30.05.12, 18:40
dziś moja mała ma luźne stolce, z reguły w ciągu dnia były 2-3 kupki dziś chyba 8, rzadkie. Ostatnie 3 nie były wielkie ale były. Zastanawiam się co mam robić? coś na własną rękę podać? Córcia ma 8 m-cy.
Zastanawiam się też po czym? rano zjadła pół słoiczka śliwki, kiedyś też zjadła i miała luźniejsze stolce ale nie tyle.
Obserwuj wątek
    • kw0 Re: biegunka 30.05.12, 18:51
      Najważniejsze, żeby dużo piła, najlepiej wody. Soki lepiej odstawić. Przy takiej biegunce córce podawałam orsalit, dicoflor i trochę smecty. Podawaj pokarmy sprawdzone, po których wiesz, że nie było żadnych luźniejszych kupek. Może to być po sliwkach, ale równie dobrze mogła złapać wirusa. Najważniejsze żeby się nie odwodniła, po nocy pieluszka powinna być mokra, powinna mieć mokro w buzi no i skóra powinna być sprężysta, jeśli tak nie będzie udaj się do lekarza. A ma apetyt? jeśli tak do dobrze.
      • konwalia30 Re: biegunka 30.05.12, 18:59
        tak apetyt ma nic się nie dzieje oprócz kupek. Wodę podaję.
        • kw0 Re: biegunka 30.05.12, 19:16
          no to powinno być dobrze smile Dicoflor jeśli masz to możesz podać- nie zaszkodzi.
          • konwalia30 Re: biegunka 30.05.12, 19:25
            mam nadzieje że będzie oksmile
            • myszy80 Re: biegunka 30.05.12, 20:28
              Mogą to też być zęby. Moi obaj synowie mieli biegunki przed zębami. Czasami nawet (u starszego) miesiąc przed jakąkolwiek zapowiedzią zęba. Dopiero gdzieś po 3-4 razach się zorientowałam o co chodzi smile
              • konwalia30 Re: biegunka 30.05.12, 20:58
                wiem że mogą być to ząbki, z tym że ma już dwa i było bezproblemowosmile
                • mamka_adrianka Re: biegunka 30.05.12, 21:49
                  u mojego syna przy pierwszych dwóch ząbkach też obyło się bez biegunki , za to teraz wyrzynają się górne i zdarza się mu zrobić dziennie ok 5 kupek z czego 2 luźne, więc myślę że u nas to od zębów, chociaż jakiś miesiąc temu miał biegunkę ok 10 dni i było to wirusowe, pomógł probiotyk
    • semi-dolce Re: biegunka 01.06.12, 10:13
      Bardzo możliwe, że to po śliwkach. Podaj probiotyki, ryż, marchew, dużo picia i obserwuj dziecko.
    • bursztynek80 Re: biegunka 02.09.12, 22:02
      gdyby nie przechodziło wez smecte, jedna saszetke w 50ml wody i podawaj w ciagu dnia do picia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka