Dodaj do ulubionych

remont drzwi

03.12.21, 13:55
czekacie 18 tygodni na drzwi. Wreszcie są. Umawiacie się na konkretny dzień 11-12 plus maja dzwonić. Wszystko pieknie tylko jak przyjeżdzają ekipa mówi "my nie wiedzieliśmy ze to 4 piętro dzisiaj wniesiemy ale już nie zamontujemy bo będziemy zmęczeni" ciśniecie czy machanie reka? jeden dzień was już nie zbawi? nie doglądacie tego sami tylko musicie z drugiego końca miasta ściągać kogoś kto wpuszcza ekipę i siedzi tam az zakończą robotę...
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: remont drzwi 03.12.21, 14:01
      Chyba żartujesz? Zmęczeni są? Absolutnie nie odpuszczam. I tak jestem ostatnio po remontach różnych - w tym wymiana drzwi i NIGDY mi się coś takiego nie zdarzyło. A mieszkam na czwartym BEZ windy..
      • januszekxxl Re: remont drzwi 03.12.21, 14:10
        aqua48 napisała:
        > Chyba żartujesz? Zmęczeni są? Absolutnie nie odpuszczam.

Pewnie te drzwi jakieś pancerne plus wymiana (wyprucie starej, wmurowanie nowej) futryny na równie pancerną i wiedzieli że zeszłoby im do wieczora.
        Zmęczeni mogli być, bo mogli w tym samym dniu montować już jakieś pancerne drzwi, ale to głupia wymówka.
        Ja bym dzwonił do szefa ekipy. No chyba że to firma szwagier&company i szef czyli szwagier był na miejscu.
        • ichi51e Re: remont drzwi 03.12.21, 14:11
          zwykle drzwi wewnętrzne drewniane. Wszystko od miesiąca wypieszczone żeby drzwiarze wyszli i weszli żeby parkieciarz mógł wreszcie skonczyc
          • januszekxxl Re: remont drzwi 03.12.21, 14:21
            ichi51e napisała:
            > zwykle drzwi wewnętrzne drewniane. Wszystko od miesiąca wypieszczone żeby drzwiarze wyszli i weszli żeby parkieciarz mógł wreszcie skonczyc
            >

Czyli szwagier&company a nie porządna firma.
            Miała być wymiana framugi? Bo jeśli nie to w czym parkieciarzowi przeszkadza wymiana drzwi?
            • ichi51e Re: remont drzwi 03.12.21, 14:41
              w tym ze musi listwy zrobic
              • januszekxxl Re: remont drzwi 03.12.21, 15:31
                ichi51e napisała:
                > w tym ze musi listwy zrobic
                >

Czyli wymiana futryn?
                A jeśli czekałaś 18 tygodni, to znaczy że drzwi zamawiane z Chin.
                Mam nadzieję że zapłaciłaś jak za tandetne drzwi z Chin a nie jak robione na zamówienie w porządnej firmie.
          • aqua48 Re: remont drzwi 03.12.21, 14:44
            ichi51e napisała:

> Wszystko od miesiąca wypieszczone żeby drzwi
            > arze wyszli i weszli żeby parkieciarz mógł wreszcie skonczyc

I Ty się jeszcze wahasz? A jak często dzwonisz do pracy że jednak nie przyjdziesz bo jesteś zmęczona?
    • mikams75 Re: remont drzwi 03.12.21, 15:00
      odpuszczam, bo jak tacy wykonczeni, to zamontuja byle jak. Ale nie ukrywam niezadowolenia, uswiadamiam, ze do d.. maja logistyke, jak sie cos zamawia, to zazwyczaj podaje sie informacje typu czy jest winda itp. I mowie, jaki to dla mnie klopot przekladac termin.
    • iwles Re: remont drzwi 03.12.21, 15:23

Płacisz im za montaż? Czy był w cenie drzwi?

I ja, chyba, po zamontowaniu, powiedziałabym coś w stylu: chciałam panom dodatkowo dorzucić coś za usługę, ale za wczorajszy numer powiem tylko: dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka