Dodaj do ulubionych

Chudy długi nastolatek

21.09.21, 11:46
Emamy pomocy..
Czy możecie podpowiedzieć gzie kupujecie jeansy dla swoich chudych i długich nastolatków?
Dane wyjściowe: 180 cm wzrostu, 14 lat, chłopak.

Kupiłam mu w HMie jeansy rozmiar 30/34 i za krótkie są.
Rozmiaru 30/36 nigdzie nie mogę znaleźć, sieciówki chyba nie produkują.

Czy jestem skazana na sklepy z markowymi jeansami typu Levis za grube pieniądze? Czy jest jakiś sklep gdzie poniżej 200 zł kupię dla dziecka jeansy?
Obserwuj wątek
    • tenjedennick Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 11:56
      FF miało dość fajny wybór rozmiarówki dla dla chudzielców. Ale Tesco się chyba wycofało w Polski.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 21:43
        Strasznie nad tym boleję sad
        • marianna211272 Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 13:04
          e
    • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 11:59
      ile ma cm w pasie i jak długiej nogawki potrzebuje?
      • ursula.iguaran Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 12:48
        Nogawka mierzona od kroku 86 cm. W pasie HMowe 30 pasuje. W C&A na lato krótkie jeansy też kupowałam rozmiar 30.
    • heca7 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 12:00
      No niestety ja już się poddałam i kupuję LEE. One przynajmniej jakoś leżą. Mój przy całej chudości i wzroście (192cm) ma długie, duże stopy (48). Czasem miał trudność przepchnąć je przez nogawki u dołu big_grin
      O, ostatnio jeszcze Wranglery mu podeszły.
    • aluap1980 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 12:05
      Cropp ma linię nastolatkową . Na mojego chudego, wysokiego syna pasują i kosztują 119 zł smile
      • ursula.iguaran Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 12:57
        Dziękuję bardzo.
        O Croppie nie pomyślałam.
        • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:51
          Szerokie i krótkie.
          Z góry wątpię, bo nie raz przymierzaliśmy.
          • ursula.iguaran Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:53
            No właśnie patrzę i na stronie rozmiaru 30/36 nie mają.
            Ale odkryłam własnie że Young Reporter rozszerzył chłopięcą rozmiarówkę o rozmiar 182 i chyba tam kupię.
            • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:57
              jak rozważasz jeszcze dziecięcą, to c&a ma do 182 dziecięce a potem ma młodzieżową linię clokhouse
              • mikams75 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 22:18
                nie wiem jak chlopiece, ale dziewczece duze rozmiary to jakas porazka, wszystko za krotkie mimo, ze dziecko wzrostu z metki jeszcze nie osiagnelo.
                • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 22.09.21, 06:51
                  tego nie wiem, bo nie zdażyło mi się upolować potrzebnego rozmiaru dla przetestowania jak to wypada, ale wysłali mi jakiś kod na 25%, może zajrzę co jest
            • ursula.iguaran Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 08:44
              Sama sobie odpowiem, bo może komuś się przyda.
              Rozmiar 182 w Young Reporter ma długośc wewnętrznej nogawki 78 cm (czyli jakieś 29 w calach).
              Mój mały synek po zmierzeniu potrzebuje 86 cm minimum. Czyli Youg Reporter odpada w przedbiegach.

Szukamy dalej.
              • magia Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 14:15
                ursula, nie szukaj tylko zamawiaj na Zalando.
    • sunflowerin Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 12:28
      Spójrz na stronę Next.co.uk. Mają skinny, slim fit. Wysyłają z magazynów w Niemczech.
      • magia Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 23:31
        spodnie Next dostpene na Zalando sa do d***.
        Nogawki dlugie, ale tez bardzo szerokie i nogawki i w pasie.
    • feel_good_inc Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 12:42
      allegro.pl/kategoria/odziez-meska-jeansy-254260?rozmiar=30%2F36
    • lampasufitowa Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 12:44
      Matko jedyna... Chudy i długi... brrr. Wysoki i szczupły czyż nie?
      • ursula.iguaran Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 12:55
        Wysoki tak.
        Czy szczupły czy chudy to kwestia dyskusyjna smile
    • nocnamagia Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:43
      W housie
      • grey_delphinum Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:44
        Cropp
    • saszanasza Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:47
      House i chyba tylko house. HM to porażka🙈
    • andaba Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:49
      1. Na bazarze, w takim lepszym sklepie z dżinsami, niestety, takie chude są dwa razy droższe
      2. Ostatnie, które sobie kupił i nie lecą z tyłka były w "medicine", nawet taniej niż na bazarze.
    • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:49
      Polecam Zalando.
      Firma Only&Sons.
      Ceny do 200 zł.
      Mają bardzo duży rozstrzał szczupłości i dlugosci.

Moj ma 186 cm, 58 kilo.
      Kupuję mu W30 L34 lub L36.

Szczerze polecam.
      Od dawna nie Kupuję w zwyklych sieciowkach, daremne przymierzanie.
      • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:56
        mogłabyś napisać ile syn ma cm w pasie? ja szukam na 68 cm w pasie, kupowałam męskie 28 ale odstają trochę, może dużą rozmiarówkę trafiłam...
        • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:06
          Malo ma. Na pewno nie więcej jak 62.
          I tak gumki wciągam w te z Zalando.
          Dotychczas kupowałam rozmiar 29 i nadal gumę wciągałam.
          Teraz przeszłam na większy , bo to prawie 16latek.
          Szczupły, dlugi ale wiesz - klejnoty pełnowymiarowe big_grin gdzieś to trzeba pomieścić wink
          Dlatego już rozmiar 30 . Gumy wciągnęłam ( trzeba się pogimnastykowac żeby było ładnie) bo pasków nie lubi. Z tyłka nie spadają i przynajmniej ma luźniej w kroku. No i te nogawki ciut szersze jak w 28 i 29. Fodają mu masy ciut.
          • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:07
            Wypróbuj te z Zalando tej firmy . Slim fit lub skinny fit.
            Są szyte na nastolatków.
            Dla nas idealne.
          • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:09
            wiem, wiem, poki dziecięce rozmiary pasowały, to nie było problemu, bo zawsze kupowałam z regulacją gumka-guzik. Szkoda, że w męskich nie ma tego rozwiązania. U mojego problem, że dupsko jakby dorosłe, ale ma talię osy wink W pasie chudszy, lordoza jakas do tego chyba, bo w biodrach pasuje, nogawki ok, a ten pas odstający to tragedia.
            • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:17
              Zamów kilka par i odeslesz.

Wybierz może też cos z modelu ze zwężanymi nogawkami. Mam wrażenie że parząc na modeli mogą być w kształcie jakiego szukasz.

• szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:21
                ze zwężanymi nogawkami jest zasadniczy problem, są wąskie też na dole nie można przecisnąć przez nie stopy oraz bywają jakieś ciasnawe też w okolicach strategicznych, co źle wygląda jak zawartość spodni w jednej nogawce ląduje wink
                • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:37
                  Wejdź na Zalando na te Only&Son.
                  Bez filtrowania na rodzaje.
                  Tylko po marce.
                  Fajne spodnie na szczupłych.
                  Pasek mu kupisz i da radę.
    • ela.dzi Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 13:51
      Zobacz Zalando, ale ceny chyba wyższe.

www.zalando.pl/odziez-meska-jeansy/__rozmiar-30/?length=36&dir=asc&order=price
    • barattolina Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:00
      Ja mam na stanie 15latka, 182cm i 56kg żywej wagi.
      Wszystkie spodnie z HM ma w różnych fasonach, ale większość to jeansy.
      Zamawiam przez sieć, w różnych rozmiarach a potem odsyłam te, które nie pasują.
      • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:04
        no dobra, ale napisz jakie to rozmiary big_grin
      • ursula.iguaran Re: Chudy długi nastolatek 22.09.21, 08:16
        Na stronie HM najdłuższe jakie znalazłam to 30/34. Za krótkie na mojego. Rozmiaru 30/36 brak.
    • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:06
      To ja też się dopisze z pytaniem. A skąd bluzki na długi rękaw? Cienkie, bawełniane. Nie bluzy, nie tshirty.
    • korpomysza Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:07
      a sprawdzałaś np vinted?
    • hanusinamama Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:12
      H&M ma bardzo dziwną rozmiarówkę. Jest szeroka i zdecodwanie ma któtsze nogawki niz standardowo. Nie wiem jak u nastolatków ale mojej 9 latce jak przymierzałam spodnie 146 (takie teraz są na nią akurat, ma wzrostu 140) to nogawka była dużo nad kostką, a to nie był taki krój. Za to na szerokosć 3 moje córki by weszły mi miały luz...
      Ja jej kupuje na zalando. Natomiast chłopak 16 letni to nie wiem czy duzo jeszcze urośnie. Mozna chyba kupić lepsze jeansy, upolowac Lee na wyprzedaży. Sieciówkowe tansze ale i gorszej jakości
      • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:19
        W TK Maxie bywają Lewisy o długości 34 i 36 na nastolatków. Odpowiadają rozmiarom mniej wiecej W29.
        Ceny do 80 zł.
        Miałam kilka razy szczęście i kupiłam mojemu patyczakowi.
        Tylko na dziale dziecięcym.
        • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:24
          tak, potwierdzam, tylko ja je widuję w cenie 99 zł
          • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:31
            Pewnie podrożały.
            Ale nadal tanio.
      • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:23
        hm ma rozmiarówkę dziecięcą tylko do 170 cm i zdecydowanie nie jest ona na dziecko o 170 cm wzrostu. Spodnie 170 max na osobnika 155-160 cm wzrostu. 180 to wyobraż sobie wzrost dorosłego mężczyzny, a szerokość dzieciaka.
    • magia Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:25
      mam takiego na stanie 190/65k
      dzinsy kupuję na Zalando, nawet trafiaja sie za długie, choc dobre w pasie.

Gdy byl mlodszy ale wciaz chudy i wysoki kupowalam online na brytyjskim River Island, tam maja wszystkie spoeniecw 4 dlugosciach
    • la_mujer75 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 14:37
      Mnie się ostatnio udało kupić rozmiar 28 i nawet nogawki nie są za krótkie. W pasie lekko luźne, ale dzięki temu i miejsce strategicznie nie opięte!
      13,5 roku, 1,80 m, 58 kg wagi.
      W Auchan- za 60 zł smile Dziś chciałam dokupić takie same spodnie szare, ale już tylko były większe rozmiary.
      Szkoda.
      • iberka Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 20:20
        20 lat, 186 cm, 56 kg po obiedzie 😂
    • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 15:21
      Jeszcze dopiszę że takie długie i chude to miewa C&A .
      W29 L34 - L36

Ale szczerze: są bardzo trudno dostępne.
      Chyba tylko na samym początku kolekcji.
      Bo ja nigdy nie moge dostać.
      Są tylko na stronie a nie w sklepie.
      I w dodatku na stronie jedt zaledwie informacja że. .... były bo są wykupione ....
    • volta2 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 17:18
      180 wzrostu ma mój mąż i on kupuje wranglery od zawsze w rozmiarze 34/34 - więc chudziakowi powinny wystarczyć 31/34 lub 32/34

mój domowy starszy chudziak ma 184 i kupuje bez problemu wszędzie, są może o 1 cm za krótkie, gorzej mam z tym co jest chudziakiem i ma 188 wzrostu, ale dla niego od paru lat wygrywa sklep C&A, daleko tam mam, ale raz do roku po spodnie tam jeżdżę, i zwykle znajduję, rok temu miał 184-186 wzrostu i jeszcze coś w reserved upolowałam
      • volta2 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 17:20
        w reserved jest nieco inna rozmiarówka i tam dla synów kupowałam przy 180-184 rozmiar 29/32 lub 30/32
      • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 17:50
        nie obraź się, bo to nie złośliwie (ciągle jestem podejrzewana o złośliwości) ale musiał mieć krótkie nogi. Piszę tak dlatego, ze długość 32 to była na mojego dobra przy wzroście 170 i wypadała jak najmniejszy rozmiar dziecięcy np ze smyka.
        • eliszka25 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 17:56
          No właśnie, dużo zależy od proporcji. Mój syn od jakiegoś czasu rośnie tak, że ma głównie nogi. Chude i dłuuugie nogi!
          • lot_w_kosmos Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 19:04
            Dokładnie tak jak piszecie.
            Mój też składa się z nóg big_grin
            Dlatego reserved, cropp i house odpadają w przedbiegach. Tam są stanowczo krótkie spodnie. Moim zdaniem dorosły facet o szerszych gabarytach niż taki 15 latek i o wzroście max 180 cm to może tam coś kupi.
            Ale nie tacy chłopcy o jakich tu rozmawiamy.
            No ewentualnie z innymi proporcjami sylwetkib krótsze nogi, długi stan.
            • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 19:13
              mój mąż ma 184 i powyżej 100 kg i lubi ich dzinsy, mowi że reserved lepsze niż np big star, czasem, jak jest dużo powyżej tych 100 kg to ma problem, że w pasie dobre, ale nogawki za długie wink A jak schudnie bliżej tej 100 to i dobierze na długość i szerokość w sam raz.
              • volta2 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 20:12
                dodam jeszcze, że w tytule jest też chudy - mój ma niedowagę, więc w tytuł się łapie, jest długi i jest chudy. oczywiście, możesz go sobie wyobrażać jako krótkonogiego grubasa, ja spierać się nie będę.
                • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 20:19
                  można mieć krótkie nogi i być chudym, co więcej, można mieć krótkie, albo standardowe nogi a być wysokim. Wiem, niepojęte tongue_out
                  • volta2 Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 14:21
                    wiem, że można, ale chyba umiem ocenić, czy ktoś ma długie nogi czy nie, mój młodszy urodził się już z długimi odnóżami, takoż stwierdził lekarz zaraz po porodzie i tak mu zostało do dzis.
        • volta2 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 20:11
          trudno kogoś, kto ma 188 wzrostu uznać za krótkonogiego ale oczywiście, możesz tak sobie myśleć.
          • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 20:23
            ktoś kto ma 188 i nosi spodnie długości 32 to imponująco długich nóg jednak nie ma smile
            • magia Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 23:35
              alez moze miec dlugie nogi, ale preferuje spodnie przed kostki.
              Mam w pracy takich 2 kolegow - kotki zawsze nw wierzchu, nawet w spodniach garniturowych
              • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 22.09.21, 06:48
                i do tego stopki cały rok, brrrr zimno mi na sam widok
              • volta2 Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 14:26
                mój nie preferuje, ale to co w biodrach dobre, to właśnie jest mocno na styk w długości, spokojnie mogłoby być dłuższe, tylko dłuższe już w tyłku nie leżą (a akurat u tego egzemplarza tyłek to jest mocno warto eksponować, bo zdecydowanie jest co)
            • volta2 Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 14:22
              ale tobie się myli, wyraźnie piszę, że 32 nosi starszy, temu do 188 to trochę brakuje
              młodszy nosi 34, czaisz różnicę czy nie bardzo? nie chcę być złośliwa, ale niektórzy to w mózgu za długich zwojów nie mają.
          • eliszka25 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 20:40
            Ale to przecież nic dziwnego, że jedni mają dłuższe nogi, a inni krótsze. Mój starszy syn jest od jakiegoś czasu nieproporcjonalny, urosły mu głównie nogi i ręce, choć ręce nie aż tak ponadwymiarowo. Jego długość, to głównie nogi. Spodnie nosi o 2-3 rozmiary większe niż góra. Młodszy syn też jest szczuplutki i nie waży więcej niż starszy brat w jego wieku, ale ma zupełnie inną budowę. Spodnie po starszym są na niego dobre w pasie, jak są za długie. Jak dorośnie na długość, to tyłka w nie nie wciśnie. On absolutnie nie jest krótkonogi, ale ma inną budowę i inne proporcje.
            • szmytka1 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 20:58
              oczywiście, to sprawa proporcji ciała i nie ma w tym nic obraźliwego, czy coś... U mnie starszy od urodzenia, zawsze spodnie większe, góry mniejsze. Przykładowo wzrostu 110 cm jako przedszkolak a spodnie na 116, bluzki na 104. Młodszy jest inaczej zbudowany i ma wszystko mniej więcej na 110 i górę i dół
              • katriel Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 15:25
                No właśnie, moi synowie mają odwrotnie: spodnie zawsze rozmiar mniejsze niż by wskazywał wzrost (i całe szczęście, bo dzięki temu z tyłka nie spadają), góra za to przeważnie większa, bo inaczej goły brzuch wystaje. Dzieci-glizdy (w odróżnieniu od takich jak twoje, dzieci-pająków).
                Trochę się spodziewam, że w okresie dojrzewania te kończyny im się nagle wyciągną. Starszy ma 12 lat i chyba już zaczyna, koszulki które przed wakacjami miały rękaw sięgający do połowy dłoni teraz się kończą przed nadgarstkiem.
    • eliszka25 Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 17:34
      Kupiłaś spodnie dla mojego syna? 😄

H&M u nas w kwestii spodni nie sprawdza się zupełnie od dłuższego już czasu. Póki co pasują na niego jeansy z c&a, ale nie dla dorosłych, tylko z działu dziecięcego na rozmiar 186, niestety już nie za długo. Jak teraz urośnie, to pewnie będą za krótkie. Wtedy, to chyba zbankrutujemy na spodnie. Tanie sieciówkowe spodnie dla dorosłych u nas odpadają. Nie ma takiej rozmiarówki. Mój syn jest chudy, wysoki i ma nieproporcjonalnie długie nogi. Mam nadzieję, że teraz będzie rósł mu już głownie tułów, bo będzie trzeba szukać krawca szyjącego jeansy 😱.
    • xantostrephomonas Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 18:06
      Mój ma 177 i kupuje 28/32-34 lub 30/32-34 w Cropp
    • iberka Re: Chudy długi nastolatek 21.09.21, 20:18
      30/36 kupuję tylko na Zalando/ Zalando lounge i, niestety, są droższe niż normalne rozmiary uncertain.
    • ursula.iguaran Re: Chudy długi nastolatek 22.09.21, 08:43
      Szukam tych spodni dalej i jestem zagubiona.
      Zmierzyłam te nasze HM'owe w rozmiarze 30/34
      No i wewnętrzną długośc nogawki po wypraniu mają 80 cm.

A znalazłam w necie rozmiarówkę Lee, Wrangler a tam:
      Długość (L) - Wewnętrzny szew (cm)
      30 - 76 cm
      32 - 81 cm
      34 - 86,5 cm
      36 - 91,5

Więc albo nam się te jeansy w praniu zbiegły albo HM ma inna rozmiarówkę.
      Ale jeśli HM ma inną rozmiarówkę to jak ja mam kupić jeansy w necie jeśli co firma to inne długości sad

Czy możecie proszę zmierzyć wasze jeansy w rozmiarze 30/34 lub 30/36 i sprawdzić jaką długośc wewnętrzną nogawki mają? I podać długośćm, rozmiar i nazwę firmy? Może to pomoże w kupowaniu w ciemno w necie?

• mebloscianka_dziadka_franka Re: Chudy długi nastolatek 22.09.21, 09:03
        Teoretycznie rozmiarówka powinna być identyczna, w końcu te 30 czy 32 to nie jest jakaś liczba z tyłka, tylko cale. Więc 32 powinno być zawsze 81 cm około. Nie wiem co HM odpierdziela smile
      • ursula.iguaran Re: Chudy długi nastolatek 22.09.21, 09:10
        No to ciąg dalszy informacji znalezionych w necie.
        Według strony HM - rozmiar 30/34 oznacza szerokośc i długośc podaną w calach.
        No to policzmy długość w centymetrach: 34 cale x 2,54 cm = 86,36
        Nasze mają 80 cm.
        Czyli HM coś kręci. Albo trafił nam się trefny egzemplarz z pomyloną metką i mamy 30/32 a nie 34.

• katriel Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 15:31
          > No to policzmy długość w centymetrach: 34 cale x 2,54 cm = 86,36
          > Nasze mają 80 cm.
          > Czyli HM coś kręci.

Nie kręci, tylko uważa, że długość nogawki mierzy się od krocza do podłogi (tak jest napisane na ich stronie). W tym 80 cm spodni i 6 cm przerwy na buty. tongue_out
          • ursula.iguaran Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 19:17
            To by miało sens.
            Ale jeśli House mierzy tak samo to dwie pary, które właśnie kupiłam też będą za krótkie sad
            I oznacza to że musze szukać długości 36.
            A tych jak na lekarstwo.
            U nas jest jeszcze dodatkowa trudność - syn nie lubi jak mu się spodnie opinają. Czyli wszelkie skinny odpadają, lubi joggery albo straight.
            • nocnamagia Re: Chudy długi nastolatek 23.09.21, 19:51
              ursula.iguaran napisała:

> To by miało sens.
              > Ale jeśli House mierzy tak samo to dwie pary, które właśnie kupiłam też będą za
              > krótkie sad
              > I oznacza to że musze szukać długości 36.
              > A tych jak na lekarstwo.
              > U nas jest jeszcze dodatkowa trudność - syn nie lubi jak mu się spodnie opinają
              > . Czyli wszelkie skinny odpadają, lubi joggery albo straight.

Mogą być za szerokie w pasie. Na naprawdę szczupłego chłopaka polecam tylko slim fit. Skinny też były za szerokie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka