Dodaj do ulubionych

Ser korycinski- sprawa solanki

25.10.21, 19:14
" Z pewna taka nieśmiałością" podchodzilam do sprawy wyrobi domowego sera korycinskiego bo mi kiedys nie wyszedl. A przyznam ze doswiadczenie w rozmaitych serach mam.
Podjelam kolejna odwazna probe i wyszedl. Wersja z czarnuszka.

Pytanie jednak o solanke. Na koncu mowia by moczyc pare godzin w solance. Sek w tym ze wtedy wychodzi na wierzchu bardziej slony niz w srodku samym. No i pytanie czy ktos na jakis etapie robienia tego (poza juz pokrojeniem na plastry czy po wierzchu) solil to. Czy ktos zaryzykowal sciecie sie sypiac soli. Wolalabym by rowno byl solony...

Jakies doswiadczenia z soleniem korycinskiego?
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka