edor67 09.12.21, 16:16 Drogie emamy Pytanie mam: czy któraś z Was posiada blende Braun MultiQuick 5 vario MQ 5245 WH? Jakie są wasze opinie? Ewentualnie co innego polecacie? Z góry dziękuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: Blender 09.12.21, 17:04 ja mam taki blender ale numerka nie pamietam, pewnie jakas poprzednia wersja. Mam od lat, uzywam bardzo czesto, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Blender 09.12.21, 17:23 Ja mam tylko sądząc po obrazkach czarny 7. Kiedyś miałam jakiś poprzedni model, ale się zepsuł (nie pamiętam co i dlaczego). 100% satysfakcji, używam do zwykłego blendowania, „tarcia” bułki, kruszenia lodu, zdarzało mi się mielić mięso, jak za mało żeby wyciągać maszynkę i takich tam, daje radę bez problemu. Niektórych akcesoriów nie używam. Stosunek jakość do ceny bdb. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Blender 09.12.21, 17:25 Mam serię 9. Rewelacyjny. Pojemniczek metalowy do przypraw jest niesamowity - laski cynamonu i gałkę zblendował na pył. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Blender 09.12.21, 17:50 Ten? m.euro.com.pl/blendery/braun-multi-quick-9-mq9187xli.bhtml Zaintrygował mnie ten metalowy pojemnik a nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Blender 09.12.21, 22:05 www.braunhousehold.com/pl-pl/blender-r%C4%99czny-multiquick-9-mq-9138xi/p/HB901-MQ9138XI?gclid=CjwKCAiA78aNBhAlEiwA7B76p4rKzlapvqnBTeVhfk0_TDM21MVRt9WomakV3AbDDNXgwYl6fLWyzBoCGwMQAvD_BwE Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Blender 09.12.21, 22:10 Nie pamiętam dokładnie, ale coś ok. 450 zł płaciłam w którymś z neonet/mediaktóreś. W tym mniejszym można też lód blendować. Wcześniej miałam też Braun, któryś biały, ale ten bez porównania lepszy. Zawsze przyprawę do piernika robiłam w moździerzu, a w tym roku w tej metalowej przystawce zblendowało tak idelanie, że smak piernika wyszedł najlepszy ever. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Blender 09.12.21, 17:40 Mam któryś z tej serii, nie pamiętam numerka. Jak mi jakaś paskuda przepaliła kabelek kładąc go cześciowo na kuchence gazowej, to kupiłam kolejny. W sumie mam je już z 15 lat, gdyby nie ten spalony kabel, to poprzedni spokojnie by jeszcze parę lat wytrzymał. Bardzo dobry zakup, bardzo sobie chwalę. Dodatkowo mam MUMa, to do wyrabiania ciasta drożdżowego, ubijania białek na pavlową czy maszynki do mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
jehanette Re: Blender 10.12.21, 10:53 Mam, ale chyba 7. ma fajną opcję blokady przed przypadkowym włączeniem. Trochę wkurza że trzeba trzymać cały czas przycisk żeby działał, ale z drugiej strony to też zabezpieczenie przed wypadkiem. Mam go ponad 2 lata i póki co bezawaryjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Blender 10.12.21, 13:57 Mam ale jakiś wcześniejszy numerek. Jest świetny, dobrze pracuje, wygodny do mycia. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś