annaboleyn 15.09.21, 00:29 ...Gretkowskiej - wielkie dzięki. Zawalę przez Was deadline, pierwszy raz od kilkunastu lat. A dopiero zaczyna się robić grubo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans"... 15.09.21, 00:44 Boze, ale Ci wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 00:45 malgosiagosia napisała: > Boze, ale Ci wspolczuje. > Strata emocji, ale skoro nie masz ich nimi kogo obdarować - be my guest. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 00:49 annaboleyn napisała: > Strata emocji, ale skoro nie masz ich nimi kogo obdarować - be my guest. To sa emocje wzbudzone przez Ciebie i dla Ciebie. Dlatego nie sa strata. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 00:50 malgosiagosia napisała: > annaboleyn napisała: > > > Strata emocji, ale skoro nie masz ich nimi kogo obdarować - be my guest. > > To sa emocje wzbudzone przez Ciebie i dla Ciebie. Dlatego nie sa strata. Ależ proszę, naprawdę > > Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:00 annaboleyn napisała: > Ależ proszę, naprawdę O co prosisz? Spelnie w miare mozliwosci Twoja prosbe. buldog2 - Wyzywacie normalnych ludzi, którzy mają prawo do wątpliwości od foliarzy tanebo001 - Ciesz się że tylko wyzywamy bo jest też opcja pod mur i kula w łeb. bi_scotti - tez bym chciala zeby JB odszedl na lono Abrahama relatively soon a wladze przejela Kamala Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:08 O, tak? To świetnie. Czy będziesz tak uprzejme i uszanujesz zasadę, iż błogosławieni ci, co nie mając nic do powiedzenia - nie ubierają tego w słowa? Dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:14 annaboleyn napisała: > O, tak? To świetnie. Czy będziesz tak uprzejme i uszanujesz zasadę, iż błogosła > wieni ci, co nie mając nic do powiedzenia - nie ubierają tego w słowa? Dzięki z > góry Czyzbys naprawde myslala, ze masz cos do powiedzenia, a inni nie? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:19 Oj, jak mi się nie chce odpalać listy zablokowanych dziś. Ale mus, to mus. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:19 Co to za absurdalny dialog?😂Malgosia widze w formie! Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:20 magdallenac napisała: > Co to za absurdalny dialog?😂Malgosia widze w formie! O, jesteś, kochana Powiedz mi, z kim ja rozmawiałam??? Co tu sie wydarzyło?? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:27 Wiesz, ja Malgosi nie moge rozgryzc, ona jest albo z Klanu Tajemniczych Trolli, albo cierpi na rozdwojenie jazni. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:30 magdallenac napisała: > Wiesz, ja Malgosi nie moge rozgryzc, ona jest albo z Klanu Tajemniczych Trolli, > albo cierpi na rozdwojenie jazni. O nie, kolejna z osobowością mnoga dziś. To mówisz, żeby nie blokować, tylko celebrować folklor? Ja dziś jestem po świadkowaniu kolejnemu meltdownowi Bergi, nie wiem, czy mi się stos nie przepełnił... Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:39 Czasami pisze sensownie, a czasami jakby sie z choinki urwala. Moze ktos inny wie na czym polega zjawisko Malgosi? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:41 magdallenac napisała: > Czasami pisze sensownie, a czasami jakby sie z choinki urwala. Moze ktos inny w > ie na czym polega zjawisko Malgosi? No, jakże. Małgosia contra Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:46 magdallenac napisała: > Czasami pisze sensownie, a czasami jakby sie z choinki urwala. Moze ktos inny w > ie na czym polega zjawisko Malgosi? A czy urwanie sie z choinki, to cos zlego? Przeciez Ty tez piszesz czesto od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 02:42 Nie tak czesto🤷♀️I moje od rzeczy jest wciaz bardziej do rzeczy, niz Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 03:00 magdallenac napisała: > Nie tak czesto🤷♀️I moje od rzeczy jest wciaz bardziej do rzeczy, niz Twoje. Na jakiej podstawie takie wnioski? Mnie zawsze zadziwia wiara w wyzszosc wlasnych wypisywanych tu glupot nad glupotami innych. Zyjesz iluzja. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:40 magdallenac napisała: > Wiesz, ja Malgosi nie moge rozgryzc, ona jest albo z Klanu Tajemniczych Trolli, > albo cierpi na rozdwojenie jazni. A jakzesz objawia sie u mnie to rozdwojenie jazni? Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:43 Napisalam wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 08:02 annaboleyn napisała: > z kim ja rozmawiałam??? Z pierdyliard fyfnastym klonem gazeciarza. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 10:59 chatgris01 napisała: > annaboleyn napisała: > > > z kim ja rozmawiałam??? > > Z pierdyliard fyfnastym klonem gazeciarza. Aaa, ok. Strasznie dziwne stworzenie. > > Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 12:53 chatgris01 napisała: > Z pierdyliard fyfnastym klonem gazeciarza. > O jakze Ty glupia jestes. No, ale nikt madry nie czyta Gretkowskiej, no moze raz tylko i nie do konca. A tu malenki przyklad talentu pisarskiego pani Gretkowskiej. Malutka moja zemsta za "gazeciarza". "A ta rudoblond, piegowata dziewczyna uwodziła mnie. Śpiewem i piersiami wielkości nierozwiniętych główek kapusty, jakie, ryjąc codziennie o szarym świcie w glinie, macałem w poszukiwaniu większych" Albo "Łykając mnie, czasem się krztusiła i obsypywało ją jeszcze więcej piegów, jakby opluwała się nimi podczas orgazmu. Wystarczyło w nią wejść, nie potrzebowała pieszczot. Rudzi przez cieńszą skórę czują bardziej. Dużo później, po ślubie, przekonałem się, że ona nie czuje nic. Jej piegi były odpryskami rdzy z popsutego wnętrza". Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:42 malgosiagosia napisała: > O jakze Ty glupia jestes. > Dobra, jednak ban, dalej nie czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:34 annaboleyn napisała: > Dobra, jednak ban, dalej nie czytam. Bardzo dobrze. Wyzywasz od gazeciarzy, to chyba madra nie mozesz byc. Nikt madry tego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 12:56 Właśnie miałam to napisać Choć tu nie mam pewności aż tak całkowitej jak w przypadku tych pradawnych kaznodziei, katji.katji, itd. Czyli mówicie, ze to gazeciarz? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 13:03 manon.lescaut4 napisał(a): > Właśnie miałam to napisać Choć tu nie mam pewności aż tak całkowitej jak w p > rzypadku tych pradawnych kaznodziei, katji.katji, itd. Czyli mówicie, ze to gaz > eciarz? Dolaczylas wlasnie do grona "madrych inaczej". Gratuluje. Chcialabym w koncu poznac tego waszego gazeciarza. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:26 magdallenac napisała: > Co to za absurdalny dialog?😂Malgosia widze w formie! Niesmialo zawspolczulam. A w Annie uruchomila sie bierna agresja. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:32 malgosiagosia napisała: > > Niesmialo zawspolczulam. A w Annie uruchomila sie bierna agresja. Nie, ty współczułaś bogu. Chociaż sambóg wie, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:38 iwles napisała: > malgosiagosia napisała: > > > > > Niesmialo zawspolczulam. A w Annie uruchomila sie bierna agresja. > > > Nie, ty współczułaś bogu. Chociaż sambóg wie, dlaczego. A chciałam się tego uczepić! Ale dobra, pomyślałam, widzisz belkę w oku sąsiada, ale braku polskich znaków u siebie nie widzisz, pomyślałam > > > Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:43 annaboleyn napisała: > A chciałam się tego uczepić! Ale dobra, pomyślałam, widzisz belkę w oku sąsiada > , ale braku polskich znaków u siebie nie widzisz, pomyślałam Naprawde myslisz, ze tak madrze pomyslas? A iwles mam dzieki Bogu wygaszona. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 01:42 Za pozwoleniem - czynna. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 15:03 Nie wiem czy warto wypominać brak polskich znaków, skoro się samej pisze pidżynem. Tu można wypomnieć brak znajomości słów. Bądź co bądź jestem na polskim forum. Polski łamany prze angielski kojarzy mi się z korpolansem z lat 90tych, tak samo jak wręczanie firmowych wizytówek nawet pani w lokalnym mięsnym Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:34 Przecież to gazeciarz. mam go wygaszonego a Wy mu imo, niepotrzebnie w ogóle odpowiadacie no i szkoda, ze cytujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:39 livia.kalina napisała: > Przecież to gazeciarz. mam go wygaszonego a Wy mu imo, niepotrzebnie w ogóle o > dpowiadacie no i szkoda, ze cytujecie. > Ja nie wiedziałam! Ale już wiem, przyjmuję i uzupełniam listę wygaszonych Uważam, że informowanie nowych/względnie nowych iż rozmawiają z kolejnym kontem gazeciarza, bywalca, dramatiki i innych skumbrii - jest dobrym zwyczajem i oszczędza mnóstwo czasu i energii Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:40 livia.kalina napisała: > Przecież to gazeciarz. mam go wygaszonego a Wy mu imo, niepotrzebnie w ogóle o > dpowiadacie no i szkoda, ze cytujecie. Nie jestem zadnym gazeciarzem. Musisz byc stuknieta, ze powtarzasz to klamstwo od paru lat. Normalny czlowiek pewnie splonalby ze wstydu, gdyby w ciemno wciskal komus klamstwo. Powinnas sie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans"... 15.09.21, 07:42 Miło to słyszeć, lubię trafić z polecajką Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 10:58 potworia116 napisała: > Miło to słyszeć, lubię trafić z polecajką Miło? MIŁO?? Ty wiesz, co mi zrobiłaś? Teraz będę musiała czytać Gretkowską! A to oznacza odszczekiwanie pod stołem! Ja nie mam czasu na kolejną książkę w dziennych czytanych! Jezu, ale to jest gęste. I zero fałszu w tym, nawet jak myślę: "Ty mała idiotko" - to mam świadomość, że ona tam niczego nie dokłamała w emocjach, odczuciach. I ja znałam takiego człowieka, jak on. Bardzo dobrze znałam. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 11:22 Ta bezwzględna, bezlitosna szczerość w obnażaniu siebie jest wielka siłą tej książki. I groteska - scenę z wypadniętym zębem masz już za sobą? I tak tak - sama byłam jednym dziewczęcym pantofelkiem na tej ścieżce, choć na szczęście dalej nie poszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:43 potworia116 napisała: > Ta bezwzględna, bezlitosna szczerość w obnażaniu siebie jest wielka siłą tej ks > iążki. I groteska - scenę z wypadniętym zębem masz już za sobą? > I tak tak - sama byłam jednym dziewczęcym pantofelkiem na tej ścieżce, choć na > szczęście dalej nie poszłam. Tak, świezo za sobą! Fizycznie mnie sponiewierała. U mnie trochę inna relacja, choć też bardzo trudna. Trochę terapeutycznie to czytam, podobnie jak "Nocnik" i "Szamana". To pewnie wstyd, ale trudno. Bardzo pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans"... 15.09.21, 08:03 Cieszę się Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 08:04 ... znaczy, cieszę się, że się podoba, nie z zawalenia deadline Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 10:56 chatgris01 napisała: > ... znaczy, cieszę się, że się podoba, nie z zawalenia deadline No dobra, deadline będzie żył, choć wczoraj w łóżku zlądowałam o 3 rano... Ale się wyrobiłam! > Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans"... 15.09.21, 11:32 Upewniam się tylko: znacie pierwowzór reżysera? Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 11:33 mae224 napisała: > Upewniam się tylko: znacie pierwowzór reżysera? No ba! Odpowiedz Link Zgłoś
treo.tralve Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 12:34 ja nie. Kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 12:44 treo.tralve napisał(a): > ja nie. Kto to? Żuławski. I "Trans", poza wszystkim innym, był też swoistą ripostą na jego "Nocnik". Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 12:54 > Żuławski. > I "Trans", poza wszystkim innym, był też swoistą ripostą na jego "Nocnik". Który to "Nocnik" jest Księgą Zakazaną Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 12:59 No. Zdążyłam nabyć przed zakazem, zaraz jak wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 13:02 To masz tego no...białego kruka Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 13:03 Faktycznie tak wyszło. W życiu bym nie przypuszczała, kupując Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 13:04 Fakt, dzieło się zupełnie na to nie zapowiadało Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 15:03 daniela34 napisała: > Fakt, dzieło się zupełnie na to nie zapowiadało Nie podobał Wam się? Choć nie wiem czy mogę go rozpatrywać w tych kategoriach... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 15:08 Ja "Nocnika" nie czytałam w ogóle , więc literacko nie jestem w stanie ocenić, ale nie zapowiadało się na to, że będzie to aż tak poszukiwana pozycja na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 15:09 daniela34 napisała: > Ja "Nocnika" nie czytałam w ogóle , więc literacko nie jestem w stanie oceni > ć, ale nie zapowiadało się na to, że będzie to aż tak poszukiwana pozycja na r > ynku. Prawomocny wyrok najlepszą reklamą. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 17:43 daniela34 napisała: > Ja "Nocnika" nie czytałam w ogóle , więc literacko nie jestem w stanie oceni > ć, ale nie zapowiadało się na to, że będzie to aż tak poszukiwana pozycja na r > ynku. W legalisie bardzo długo było dostępne uzasadnienie wyroku zawiarające najbardziej soczyste kawałki Nocnika. Już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 17:45 abecadlowa1 napisała: > W legalisie bardzo długo było dostępne uzasadnienie wyroku zawiarające najbardz > iej soczyste kawałki Nocnika. Już nie ma. A ja akurat z legalisa korzystam, ale nie szukałam tam akurat cytatów z dzieł literackich 😃😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:14 abecadlowa1 napisała: > daniela34 napisała: > > > Ja "Nocnika" nie czytałam w ogóle , więc literacko nie jestem w stanie > oceni > > ć, ale nie zapowiadało się na to, że będzie to aż tak poszukiwana pozycj > a na r > > ynku. > > W legalisie bardzo długo było dostępne uzasadnienie wyroku zawiarające najbardz > iej soczyste kawałki Nocnika. Już nie ma. No proszę, jaie wszechstronnie poźyteczne narzędzie Ja już te osławione po pudelkach skandaliczne fragmenty mam za sobą, nie to, że specjalnie wyławiałam, zresztą chyba trudno, z takiego tomiska. I wiecie co? Wcale nie są najciekawsze w tej książce. Nawet nie są najsmutniejsze. Dziwny obraz się z tego wszystkiego wyłania. Ale bardzo interesujący dla mnie. Najkrócej bym to określiła: "niesamowita, porywająca osobowość strasznego, okrutnego, rozgoryczoego człowieka, pełnego czułości, poezji, nieprawdopodobnego erudyty, z horyzontem wąskim chwilami, jak zapałka." No i tak to. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:31 No właśnie, tę erudycję pamiętam z felietonów. A rozgoryczenie widać było od jakiegoś czasu, nawet bez lektury książki. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:33 daniela34 napisała: > No właśnie, tę erudycję pamiętam z felietonów. A rozgoryczenie widać było od ja > kiegoś czasu, nawet bez lektury książki. Plus mistrzowska manipulacja, czasem nawet auto- Te felietony, zanim wszystko się posypało i odbilo na twórczości - to był kawał dobrego pisarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:39 > Te felietony, zanim wszystko się posypało i odbilo na twórczości - to był kawał > dobrego pisarstwa. Kurczę! Tak! Też tak je odbierałam Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:40 daniela34 napisała: > > > Te felietony, zanim wszystko się posypało i odbilo na twórczości - to był > kawał > > dobrego pisarstwa. > > Kurczę! Tak! Też tak je odbierałam Ha, no widzisz. A pamiętasz ten o siostrach Mitford? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 19:00 daniela34 napisała: > A jakże! Ech, to było dobro. Tak go te felietony, a raczej fakt, że pisze je do np. Twojego Stylu - dyscyplinowały, jednoczesnie nie ujmując niczego z wiedzy, swady i czaru. Dobre to było, no. Gdyby ktoś to zbiorczo wydał...? Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 19:31 annaboleyn napisała: > Dobre to było, no. Gdyby ktoś to zbiorczo wydał...? "Twój Styl" wydał lubimyczytac.pl/ksiazka/35497/bilet-miesieczny Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 19:35 chatgris01 napisała: > annaboleyn napisała: > > > > Dobre to było, no. Gdyby ktoś to zbiorczo wydał...? > > > "Twój Styl" wydał > lubimyczytac.pl/ksiazka/35497/bilet-miesieczny Kocie, ja wiem, że ta książka istnieje, ale nie mogę znaleźć jej do kupienia Tak to jest z tymi wydawnictwami Twojego Stylu, znikają jak sen jaki złoty. Ale jeżeli przeoczyłam linka albo jakieś (nawet szemrane) źrodło, to mnie poucz, please ) Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 19:49 annaboleyn napisała: > Kocie, ja wiem, że ta książka istnieje, ale nie mogę znaleźć jej do kupienia > Tak to jest z tymi wydawnictwami Twojego Stylu, znikają jak sen jaki złoty. Al > e jeżeli przeoczyłam linka albo jakieś (nawet szemrane) źrodło, to mnie poucz, > please ) Na allegro jest BTW, dużo dawnych wydań tam sobie pokupowałam, także jego "W oczach tygrysa" (też powieść z kluczem). Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 19:53 chatgris01 napisała: > > Na allegro jest > BTW, dużo dawnych wydań tam sobie pokupowałam, także jego "W oczach tygrysa" (t > eż powieść z kluczem). > JEST! Dzięki! Dziękiiiii ) Zwykle wyniki z allegro pokazuje mi przy wyszukiwaniu opcji "zakupy", w ogóle pokazuje wszystkie serwisy aukcyjne, nie mam pojęcia, dlaczego tu akurat zawiodło? Ale nieważne, już kupuję ) Dzięki wielkie DANIELA, WSTAWAJ, ŻUŁAWSKIEGO DOWIEŹLI! > Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 19:56 Mówisz??? To rzucam marakuję i lecę na allegro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 19:57 daniela34 napisała: > Mówisz??? To rzucam marakuję i lecę na allegro!!! Nawet nie chcę siebie samej pytać, jak to się stało, że nie znalazłam tego wcześniej. Starość Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 19:32 daniela34 napisała: > Mówisz??? To rzucam marakuję i lecę na allegro!!! Jedzie do mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 19:50 daniela34 napisała: > 😃😃😃 Nie marakuja, niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 19:54 > Nie marakuja, niestety! Domyśliłam się. Ale ja też teraz zamówiłam Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 19:42 Tak go te felietony, a raczej fakt, że pisze je do np. Twoj > ego Stylu - dyscyplinowały, jednoczesnie nie ujmując niczego z wiedzy, swady i > czaru. No właśnie. Te felietony do Twojego Stylu, a w nich "Zośkę" pamiętam jeszcze z czasów nastoletnich. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 19:45 daniela34 napisała: > Tak go te felietony, a raczej fakt, że pisze je do np. Twoj > > ego Stylu - dyscyplinowały, jednoczesnie nie ujmując niczego z wiedzy, s > wady i > > czaru. Pamiętam ostatni, kiedy został już sam, bez "Zośki". Oj, jak mi było smutno. Strasznie mnie wzruszyło, że przyjechała na jego pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 20:02 annaboleyn napisała: > Strasznie mnie wzruszyło, że przyjechała na jego pogrzeb. Tak, to było takie ładne. A tak przy okazji, przypomniało mi się, że jak Żuławski kręcił "Wierność", to ja akurat z zachwytem odkryłam w biblioteczce rodziców "Księżną de Cleves", nie wiem, czy bym tę książkę kiedykolwiek przeczytała, gdyby nie Żuławski i moja miłość do Sophie Marceau. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 20:03 Tak, miałam to samo, oczywiście nigdy przedtem nie rzuciłam okiem na pierwowzór literacki Ech, wzrusz, no. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:42 Ja nie jestem szczególną fanką prozy Żuławskiego, ale jego podszyty rozpaczą liryzm jest przejmujący. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 18:48 potworia116 napisała: > Ja nie jestem szczególną fanką prozy Żuławskiego, ale jego podszyty rozpaczą li > ryzm jest przejmujący. Tak!! I wiesz. ten efekt podbija to, że pojawia się (onże liryzm) niespodziewanie. Gorycz, żółć, nienawiść i nagle, ze zdania na zdanie - łamiący serce, autentyczny i czysty głos. Niesamowite to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:41 daniela34 napisała: > To masz tego no...białego kruka Hahah, przepraszam, nie papuguję Cię, czytam od góry, dlatego tak wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:44 Eee tam, nawet jeśli, to byśmy najwyżej pogadały jak papuga z papugą Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:46 daniela34 napisała: > Eee tam, nawet jeśli, to byśmy najwyżej pogadały jak papuga z papugą Haha, muu Z ostrożności procesowej podnoszę - jak pełnoprawna, rasowa papuga z taką, hm... no urodziła się w papuzim gniezdzie, robiła papuzie rzeczy, ale ostatecznie została.. nie wiem, chyba wielbłądem Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:04 Aj, pamiętam jak kartkowalam w księgarni i odłożyłam z postanowieniem, że kupię w przyszłym tygodniu, o ile mi ochota nie przejdzie. Dobra sprawdzona metoda hamulcowa na spontaniczne zakupy, tym razem się nie opłaciła. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:40 daniela34 napisała: > > > Żuławski. > > I "Trans", poza wszystkim innym, był też swoistą ripostą na jego "Nocnik" > . > > > Który to "Nocnik" jest Księgą Zakazaną I którą posiadła żem, odkupiwszy już po wyroku, za nieludzką kwotę! Biały kruk teraz chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:42 Po 300 zł widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:44 daniela34 napisała: > Po 300 zł widziałam Ale nie żałuję, serio. A był taki okres, kiedy owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 12:25 mae224 napisała: > Upewniam się tylko: znacie pierwowzór reżysera? To właśnie z jego powodu zachęcałam do przeczytania tej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
bunnita Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans"... 15.09.21, 13:07 Rozumiem cię, mam to samo Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 14:44 bunnita napisał(a): > Rozumiem cię, mam to samo Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 16:51 Czyli co ? Kupić ? To która mi napisze usprawiedliwienie do pracy ? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 15.09.21, 16:52 wapaha napisała: > Czyli co ? Kupić ? > To która mi napisze usprawiedliwienie do pracy ? Kupuj. Może nie będzie tak źle i Ci się nie spodoba! Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 19:51 annaboleyn napisała: > wapaha napisała: > > > Czyli co ? Kupić ? > > To która mi napisze usprawiedliwienie do pracy ? > > Kupuj. Może nie będzie tak źle i Ci się nie spodoba! Wapaha? Kupilas? Zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 19:59 Nie kupiłam rzeczywistość trochę ciągnie w dół ale w zamyśle ciągle jest co mi się wisiec nie utonie czy jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 20:44 wapaha napisała: > Nie kupiłam > rzeczywistość trochę ciągnie w dół > ale w zamyśle ciągle jest > co mi się wisiec nie utonie czy jakoś tak O, przykro mi Niech minie jak najszybciej, cokolwiek to jest. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 20:44 pierdolony wrzesień Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans"... 16.09.21, 19:51 Suchej nitki na nim nie zostawiła. Ne mogę powiedzieć, że na to nie pracował... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 20:08 To była terapia behawioralna (by Triss). "Nocnik" ją zainspirował. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 20:45 chatgris01 napisała: > To była terapia behawioralna (by Triss). > "Nocnik" ją zainspirował. > Tak, widzę i przedtem chyba nawet Ty mi mówiłaś. Trafił na godną przeciwniczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 20:52 Sam to ponoć przyznał (jak mu przeszedł pierwszy szok ) Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 21:53 chatgris01 napisała: > Sam to ponoć przyznał (jak mu przeszedł pierwszy szok ) Pewnie nie znajdziesz miejsca, gdzie o tym czytałaś? Bo ja bym chętnie W każdym razie zadbałaś, żebym zmieniła zdanie o pisarstwie Gretkowskiej > Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Forumki, które polecałyście mi "Trans" 16.09.21, 22:24 annaboleyn napisała: > Pewnie nie znajdziesz miejsca, gdzie o tym czytałaś? Bo ja bym chętnie Nie znajdę, to był jakiś wywiad z nią. Patrzyłam teraz w necie, ale się nie dokopałam. W "Szamanie" też chyba trochę jest na ich temat. > W każdym razie > zadbałaś, żebym zmieniła zdanie o pisarstwie Gretkowskiej Miło mi Odpowiedz Link Zgłoś