bo ja nie zalapalam kto kleczal a kto stal i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:22 Nasi z zasady nie klęczą. Ok. Niech im będzie, ale te gwizdy kiboli? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Polska - Anglia 08.09.21, 23:40 Na szczęście większa połowa klaskała, zaraz po gwizdach .... Odpowiedz Link Zgłoś