afro.ninja 04.07.22, 07:56 Moj lidlowy wyzionął ducha. A tak go lubiłam, zwłaszcza w upały. Mrożona kawa z lodami, mniam. Możecie polecić mi dobry blender kielichowy do 400 zeta?! Kitchenaida nie kupię! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lemonka5 Re: Blender kielichowy 04.07.22, 08:24 Jak robiłaś tę mrożoną kawę z lodami? Właśnie stałam się posiadaczką blendera kielichowego i nie mam na niego pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Blender kielichowy 04.07.22, 09:40 Lód, mleko, espresso i 3 lyzki lodów śmietankowych, albo waniliowych. Lód lepiej zmiksować najpierw i dodać skladniki. Na koniec jak masz czas i chęci, dodaj na górę bitą śmietanę. Ja zazwyczaj nie mam już cierpliwości ubijać śmietany, ale z bitą śmietaną jest super, choć kalorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Blender kielichowy 04.07.22, 09:15 Ja robię mrożoną kawę z lodami bez blendera.. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Blender kielichowy 04.07.22, 09:41 Ja też, ale lubię zmiksowany lód z kawą i lodami. Robi się taki gęsty koktajl. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Blender kielichowy 04.07.22, 09:55 www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/blendery-kielichowe/blender-kielichowy-tefal-bl438831?gclid=Cj0KCQjwn4qWBhCvARIsAFNAMihf3tsE4_7qx_WrMYwqA1lOdphwr8gY7ekFEy2lE9jmMAC_XrPdp20aAgjREALw_wcB Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Blender kielichowy 04.07.22, 17:37 male agd tefala to moulinex a z moulinex bywa nierowny, albo jakosc ok i sprzet dlugo sluzy albo szybko pada z kielichowymi najlepsze doswiadczenia mam z philipsem Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Blender kielichowy 04.07.22, 23:53 Ja jestem zadowolona. Używam tez tych przystawek do mielenia orzechów czy cukru pudru, kawy. Myje w zmywarce i nie należy do tych sprzętów co nie chce ci się używać bo później mase pierdzielenia z myciem. Mam go ponad 2 lata i Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Blender kielichowy 04.07.22, 23:57 dlatego napisalam, ze nierowny, maszyna do chleba moulinexa pracowala dzien w dzien przez 6 lat, tefal po roku zaczyna rzezic 😋 slowem jak trafisz Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Blender kielichowy 04.07.22, 18:03 Nutribullet chyba powinien się mieścić kwotowo. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Blender kielichowy 05.07.22, 13:54 Ale slaby i nie mieli. Ja używam go do smoothies i prosty zupek bo ma funkcje podgrzewania Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Blender kielichowy 08.07.22, 22:13 Mam bez funkcji podgrzewania, ten zwykły. Z marchewek i ziemniaków zostaje niemal miazga. Jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Blender kielichowy 05.07.22, 13:47 Chciałam philipsa, ale w jeden dzień podrożał o 9 dych. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Blender kielichowy 08.07.22, 18:32 Blendera nie polecę, ale serdecznie dziękuję za przepis na kawę. Wyszła przepyszna! Zwłaszcza przegryzana makaronikiem z Lidla 😉 Tylko zamiast espresso dałam esencję cold brew, którą akurat posiadałam. Odpowiedz Link Zgłoś