angazetka Re: Skala depresji Becka – test 30.12.21, 23:17 15 punktów. Łagodna depresja. Na antydepresantach Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Skala depresji Becka – test 30.12.21, 23:57 U lekarza mi wyszlo, ze mam pernamentna depresje tzw. dystymie. W tescie osiagnelam 5 pkt. moze dlatego , ze te pytania sa bardzo ogolne. Nie czuje sie gorsza od innych ludzi, ani nie uwazam, ze zasluguje na kare, nie mam tez poczucia winy. Nie jestem rozdrazniona ani poddenerwowana bardziej niz kiedys, bo zawsze jestem rozdrazniona i nerwowa, apetyt tez mi sie nie zmienil, bo zawsze mam tak, ze albo go mam albo go nie mam, wiec ten test jest taki sobie wg. mnie, logiczne jest tez to, ze nie mam juz tyle energii co kiedys, bo sie poprostu zestarzalam, piekniejsza z wiekiem tez sie nie robie. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 00:42 >Nie jestem rozdrazniona ani poddenerwowana bardziej niz kiedys, bo zawsze jestem rozdrazniona i nerwowa Ooo ja przed okresem im blizej menopauzy to tym bardziej potrafie miec krolewski wkrw Ale to nie ma zwiazku z depresja. Odpowiedz Link Zgłoś
vessss Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 00:07 Odpowiedzi z 4 liter: Czy czujesz się gorszy od innych? Odp. 4: Winię siebie za wszystkie zło, które istnieje. Co ma jedno z drugim? Chyba, że to poziom poczucia nieszczęścia jakiego nie ogarniam Odpowiedz Link Zgłoś
viga14 Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 00:22 Może nie ogarniasz, ja często żałuję, że się urodziłam, że urodziłam dzieci, tyle problemów by świat miał mniej i ja bym miała mniej, po co to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 00:34 OMG, to akurat mozna ogarnac lekami, tylko trzeba pojsc do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
manala Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 10:12 Też czasami mam takie myśli. Po co powoływałam je na świat skoro ten świat jest taki do dupy? Zewsząd tylko straszą, wszędzie złe wiadomości. Martwię się jak sobie poradzą. Można powiedzieć, że wręcz się boję. Swoją starość też widzę w czarnych barwach. Gdyby nie dzieci, można się zawsze wymiksować jeśli się uzna, że już dość. Z dziećmi wszystko bardziej się komplikuje. Czy to można ogarnąć lekami? W moim przypadku - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 09:02 manala napisała: > Też czasami mam takie myśli. Po co powoływałam je na świat skoro ten świat jest > taki do dupy? Zewsząd tylko straszą, wszędzie złe wiadomości. Martwię się jak > sobie poradzą. Można powiedzieć, że wręcz się boję. Swoją starość też widzę w c > zarnych barwach. Gdyby nie dzieci, można się zawsze wymiksować jeśli się uzna, > że już dość. Z dziećmi wszystko bardziej się komplikuje. > Czy to można ogarnąć lekami? W moim przypadku - nie. No właśnie- po co komu dzieci? Ilości trosk i problemów, nie mówiąc już o wydatkach, związanych z wychowaniem potomstwa nie są w stanie zrównoważyć krótkie chwile radości. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 00:22 Uzyskałeś 3 pkt. Twoje odpowiedzi sugerują, że nie masz depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 00:40 Glupia ta ankieta. Wyszla mi lagodna depresja A ja depresji nie mam. Po prostu na pytania : czy wygladasz gorzej niz kiedys. Żaden prawie czlowiek po 40tce nie ospowie ze lepiej. Albo ze wysilek jestt trudniejszy? No jest jest... mam prawie 50 lat wiec jest trudniejszy. Ale to nie ma nic wspólnego z depresją a ma ze starzeniem sie. Bzdety Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 00:43 Mnie wyszło, że mam łagodną depresję (nie mam), ale mam w domu roczniaka i to wpływa na odpowiedź w większości pytań. Po co robiłaś ten test? Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 00:57 Mnie wyszło tak: Uzyskałeś 5 pkt. Twoje odpowiedzi sugerują, że nie masz depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 01:08 Sam test to za mało, żeby zdiagnozować cokolwiek. Poważny specjalista uzna jedynie wynik testu + wywiad. Wywiad jest imo ważniejszy. Test może określić pewną tendencję. Źle wyszło i czujesz, że coś jest na rzeczy? Leć do światłej psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 07:26 Dostaje depresji od czytania tego testu. Natychmiast staje mi przed oczami siedzący na krawężniku, zdolowany żółw. Nawet te pozytywne odpowiedzi na pytania brzmia: "Czy masz zamiar sie dziś pociąć?". "Nie, nie stac mnie na ostry noz" Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 08:56 7 pkt - nie masz depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 09:15 Słuchaj, wyszło mi 6 pkt, ale ja jestem drugi tydzień na urlopie, gdybym robiła ten test miesiąc np. 7.grudnia nie byłoby tak wesoło... Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 09:39 U mnie minimum depresji, mimo bardzo trudnej sytuacji i ogromnego stresu. To, co wyszło, to reakcja sytuacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula11 Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 09:48 Mi wyszło że nie mam depresji 😊 Jestem od maja na antydepresantach ale już samo przeczytanie odpowiedzi na zadane pytania spowodował lęk, że to wszystko może wrócić,że znowu będę po tej mrocznej stronie. Uff... Odpowiedz Link Zgłoś
blue_meerkat1 Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 10:33 Jesli wychodzi ci w wyniku ciezka (czy nawet sednia) to bym to jednak sprawdzila i nie polecala na to magnezu, czystka i waleriany, czy jeszcze lepiej 'idz moze pobiegac'. Akurat depresja, nerwica etc. sa w Polsce powszechne. Test jest legit - mozna sobie wygooglowac np tutaj www.practest.com.pl/bdi-ii-inwentarz-depresji-becka-%E2%80%93-wydanie-drugie Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 10:35 Też w takiej sytuacji polecałabym kontakt z psychiatrą oraz z psychologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
viga14 Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 12:05 Ja sobie zdaję sprawę, że powinnam iść do psychiatry, że to samo chyba nie przejdzie. Tak sobie myślę, jakie cudowne życie ma ktoś, komu wychodzi kilka punktów, też bym chciała. Chciałabym się jeszcze kiedyś czymś cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 12:59 Wierzę. Zrób pierwszy krok. Potem ruszysz do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 07:07 Często to nie kwestia zmiany w życiu jako takiej, tylko ogromnej pracy nad sobą z terapeutą. Dziś uzyskałam 5 pkt (naciągane, bo nie bylo umiarkowanych odpowiedzi np o wyglądzie, a sie postarzałam w ciągu 15 lat). Kiedyś miałabym dużo dużo więcej, ale pewne tematy udało sie przepracować. A w moim życiu nic zewnętrznie się nie zmieniło, a zaczęłam bardzo cieszyć się z tego, co mam i czuć takie przypływy szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 07:09 Do meritum: jeśli czujesz się nieszczęśliwa, to wiedz, że można coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
picathartes Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 11:56 U mnie 6pkt. Depresji brak. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 12:34 Jedynka jest hurra optymistyczna i bezrefleksyjna a kolejne odpowiedzi obarczone są już zarzutami do siebie jako człowieka. Pomiędzy olewackim „ nie przejmuje się zbytnio swoją przyszłością” a oznaczającym zamartwianie się „ często martwię się o swoją przyszłość” nie ma nic do wyboru. I tak w każdym pytaniu. Nie wybieram żadnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 13:14 O też, zauważylam, że nie ma odpowiedzi "czuje się tak se". Albo jestem super, albo mam myśli samobójcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 13:13 4 pkt. Depresji brak. Odpowiedz Link Zgłoś
mitovita Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 17:41 głupie te pytania, większośc nie pasuje do tego co odczuwam Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Skala depresji Becka – test 31.12.21, 22:28 Aż zrobiłam z ciekawości. 2 pkt. - dzielę się wynikiem do statystyk Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 01:04 Nie mam depresji, wyszły 3 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 02:26 "Uzyskałeś 24 pkt. Twoje odpowiedzi sugerują, że masz objawy umiarkowanej depresji" mam covid, po 2 tygodniach leżenia nie mam siły, ale też smaku i węchu, źle sypiam, nie mam łaknienia itd depresji na pewno nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 07:41 Dlatego oprócz testu, konieczny jest wywiad, bo wiele z tych objawów jest wspólnych z innymi chorobami. Odpowiedz Link Zgłoś
mimfa Re: Skala depresji Becka – test 01.01.22, 08:49 Oj, nie wiedziałam, że jest tak źle ze mną. Męczę się z życiem ostatnio, nie sypiam dobrze, ale czy to aż ciężka depresja to chyba nie. Funkcjonuję w miarę normalnie, chodzę do pracy, w domu ogarniam, czarno widzę przyszłość, ale czy jakoś inaczej niż zawsze? Sama nie wiem. Czy wysoki wynik testu może być po prostu wynikać z osobowości? Odpowiedz Link Zgłoś