Dodaj do ulubionych

today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉

02.11.21, 10:58
zadzwonili wreszcie z wynikami biopsji i sa ok. niestety ksztalt nowotwora wciaz im sie nie podoba i spadlam z grupy "mammografia co rok" do grupy - raz na 6 miesiecy. dam rade. z radosci nie zapytalam, czy beda robic bipsje co pol roku ...

pijemy! 🙃🐔
Obserwuj wątek
    • extereso Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 10:59
      Cudownie!!!!Lejsmile
    • alicia033 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:00
      Twoje zdrowie, kuro!smile
    • kkalipso Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:01
      👍
    • piataziuta Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:02
      smile 🥂
    • daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:02
      Mówiłam Ci, Kuro, że wszystko będzie ok! Piję z Tobą dziś-może mi alkohol pomoże na przeziębienie!
      Bardzo się cieszę!
    • mashcaron Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:05
      Super wieści Kuro!
      Twoje zdrowie 😘
      • milli40 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:09
        Wyobrażam sobie Twoje nerwy ostatnie dni, całe szczęście wszystko dobrze się skończyło, Twoje zdrowie, pijemy🎉
    • kk345 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:05
      Cudowna wiadomośc!
    • juzjesien Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:06
      Ja bym z cacka usunęła w całości badziewie zeby co pol roku nie stresować się, powodzenia
      • kura17 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:09
        o to tez chce zapytac mojej ginekolog.
        ja mam guzy ponad 5 lat i mammografie na okraglo, ale nigdy nikt nie sugerowal wyciecia, moze jest wiecej przeciwwskazan?

porozmawiam z lekarzem, jak ochlone 😉
        • snakelilith Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:17
          Jeżeli nie sugerowali wycięcia, to sytuacja jest pewnie mniej dramatyczna niż myślisz. Bierz pozytwnie, będziesz pod większą kontrolą niż kobiety, które mammografię robią od wielkiego dzwonu, albo wcale i które nowotwory wykrywają dopiero, gdy są już bardzo zaawansowane. Rak piersi nie jest dziś już też wyrokiem, a ty i twoi lekarze macie rękę na pulsie. Dużo zdrowia. smile
          • kura17 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:24
            tak, pilnuje tych swoich badan jak swietosci. do tej pory wszystko bylo 0k, ale teraz ksztalt im sie bardzo nie podoba, stad ta odrobina paniki i biopsja
        • aqua48 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 12:58
          Bo wiesz, niekiedy gdy sytuacja nie zagraża bezpośrednio życiu to pacjent musi podjąć decyzję o wycięciu czegoś, nie lekarz. Oczywiście po konsultacji, najlepiej z kilkoma specjalistami. A na razie - piję z Tobą i bardzo się cieszę!!
        • silenta Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 15:13
          Ja bym łagodnie naciskała na usunięcie zmiany w całości. Nie ma potrzeby trzymać zmiany i czekać aż zezłośliwieje, bo w zasadzie taka biopsja co pół roku do tego się sprowadza. W każdym razie piję na zdrowie i życzę wszystkiego najlepszego!
        • piataziuta Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 19:17
          kura17 napisała:

> o to tez chce zapytac mojej ginekolog.
          > ja mam guzy ponad 5 lat i mammografie na okraglo, ale nigdy nikt nie sugerowal
          > wyciecia, moze jest wiecej przeciwwskazan?

W temacie jestem co prawda dość świeża, bo mam dopiero pierwszego gruczolakowłókniaka - też niedawno robiłam biopsję. Lekarz mi powiedział, że usuwa się je dopiero jak są duże i dalej rosną. Wcześniej raczej nie, bo klasyczne usuwanie pozostawia widoczny ubytek w piersi i bliznę, która się ciągnie i czasem boli.
          Po czym zaproponował, że jeśli bym chciała jednak usunąć to można to zrobić metodą próżniową i to nie zostawia takich śladów - po czym oczy mu się zapaliły jak szaleńcowi w manii - JA PANI USUNĘ JEŚLI PANI CHCE, TYLKO W INNEJ KLINICE, CHCE PANI??? 😂 Młody ten lekarz, widać, że lubi takie rzeczy ćwiczyć.
          Nie usuwam na razie.

• solejrolia Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:10
      No to cyk! Zdrówko!
      🥂
    • kura17 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:12
      dziekuje wszystkim i polewam!
      moze Daniela czyms pysznym poczestuje? i Maszkaronek. jakies raki w potrawce? ... 🦞
      Ziuty sie boje prosic, bo ona perfekcjonistka ...

dzis podrozuje, wiec sama bede swietowac wieczorem!
      • daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:16
        Masz do wyboru:
        -zupę-krem z brokulow, ziemniaków, pora i szpinaku z paluchami z ciasta francuskiego z sezamem albo z czarnuszką
        -boeuf stroganow
        -ciasto kora królewska (to dla dziewczyn, Ty nie lubisz słodyczy 😃)
        Mam jeszcze nalewkę wiśniową i truskawkową
        • kura17 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:20
          biore nalewke i boeuf!

PS zupelnie nie wiem dlaczego, ale slowo "paluchy" jedzeniowo wywoluje u mnie zlosc - dlatego odmawiam jedzenia Twojej zupy! choc brzmi pysznie ...
          • daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:22
            Patyczki lepiej? 😃 czasem bywały świderki ale tym razem nie bawiłam się w skręcanie
            • kura17 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:25
              paluszki sa ok.
              nie wiem, co mam z tymi paluszkami
      • piataziuta Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:34
        ziuta dziś ma całkiem nieperfekcyjny krem z pieczonej papryki z serem kozim i "dużo czosnku" wink

na drugie mogę Wam zaserwować cztery butelki czerwonego wina i krakersy z żółtym serem tongue_out

• daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:42
          A widzisz, zapomniałem wspomnieć, że w kremie brokulowym mam "dużo czosnku". Nic mi to wprawdzie nie pomogło na przeziębienie, ale mam.
          • piataziuta Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:50
            Kremowi brokułowemu niewiele może zaszkodzić. tongue_out
            • daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:57
              No właśnie jest pyszny 😝

Ale czosnek na przeziębienie nie pomógł (tu uwaga-to żart, na przeziębienie powinnam zjeść surowy czosnek, ale w zasadzie dzięki Tobie, Ziuta, mam pomysł na kolację 😝😝😝)
              • piataziuta Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 12:03
                Ja nie lubię kremu brokułowego.
                Zjadłabym tylko, jeśli składałby się z dużej ilości ciągnącego sera, bo z serem zjem wszystko. tongue_out

Co będzie na kolację?
                Ja nie mam kompletnie weny (fakt, że zjadłam przed chwilą pół paczki czipsów, wegańskiego "kabanosa" i cztery żelki, które zagryzłam kapustą kiszoną, zupeeeełnieee nie ma na to wpływu tongue_out).
                • daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 12:10
                  Na kolację będą grzanki z masłem czosnkowym i dużą ilością ciągnącego sera.

A co do kremu o tyle przyznaję Ci rację, że robiłam kilka podejść do przepisu i tak naprawdę smakuje mi w 2 wariantach (z ziemniakami, porem i szpinakiem albo brokuł + seler naciowy), sam brokuł-jakoś nie.
                  • piataziuta Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 12:18
                    Szpinak bardzo lubię, ale taki ledwo zblanszowany, soczysto zielony.
                    W zupie szybko robi się zgniłozielony i moja dusza płacze. tongue_out

>Na kolację będą grzanki z masłem czosnkowym i dużą ilością ciągnącego sera.

Kurde, chyba oprócz treningu, powinnam pójść dodatkowo biegać...
                    • daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 12:32
                      No widzisz, ja nie pobiegam, bo aktualnie umieram, będę sobie zatem tyła radośnie od ciągnącego sera. Mniam, mniam (a duda rośnie).
                • mashcaron Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 12:49
                  Też nie lubię. Tak samo cukiniowego, fujka. A cukinię i brokuły ogólnie bardzo lubię, ale w tej formie jakoś nie.
                  • daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 13:03
                    Samej cukiniowej nie lubię. Nigdy nie znalazłam takiej wersji, która by mi pasowała. Natomiast robię krem z pieczonych warzyw: cukinii, ziemniaków, pora, cebuli, do którego na koniec wrzucam szpinak i to połączenie mi smakuje.
                    • mashcaron Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 13:07
                      Co ciekawe, to krem cukiniowy do makaronu też bardzo lubię :p a zupa.. no nie :p
                      • daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 13:20
                        Ja mam dwa traumatyczne wspomnienia cukiniowe- "mizeria" z cukinii w restauracjii panierowana cukinia w samolocie Lotu. W tym drugim przypadku skończyło się dłuższą wizytą w lotniskowej toalecie. Fuj
                        • mashcaron Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 13:24
                          Panierowaną cukinię pamiętamz dzieciństwa jako bieda-obiad i wtedy lubiłam ale nigdy później już nie jadłam :p mizeria z cukinii? Nie brzmi dobrze :p
                          • daniela34 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 13:33
                            Nie było dobre. Ale to w ogóle była restauracja-dziwo. Mizeria z cukinii (pokrojona na cieniutkie plasterki cukinia, chyba nawet nie została posolona, następnie zalana wodą z cukrem? Chyba z cukrem?) towarzyszyła najgorszemu schabowemu na świecie. Zapłacić kazali sobie z góry. Nic w tym dziwnego, "z dołu" nikt by im nie zapłacił.
                            • mashcaron Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 13:38
                              Przypomniałaś mi jak kiedyś pracowałam jako "podawaczka" ( bo kelnerka, to na to miejsce zdecydowanie zbyt eleganckie słowo) w takiej jadłodajni wakacyjnej nad morzem. Żarcie ( bo nie jedzenie) podawali na takich styropianowych tackach najgorszego sortu które pod schabowym czy rybą prosto z patelni zaczynały się topić i śmierdzieć palonym plastikiem 🤦🤮
      • mashcaron Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 12:47
        U mnie dziś tylko zupa ciecierzycowo-dyniowa z ziemniakami :p trochę poszaleliśmy w weekend i czuję się obrzydliwie przejedzona :p
        • 7katipo Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 19:52
          U mnie pieczarkowa. Dodanie łazanek (łazanków?) zamiast ziemniaków to był całkiem wyborny pomysł 😋
          To bardzo dobrze, 🐔, że jest dobrze. Kciuki pomogły.
    • chococaffe Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:15
      Gratuluję i przesyłam:

