Dodaj do ulubionych

Buty, doradźcie

10.10.21, 10:34
Trudno, najwyżej poleje się krew 😄 A poważnie to podobają mi się buty, ale nie wiem czy nie będę wyglądać komicznie. Wypada 40letniej babie chodzić w takich traktorach?
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 10:38
      A czemu ma nie wypadać? Te drugie są całkiem neutralne, pierwsze trochę bardziej odważne, ale jak Ci będą pasować do stylówy to noś na zdrowie.
      • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 10:58
        No ja pierwsze to wzięłam ze względu na kolor tylko i wyłącznie 😄 A stylowy to ja ostatnio tak przełamuje czymś dziwnym, że sama się sobie dziwię czy to już nie absurd i czas na stylistkę 😄
        • borsuczyca.klusek Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:04
          Może po prostu jesteś na etapie, że masz w dudzie klasykę i zakładasz to co Ci się podoba 😉
        • ladymercury Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 20:40
          Jeśli masz szczupła stopę, to mogą ci się załamywać. Ja tak mam przy sztybletach, dlatego żywot ich krótki.
          Przy lakierowanych tym bardziej będzie widać. W jednych miałam pęknięcia już po paru tygodniach.
    • pani07 Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 10:41
      Mnie podobają się te pierwsze, lubię taki kolor butów (i mam, jak również czerwone smile ) i jestem starsza od ciebie.
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 10:44
        Wypada. Fajne są drugie i trzecie. Jakie to firmy?
        • rozaliaolaboga Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 10:50
          A pierwsze nie fajne? wink
          • pani07 Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 10:54
            Fajne smile- kolor świetny, ale ja od lat czerń = tylko pogrzeb, nie mam też czarnych butów.
            • rozaliaolaboga Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:13
              Pierwsze i trzecie to te same buty, dlatego pytam wink
        • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 10:59
          To są dwie pary butów 🙂 Czarne to Lasocki, bordowe też CCC chyba Jenny Fairy, więc nie skóra i bez ocieplenia, ale kolor w oczy wali 😄
          • pani07 Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:01
            Ale jak wali smile mnie się podoba. To nie są buty na wielkie mrozy, ale teraz spokojnie pochodzić można.
            • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:16
              No tak wali, że już miałam wychodzić z czarnymi i się zatrzymałam i kupiłam też bordowe, mimo iż nie lubię nie skórzanych butów 😄 Ja zimą noszę czarne, bo lepiej mi wygląda lydka, w sensie czarne i grube rajstopy i czarny but. Bordo faktycznie na teraz.
          • loginwieczniezajety Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:00
            To CCC. Boże, jak zerżnięte z Martensów, żółte przeszycia, ryty na podeszwie... Fakt, podeszwy czarne.
            • georgia.guidestones Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 19:44
              loginwieczniezajety napisał(a):

> To CCC. Boże, jak zerżnięte z Martensów, żółte przeszycia, ryty na podeszwie...
              > Fakt, podeszwy czarne.
              Ccc ma pomaranczowe przeszycia, ale fakt, w luj daleko posunieta inspiracja.
    • nuclearwinter Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 10:44
      Pewnie że wypada. Bardzo lubię platformy, bo nogi wyglądają w nich zgrabniej a jednocześnie są o wiele wygodniejsze od szpilek i nadają się do codziennego łażenia.
      • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:00
        No właśnie, a nogi to nie jest mój atut akurat. Tragedii nie ma, ale lydki jak sarenka też nie posiadam.
    • triismegistos Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 10:47
      Fajne.
    • koko8 Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:05
      Tak, wypada 🙂, są fajne.
    • ursydia Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:05
      Te pierwsze są świetne
    • sol_13 Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:08
      Wszystkie są super, dlaczego komicznie-jestem w tym samym wieku i tez kupiłam ciężkie botki na zimę. Tylko tych bordowych bym nie brała-skoro to Jenny Fairy (plastik), istnieje ryzyko, że popekaja na wierzchu.
      • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:18
        Jestem świadoma ryzyka, ale one naprawdę wpadły mi w oko, więc stwierdziłam, że 150 zeta to nawet na sezon mogę poświęcić 😉
    • eliszka25 Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:10
      Wszystkie fajne, ale mnie się najbardziej pierwsze podobają. Lubię taki kolor butów i mam niemal wyłącznie buty w różnych odcieniach bordo i czerwieni. Traktory też noszę. Do zimowych i jesiennych butów właśnie traktory najbardziej mi pasują. Mam w nosie, czy to wypada czy nie 🙄
    • agonyaunt Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:13
      Jaja se robisz?! Przecież to normalne buty, jak wyglądają dobrze na nogach i jak są wygodne, to się bierze i się chodzi.
    • magata.d Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:13
      Wiekiem bym się nie przejmowała. Noszę to, co mi się podoba. Buty pierwsze dla mnie najlepsze.
      • magata.d Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:14
        Kolor super.
    • lot_w_kosmos Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:18
      Takie saniowate byty w jakich chodzi większość ematek radzących się tu które kupić są po prostu paskudne dla mnie.
      • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:28
        No pańciowate to już mam i w tym roku wydają mi się jakieś takie postarzające moja osobę 😄
        • lot_w_kosmos Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 14:06
          Ależ oczywiście. Nosić można i należy co się chce.
          Akurat ja bym takich butów kijem nie tknęła więc i doradzać nikomu nie mogę, bo bym kłamała.
          Moja rada brzmi : żadne bo brzydkie.
          Ale jednocześnie uważam, że brać sobie do serca takich rad nie należy.
          Trzeba kupować do czego oko leci.
          A najlepiej pokazują to ostatnie wątki o outfitach, gdzie rad i podejść od sasa do lasa.
    • elenelda Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:39
      Uwielbiam ten typ butów. Są wygodne, dodają wzrostu (co przy moich 163 cm robi różnicę), pasują do spodni i sukienek.
    • damartyn Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:46
      Bierz wiśniowe.
      • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:53
        Ematki są tak zgodne, że zatrzymuje obie pary 😄
    • lauren6 Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:55
      Nie jest to kwestia wypadania. Te buty wyglądają na ciężkie i bardzo niewygodne. Kto co lubi. Jeśli miałabym coś wybrać to brałabym 2.
      • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:00
        I tu cie zdziwię, bo są lekkie i właśnie wygodne.
    • loginwieczniezajety Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 11:58
      Ha! Co za dziwne pytanie jak na Ciebie! Kojarzę Cię z fotki z nóżkami w botkach na szpileczce i rajtach a la kabaretki - jeśli to nie Ty to przepraszam - więc zapewne takie buty są dla Ciebie wyjściem ze strefy komfortu, ale zapewniam Cię, że ja prędzej założyłabym wątek odwrotny: czy wypada wyjść do dentysty w kabaretkach? O ile zakładałabym wątki z tak postawionym problemem.
      Te pierwsze to Martensy, prawda? Jestem za. Drugie/trzecie (to ta sama para?) nie podobają mi się, nie lubię banału.
      • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:06
        Tak, to ja. I nie, nie szłam w kabaretkach do dentysty, skąd ten pomysł wogóle 😄 Ze strefy komfortu też raczej nie wychodzę, bo moja strefa ciuchowa, w tym butowa ma różne style i wydania. Po prostu kupiłam buty i postanowiłam się poradzić.
        • loginwieczniezajety Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 18:39
          A, to zwracam honor, może był inny wzorek, może psikus pamięci.
          • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 18:54
            Raczej sobie coś dopowiedziałaś, bo owszem i bucik na obcasiku i rajstopka ala kabaretka była moja, ale na pewno nie u dentysty, no ludzie 😄
            • loginwieczniezajety Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 19:19
              Był taki wątek, w którym przy okazji zdjęć butów ematki zaczęły oceniać podłogę i za chwilę co któraś zaczęła zastrzegać, że to nie jej podłoga tylko, dajmy na to, poczekalnia u lekarza.
              • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 20:56
                😄😄😄 To u mnie była to podłoga w mej osobistej kuchni, gdzie na krześle popijając kawkę czekałam ubrana na resztę wycieczki w nieogarnięciu 😄
    • mashcaron Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:02
      Drugie i trzecie super, bardzo w moim stylu smile
      A takie podobne do tych pierwszych nosi wychowawczyni mojej córki, po 50tce :p
      • mashcaron Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:03
        Drugie o trzecie to te same, teraz widzę :p no, to są bardzo fajne :p skąd one?
        • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:06
          CCC, Lasocki i Jenny.
          • mashcaron Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:08
            Mam botki na wysokim słupku Jenny i to najwygodniejsze buty na obcasie jakie w życiu miałam. Szkoda że u mnie nie ma CCC
    • waleria_s Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:02
      Tak szczerze? Wypadać wypada, ale te buty kojarzą mi się już tylko z tandetą dla nastolatek. Za dużo tego na ulicach, prawie każda młoda dziewczyna w takich pomyka. Mnie się opatrzył ten fason.
      • hrabina_niczyja Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:08
        No też widuje i stąd pytanie, bo na nastolatkę to ja już nie wyglądam jednak.
    • extereso Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:50
      Fajne. Te czarne niby ciężkie a lekkie na oko.
    • manon.lescaut4 Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 12:55
      Wypada. Bierz bordowe.
    • biala_ladecka Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 13:26
      Pierwsze super, mam slabosc do czerwonych butów mówisz, że z CCC?
    • joaz Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 13:39
      Świetne - mam 53 i spoko chodziłabym
    • primula.alpicola Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 13:44
      Drugie, tylko drugie z tego zestawu.
    • abecadlowa1 Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 13:56
      W czym problem? Znam mnóstwo kobiet, które w całym swoim życiu nie miały żadnej dłuższej przerwy od takich butów.
    • trudneslowa Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 14:11
      Trzecie boskie 😍
      • ladymercury Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 20:24
        No weź hrabina ja mam 50 i właśnie znalazłam dziś śliczny punkt G z Wranglera.
        • ladymercury Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 20:24
          Wiśniowe fajne, ale już mam taki kolor z Gino Rossi
          • ladymercury Re: Buty, doradźcie 10.10.21, 20:28
            A alternatywa były takie, tylko już mam za dużo sztybletowatych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka