Dodaj do ulubionych

Obcisła mini+szpilki?

25.10.21, 20:04
Pytanie do Pań 40+ ? Założyłybyście taki zestaw? W weekend byłam z mężem u znajomych na urodzinach kolegi, urodzinach niezobowiązujących pod względem stroju- ja miałąm czarne, eleganckie spodnie+ ładny sweterek z Zary , ale przyszła kobieta- uwaga- wcale nie o genialnej figurze tak ok.50- w obcisłej sukieneczce mini, długość ledwo za pupę, do tego rajstopy w serduszka i szpilki na gigantycznym obcasie.
Ubrałybyście obcisłą mini i szpilki? Nie mówię to o klasycznej, ołowkowej spodnicy wokół kolan, ale mini, takiej ledwo za tyłek?
Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:17
      Nie, nie potrafię chodzić na szpilkach.
    • fitfood1664 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:20
      obcisłe mini przestałam nosić jak się zorientowałam co się dzieje gdy mam usiąść w pociągu na syfiastym siedzeniu, tak więc nie, nie założyłabym, no chyba że to party na stojąco
    • magdallenac Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:20
      Tak, założyłabym mini+szpilki. Nie zalozylabym rajtek w serduszka.
      • nuclearwinter Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:23
        A ja bym założyła mini i rajtki w serduszka (nawet mam takie przezroczyste czarne, w malutkie czarne serduszka), ale nie założyłabym szpilek big_grin
        • magdallenac Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:28
          Mini, rajtki w serduszka i ciężkie buciory na motor.
          • nuclearwinter Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:44
            No dokładnie mniej więcej taki zestaw mam na myśli! Moje rajstopy w serduszka noszę zwykle do ciężkich buciorów i skórzanej mini, faktycznie do czegoś innego byłoby słodko do zarzygania wink
      • woman_in_love Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:29
        zadro smile
        • magdallenac Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:35
          Nie ma co zazdro, wszyscy by się śmiali do rozpuku, jakbym w tych szpilkach przeparadowała.
    • zosia_1 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:22
      Może potrzebuje się tak ubrać, więc się ubrała. Co Ci przeszkadza? Kusa mini, szpilki, raty w serduszka czy kg tej kobiety?
      • potworia116 Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 17:05
        Jej sweterek poczuł się zaatakowany.
    • gama2003 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:23
      Wczoraj moja 70 letnia ciotka miała sweterkową krótką sukienkę i szpilki. Nogi ma mlodsze od siebie o wiele i wyglądała fajnie.

Ja bym nie założyła, chyba, że impreza siedząca i szansa na szpagat przed wszystkimi zerowa. W szpilkach umiem tylko wygladać. W bezruchu.
    • daniela34 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:25
      Miałam dziś mini (nie obcisle tylko swetrowe) I szpilki (kozaki). Nie byłam na imieninach tylko w pracy.
      Na imieniny może bym i założyła obcisle, choć raczej mini unikam.
    • livia.kalina Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:26
      Nie, bo ja w ogóle nie lubię takiego stylu. Nie nosiłam się tak jako,szesnatoslatka, dwudziestka ani trzydziestka. Natomiast nie widzę powodu, dla którego kobieta czterdziestoletnia, która lubi taki styl, miałaby się tak nie nosić.
    • waleria_s Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:27
      Nie ubrałabym, bo nie mam dobrego tyłka. Płaski i rozlały, mimo że noszę rozmiar 34. Nie czułabym się w takim zestawie komfortowo, a pewnie byłabym skrępowana i spięta. Mini lubię, ale nie obcisłe.
      Co do tej znajomej- jeśli ona dobrze czuła się w takich ubraniach, niech nosi i będzie szczęśliwa. Nie trzeba mieć super figury, żeby wbić się w mini i szpilki. Jak pisałam, mam rozmiar 34, ale doskonale wiem, że w takim seksownym wydaniu miałabym drewniane ruchy, byłabym spięta jak cholera. I co po szczupłości, dobrego efektu by i tak nie było.
    • zonkli Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:36
      czarne spodnie i sweterek z Zary to chyba za ciotkę klotkę tam robiłaś?
      • naderanadera Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:45
        zonkli napisała:

> czarne spodnie i sweterek z Zary to chyba za ciotkę klotkę tam robiłaś?

Hahah poczułaś się lepiej?
        Nie nie robiłam, robiłam za jedną z lepiej wystylizowanych. Spodnie były obcisłe ( a jestem bardzo szczupła i dość wysoka) przed kostkę, sweterek super z szerokimi rękawami z najnowszej kolekcji i świetne mokasyny z Venezii.
        Za ciotkę klotkę robiła Pani, która przyszła w rajstopach w serduszka.
        • nickbezznaczenia Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:47
          Stół i nożyce się odezwały. big_grin
          • waleria_s Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 21:14
            Akurat sweterek z Zary (pewnie sztuczny aż skrzypi) to nie jest szczyt wystylizowania i klasy. Pospolitość. Nie dokuczam, tylko pokazuję Ci, że absolutnie w każdym outficie można się czegoś doczepić. Ktoś będzie ubrany 'za bardzo', ktoś za skromnie, inny za bardzo sexy i tak dalej. Wyluzuj, niech kobieta ubiera się po swojemu. Może lubi taki styl i zwyczajnie wykorzystuje czas wolny i okazje jak imprezka ze znajomymi itp. Przecież nie wystroi się tak do pracy.
            • naderanadera Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:06
              waleria_s napisał(a):

> Akurat sweterek z Zary (pewnie sztuczny aż skrzypi) to nie jest szczyt wystyliz
              > owania i klasy. Pospolitość. Nie dokuczam, tylko pokazuję Ci, że absolutnie w k
              > ażdym outficie można się czegoś doczepić. Ktoś będzie ubrany 'za bardzo', ktoś
              > za skromnie, inny za bardzo sexy i tak dalej. Wyluzuj, niech kobieta ubiera się
              > po swojemu. Może lubi taki styl i zwyczajnie wykorzystuje czas wolny i okazje
              > jak imprezka ze znajomymi itp. Przecież nie wystroi się tak do pracy.

Ja to bym chciała zobaczyć jak wy się ubieraciesmile)))
              • nickbezznaczenia Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:09
                A nie zobaczysz. big_grin
        • hrabina_niczyja Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 21:50
          I ty byłaś jedna z lepiej wystylizowanych? Aha, nie mam więcej pytań, idę stąd. Sweterek, spodnie i mokasyny na urodzinowej imprezie młodych ludzi 😄 To ja już bym wolała w te serduszka 😄
          • naderanadera Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:02
            Hahahah znawczynie mody się odezwały. Tak hrabino załóż rajstopki w serduszka i szpileczki, zrob furorę na wiejskiej zabawie. Chociaż i tam już wiedzą lepiej jak się ubrać.
            • hrabina_niczyja Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:13
              A qwa cekiny założyłam! Masz z tym jakiś problem stara ciotko?
              • naderanadera Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:14
                Pięknie! A teraz leć na disko w gminie Rżyskosmile))
                • hrabina_niczyja Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:18
                  Chciałabyś co? Tylko coś mi się widzi, że ty nawet w tej gminie byś wrażenia nie zrobiła i stąd ból zadu. A od baby w serduszka się odwal, przynajmniej ma fantazje.
                  • naderanadera Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:19
                    hrabina_niczyja napisała:

> Chciałabyś co? Tylko coś mi się widzi, że ty nawet w tej gminie byś wrażenia ni
                    > e zrobiła i stąd ból zadu. A od baby w serduszka się odwal, przynajmniej ma fan
                    > tazje.

Ubrałaś piękne cekiny, lecisz na disco w gminie Rżysko, może chlopa jakiegoś poderwiesz- to czego jadem ziejesz?smile)) Bądź śliczna, zadaj szyku!
                    • hrabina_niczyja Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:21
                      Chłopy to się za mną sznurem kochana snują, jak wąż boa 😙 A właśnie, któraś da cynka gdzie można kupić takiego boa? 😄
                      • naderanadera Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:23

> Chłopy to się za mną sznurem kochana snują, jak wąż boa 😙 A właśnie, któraś da
                        > cynka gdzie można kupić takiego boa? 😄

No widzisz, szczęśliwa kobieta z Ciebie. Niestety nie wiem, gdzie można kupić boa, ale tu przychodzi czasem prawdziwa dama " Dama w Kapeluszu" to ona na pewno będzie wiedziała!
                    • magdallenac Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 00:34
                      Nie pyskuj nadranem, czy jak Ci tam, tylko wklejaj zdjęcia swoich outfitow, bo jak na razie, to Hrabina zakasowała Twój sweterek z Zary, swoimi cekinami ( pomimo, że je według Ciebie ubrała 😂)
              • borsuczyca.klusek Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 23:02
                Hrabina to Ty? WOW 😲
                • hrabina_niczyja Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 23:20
                  No ja, z łańcuchem choinkowym na szyji 😄 Aż kurde, to była impreza, aż mi się łezka w oku zakręciła.
                  • borsuczyca.klusek Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 23:23
                    Wyobrażałam sobie Ciebie jako bardziej powściągliwą osobę, a Ty jesteś prawdziwa petarda 😳
                    • hrabina_niczyja Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 23:32
                      Eee, czasami tylko mi się zdarza 😄
                  • kub-ma Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 07:40

> No ja, z łańcuchem choinkowym na szyji 😄 Aż kurde, to była impreza, aż mi się
                    > łezka w oku zakręciła.

Właśnie o te korale miałam zapytać smile Ale jak choinkowe, to do każdej stylizacji pasują smile
                    Cała reszta odjazdowa smile
              • scarlett74 Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 07:43
                Hrabina, rozwaliłaś cały wątek 🥰. Nadera do jej ciotkowatego sweterka pasuje tylko moherowy beret 🤣
              • nuclearwinter Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 08:03
                Świetnie wyglądasz Hrabina, super sukienka! Uwielbiam cekiny, mam cekinową spódnicę, którą noszę nawet na co dzień, przecież nie będzie czekać na jakiś karnawał i się marnować big_grin Cekinową sukienkę też planuję, tylko jeszcze nie znalazłam idealnej.
                • ponis1990 Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 08:15
                  Marzę o takich cekinach, ale do nich trzeba mieć figurę. A ja lubię żreć ;p Super wyglądasz.
              • kura17 Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 08:34
                > A qwa cekiny założyłam! Masz z tym jakiś problem stara ciotko?

Hrabina, emotka z oczkami w serduszka!
                chetnie mialabym z Toba szalony romans, ale krotki, bo Ty sama szalona jestes tongue_out
                • borsuczyca.klusek Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 11:25
                  kura17 napisała:

> chetnie mialabym z Toba szalony romans, ale krotki, bo Ty sama szalona jestes :
                  > P

Się w kolejce ustaw 😜
              • sarah_black38 Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 09:04

> A qwa cekiny założyłam! Masz z tym jakiś problem stara ciotko?

Kiecka odlotowa, tylko ja założyłabym coś innego na szyję niż te korale. Mini ze szpilkami też zakładam, chociaż teraz mam fazę na maxi, w kwiaty, takie boho . I mam w zadku co kto omnie pomyśli. Ktoś wyżej napisał, że czasami taka babka z kilkoma nadmiarowymi kilogramami wygląda o wiele lepiej w obcisłej kiecce niż chudzinki w rozmiarze 34/36. Bo trzeba mieć w sobie to coś ... często to widzą faceci ... a kobiety obgryzają paznokcie ze złości i zazdrości.
              • starczy_tego Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 10:48
                wow dobra doopa z Ciebie, hrabino big_grin
        • madzioreck Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 11:29
          naderanadera napisała:

> Nie nie robiłam, robiłam za jedną z lepiej wystylizowanych. Spodnie były obcisł
          > e

No to misiu, albo obcisłe, albo eleganckie...
    • kotejka Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:38
      Nie, zbyt dosłownie, nie noszę obcisłej mini
    • shmu Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:39
      Nie. Noszę spódnice i sukienki może z 5 cm przed kolano. Ale są kobiety, które żebym nie wiem co założyły to wyglądają jak milion dolarów (choć nie mają figury modelek).
    • zonkli Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:39
      założyłabym strój w którym dobrze sie czuję, czyli nie obcisłe mini tylko rozkloszowane i nie rajstopy w serduszka tylko gładkie lub w pionowe prążki. szpilki jak najbardziej tak.
    • kachaa17 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:40
      Teraz bym nie nałożyła ale parę lat temu na imprezę firmową nałożyłam krótką sukienkę + szpilki. Ale to nie była obcisła sukienka. Mam świetną figurę, długie, zgrabne nogi ale teraz już nie noszę sukienek ledwo za tyłek choć mini noszę. Szpilki noszę rzadko, jestem wysoka i nie za bardzo lubię. Rajstop w serduszka nie noszę.
      • naderanadera Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:46
        Też jestem wysoka, bardzo szczupła o szczupłych, dobrych ( jak mówią) nogach. Ale mini obcisłej i szpilek bym nie włożyła, bo to nigdy nie był moj styl.źle bym się czuła, poza tym nie umiem chodzić w szpilkach.
        • gorzka.gorycz Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 07:27
          No i wszystko jasne. Pozazdrosciłaś, że inna umie.
        • alexis1121 Re: Obcisła mini+szpilki? 26.10.21, 07:47
          Wklej outfit z tej imprezy. Ja się nie nabijam ze swetra z Zary, bo wiem że mogłaś wyglądać świetnie, nie raz ktoś mnie pytał czy to Gucci, a była to Zara. Wszystko zależy od stylu danej osoby.
    • alexis1121 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:44
      Piszesz o niej tutaj, więc cel został osiągnięty. Nie, nie założyłabym, jestem dość nieśmiała w towarzystwie którego nie znam, nie lubię skupiać na sobie czyjegoś wzroku.
    • klaramara33 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:45
      No przyznam noszę czasem ale nie do bo szpilek.
    • mid.week Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:48
      Nigdy nie miałam na sobie mini i raczej mieć nie będę
    • princesswhitewolf Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:50
      Szpilki tak, mini to przed kolano i nie wiecej. Super mini to na plazy bym wlozyla ale do klapek wink
    • sol_13 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 20:56
      Ja bym założyła, bo nogi mam bardzo dobre (gorzej z górą🤭).
    • abecadlowa1 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 21:13
      Team glany
    • podaje_haslo_okon Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 21:20
      Raz w życiu miałam na sobie obcisłą mini, cały czas ją musiałam obciągać, bo podjeżdżała do góry. Nie mam pojęcia jak kobiety to to noszą. Jeśli mini, to tylko rozkloszowana. Rajstop we wzorki nie uznaję odkąd nauczyłam się zdjemować to, co mi matka wciągnęła na nogi. Szpilek nie noszę, bo nie umiem w tym chodzić. Czyli w skrócie - ja bym nie założyła. Innym bym nie wypominała.

Btw. Czym się różnią czarne eleganckie spodnie od czarnych spodni nieeleganckich? Jak dla mnie, to każde czarne są eleganckie 🤔
      • zonkli Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 21:25
        podaje_haslo_okon napisała:
        > Btw. Czym się różnią czarne eleganckie spodnie od czarnych spodni nieeleganckic
        > h? Jak dla mnie, to każde czarne są eleganckie 🤔

No jak to czym?! Czarne eleganckie nosi Naderanadera, a nieeleganckie te inne baby. No i sweterka z Zary nie mają, takie niemodne z nich flądry tongue_out

ps.Zara to jedna z gorszych badziewi
        • naderanadera Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 22:04
          zonkli napisała:

> podaje_haslo_okon napisała:
          > > Btw. Czym się różnią czarne eleganckie spodnie od czarnych spodni nieeleg
          > anckic
          > > h? Jak dla mnie, to każde czarne są eleganckie 🤔
          >
          >
          >
          > No jak to czym?! Czarne eleganckie nosi Naderanadera, a nieeleganckie te inne b
          > aby. No i sweterka z Zary nie mają, takie niemodne z nich flądry tongue_out
          >
          > ps.Zara to jedna z gorszych badziewi

A Ty gdzie się ubierasz znawczynio mody? W Paryżu u Diora i Chanel?smile)))
    • triismegistos Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 21:22
      Nie noszę szpilek w ogóle.
    • myelegans Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 21:27
      NIgdy nie nosilam ani mini ani szpilek z 20 cm obcasem. Swoja droga na prawde podziwiam kobiety, ktore na takich szczudlach potrafia ladnie chodzic, nie stawiac nogi z przygietymi kolanami...
    • klementyna156 Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 21:31
      Jasne, gdyby mi się chciało. Ale nie chce - tzn. szpilek i niewygodnej kiecy nosić. Wolę wygodę.
      Nie czepiaj się. Z tego zestawu tylko rajstopy w serduszka infantylne, ale daj babce nosić, co lubi.
    • savignonblanc Re: Obcisła mini+szpilki? 25.10.21, 21:35
      Nie. Ale znam kobietę która na chrzciny swojego wnuka założyła czerwone szpilki, kabaretki, skórzana obcisła mimo i bluzkę z dekoltem.
      Niektórzy lubią być w centrum uwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka