karolina_ka
24.09.21, 10:24
W maju, podczas luźnej rozmowy z ciotką dowiedziałam się, że kuzyn się żeni i w październiku będzie wesele . Nie było to zaproszenie, tylko informacja, że będzie impreza. Od tego czasu nie miałam żadnego kontaktu, ani z ciotką, ani z kuzynem, zaproszenia nie dostałam. Z kuzynem kontakt raczej słaby ze względu na dużą różnicę wieku, natomiast z jego starszą siostrą i wujowstwem kontakt bardzo dobry. Zważywszy na fakt, iz mamy 24 września, a wesele jest w październiku (nie wiem którego) zastanawiam się, czy jeśli dostanę zaproszenie powinnam iść. Nie mam sukienki, nie mam umówionej wizyty u fryzjera, nie mam też stroju dla dzieci lub opieki dla nich, jeśli to będzie impreza bez dzieci. Dodam, że dojazd 200 km. Dla tych, którzy zastanawiają się dlaczego rozkminiam temat, skoro nawet nie wiadomo, czy mnie zaproszą, odpowiadam, że chcę mieć przemyślany temat, bo nie ukrywam, że się wkurzyłam i mam mieszane uczucia, czy jeśli dostanę zaproszenie powinnam iść. Poszłybyście na wesele zaproszone 4 albo 3 tygodnie przed imprezą?