Wisława Szymborska: "Odzież"

Zdejmujesz, zdejmujemy, zdejmujecie
      płaszcze, żakiety, marynarki, bluzki
      z wełny, bawełny, elanobawełny,
      spódnice, spodnie, skarpetki, bieliznę,
      kładąc, wieszając, przerzucając przez
      oparcia krzeseł, skrzydła parawanów;
      na razie, mówi lekarz, to nic poważnego,
      proszę się ubrać, odpocząć, wyjechać,
      zażywać w razie gdyby, przed snem, po jedzeniu,
      pokazać się za kwartał, za rok, za półtora;
      widzisz, a ty myślałeś, a myśmy się bali,
      a wyście przypuszczali, a on podejrzewał;
      czas już wiązać, zapinać drżącymi jeszcze rękami
      sznurowadła, zatrzaski, suwaki, klamerki,
      paski, guziki, krawaty, kołnierze
      i wyciągać z rękawów, z torebek, z kieszeni
      wymięty, w kropki, w paski, w kwiatki, w kratkę szalik
      o przedłużonej nagle przydatności.
      • kura17 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:22
        Choco 🙃
        na szczescie do kazdego z moich problemow musze sie rozbierac tylko do polowy ... do roznej, ale na razie nigdy cala ...
    • little_fish Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:20
      No to zdrówko!🍸
    • kaska_800 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:23
      Super wiadomość!
      Trzymaj się i dużo zdrowia 🙂
    • kaki11 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:23
      Super! bardzo się cieszę, Miałam nadzieję że tak będzie big_grin
    • heca7 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:23
      🥂😉
    • jednoraz0w0 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:24
      bąba wiadomość 🍾
    • kura17 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:26
      teraz czekam na wiesci od Alexis, bo ona tez czeka ...
      • alexis1121 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 14:37
        Nie nie, wtedy pisałam że czekam na zdrowotnej bombie tak ogólnie 😉 Kontrole mam raz na 9 miesięcy, ale na razie bez biopsji.
        • kura17 Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 15:03
          good for you!
    • mia_mia Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:29
      Już ktoś chyba pisał, nie myślałaś o profilaktycznym wycięciu? Ja z pewnym zabiegiem, na szczęście tylko medycyna estetyczna, zwlekałam i teraz nikt mi go nie zrobi, bo pojawiły się inne okoliczności zdrowotne, które praktycznie dyskwalifikują mnie do zabiegów innych niż bezpośrednio ratujące życie, niestety mastektomia prewencyjna też by się do nich zaliczałauncertain
    • nuclearwinter Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:31
      Super, gratuluję i cieszę się z tobą ❤️ ależ musiałaś mieć stresu, takie czekanie na wyniki związane ze zdrowiem jest u mnie chyba na 1. miejscu top listy najbardziej wykańczających psychicznie rzeczy ever uncertain
    • pade Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:38
      Super!! Bardzo się cieszęsmile Miałam Cię nawet szukać na forum i pytać czy wszystko ok, a tu Twój wąteksmile
    • dvdva Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:42
      No i super, zdrowie kury!
    • vivyan Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:46
      Super!! 🥰😘🍾
    • szafireczek Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:50
      To wielka dla Ciebie ulga. Zdrowia życzę wielonarządowosmile Jednak z tym piciem, to pod warunkiem 0%, inny wybór w tej sytuacji niezbyt fortunny. Mój toast - sokiem z granatówsmile
    • krwawy.lolo Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 11:56
      Super! kiss
      • karme-lowa Re: today drinks are on me 🍹🍸🥂🍷🧉 02.11.21, 12:11
        Bardzo dobre wieści. A reszta się ułoży ❤️❤️❤️.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka