patir23 02.10.21, 08:42 Jak jest z jakością ubrań. Nigdy nic tam nie kupowalam a widze ceny sa fajne. Czy rozm jest standardowa np t shirty noszę przeważnie rozm M z innych sieciowek. Czy warto tak kupić dżinsy, bluzki i ogólnie ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leosia-wspaniala Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 08:47 Ja kupuję. T-shirty takie se, ale ogólnie OK, zwłaszcza dżinsy. Wiadomo, sieciówka, ale daje radę. Co do rozmiarów, raczej standardowe, raczej w stronę zaniżania niż zawyżania IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 08:54 Potrzebuje kupić kilka bluzek z krótkim. Jakieś t shirty gładkie lub jakiś nadruk . I dżinsy. Przeważnie kupowałam koszulki w Reserved Orsay i diverse. Pomyślałam może coś by kupić z Medicine 🤣🤔 dla odmiany Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 08:55 Mają fajne wzornictwo, ale koszulki nie wytrzymują nawet roku. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:03 Mój mąż 4-5 lat temu kupił kilka podkoszulków w medicine. Są nie do zdarcia, więc z tą jakością bym tak nie generalizowała. Zresztą ja i córka też mamy ubrania tej firmy (córka lubi swetry medicine, a ja spódnice) i nie narzekamy, choć oczywiście trzeba wcześniej pomacać materiał l, bo zawsze może trafić się lichy. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 18:22 Serio ktoś kupuje koszulkę , KO- SZUL- KĘ z zamiarem noszenia rok????? Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 18:33 Ja zwykle spodziewam się noszenia dłużej, niż rok. Bawełniane t-shirty noszę po domu, mam kilka i noszę je w kółko na zmianę. Wytrzymują spokojnie ponad rok, a to zwykła chińszczyzna za 20 zł za sztukę. Z tym, że nie z sieciówek. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 20:08 Oczywiście, że tak. Co najmniej rok. Prawdę mówiąc, jak mi się coś psuje/niszczy w rok, to uważam to za produkt kiepskiej jakości. W przypadku ubrań szczególnie, przecież nikt chyba nie nosi jednej koszulki przez rok codzienni? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 20:42 Ja tak kupuję, nie cierpię szybko niszczących się ubrań. Mam ich dużo, więc nie chodzę codziennie w tym samym, mam koszulki które mają i po kilka lat, wyglądają ok, i tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
folivora Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 22:05 18lipcowa3 napisała: > Serio ktoś kupuje koszulkę , KO- SZUL- KĘ z zamiarem noszenia rok????? > Tak. Ale wiesz, nikt nie nosi tych koszulek rok bez przerwy, poza tym istnieje pralka... nie wiem co tak cię dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 08:59 Różnie, jak to w sieciówce. Ja mam od nich spódnice i sukienki, niektóre mają przepiękne wzory. Z większością nic się nie dzieje, ale jedna trochę się skurczyła w pierwszym praniu (ale na metce ostrzegali - wiskoza). T-shirty raczej słabej jakości albo tak trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:00 To chyba zrezygnuje i zostanę tam gdzie zazwyczaj kupuje. T shirt z Orsay czy diverse długo mi słuzą. Jakościowo wg mnie bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:03 Bo faktycznie Diverse i Orsay mają spoko jakość ( jak na sieciówki) Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:08 No to jak masz sprawdzone gdzie indziej to odradzam. W Medicine warto kupować coś ciekawszego niż zwykły t-shirt, mają nieraz naprawdę fajne, oryginalne wzory (nieraz też przekombinowane, ale sporo fajnych np. sukienek się zdarza). Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:13 A gdzie kupujecie np koszule damskie. Nie chodzi mi o jakieś takie wizytowe tylko normalne do dzinsow Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:17 Esprit, nie wizytowe ( bo nie mam potrzeby), ale po koszuli jakość widać, i moda nie zmienia się jakoś szybko więc wolę dołożyć i mieć na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:36 Noszę takie zwykłe proste koszule, zwykle białe, bawełniane lub lniane, mam z H&M i Reserved. Akurat trafiły mi się bardzo dobrej jakości, z tym że to najzwyklejszy prosty krój, więc żadne wyrafinowane szycie, bez jakichś zaszewek etc. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 16:55 patir23 napisała: > A gdzie kupujecie np koszule damskie. Nie chodzi mi o jakieś takie wizytowe tyl > ko normalne do dzinsow Rzadko noszę koszule, ale jak juz kupuję, to lubię lniane z KappAhl. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalczyni.hosteli Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:23 Mnie szybko się przedarły / pomechacily od paska od torebki Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:24 Mam trzy sukienki z wiskozy, kupiłam w tym roku, mają piękne wzory. Noszone, prane, nic się z nimi nie dzieje. Rozmiarówka zgodna z tabelą podaną na stronie, mam 102 w biuście i u nich jest to rozmiar L, gdzie indziej nawet 2XL, albo nie ma już takiego rozmiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 10:57 Wzory to zdecydowanie ich mocna strona. Akurat w tym roku mniej mieli w "moich" kolorach, ale generalnie sporo pięknych wzorów można tam znaleźć. Jakieś kwiaty, paisley - naprawdę oryginalne, inne niż w reszcie sieciówek. I często materiały całkiem fajnej jakości, choć wtopy się niestety zdarzają oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 09:32 Bardzo lubię ciuchy z medicine. Jakość... Cóż adekwatna do ceny 😉 ale nie gorsza niż inne sieciówki. Najbardziej lubię stamtąd sukienki, fajnie leżą co przy moim biuście jest nie do przecenienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 10:32 Kiedyś była super. Potem długo nic nie kupowałam i kupiłam spodnie. Po 2 założeniach kolana się wyciągnęły, fason straciły. Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
loginwieczniezajety Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 12:09 Polska marka, ale ma swój styl i wzornictwo, wspiera młodych polskich projektantów wypuszczając autorskie kolekcje na bazie ich projektów. Mam dzięki temu fajną bluzę. T-shirt bawełniany świetnej jakości trafił mi się przypadkiem kilka lat temu, bawełnę jednak trzeba pomacać. Miewają też t-shirty z dzianiny lnianej, jeśli ktoś lubi. Koleżanka, figura klepsydry, kupiła sukienkę, jest nią zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 13:04 Ładne wzornictwo a jakość adekwatna do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 14:15 Badania jakieś dobpracy robisz? Bo nikt normalnie bie robi takiego wyeiadu w sprawie kupna bluzy z sieciowki bardzo sredniego sortu. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 14:39 kurcze, przecież dla kogoś taki zakup może być i sporym wydatkiem i radością, o której chce sobie pogadać. Po co zabijać mu tę radość? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 15:53 Tiaaaa. W medicine są takie same bluzki jak w mohito, orsayu, reserved czy innym stradivariusie. Badania trzeba robić jak się chce koniecznie wydać 50 czy 80 zł na ciuch.... Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 15:59 Najzwyklejsze pytanie na forum, rozumiem że pytać można tylko jak się chce kupić Chanel albo Armaniego? Poza tym dla kogoś może to wcale nie być mały wydatek, albo może zwyczajnie nie chce ryzykować kupienia byle szmaty, żeby ją po jednym praniu wyrzucić - chyba całkiem rozsądnie. Czepiasz się strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
samawsnach Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 14:43 Kupiłam raz kilka rzeczy bawełnianych (tshirty). Jakoś fatalna. Więcej nie poszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 14:50 Medicine to moje odkrycie ostatniego roku, uwielbiam. Dobra jakość, fajne wzornictwo. Lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 15:56 Dla mnie w tych sklepach śmierdzi lumpeksem. Parę razy przemogłam się i coś przymierzyłam ale zapach tych ubrań i ich jakość zniechęciła mnie do zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
poligamia Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 16:14 fajne wzory ale jakosc fatalna a szkoda bo zaplacilabym wiecej gdyby nie ta sztucznosc Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 16:54 Fajne żywe wzory i kolory, bardzo chciałam latem się u nich obkupić ale co brałam z wieszaka, to cos leżało nie tak, a nie mam jakiejś bardzo wymagającej figury. Skończyło się na kilku merchowych koszulkach, jakość moim zdaniem nie powala niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 18:19 Lubię ich wzornictwo, ale jakość niezbyt... Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 20:50 w tym roku mieli przepiękne kolorowe spódnice, kupiłam kilka- wszystkie dobrej jakości tzn. nie gubią koloru i formy po praniu. Kupiłam też spodnie dresowe z bawełny organicznej, mega milusie w dotyku, niestety po pierwszym praniu zdechła im intensywność czerni., wypychają się kolana. Koszulki się kurczą i marszczą - straszna tandeta. Kupiłam też 2 bluzy i znowu - jedna kolorowa po praniu wygląda jak nowa, druga - czarna pomarszczyła się przy zamku. Tak że bywa różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Ubrania Medicine 02.10.21, 22:14 Potwierdzam. Dziś byłam na zakupach i weszłam do tego sklepu. Może niektóre kolory przyciągają uwagę, ale jakość słabiutka. Odpowiedz Link Zgłoś