pasquda77 29.09.21, 22:05 Właśnie mi się przypomniało, że kiedyś miałam i często nosiłam, mam wrażenie że już mało kiedy widuję na ulicach, mam na myśli takie klasyczne, wkładane przez głowę.Lubicie, nosicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Ponczo - nosicie? 29.09.21, 22:11 Też gdzieś mam, ale takie ponure, szare, nosiłam kiedyś, w sumie zapomniałam, że mam. Trochę niepraktyczne gdy się nosi torebkę na ramieniu Może kiedyś kupię sobie kolorowe, jak uliczni muzycy z Peru Odpowiedz Link Zgłoś
hannah_weaver Re: Ponczo - nosicie? 29.09.21, 22:27 ga-ti napisała: > Też gdzieś mam, ale takie ponure, szare, nosiłam kiedyś, w sumie zapomniałam, ż > e mam. Trochę niepraktyczne gdy się nosi torebkę na ramieniu > Może kiedyś kupię sobie kolorowe, jak uliczni muzycy z Peru Ja również mam szare, ale uważa go za smutne - dzięki fakturze. noszę często. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ponczo - nosicie? 29.09.21, 22:13 pisalam w tym wątku forum.gazeta.pl/forum/w,567,172389389,172389389,Alternatywe_dla_ramoneski.html#p1%2072390736 wole te rozcięte, nie znoszę robionych na drutach/szydelku i kusych Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Ponczo - nosicie? 29.09.21, 22:19 Mam, nawet fajnie wygląda, ale wełniane i mnie gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Ponczo - nosicie? 29.09.21, 22:25 Tak. Mam, niedawno kupiłam, i noszę od czasu do czasu (ale jest takie lekkie, na lato, na cienką bluzeczkę, a nie na płaszcz) Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Ponczo - nosicie? 29.09.21, 22:27 Moje nie jest wciągane przez głowę, trzeba się w nie zawinąć. Bardzo lubię je nosić jesienią. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 06:41 bez przesady. Jak byliśmy w Portugalii to mnie uderzyło ze masa kobiet w ponchopodobnych pomyka tyle ze dają do tego cienki skórzany pasek - bardzo to fajnie wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 00:01 Mam kilka, wełniane (gryzie!) i jakieś polarowe. Bardziej to są mini - pelerynki, bo wydaje mi się że w ponczo wygladalabym jak krasnal owinięty kocem 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 00:16 Hehe, ja w moim tak wyglądam, ale używam tylko do owijania się wieczorami na kanapie. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 00:15 Takiego klasycznego przez głowę nie mam, ale mam takie milutkie kocykowe do owijania się, które bardzo lubię jesienią i zimą. Nie noszę go poza domem, ale owijam się na kanapie wieczorami. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 00:21 Nie, gdyż w ponczu wyglądam jak Buka. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka1 Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 06:31 kocham ponczo miłością nieodwzajemnioną. Doskonale uzupełnia jesienne stylizacje, dogrzewa cienkie płaszcze i kurtki Mam grafitowe z szenilu, brązowe z kaszmiru, szare z polaru, granatowe wełniane. Wszystkie cudne Ale niestety w mojej pracy, czy na zakupach, czy podczas uprawiania sportów- jest to kompletnie niepraktyczne. Mimo wszystko, już wożę w samochodzie "na wszelki wypadek" Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 06:36 dla mnie poncho jest podstawowym ciuchem wakacyjnym, otuli od chlodnego wiatru, ogrzeje zimna noca pid gwiazdami, posluzy za poduszke albo narzute, jako dodatkowy koc zabieram zawsze oba, lekkie sa Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 06:37 bardzo mi się dobrze kojarzy - babcia moja miała wiec z ogromnym sentymentem zawsze spoglądam. Niestety mam wrażenie ze ja osobiscie wyglądam jak w namiocie - wybitnie z moim biustem nie lezy Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 06:48 Mam jedno, trzymam w robocie na wypadek awarii ogrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 07:36 Lubie poncza, ale tylko rozcięte. Odpowiedz Link Zgłoś
marusiatoja47 Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 07:40 Lubię, mam ze 3 sztuki, noszę i uwielbiam. Mam takie grube, swetrowe, wkładane przez głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Ponczo - nosicie? 30.09.21, 08:03 Mam dwa jedno krótsze wkładane przez głowę z obszernym golfem , drugie z rozcięciem do omotania. Lubię je nosić, świetnie sprawdzają się jako ocieplacz, otulacz, a kiedy miałam rękę w gipsie były niezastąpione. Odpowiedz Link Zgłoś