Dodaj do ulubionych

Farbowanie skóry licowej -ryzykować?

30.11.21, 12:07
Kupiłam sobie piękną spódniczkę ze skóry, używkę.
Rzecz w tym, że na żywo kolor okazał się bardziej czekoladowym brązem (nie przepadam) niż czarnym. Czy ryzykowałybyście farbowanie na czarno? Podobno jest taka usługa.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Farbowanie skóry licowej -ryzykować? 30.11.21, 12:28
      W dawnych czasach u prawdziwego szewca farbowałam - udanie. Ale to jedndorazowe doświadczenie.
    • daniela34 Re: Farbowanie skóry licowej -ryzykować? 30.11.21, 12:35
      U mojego szewca (nie wiem, czy akurat świadczy takie usługi) bym farbowała, gdyby powiedział, że się da. Mam do niego pełne zaufanie.
    • snakelilith Re: Farbowanie skóry licowej -ryzykować? 30.11.21, 12:44
      Nie. Akurat ze starej używanej spódnicy zdążyła wywietrzyć się chemia po produkcji, a ty chcesz ją obciążać od nowa. Dziś takie usługi są też loterią, możesz trafić na mistrza, a możesz na patałacha i spódnica będzie ci farbować.
      Kolorystycznego problemu nie rozumiem. Noś ją z czarną całością, jako odmienny akcent, może z dodatkiem bieli, przecież nie masz jej przy twarzy.
      • ludzikmichelin4245 Re: Farbowanie skóry licowej -ryzykować? 30.11.21, 17:04
        Ok, przekonałaś mnie.
        A jakie rajtuzy do tego?
        • snakelilith Re: Farbowanie skóry licowej -ryzykować? 30.11.21, 17:54
          To zależy, co masz na sobie, w jakim stylu. Cieliste, albo grube wełniane w kolorach chłodnego beżu, albo taupe, albo coś podobnego pomiędzy szarym i brązem. Mogę być też czarne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka